- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
válasz
Tikakukac #65502 üzenetére
A fényes Dell-em egyébként tényleg nagyon jó, mert nem látom benne magam. Nem tudom, hogy azért, mert messze és oldalt van az ablak, vagy azért mert valamit nagyon jól csináltak, de életem eddigi legjobb monitora, pedig csak 50e körül volt. Nem cserélném el erre a céges Eizo-ra az tuti.
(#65503) BBéci
"Az összes plazmatévé és a prémium LCD tévék fényes kijelzősek, nem véletlenül...."Arra utalsz ezzel, hogy azért használják, hogy jobbak legyenek a kontrasztok és szebbek a színek?
Te nem bántad meg, én megbántam az első matt Dell-emet. Hogy békélhet meg az ember azzal, hogy többet lát az ember, mint amit kéne? Hogy van egy zizis réteg plusszban a tartalom és a szeme között? A környezetünket sem egy matt bevonatos szemüvegen keresztül szemléljük... szép is volna! Én ezt nem tudom megszokni. -
spiritex
veterán
-
DaNNE96
csendes tag
válasz
Tikakukac #65368 üzenetére
Hmmm hát ezzel kicsit kiábrándultam a cuccból.
Viszont ami még úgy mond az én "tudásomnak" tetszetős az a Lenovo Z510 szériája, erről a szériáról már több jót olvastam, javíts ki ha tévedek.
Spec.:
Proci: I5-4200m
Vidikari: GT740m
Memória: DDR3 4Gb 1333MHz
Merevlemez: 500GB + 8gb SSD (SSD-vel még nem volt dolgom, mondjuk 8Gb-re nem sok minden férhet)
Kijelző: 15,6", HD LED(Részletesen: http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_Ideapad_Z510_59-412682_notebook_csokibarna-p408431.html?bid=&partner=10003 )
Árban kb. ennyi a plafon többet nem nagyon szeretnék rászánni, ahogy körbe nézegettem tudásra ez van nagyjából csúcson, remélem túl nagy hülyeséget nem mondtam.
-
DaNNE96
csendes tag
válasz
Tikakukac #65365 üzenetére
Tudom, hogy erősebb, csak annyi a különbség, hogy az asztalin nem 1366-ban játszom hanem 1440, 1920 szóval még ha gyengébb is azért a felbontás kompenzálja egy iciri picirit a dolgot.
Ebben is teljes mértékben egyetértek, az HD nem egy csúcskategória, de a szavaidból kiindulva ez nem az a széria amivel fél évente szervízbe kell menni, mert valami úgy gondolta, hogy nem teszi helyesen a dolgát. Nézegettem Asus-ból az X szériát de ahogy itt olvasgattam nagyon sokan azt mondták, hogy az X széria az alja az Asus-nak.
-
DaNNE96
csendes tag
válasz
Tikakukac #65360 üzenetére
Neem, Gazd infóra jelentkeztem, szóval nem grafikus meg stb.
Asztali:
CPU X3 435 (4 magosítva :3 2,9Ghz-vel)
RAM: DDR3 2x2 1333Mhz
Vidikari: Sapphire HD 57504 éves szó nem egy erőgép, viszont nem is volt eddig gondom vele, egy proci hűtőt vettem másikat, a gyári nem szuperált valami jól.
Egyébként inkább filmezésre meg játékra kell, nem cél a Full HD, az asztali se bírja. Igazából a fő cél az lenne, hogy ne kelljen vele szervízbe szaladgálni, meg azért ha olyanom van 1-2 játék elfusson rajta.
-
BBéci
legenda
válasz
Tikakukac #65316 üzenetére
Jóárasítás alatt áfátlanítást értettem. Úgy már beleférnek a 200000-be.
(#65317) brumi1024
Tavaly ősszel találkoztam ennyiért kínált i7-es Vostróval, de elvitték az orrom elől. Akkor döntöttem el, hogy addig használom a meglévő Paviliont, amíg tönkre nem megy. Ez tegnap bekövetkezett.
Nézegettem a notebookcheck tesztjeit, méréseit, azok alapján határoztam el, hogy milyen processzorra van szükségem. -
MurdR
veterán
válasz
Tikakukac #65281 üzenetére
Jah nem áradozok én, nem munkaeszköz, csak hobbi szinten van. Nem ülök előtte napokat, az előző gép amit hirtelen használtam (T61 T7500 2GB 100GB) az is megfelelt az igényeimnek.
Nincs rózsaszín köd azért, tisztában vagyok vele hogy ez nem az ájuldozós kategória, megfordult már pár százszor 'prémiumabb" noti is a kezem allatt -
Freeman007
senior tag
válasz
Tikakukac #65244 üzenetére
Köszi
Rá szoktam kérdezni, de nálam azok felejtősek, ne legyen törve, repedve, van aki korrekt és lefényképezi, felhívja rá a figyelmet, nem árul zsákbamacskát, ezért őket tisztelem is. Az hogy kopott karcos, hát használt gépnél előfordul, otthonra lesz nem kirakatba -
Freeman007
senior tag
válasz
Tikakukac #65240 üzenetére
Értem. Pc-n is divx-et nézek, de bírná a gép a jobb minőséget is, csak viszonylag kis kijelzőn - személy szerint- nem sok értelmét látom full hd-nek. Nézegetek már t4-500-akat, de amiket találtam az inkább az 50-60k-s kategória, az meg a kereten kívül esik. Idő szűke miatt nem nagyon tudok várni egy esetleges kihagyhatatlan ajánlatra.
-
premete
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #65161 üzenetére
Nyilván nem háromszorozza meg az üzemidőt, de sokat jelenthet. Desktopnál lazán hozott 6-8W-okat a vram órajel csökkentése.Mac air biztos nem lesz belőle
szerk: Ha mondjuk fél óra-órát összehoz ez meg a cpu órajeles beszabályzása, HDD helyére kerül SSD, +1.5 üzemidő még jöhet.
-
Kal-El
senior tag
válasz
Tikakukac #65158 üzenetére
Ezt jó tudni
Így viszont sajnos le kell mondanom az M6500-ról. Pedig minden szempontból tökéletes választásnak tűnt, szinte nekem találták ki. Mondjuk a 6600 is tetszik, csak az már drágább, meg nem 16:10-es kijelzővel ellátott.Az akksikról mit kell tudni, ha újat akarna venni az ember?
Mert ahogy láttam az utángyártottak gyakran fele, meg harmad annyiba kerülnek, mint a gyári. -
Kal-El
senior tag
válasz
Tikakukac #65156 üzenetére
Kicsit azért fura a dolog, mert az utódjánál egy másik cikkben meg 7 órát írtak, egy szintén 9 cellás akksival.
Létezik ilyen nagy különbség? Most eléggé elbizonytalanodtam, mert annyi szempontot átrágtam, hogy milyen gép lenne a legjobb és már majdnem el is döntöttem, hogy az M6500 lesz a választásom. De most úgy tűnik az akksin elvérezhet az egész, mert így használhatatlan lényegében, ha nincs hálózati töltésre lehetőség. -
-
MurdR
veterán
válasz
Tikakukac #65141 üzenetére
Innen Te mire röppennél rá? hardverapro 17coll 80k-110k
-
pötyike11
csendes tag
válasz
Tikakukac #64953 üzenetére
Köszi szépen mindnekinek.
Ezek szerint Lenovo B590-ben, G500-ban, vagy akár G505-ben érdemes gondolkodnom (ha valaki még szűkít, hogy azon belül mi, mert többfélét látok, árban és tudásban, azt megköszönném), illetve Dell 3542 (más esetleg?)?
Ezek szerint megoszlanak a vélemények, van aki szerint Lenovo, van aki szerint Dell. Persze ez nem meglepő, már ezzel is sokat segítettek, hogy két típusra szűkült ezen az áron, de ha bárkinek még eszébe jut bármi, azt előre is köszönöm :-).
üdv:
pötyi -
tevike
senior tag
válasz
Tikakukac #64968 üzenetére
Bocs, nem vagyok ennyire balfék, csak dolgozom, és kb rohanásba írtam le:
Adatok:
Intel Core I3 2370M 2.5Ghz
6GB RAM DDR3 1333mhz
1 TB Sata II
AMD Radeon HD 7670M-1GB
4 USB 3.0 port, HDMI kimenet..
Win 8.1 ProAz aksi üzemidő nyilván a 3-5 óra közötti terhelés közbeni átlagos irány időt mutatja (FELTÉTELEZEM!)
Ha nem, akkor is a lényeg, hogy az aksi nem agyhalott -
Hey!.co
újonc
válasz
Tikakukac #64897 üzenetére
Szia!
"Én marhára berágtam rá. Bekockáznám az összeset."
Ójaj, miért (most az említett kijelzőt leszámítva)?
Azt láttam, hogy írtad a 3542-re, hogy elég törés veszélyes.
"M2-be SSD-t tudsz tenni úgy, hogy nem kell kerettel meg optikai meghajtó kukázással foglalkozni."
Huh, most lehet nagyon szőke leszek, de az nem az msata?
-
depe95
tag
-
Medocsabi
addikt
válasz
Tikakukac #64798 üzenetére
Igen.én is ezen gondolkodtam,de akkor szerinted is már egy gt750m is erősebb a gtx 560m-nél?mert azért ez utóbbi nem mai gyerek...
gondolom az asus új gt850m es gépére gondolsz 230 körül ugye?olvasgatom egy ideje a fórumot,és látom h nagyon ajnározzák.nekem valamiért hiányzik a vga alól az I7 proci.mondjuk egy rome 2 total war-nál már számítana a cpu is nem? -
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #64733 üzenetére
Nem tudom én dv6 6b08eh pavilionomat összerakásügyileg még mindig csúcsnak tekintem (konzumer szinten) na azt simán leejtettem volna a földre és megtapostam volna és még akkor is megy békésen. Korrekt módon nem volt kispórolva belőle az anyag. (az más tészta, hogy akkora illesztési hézagok voltak, hogy oda befért volna a kisujjam is
) Mostani 7537 es laposomat azért már jobban védem és nem merném kitenni ilyeneknek.
-
-
Jannn
aktív tag
válasz
Tikakukac #64724 üzenetére
Szép dolog a nyugalom, de azért a 840M-es legolcsóbb új tejfölösdobozos Inspiron is 205e körül indul, miközben a régi 3537-et, erősebb videókártyával 180 körül meg lehetett csípni... És ha ez ddr3-as 840m, akkor meg se közelíti az amd 8850-et - persze ha olyan a játék amit az amd is szeret
Úgy hallom a far cry 3-at még mindig nem szereti, de ez legyen a legnagyobb baj -
stratova
veterán
-
lacibacsi
addikt
-
Hey!.co
újonc
válasz
Tikakukac #64698 üzenetére
" Plusz szerintem rekordot fog dönteni a hátulról kijelzőt betörött darabok száma. Iszonyat könnyen kifingatható az a panel."
Szia!
Köszi, hogy megosztottad!
Az 5547-est is érinti ez a probléma, azt nézted? Jó, hogy szóltál, mert akkor szerintem venni fogok hozzá baleseti biztosítást -
Yany
addikt
válasz
Tikakukac #64693 üzenetére
Akkor minek mellé?
Mert ha nem játszol akkor egy Iris meg Pro simán megoldja. És akkor hopp, ellentmondás. Ugyehogyugye. Ha meg olyan tervezőhöz kell, akkor meg nem 850GTX kell bele.
Tika, sok igazság van abban, amiket mondasz, viszont kicsit ilyen "a kákán is csomót keresel" hangulatban vagy megint.
Az a GeForce egyáltalán nem csak játékra való. Különböző multimédiás felhasználásra, OpenGL-es szoftverekre, szoftverfejlesztésre (pl. Unity, DirectX, stb) teljesen korrekt gép lehet egy ilyen 4K + 850M konfig (már ami a notik világát illeti). Ha valakinek nincs pénze egy Precision-re vagy hasonlóra, de kell neki egy CUDA, vagy rendes OpenGL, akkor elég vonzó kombó. Ha pedig megkíván egy kis játékot, akkor betol egy fullhádé gémet. Tudniillik már miért is kéne mindent natívon tolni, csak mert ott van. Elég, ha az ember akárcsak 1 dolog miatt hasznosnak véli, ha a többi felhasználás esetén kompromisszumoktól mentesen, vagy kevés kompromisszummal lejjeb teheti a felbontást.
Az a baj, hogy szerintem már begörcsöltél Scoobyka néhány téleg butácska megnyilvánulására, ezért mindenbe belekötsz, amit mond. Mély levegő, nyugalom... a hosszú élet (így) ritka.
-
Scoobyka
addikt
válasz
Tikakukac #64691 üzenetére
lassan olvass mar ember,ne bosszits fel!
"Nézz már egy asztali konfigot könyörgöm, hogy min lehet 4K-n játszani."
A 4k-s gephez rakott 850-es NEM GAMER GEP!!!!!!!!!!!! Tetszik erteni,nem jatekra szanjak!!!!!!! A felskalazas valoban baj,de az a win8 hibaja es mar dolgoznak rajta!
"FHD-n próbáltam. Sőt, súgok, 860M-et is próbáltam
És megnyugodhatsz, 4K-n nem fog jobban futni semmi, mint FHD-n"
Ki allitotta,hogy 4k-n jobban fog teljesiteni?Ertelemszeru,hogy tobb pixel megmozgatasa tobb eroforrast igenyel. Azt irtam,hogy nem lesz problema jol lesz hasznalhato! Erre irtam,hogy hasznaltad mar 4k-s monitorral? Ezek szerint nem
"Az ultrabook valóban nem gémer. Soha nem is lehet az." Akkor miert akarod a 4k-s monitoron jatszani,senki nem jatekgepnek mondja. A masik gep amit gamernek neveznek az fullhd-san jon CSAK!
Agyam eldobom,ha valaki nem tud erto olvasast gyakorolni...
-
Scoobyka
addikt
válasz
Tikakukac #64686 üzenetére
Ertem,hogy fogast akarsz rajtam, de a gyarto sztem nem hulye,ha minden 4k-s gepehez ezt a kartyat rakja. Gondolom teszteltek vele es nativban szepen lehet rajta bongeszni,filmet nezni,dolgozni. Jatek gondolom 4kn nem volt szempont ezen a gepen,mar csak azert sem mert nem annak a celcsoportnak szantak ahogy a retinas mac prot sem,hanem grafikusoknak,fotosoknak.
Miert erzodik folyton,hogy a gtx850el ekkora nagy szkeptikussag van. Vagy talan 4k-s kijelzon probaltal mar gtx850et? En nem...amig nincs tapasztalatom addig ellenkezo dolgot meg nem allitok. : ( : ---> minden csak nezopont kerdese!
Javaslom a cim olvasasat lassan.
Izmos gamer laptop ES 4k-s ultrabook! Az ultrabook nalam nem gamer gep altalaban. -
Scoobyka
addikt
válasz
Tikakukac #64656 üzenetére
Ezt en miert is csinaljam meg,hogy bebizonyitsam mekkora faszagyerek vagyok es nekem van igazam?
Inkabb nem...en nem igy gondolkozok,hogy bizonygassam az igazam,leirom ha elhiszi el,ha nem akkor jarjon utana, vegye meg, vagy kerjen kolcson gepet nekem teljesen mindegy. -
Scoobyka
addikt
válasz
Tikakukac #64640 üzenetére
Rendben akkor mindenki vegyen egyet probalja ki maga, vagy varjatok tobb tesztre...en leirtam sztem korrektul a geppel kapcsolatos tapasztalataimat,ennek ellenere azt kapom,hogy kepekkel is tamaszam mar ala,meg porhintes. Raadasul ez a jatek nekem meg csak be se jott,sztem hamar unalmas megis ez a meghatarozo nalatok ennel a gepnel.( Ez nem tudom minek az oka,vagy nehez elfogadni valakinek,hogy a sajat konfigjan nem megy jol,vagy hogy van olyan gep amin jol megy. Leirtam szerintem azt is,hogy nekem jatszhato volt teljesen es jo rajta jatszani,leirtam a hibait is) Nem fogok diavetitest csinalni,hogy alatamsszam a mondandomat. Minenkire odabizom,hogy elhiszi vagy sem ennyi!
Ez a gep minden mostani jatekot szamomra jatszhatoan vissz highon es nativ felbontasban!
Egyetlen egy jateknal kellett levennem a felbontast az a Story my uncle volt,ott 1280*720-ban jatszottam,mert nem volt a settingsbe sok modositasra lehetoseg. -
il profeta
csendes tag
válasz
Tikakukac #64294 üzenetére
"Felsoroltál mindent amit csak lehet, olyan dolgokat is, amikre általam egyetlen ismert gép képes csak: az 1 millás AW. Plusz fogyasszon keveset, de inkább minőség, de azért legyen benne kb. Paks2 blablabla.”
A felsorolást a fórum sablonja alapján csináltam meg.
Jó én voltam ennyire naiv, hogy azt hittem 2GB-s DDR5-s videó kártyával+ i7-s/i5-s procival futna full grafon(15.6-s monitoron) az említett játékok egyike.
Nem gondoltam, hogy a piac ennyire gyenge (200k alatt)főleg, úgy, hogy félévente dobják ki magukból a gyártók a kütyüket. Illetve ahogy írtam a játék a legkevésbé fontos. A többi feltételnek a gépek 85%-a megfelel...
-
bmwsan
senior tag
válasz
Tikakukac #64116 üzenetére
Értem köszönöm szépen.
Valóba nem túl jól fogalmaztam.
Az lenne a lényeg , hogy ne kelljen szarolni vacakolni a géppel, két hetente hordani garanciába és két- három kinyitás után ne törjenek szét a pántok.
Videokártyából egy GT720M vagy egy AMD HD8670M is elég lenne.Most nézegetve a hardver aprót találtam két gépet is hardveresen nagyon hasonló a kettő, ti melyiket választanátok?
vagy
Köszönöm szépen.
-
Zoelee
csendes tag
válasz
Tikakukac #64086 üzenetére
Értem. Tehát tudnál ajánlani egy webáruházat, amiről a többségnek pozitív véleménye van? Ahogy nézem, sosem tudom meg, mi a baj a radiummal. Látom, moderálták a hsz-ed, sajnos a moderált részt nem láttam. Tényleg szeretném tudni, mibaj velük, nem tudom, hol volt régebben tárgyalva. Legalább némi útmutatást adj, hol olvashatom el.
-
Zoelee
csendes tag
válasz
Tikakukac #64065 üzenetére
Linkelnél nekem egy konkrét modellt, amire gondoltál? Persze tudok én is keresni, de hihetetlen, hogy a boltok leírásában megadnak egy típust, mint például lenovo ideapad y510p, csak az a baj, hogy van belőle kismillió konfig ilyen processzorral meg olyan videókártyával, aztán keresgéljen mindenki ahogy tud. Tehát tudnád linkelni az asust amire gondolsz?
Másik kérdés, hogy mi a baj a radium.hu-val? Oké, mindent bf4-el reklámoznak, de van valakinek rossz tapasztalata vagy mi a baj vele? (Nem akarom védeni, meg nem flegmából kérdezem, de nem Te vagy az első ember aki leszólja, és szeretném tudni, mi az oka.)
-
katt777
félisten
válasz
Tikakukac #64006 üzenetére
Hát, én kértem tőletek ajánlatot i7-tel és GDDR5-ös 850M-mel szerelt laptopra, de senki nem adott használható tippet. ASUS i5-tel adna 269k-ért, ha forgalmaznák, de júliusig nem lesz. A kicsiben meg csak 500GB HDD van, max ssd-t adnak mellé. 760-as lenne még 270k körül, de az jóval lassabb. Szóval, bármilyen használható tippért hálás lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest