- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
memorix
senior tag
válasz
NandorHUN #177130 üzenetére
Itt megtudod nézni milyen modellek vannak és ki forgalmazza:
Lenovo hivatalos oldala -
-
válasz
NandorHUN #177107 üzenetére
Méret és súly alapján a Fujitsu LifeBook U7412 és a Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 elég hasonlónak látszik nekem. Viszont a 2 laptop ára között több százezer forint a különbség. Én a Fujitsu laptopot venném magamnak, de ha Lenovo lenne a fontos nekem, akkor maradnék a Lenovo laptopnál és kifizetném a nagyobb árat.
Ezeket a laptopokat néztem most meg:
Fujitsu LifeBook U7412 (VFY:U7412MF5DRHU) ára: kb. 516.990 HUF
Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 (21CB006PHV) ára: kb. 918.890 HUF -
cs.zs.
veterán
válasz
NandorHUN #177111 üzenetére
"Nem gamer laptopot akarok hanem munkaeszközt."
Szia,
nekünk van a családban többek között egy Asus Rog Zephyrus G14 is, [kép] [kép] [kép]
ami legfőképpen munkaeszköz, és csak másodlagosan gamer gép. A használója sok gép között mozog, együtt programoznak (gyakorolnak, tanulnak), hozzák-viszik.
Az anyaghasználat, bill. nyomáspontja, méretei, a rendelkezésre álló teljesítmény, a kitűnő akkus üzemidő, és a ragyogó, nagy felbontású kijelző mind mind hozzájárulnak ahhoz, hogy azt mondja a gazdája: ebben a méretben/árban nincs jobb ...
14" 2560x1440, Ryzen7-5800HS, 76Wh akku...
Csak azt akartam ezzel mondani, hogy nem biztos, hogy a privát üzenetben (bárki is küldte) a játék volt a lényeg. -
válasz
NandorHUN #177111 üzenetére
Sajnos vannak mostanában olyanok, akik mindenkinek gamer gépet javasolnak, sokszor feleslegesen. Meg kellene érteni, hogy a teljesítmény nem minden egy hordozható eszköznél.
Ha Lenovo vonalon maradsz, amit megszoktál, akkor az új Carbon neked való. Ha nem, akkor érdemes megnézned a HP Zbookokat is, a Firefly sorozat pont ez a könnyű, vékony üzleti kategória.
-
törölt tag
válasz
NandorHUN #177112 üzenetére
Az x1 és főleg a carbon-nál a súlycsökkentésre mentek rá. A P14s (alias T14) meg egy standard irodai gép, magnézium vázzal, könnyű és vékony az is, de nem spóroltak le minden grammot.
Ha méretet lépnél akkor most épp akciózzák németeknél az amd-s P16s-t (€1050) természetesen nagyobb, de az is vékony és könnyűnek mondható. A PSREF-en találsz pontos méreteket, majd eldöntöd.
Én ebben a vékony gépkategóriában AMD-t vennék, takarékosabbak, és kevesebb hőt termelnek.
Van jobb gép drágábban persze, de erre a felasználásra szerintem jó helyen keresgélsz. Ha ultraszép mart alluházas thinkpadot szeretnél, akkor Z13/Z16. Ezek a macbook, és a razer gépek stílusában készülnek, csak persze nem olcsó.
Na meg ott van az X1 extreme (P1) is, de az nagyon drága. -
törölt tag
válasz
NandorHUN #177107 üzenetére
Ha ebben a méretkategóriában maradnál, akkor a carbonnál kicsit olcsóbb: T14, T14s, P14s, Z13
Mindegyik megfelelő lehet, én amd-vel venném és a jobbik kijelzőnek megfizetném a felárát. A T14 a legolcsóbb (€1200-tól) a többi €1400-1500.
Én is kábeles Logitech-et használok, teljesen rendben van. -
törölt tag
válasz
NandorHUN #159723 üzenetére
kevesebbet fogyaszt és tovább birja az aksi.
olyan áron mindkettőben 8 giga ddr3 van. csak gamingre 16 giga az alap, creativ munkára meg már az is soványka.
13 colra a qhd is felesleges. ha pedig nagyobbat akarsz az már nem ultramobil. főleg nem napi minimum kétszeri utazásnál. -
Tikakukac
titán
válasz
NandorHUN #159723 üzenetére
Nem is fogod megérezni. A RAM bohóckodásoknál az jut eszembe, amikor asztaliban húzom a RAM-ot, sőt, rakom rá a vizet és megy az agyatlan tuning. Legjobb esetben meg Premiere alatt 4K encode esetében kapok 6%-ot. És laptopban azok az órajelek meg időzítések álomvilágok
-
törölt tag
válasz
NandorHUN #159687 üzenetére
1. ha év végéig tudsz vele várni akkor szerintem érdemes, addigra kiderül h amd mit alkot
2. fasza legyen és könnyü az 400nál kezdődik.
3. ezekre bőven elég az i5 de ha ultrabookot akarsz és van rá mit költeni akkor i7-et válaszd
4. ha nem a legújabb AAA játékokat akarod rajta játszani (arra ott az asztali) akkor az intel hd630 vagy iris plus bőven elég és manapság szinte minden intel mobil prociban ez van.
5. na ez érdekes kérdés. ha otthon van rendes monitorod akkor miért kell top kijelző? csak megdobja az árukat plusz meriti az aksit. ugyanez igaz arra is ha munkában akarod használni. felteszem ott is van dedikált monitorod erre a célra. ha pedig mégis útközben szeretnél PS-ben fotót editálni akkor ips kijelző alap viszont 13-es méretben minden felesleges az 1080 felett, ha pedig 15 vagy nagyobb kijelzőt akarsz az már nem ultramobil kategória.
nekem 13 colos 4k touchscreen kijelző van a notiban és totál felesleges igy utólag belegondolva, szinte sosem használom.
6. ha viszed magaddal akkor kötelezően 13 col mert kicsi és könnyü, ha pedig közben is akarod használni akkor olyan aminek hosszú ideig birja az aksija. pl lg gram, nézz utána elég elmebeteg
7. vagy minden laptop win10 home-mal érkezik vagy üresen és telepithetsz rá egy ingyenes win10 home-ot utána pedig registryben megkerülöd a korlátozásokat. ha pedig belefér akkor akcióban vegyél egy 4-5 ezer forintos eredeti licenszet.
8. 2020ban a 16gb minimum és ddr4-et érdemes. általában ha levan értékelve egy ultrabook vagy feltünően olcsó akkor abban még ddr3-as van. a 13 colos notikban kizárólag, a nagyobbakban meg nagyeséllyel alaplapra van forrasztva a memória, mostanában ez a divat a gyártóknál.
ha nem ultrabookot választasz ott már jóval nagyobb a valószinüsége hogy socketes és tudod cserélgetni a modulokat.
a háttértár általában nvme ssd és arra cseréled amire akarod.
9. az lg gram súlya 960g ellenben a thinkpadeknek a legjobb a billentyüzete
10) használt hardverekkel az a baj h nem tudhatod biztosra h az előző tulaj mit csinált vele, mennyire vigyázott rá. + esetek többségében garancia sincs vagy ha van is full szopás érvényesiteni. ha neked ez belefér hajrá.
[link] -
Scarabeus
aktív tag
válasz
NandorHUN #130462 üzenetére
Hasonló kategóriát képvisel minőségben, mint a G580 és társai. Nem hordozásra tervezték ezeket a Lenovokat, én maradnék a HP-nál. Tanulásra, irodára elég kell legyen egy i3 is, annyit nem ér az i5, hogy benned legyen a félsz, mikor esik szét a géped. (Lehet érződik a kellemetlen tapasztalatom, ettől függetlenül lehet az Ideapad 100 már nem annyira vészes, de első ránézésre eléggé hasonló, ha csak a zsanérjait is nézem..)
És igen, a Celeronos G4 kerülendő, illetve van még Pentiumos (Pentium N3700, bár ez 4 mag, de ne tévesszen meg) az is. Csakis i3.
-
Scarabeus
aktív tag
válasz
NandorHUN #130454 üzenetére
HP 250 G4 15.6"-ban jó választás lehet, de minimum i3-as procival, kerüljük el a Celeron N-nel való bosszankodást (és lassúságot). Tudnivalók a HDD/SSD-s gépekről:
HP 250 G4 és G5 esetén kettő opció van:
(A) gyárilag HDD-s: nincs m.2 foglalat csak sima 2.5 sata
(B) gyárilag SSD-s: nincs 2.5" sata, hanem egy atalakitoval ra van kotve egy m.2 átalakito. Ebbe lehet nagy m.2-t venni 2280-as meretben vagy az ODD helyere egy caddy a HDD-nekIPS nyílván ennyi pénzért kizárt, illetve ha hajnaldó vagy leadni a 15.6"-ról akkor sok használt 14.0" üzleti típus van az aprón amik olcsóbbak, mint a G4. Ezek a Dell E5430, E6430, Lenovo T430, HP 8470p.
Ezek a gépek, - a 250 G4 is - sokkal jobban bírják az egyetemre hordást, és a nyitás csukást, mint az általad említett konzumer Lenovo laptopok. Lehet van bennük dedikált VGA, de neked tanulásra ahhoz semmi szükséged, illetve általában nem látják el ezeket a gépeket megfelelő hűtésrendszerrel így nagy terheléskor könnyen forró tud lenni a gép és levesz az órajelekből. Plusz vacak műanyag borítás, gyenge zsanérok, gépelésre a legkevésbé alkalmas billentyűzet.
Mielőtt még nem olvastam a topikot, és én is egyetemre néztem laptopot, vettem egy Lenovo G580at, hogy hú 2 GB GT 635m van benne, de jó lesz az nekem...
Had ne mondjam, pár hónap után a zsanér kitört a helyéről (így előadásra hordozás kilőve) majd 1.5 év után elfüstölt az alaplap..
Topikgazdákat kérdezném, hogy esetleg nem-e lenne jó a <100k-hoz a szokásos üzleti laptopokat beírni a topik összefoglalóba, mint ajánlott típusok? Vannak még olyan egyetemisták is ebben az országban, kiknek éppen elég egy 50-60ks üzleti a nyamvadt PDF-eket olvasni.
-
NandorHUN
addikt
válasz
NandorHUN #130454 üzenetére
Illetve valaki ki tudna abban segiteni, hogy HP gépek miért vannak ilyen árcédulával ellátva? Ugyanazon az áron Lenovoból dedikált VGA-s i5-s gépeket lehet kapni, HP-ból meg i3 + integrált graf marad.
Elhiszem, hogy jó márka, de van valami más is a háttérérben? (pl 250 G4 vs Lenovo 50-70 vagy G580 ).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo T480 I3-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Eladó ASUS TUF FX506UI 4800H GTX1660Ti 6GB 16GB ram
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest