- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mister X #164541 üzenetére
Ez nem IPS paneles, csak opcionális a nagylátószögűség. Ami opcionális, az nincs benne a gépben, de benne lehet. Ez a parasztvakítás része a dolognak. Ha sehol nem írják hogy IPS, akkor nem az.
A sima TN panelt is fogod látni, de nagy a különbség az IPS és a TN között. Főleg a betekintési szögben tud többet. A sima TN-nél már a kijelző alsó és felső részén is más lesz a fekete és a többi szín is, nagyon zavaró tud lenni ha láttál már IPs képet.
-
Tikakukac
titán
válasz
Mister X #164541 üzenetére
Huhuhuhu.
Túl fáradt vagyok a kiselőadáshoz, a gyártó oldala az ami főleg nem ér semmit, a radium oldala meg aztán végképp halottnak a redbull.
Van egy adott típuskódod, neked azt kell betonfixen kiderítened. Igen, sajnos sok esetben csak úgy tudod meg, ha konkrét adott gépet megnézitek, mert maga a hazai disztri is full vakon van.
-
Tikakukac
titán
válasz
Mister X #164539 üzenetére
Van benne ledes háttérvilágítás (csak 13 éve nem gyártanak CCFL-t, de valamiért ezt kiemelik) és tükröződés mentes, ergo nem full fényes.
Ha ugyanaz a gép amiben tudod, hogy IPS van hajrá. Nem az első eset, amikor egyetlen magyar bolt sem tudja pontosan mit árul, van itt archívban a topikban is jó beszélgetés Asus ügyfélszolgálattal amikor ők maguk is rosszul tudták. Így megy ez
-
Khelben
nagyúr
válasz
Mister X #164273 üzenetére
Ha sokat hordozza, a helyében lemondanék a 15-ről és vennék egy ilyet: [Zenbook UX431FL] 15-öst se egy vonaton, se egy előadáson nem lehet normálisan használni a mérete miatt. És ezen még egy-két játék is elszaladgál. Persze vigyázni kell rá, mert nem egy atombiztos valami. De ebben a kategóriában minden gépre vigyázni kell. Nem kell dobálni meg nekicsapkodni semminek. És ezen van Windows is.
-
törölt tag
válasz
Mister X #164270 üzenetére
Szia.
(elsőre csendben jegyzem meg, hogy szerintem elég szomorú, hogy az iskolában csak a Windowst tolják az arcába az embernek...)
Kicsit össze-vissza fogok válaszolni, de bízom benne, hogy tudok segíteni.
Az a teljesítmény, amire te gondolsz, te nézel, nem mérvadó, mivel a felhasználási környezetben ez úgysem igazán jelentene semmit, hiszen iskolai környezetről beszélünk.
Az általad kinézett gép alapján kb. 200k körül szeretnél gépet venni, és az iskolai használat is kimerülne gondolom böngészés, Office használatban. Ha tévedek, kérlek egészíts ki.
Ha ez így van, akkor egy i5-ös processzor 8 GB RAM és egy 256 GB-os SSD társaságában megfelelő lehet (SSD ne legyen ezen az áron mérvadó, később teszel bele nagyobbat, ha szükséges).Ha ebben a keretben gondolkodunk, akkor kapásból Windows kilőve, mert mint mondtam megdobja az árat. Szemét laptopra meg nyilván nem akarsz kiadni 200k-t, amit 2 hét után az első kukába hajítanál ki. Érthetően: Windowst bármikor tudsz venni, gépházat, processzort, supportot stb-t meg nem.
Két verzió van:
Ha új, vagy hozzáadsz a gépre szánt összeghez +30-40k-t, és kijön esetleg egy normális(abb) minőségű masina.
Vagy veszel használtat pl. HA-n (vannak számlával, garanciával ellátott masinák).Ha nekem kellene iskolai használatra laptop, én Acer Swift, HP Probook, vagy Dell Latitude-ben gondolkodnék (utóbbi 2 használtan).
Ebben az árszegmensben főleg, nagyon sok a Fóti szemétégetőbe való laptop sajnos.
Viszont a fentieket azok hiányában állítom, hogy nem ismerem a konkrét igényeket. Az "iskolai használatra kéne egy gép" nem igény. Tehát ha bővebben szeretnénk belemenni, akkor ahhoz a kérdőívben feltüntetett kérdésekre kell választ adni. Persze enélkül is lehet, de szerintem senki nem örülne neki, ha az egész fórum a kettőnk beszélgetéséről szólna (ezt kérem ne bántásként fogjuk fel).
-
törölt tag
válasz
Mister X #164265 üzenetére
Szia.
Szerintem nem. A Lenovo összeszerelési és anyagminőségét kétségbe vonom, ahogy a support minőségét is, és a szememet még a 2 év garancia is böki rendesen. Mondjuk Windows 10-el előretelepített gépet alapból nem vásárolnék, mert az megdobja az árat legalább 30k-val. Én valahol Acer Swift 3 körül nézelődnék, és operációs rendszernek Windows helyett Linux, vagy ha előbbihez ragaszkodsz nagyon, aprón találni bőven olcsóbban licencet, a laptop mellett. Olcsóbban kijössz.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Fali konzol lapos tévékhez
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobilinternet
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest