- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razor18
tag
Sziasztok,
jelen config: proci i5 3550, alaplap Giga PH67A-D3-B3, GPU Nvidia GTX 660Ti. Beruháznék egy GTX 960-ba, mi az a proci (esetleg alaplap is az eltérő foglalat miatt?) upgrade emellé, ami a lépcsőt tekintve célszerű, de anyagilag még ésszerű?
-
Razor18
tag
Sziasztok,
most egy H67-es Giga alaplapon fut nálam egy i3550-es proci. Leginkább játékra használom (8GB RAM, GTX960 kari). Ha nem akarnék nagyon lemaradni, de nem is feltétlenül a legfelső polcról akarnék vásárolni, érdemes-e upgrade-elni alaplapot + processzort, és mire?
Köszi
-
Razor18
tag
Sziasztok,
H67-es Intel alaplapon egy GTX960 GPU mellett egy i5 3550-es proci fut a gépemben. Meglehetősen "forrásigényes" 3Ds grafikus alkalmazások, meg repszimulátorok futnak rajta. Érdemes vajon i7 3770-re átnyergelni (hogy az is 1155-ös foglalatú legyen és ne kelljen alaplapot is cserélni), vagy akkor már érdemesebb megvárni valami újabbat, még ha alaplap cserével is jár?
Köszi...
-
Razor18
tag
válasz szinesz.bob #65354 üzenetére
8 GB van benne. Bár nem szoktam konkrétan nézegetni, mennyit használ a gép éppen, de szerintem ezt sem használja ki egyik alkalmazás sem "koppanásig". Vagy ettől függetlenül is gyorsítana rajta plusz 8 GB RAM?
A cpubenchmark.net szerint 6820 pontot tud a 3550-es, és 9349-et a 3770-es. Mi az, ami miatt ez csak a "munkák" sebességén dobna?
[ Szerkesztve ]
-
Razor18
tag
Sziasztok,
Jelenlegi configom:
Gigabyte PH67-es (LGA 1155) alaplap
Core i5 3550 proci
16 GB DDR3 RAM
Geforce 1060 6GB GPUFőképp szimulátorok, FPS-ek mennek. Tom Clancy Ghost Recon Wildland pl. (ultrán) néha már picit beszaggat, ill. a Feladatkezelő "Teljesítmény" fülén mind a négy mag igencsak a 100% közelében dolgozik folyamatosan. Érdemes i7 3770-ben gondolkodni? Ha nem, akkor 1155-ről váltani csak alaplappal meg memóriával együtt tudok, amihez kicsit nagyobb levegőt kell venni a matek terén, még ha el is tudom adni a régi vasakat (ha el tudom?). Netán most érdemesebb kivárni? Ki milyen opciót javasol a továbblépésre, illetve upgrade esetén konkrétan milyen vasakban érdemes gondolkodni (használt is lehet, nem feltétlenül a legújabb a lényeg, inkább az ár/érték arány, és húzni nem akarok semmit)?
Kösz
-
Razor18
tag
válasz Hannibhál #75814 üzenetére
Játékban gyorsít bármit az i7 az i5-höz képest?
Csak azon évődöm, nem érdemesebb-e esetleg mégis nagyobbat lépni, valami (gondolom 1151-es socket-es?) új lappal, hozzá való memóriával és valami frissebb i5-ös procival? Nem fog hosszabb távon többe kerülni "csak 3770-re" felmenni most, aztán 2-3 év múlva a jelenlegi vasat még alacsonyabb áron eladni? Vagy a mostani, földtől eléggé elszakadt memória árakkal inkább célszerűbb most inkább kisebbet lépni és kivárni?
Köszi a tanácsot
-
Razor18
tag
válasz slycugel2000 #79759 üzenetére
Nekem "csak" 1060-asom van. Korábban i5-3550 volt mellette, és rendszeresen kikoppant 100%-on a proci pl. Wildland közben. Upgrade-eltem egy 3770-re, és bár a fáma azt mondja, hogy az i7 játékhoz nem jelent sok pluszt az i5-höz képest, de nekem lejjebb ment a proci terheltség. Azt persze nem tudom, egy sokkal izmosabb 1080-asnak nem jelentene-e még a 3770(k) is szűk keresztmetszetet. Itt van egy kereső link a Youtube-ra,
[Youtube i7 3770 + 1080 tesztek]
mögötte több játékkal is tesztelik a kombót, néhány ezek közül cirill betűs video, de én legalábbis úgy látom, hogy a 3770 nem izzad nagyon a 1080 alatt max grafikán sem.
[ Szerkesztve ]
-
Razor18
tag
Urak, elvi kérdés: Xeon procit lehet-e, szabad-e mezei Desktop Windowshoz használni?
-
Razor18
tag
válasz TylerDurden #79771 üzenetére
Akkor lehet Te első kézből meg tudod válaszolni az ismerősöm kérdését: neki most szintén egy i5-4690-ese van, de "csak" egy 1050 Ti van mellette (+ 8 GB RAM). Izmosabb játékoknál (Star Wars BF II, GTA 5) mind a proci mind a GPU igencsak 100% közelében fut. Akkor neki most inkább a GPU-t kellene újítani, és az aztán segíteni fog a procit is "pihentetni" kicsit? Vagy a procin a GPU upgrade még közvetve sem "lassít"?
Köszi
-
Razor18
tag
Szerintem a proci inkább azért felel, hogy ne legyen szűk keresztmetszet a GPU számára. Nem feltétlenül gondolnám, hogy a proci maga felelne az FPS-ért, ez inkább a GPU feladata. Más szóval ha berakod az épp elérhető legizmosabb procit, de elkezdesz egyre gyengébb GPU-kat berakni, azért az FPS csak elindul lefelé egyszer, nem?..
-
Razor18
tag
válasz Qwertrt #79824 üzenetére
Bár nem írtad le, mire használnád a gépet, de ha a 960-ast lehetőleg benne akarod hagyni, akkor szerintem a proci fejlesztésben volna a legnagyobb potenciál a gyorsulást illetően, alaplap váltás nélkül más nem is nagyon marad. A 8GB szintén attól függően elég, hogy az alkalmazások/játékok mennyire memóriaigényesek, amit a Feladatkezelővel egyszerűen ellenőrizhetsz. Ha nem multizol masszív küldetésekben, a 8GB még akár elég is lehet.
A 1155-ös foglalattal i7-3770-ig tudsz elmenni, annak a Passmark pontszáma a Te 3220-asod 4200-as pontszámához képest 9300 pont, tehát több, mint kétszeresre tud a proci még "gyorsulni", mielőtt az alaplapot/platformot is váltanod kellene. Persze lehet jön majd más javaslat is.
-
Razor18
tag
válasz Piistii #79866 üzenetére
Ha mindig azért vár az ember, mert majd nemsoká jön még újabb, akkor sose fog venni semmit... Én 3770-ről váltottam pár hete egy i5-8600-ra H370 alaplappal, ami a 9. generációt is támogatja akár már most, a legutóbbi BIOS-sal. Szerintem ezzel az alaplappal megint min. 5-6 évet elleszek, és eközben még mindig van mozgásterem a procit bővíteni a 8. generáción belül, és majd azon túl is.
-
Razor18
tag
Sziasztok,
a hardverapróról gyakorlatilag eltűntek a 1151-es foglalatba való erősebb (i7) procik (normális áron). Ez véletlen és átmeneti lehet, vagy lemaradtam valami mérföldkőről a processzorpiaci mozgásokat illetően?
Köszi...
[ Szerkesztve ]
-
Razor18
tag
Urak,
az E3-1231 v3 simán fut win 10 alatt, vagy ez kimondottan szerver proci, amit otthon normál Windows-sal nem lehet használni?
Vagy miben különbözik a 4770-től használhatóságban?
-
Razor18
tag
Sziasztok,
barátomé a következő őskövület:
ASUS M4N68T-M LE V2 (Socket AM3) alaplap
Athlon II X2 250 CPU
2 GB DDR3-1333 SDRAM
ATI Radeon HD 5570
Win 7 32bit
HDDNetezésre, Office, néha néha WoW-ra használja
Ezt szeretném kicsit felpörgetni alaplapcsere nélkül. Nyilván a HDD-t rögtön lecseréljük SSD-re (bár 4 db lassabb SATA 3Gb/s port van csak benne), RAM-ból teszek bele minimum még 2 GB-ot.
Milyen processzort ajánlanátok hozzá (kell-e extra hűtő hozzá), ajánlott-e Win 10 64bit-et rátenni, hogy esetleg a memória is 4 GB fölé mehessen?Bármi egyéb ötletet is szívesen veszek.
Köszi
-
Razor18
tag
válasz ChrystianHUN #83141 üzenetére
-
Razor18
tag
Urak, sok cikk írja, hogy a 12. generációs Intel processzorok, bár futnak Win 10-en is, de már eléggé "igénylik" a Win 11-et a P-s meg E-s core-ok megfelelő vezérlése érdekében. A Win 11-ről viszont, lévén viszonylag új OS, még mindig hallani gyerekbetegségekről, bugokról. Ha én még nem feltétlen szeretnék Win 11-et, akkor inkább 11. gen processzort vegyek, hozzá való LGA 1200 alaplappal? Vagy inkább mégis 12. gen CPU-t, mert a sebességkülönbség nem annyira szembetűnő? Tul. képp inkább gamingre használom a gépet, majd most akarok GPU-t upgrade-elni valami 40XX-re.
Köszi előre is. -
Razor18
tag
Bocsi, azt elfelejtettem: most egy i9-9900 fut egy Asus H370 alaplapban.
-
Razor18
tag
Az mitől lehet, hogy a boltokban most az i5-12600 ára kb. 115e Ft-nál indul, a K-s változat meg 98e-től?
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel