Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TurboDuck

    csendes tag

    válasz brumi1024 #23399 üzenetére

    310k körül számoltam a végét az Y580-nak.
    Természetesen még nem rendeltem meg, tehát a döntés nem végleges.

    Azért bízok jobban abban, és fizetek többet azért, hogy úgy kapjam meg a notit, hogy benne van a +8GB ram és az SSD, mert még sosem szedtem szét notit, és nem nagyon ismerem a belső felépítését, hogy mit kell leszedi ahoz, hogy bizonyos elemekhez hozzáférjek, meg természetesen a garanciát sem akarom elszúrni egy esetleges rossz helyen történő "bontás" miatt.

    A 32 GB SSD-t meg azért tartom elégnek, mert gyakorlatilag csak a Windows lesz arra telepítve, az adatok, programok a másik 1 TB -os HDD-n lennének. Egyenlőre csak az oprendszert akarom gyorsítani, és majd egy kicsit később, mondjuk fél év múlva amikor olcsóbbak lesznek az SSD-k, akkor veszek bele egy nagyobbat.

    Sosem volt még dolgom Lenovo laptoppal, így már csak azért sem ismerem a szétszerelésének biztonságos módját, amúgy ha nem bonyolult akkor nem problémás a dolog, mert híve vagyok a "csináld magad" dolgoknak.

    Perpillanat amúgy egy 4 lassan 5 éves Toshiba Satellite A300-15A-m van, ami igen csak jól kiállta az idő próbáját. Adobe CS5 lazán megy rajta, néha egy két dolog sokáig tölt, de kibírható a dolog, mint ahogy az Illustratorban is. 3DS MAX-ot akarom már régóta kipróbálni, de az már túllépte ennek a laptopnak a lehetőségeit.

    Játékok közül pl: COD:MW2 Multi-nál 1280x800-as felbontással középhez közelítő beállításokkal produkálja a 25-50 közötti fps-t ami már pont elég ahoz hogy élvezhető legyen a játék és ne szaggasson.

    Amikor először akartam szétszedni, portalanitás végett, erős akadályokba ütköztem, néztem róla videót is, ami 2x gyorsítással mutatta be 30 perc alatt, hogy hogyan lehet szétkapni, hogy eljussunk a ventillátorhoz. Ekkor döntöttem úgy, hogy inkább szakemberre bízom.

    Főként ez az oka annak, hogy nem merem szétszedni ezt az 5 éves laptopot, és főként egy vadi új 310.000 Ft körüli gépet még kevésbé sem piszkálnék, amíg nem muszály.

    És hozzá tenném, hogy grafikus végzettségem van, és ebben az ágban is dolgozom, tehát ezért kellene egy erősebb gépezet.

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo Y580 (i7, 64 GB SSD, 16 GB RAM, Nvidia Geforce GTX 660M 2GB DDR5), Dell U2412M, Wacom Intuos Pen&Touch M

Új hozzászólás Aktív témák