- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pajav8
tag
válasz
Khelben #125397 üzenetére
1-2 havonta külföldről ingázás miatt lenne jobb opció a kisebb laptop, de szerintem még a 14 colos is elfogadható, csak ugye ha az ember megszokja, hogy csak bedobja a táskába és viszi akkor fura lesz kezdetekben a 14"". Köszi a gyors választ már csak a célszemélyen múlik a döntés.
-
-
hallador
addikt
válasz
Khelben #125353 üzenetére
Az EliteBook 820 igencsak jó gép. Messze jobb a régebbi 12.1/12,5"-os hp-nál, Szóval az egész széria sztem azért túlzás. Az újaknál annyit nehezítettek, hogy már csak csavarral bontható, nem simán lepattintod az alját. A gép simán masszívabb a régebbi HP-nél, könnyebb gyorsabb, jelenleg 2 éve van nálam és eddig semmi baja.
(#125356) Khelben
Nekem az újabb Dellekben xx50 felett az nem tettszik, hogy elhagyták a félig szigetes billentyűzeteket, amit a 30/40-es szeétiában vezettek be a Latitude-oknél, és beletették azt a hulladékot, amit a Vostro 3300-ban vezettek be még, a Latitudnél ez nem szép, valamint a szétbontásnál a szerelhetősége igazán komolytalan. Ezek nagyon nem tettszenek az Új Latitude-okben. A zsanér amin sajnos nem változtattak az 5000-es szériánál, valahogy nem az igazi, nagyon feszes. Amúgy nem rossz gépek.
(#125355) Mikulásbá
A Dell elég sokat változtatott a billentyűzeten, meg a szerelhetőségen, nem az előnyére. Minőségben szerintem nem rosszabbak a 7000-es szária gépei, használati ergonómia szempontból viszont...
-
-
-
helltp
aktív tag
válasz
Khelben #125266 üzenetére
Nem kell végtelen teljesítmény, ahogy nem kell kifejezett strapabírás sem (sokat hordozom a gélpet, de vigyázok is rá, kopóalkatrészeket meg cserélek magamnak). Egy 2. gen i5 + 520mx kombinációm van egy asus k53s képében, ami nem egy kifejezetten strapabíró cucc, már 6. éve, ez egy jó SSD-vel nekem elegendő teljesítményt nyújt, és kellően "masszív" is. Abban bízam hogy fejlődött annyit a technológia hogy azonos hőtermelés mellett kaphatok erősebb gépet ahol mondjuk HD felbontás mellett nem low beállításokon fut az Overwatch hanem medium beállítások mellett. Ezeket az igényeket figyelembe véve sincsen semmilyen választásom?
Olyan nekem sajnos hogy lehetetlen küldetés, nincs. A mostani laptop haldoklik, kénytelen leszek záros határidőn belül cserélni, több pénz nem lesz rá, várni pedig nem fogok tudni, mert munkaeszköz, valamit kénytelen leszek használni. Nem várom el, hogy az utódja minden igényemet teljesítse, de szeretném azt a gépet megvenni majd ami a lehető legkevesebb kompromisszummal a lehető legjobban megközelíti a kitűzött célt, viszont magamtól ezt tapasztalatok nélkül és a téma aktív követésének hiányában nem tudom kiválasztani. Ezért kértem a ti segítségeteket.
Egyébként valakinek van tapasztalata az említett Acer-rel? (Swift 3) Nagyon megtetszettek ezek a könnyen hordozható aluházas ultrabookok, és teszteket nézve ez nem is tűnik túl forrófejűnek viszont nem is túl drága.
-
ahanem
újonc
válasz
Khelben #125252 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy ezt most komolyan kéne vennem.
Két ősrégi játék futtatása a cél, és ez a legnagyobb terhelésű felhasználás. (multimédia alatt nem kép/videószerkesztést értettem, lehet ez a gond itt [bár ezekhez amúgy sem lenne elég a 4 GB mem])
Ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy ilyen célra egy 240k-s gép overkill, az Asus N551, amit én nem találok 270K alatt, pedig méginkább.
Én nem látom túl soknak az igényeket, de ha tényleg azok, akkor mondd meg hogy melyik, és miért.
Két játék miatt nem látom a 940MX-nek az értelmét, ezek nem mai játékok, amik igényelnék azt a teljesítményt. -
fcbarca
őstag
válasz
Khelben #125263 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?mihamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)60-70k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai programok, internetezès,Viszont nagyon sok programot szoktam egyszerre futtatni, ezèrt szüksègem van jó procira(i3-i5)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?keveset játszanék,integrált legyen(pl HD 4000-től..)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?TN,és 15-tőll
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?sokat lesz hordozva,minél strapabiróbb legyen és jó hűtés
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) azt megoldom
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?500 GB HDD,minimum 4 GB ram,optikai meghajtó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)használt -
pc360
addikt
válasz
Khelben #125252 üzenetére
Tudsz esetleg tippet használható fullHD, min 4 GB memóriás masinára ebben, vagy a max 160 ezres árkategóriában? SSD-nk lenne hozzá. Nézzek esetleg laptopsystem-et? Egy barátomnak lenne, aki itthagyja piciny országunk, ezért a garis intézés csak akkor lenne reális, ha vihető hivatalos szervizbe. A teljesítmény (főleg a 3D-s) nem számít. A kijelző (talán matt), a billentyűzet és a felépítés (nem baj, ha nincs tégla súlyban) lényeges.
-
ladislausony
csendes tag
válasz
Khelben #125189 üzenetére
értem. az a probléma , ha valaki nem ért hozzá akkor csak tanácsot tud kérni. több embert is megkérdeztem aki okosabb a témába. ( csak itt nem jutott eszembe kérdezni).
nehéz úgy dönteni, hogy mindenki mást mond.
acert semmiképp ne vegyél...
az i5 nagyon jó , az i7 még jobb.....de neked felesleges
gforce legyen benne mindenképp....
és még sorolhatnám estig. amugy kb 200 ezer volt a keretem.
photoshop. lighroom, talán játék. nehéz volt igy döntenem. ezt meg megkaptam netto áron. gondoltam jó lett és mások is mondták -
RWD
tag
válasz
Khelben #125162 üzenetére
Értem, köszönöm!
#125162:
Ez is világos, köszi. Ez jó hír, van itt játéktér azért. Egyébként az az érdekes, hogy az SSD-vel jelen esetben nem játszottam, csak a Win10 volt a különbség (külön oem kulcs vs. "előre telepített").
Valószínűleg akkor más lehet a beszállító. Király.
-
Silεncε
őstag
válasz
Khelben #125158 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Használt nem jöhet szóba (elvi okokból), az összeg sajnos adott, erre ennyim van. A 14" meg azért kéne, hogy könnyen hordozható legyen es ut közben is tudjak akar házit, beadandót csinálni. Otthon ra lenne dugva külső monitorra, szóval ez nem lenne probléma. De ezek szerint akkor ilyen gep nincs, úgyhogy marad a mostani lenovo g500-am.
Még egyszer köszönöm!
-
CptAdamica
veterán
válasz
Khelben #125145 üzenetére
Ez lenne az X?
Illetve Asus fronton melyik az ajánlott modell?
-
Tanisz
senior tag
válasz
Khelben #125020 üzenetére
Köszi, reméljük jó lesz a leendő tulajnak
Mivel hölgynek kell a készülék, a Lenovo Yoga nem ajánlott, amit az előző hozzászólásomban kérdeztem?
Lenovo Yoga 500 14 80N4015DHV és variánsai.
Csak azért kérdeztem, mert ezt nézte ki és fogalmam sincs, hogy érdemes-e megvenni, vagy sem -
hallador
addikt
válasz
Khelben #124979 üzenetére
Az hagyján, de az 5420-ban kettő pci port is volt, az egyik a DMC-nek, a másik meg csak úgy, abba bele lehetett tenni elméletileg egy 25 mm-es mSATA-t csak nem működött vele. Ugyanezt eljátszották az 5430-al is. Megjött az 5440, nekem ilyen van. Van hely is bele is lehet tenni az 50 mm-es mStata-t csak éppen nem működik vele együtt, és a dell "korrekt" volt beleírta a service manualba, ha geforce van a gépben, akkor hiába az msata, nem fog menni, mert nem. A integrált inteles verzióban talán.
Maradt a nem gyári caddy, mert gyárit a Dell nem ad ki, és nem kompatibilis a 6000-es sorozattal.
Igazad van, sajnos valahogy nem cél ez.
-
hallador
addikt
válasz
Khelben #124977 üzenetére
Igen sajnos a Dell soha nem preferálta a HDD + SSD megoldásokat. De ha váletlenül volt mSATA és HDD akkor sem tudtad betenni csak Caddy + Sima 2,5-es SSD esetén, mert a gép maga nem támogatta. (5420/30/40). A Broadwell felett meg nincs benne odd, szóval caddy lehetőség sem. A Dell ezekkel a gépekkel felszerelés szinten mindig mostohagyerekként bánt (ellentétben a HP-val (ProBook 600)), de minőségben azért felveszi vele a versenyt. Zsanérokon javíthatnának, de másban mindenben ott van.
-
c4
őstag
válasz
Khelben #124956 üzenetére
Engem kevésbé zavarna, mivel ritkán használom a saját monitorát. de mintha pont te írtad volna, hogy egyéb anyaghasználat miatt sem ajánlott igazán a Nitro. A beégési hajlam inkább + info az itt fórumozgatóknak, akik statikus megjelenésű szoftverekkel használják napi 10-12 órát. De én kérek elnézést.
Meghibásodni minden készülék meghibásodhat, még a legdrágább gamer gépek is. -
-
gatesz
tag
válasz
Khelben #124733 üzenetére
Igen, ezt sajnos tapasztalom én is.
A legnagyobb gond, hogy nem nagyon tudom megnézni a gépet, vidéken lakom, és nincs valami túl sok lehetőség a környéken
Marad a webáruház. Az Usa notebook-ot még megkérdezem a panel miatt az N551-el kapcsolatban.
Ha áldozok a videókártya rovására, akkor milyen IPS-es gép marad a Fujitsu A555G n kívül, ami még ajánlott? A fujitsuban nagyon gyenge videókari van.
A Dell 7559 tök jó, csak jó lenne 250 alatt maradni.
-
gatesz
tag
válasz
Khelben #124730 üzenetére
Köszönöm!
"N752JX elvileg ips (elcseszett egy gép azzal a cpu-vga párosítással...), a többi nem." - Ezek alapján gondolom nem ajánlott kategória.
Akkor tulajdonképpen 300ezer forintig ajánlott IPS panelos játékra is alkalmas gép az csak az Asus N551 JW sorozat, vagy Dell 7559?
-
Ravenloft
tag
válasz
Khelben #124543 üzenetére
Érdekes párhuzam. Viszont míg kenyeret minden nap veszel, addig laptopot nem igazán. Míg tudod, hogy kenyeret hol érdemes venni (hisz minden nap veszel) addig laptopot nem tudhatod honnan érdemes hisz nem mindennap veszel. Míg ha a kenyér nem jó max kidobod (vissza nem igazán viszed) viszont ha a gép megy tönkre nem mind1 hova viszed vissza.
Szóval a kérdés már csak az, hogy honnan érdemes venni...
-
B-Clone
aktív tag
válasz
Khelben #124520 üzenetére
Egy kicsit konkrétabb modelleket esetleg tudnál mondani ? Amiket néztem azok 600k környékén kínálnak K1100 és hasonló FireWire kártyákat amik kismacskát dobálni teljesen jók, de minden más gpu igényes feladatra tökéletesen alkalmatlanok.
A 970m teljesítményétől mérföldekkel, de még a 960mtől is jócskán elmaradnak. Nem annyira a CPU a lényeg számomra. Egy 970m-et is elvileg ki tud hajtani egy komolyabb I5 is. -
Ravenloft
tag
válasz
Khelben #124500 üzenetére
Várj, ha 2 hónap után teszem fel meghal az alaplap, akkor ott van a hivatalos márkaszerviz (pl. Dell esetében itt nálunk) ahova beviszed és megcsinálják. Rosszul gondolom? A HP és a Dell esetében a garis javítás nem lehet probléma idehaza. Nemde bár? De javíts ki ha rosszul gondolom.
-
Krepuska
csendes tag
válasz
Khelben #124491 üzenetére
Igen, nemrég már kitöltöttem, íme újra:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2017. január
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-220
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
FB, Youtube, internet, filmnézés, valamint egy évben néhányszor PS és ACDSee fotóbuherálás.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
0 játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A párom szeme miatt 15,6, matt, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lakáson belül, asztal <> ágy
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
W10 (szeretem, ha nincs vele gond, de ha itt tud valaki jobb megoldást, szívesen veszem..)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
4-8 GB (ami szerintetek megfelelő) és csak SSD, 128-as is elég, vagy kombó.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Ne fekete legyen (párom az arany színű telefonján olvadozik, szerintem meg az a legjobb, ami nem gyűjti rohamosan az ujjlenyomatokat..
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új, párom nem bízik semmi használtban..Egyik lehetséges jelölt: [link]
-
Julot
aktív tag
válasz
Khelben #124502 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ! Sokat segítettél! Hát a HP 250 nagyon kiábrándító volt! Ha ez az említett DELL is ilyen, akkor esélye sincs! Mondjuk megnéztem az 5759-es DELL.-t az már nem tűnt annyira gagyinak, de lehet, csak nem néztem meg tüzetesebben!
Az EliteBook 840 G1 esetében én is gondoltam a kijelző cseréjén, csak nem tudom honnan lenne érdemes beszerezni az IPS FHD panelt? Tudnál javasolni valamit?
Köszönöm!
-
Kroni1
veterán
válasz
Khelben #124464 üzenetére
Igen, megnyugtat! A Lenovo z50-ben olyan elképesztően rossz fHD panel volt, hogy a HP 250, sőt még egy 6 éves Acer HD panelja is messze agyonverte...
Árban ennél nem tudunk feljebb, de a tesóm igényeinek ez is tökély lesz, tud vigyázni rá, a 7 éves MSI laptopja kívülről ma is újszerű állapotú csak időközben megmakkant.. Köszi a segítséget mégegyszer!
-
Kroni1
veterán
válasz
Khelben #124461 üzenetére
Köszönöm, nem is gondoltam volna, azt hittem a Pavilion van magasabb szinten a kettő közül, de akkor inkább egy ilyen 250 G5 lesz a befutó, köszönöm az infót!
HD vagy fHD panellel szerelt 250 G5-öt érdemes venni szerinted inkább?! Lenovo-nál láttam már ebben az árkategóriában nagyon gagyi fHD panelt, csak az rémít meg kissé..
Az i3 és a HD5500 tudásával tisztában vagyok, tényleg halk és hűvös. Igazából netezés és HDMI-n TV-re kötve fHD filmezés a cél, semmi másra nem lesz használva a gép, remélhetőleg ez egy pár évig nem fog gondot okozni neki!
-
Kroni1
veterán
válasz
Khelben #124438 üzenetére
"120-ért kapsz HP 250-et fullhd kijelzővel."
- Akkor inkább ajánlott ezek szerint 120-ért egy FHD kijelzős HP 250-et i3-al és HD5500-al, mint ezt a Pavilion-t A10-7300/M260-al?! Tényleg érdekelne, mert én nem vágom annyira mi milyen, de van a családba 250 G4 az teljesen jó, csak gondoltam ez a Pavilion kicsit jobban összerakott és erősebb is talán, ha 175k körüli áron ment, és most 120k lenne..
Maga az FHD nem feltétlenül szempont amúgy, sőt én 15.6" kijelzőn soknak is érzem kicsit, lehet egy ugyanilyen 250 G5 is megfelelő csak HD kijelzővel!?
-
gatesz
tag
válasz
Khelben #124399 üzenetére
Még egy dolgot kérdezzek már.
Tudom, hogy összefoglalóban is ajánlott gép + te is többször ajánlottad. Ez a gép :[link] szerintem nagyon jó árban van most online akcióban.
Úgy emlékszem, hogy a hűtés terén is dicsértétek. Tudom, hogy ez nem IPS, és nincs optikai meghajtó, de az előbb kérdezett dolgokban, összeszerelés, tartósság, melyik kategóriába sorolnád.
Ehhez képest is sokkal jobb az N széria. Ha azt mondod, hogy bőven, akkor inkább azt választom, mert inkább úgy lennék vele, hogy most többet, mint később szorítson mindenhol a nadrágszíj....
Mik a főbb különbségek?
Kijelző terén ez a FullHD észrevehetően rosszabb??? Értem úgy, hogy TFT-nél is van erősebb, és gyengébb.
-
gatesz
tag
válasz
Khelben #124397 üzenetére
Köszönöm. Nem hittem volna, hogy Asus-al fogok szemezgetni, de most ez a gép nagyon bejött a paraméterei miatt. Nem is a videó kártya a lényeg, hanem a fém ház és a kijelző. Keresgélek, de úgy sem talalok hasonló paraméterekkel olcsóbb gépet, hogy mondjuk gyengébb videokártya lenne benne. Egyedül a Hp de Hp-val kapcsolatban itt a fórumon is nagyon megoszlanak a vélemények. Garit már biztos nem hosszabbítanék, mert már így is jócskán 200 felett van a gép, de most valamiért úgy érzem megérné azt a 30 pluszt. Neked van ajánlott alternatívád gyengébb videó kártyával ips panellel?
-
Sztenly
tag
válasz
Khelben #124356 üzenetére
A számok alapján vásárlást értem, még a rá alapuló marketinget is.
De azt nem hogy pl egy i7-es gamer konfigba miért csak 4 ram-ot tesznek?
Más kérdés h magára vessen aki meg is veszi..Az ismerősi (nem reprezentatív) minta alapján ez még a multimédiás felhasználást sem tudja midig rendesen kiszolgálni. Főleg újabb notik esetében.
-
hankat
újonc
válasz
Khelben #124348 üzenetére
Szia!
Kb. hány év lehet még egy ilyen használt E7450-esben? Tudom, nem vagytok jósok, csak a tapasztalatotokra lennék kiváncsi. Erősen haszáltban kezdtem gondolkodni, de nem mindegy meddig megy el ennyi pénzért. Ennek még bő másfél év van a garanciájából, ezekre is jellemző, hogy annyi időre vannak tervezve, vagy ebben a kategóriában már nem így gondolkoznak a gyártók? -
csreni
csendes tag
válasz
Khelben #124264 üzenetére
Az ACER-ről akkor sikerült lebeszélned.
Néztünk még 3 gépet. Az egyik amit te is javasoltál HP Pavilion, ha SSd nélkül vesszük mindenképp szeretnénk SSD-t venni hozzá. Nem tudod ennél van szerelőablak? Vagy marad a szervíz?
[link]Illetve ezt a kettőt néztük még, árban ezek férnének bele. Az ASUS-ban nincs SSD ahhoz is vennénk.
[link]A másik HP Pavilion pedig már SSD-s.
[link]A mediamarkthoz ragaszkodnunk kell.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- LEGO klub
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest