- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
choco01 #133300 üzenetére
Dell forever.
Attól függ, a márkanév sajnos még nem elég, főleg manapság.
Példaként egy vélemény az E5570 megvásárolt példányáról:
Üzleti géphez méltatlan billentyűzet, gyenge audio rendszer, a borítólemez levétele után egy felesleges csavart találtam az egyik hangszóróra tapadva, amitől a membrán megsérült.
-
Tikakukac
titán
válasz
choco01 #127396 üzenetére
1mag 2 mag 4 mag. Nem egységes a max turbo, így fejből nem mondok neked procipontos órajeleket, de szerintem ha 1 magra terheled akkor meglesz.
alexride: Airben aztán veretős a kijelző
Vegyél 14"-ból HP-t vagy bármit (üzletit ha már) és ott IPS panel hegyek várnak rád gyárilag vagy utólag is.
-
Csabi04
tag
-
choco01
addikt
válasz
choco01 #111031 üzenetére
Erre valaki?
Nem igazán találok itt sem infókat erről a Dell Inspiron 5559-esről
Bár gondolom nagy különbség nincs minőségre az 5558-tól..
-
brumi1024
veterán
válasz
choco01 #51727 üzenetére
Egy lényeges mondat felett elcsúsztál: a stresszteszt alatt az Asus procija 800 MHz-en jár. Így könnyű hozni az alacsonyabb hőmérsékleteket.
Más: Dell Macbook Pro Retina
Nem lett rossz az új XPS, de továbbra is a legnagyobb probléma a Windows 8. A rosszul működő touchpad, buta HDPI kezelés két olyan negatívum ami kizárólag az oprendszer miatt van, és van rá működő alternatíva. Összeszedhetné magát már a Microsoft, ahelyett hogy bevezet még 2 csempeméretet a 8.2-ben.
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz
choco01 #51714 üzenetére
Az Asus hűtése kevés az i7 lehűtéséhez, ezért hiába lenne erősebb a proci, nem tudsz mit kezdeni vele, mert throttling miatt visszaveszi az órajelet, így viszont az i5-ös Thinkpad már erősebb, ott nincs ilyen gond. Hiába lenne minden téren erősebb az Asus, ha nem tudod kihasználni a gyenge hűtés miatt, így szerintem a Lenovo jobb választás.
-
choco01
addikt
válasz
choco01 #51710 üzenetére
Konkrétan ez lehetne.
Nem? -
btudos
nagyúr
-
Helmoras
őstag
válasz
choco01 #39803 üzenetére
Én is cégnek vettem lényegében (csak hát a barátomé) annyi az egész hogy 1 tétel helyett 3 van és spóroltam neki 15 ezret :S, de hát mindenki úgy dönt ahogy szeretne. Sztem ezért jó a fórum mert akinek van valami tapasztalata megosztja és ellátja a másikat segítőkész tanáccsal, ígyekszem néha én is visszaadni azt a sok segítséget amit kapok itt
-
Chaser
legenda
válasz
choco01 #38048 üzenetére
Ott veszel SSD-t ahol akarsz, magad is cserélheted, nem jár garvesztéssel. Ennél a dellnél alaplapon kívül kb azt cserélsz amit akarsz, NBD garanciás. Optikát eltávolítani max 2 csavar, de inkább 1. Részletes manual van minden dell géphez, ennél a típusnál semmilyen szaktudás nem szükséges. Optibayt meg kapsz másutt is.
szerk: Borote: Valóban, én még E5530-nál tartottam. De a lényegen nem változtat, bármelyik dell gépben garvesztés nélkül ki lehet cserélni a DVD-t. Ahogy szerencsére a legtöbb gyártónál is.
-
Chaser
legenda
válasz
choco01 #38037 üzenetére
W8 kb 25-30k, SSD 120-as samu 24k. De dgpu ezekben a gépekben nincs.
szerk: Viszont a HD400 már elég jó. CAD-hez kell dgpu? Ha kell is akkor valszeg kommersz nem sokat gyorsít rajta, quadro vagy firepro meg nem ilyen árkategória. Ilyen kijelzővel és szervizháttérrel semmiképp.
-
Tikakukac
titán
válasz
choco01 #26256 üzenetére
Van lehetőség. De ehhez bizony sok net túrás és némi hozzáértés kell. De ha találtok 8510p-t ami rendben van, talán még az is beleférhet. A gáz az, hogy ugye a javakban nehéz dúskálni, így adott pár konfig és tényleg kajtatni kell az állapotot meg a jobb procikat. Ilyenkor kell egy nepper
-
brumi1024
veterán
válasz
choco01 #22369 üzenetére
Nem feltétlen. Ha azt mondják, hogy ez a hiba mellett a gép rendeltetésszerűen működik akkor minden joguk megvan arra, hogy ne cseréljék ki. Ezért fizet az ember sok helyen pixelhiba garanciát. A 8 napos vásárlástól való elállás csak online vásárlások esetén kötelező, személyeseknél a bolt dönti el, biztosítja-e. Itt az ő válaszuk az ilyen porblémákra, kérdés, hogy ezt mennyire komoly hibának veszik. De persze ha az illető online vásárolta akkor cseréltetheti.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
choco01 #21998 üzenetére
Nekem egy olyan sejtésem van, hogy az aksinál "kiegyensúlyozott"-ra van állítva, vagy "energiatakarékos"-ra.
A Lenovo notimon még olyan is van ugye, hogy az aksit csak 60%-ig tölti fel, hogy jobb legyen az élettartama.Az egy dolog, de ilyenkor nem is tolja maxon a GPU-t, plusz még ha nincs teljesítménycentrikusra állítva a gép, játékok közben -20 fps-t produkál nekem. Jó nagyot szívtam, mire rájöttem.
-
Tikakukac
titán
válasz
choco01 #21994 üzenetére
Hát, kell pár gép, és akkor van viszonyítási alapod.
Vagy esetedben inkább egy másik gépet javasolnék, ilyesmi hardverrel. Aztán lehet fps-t méricskélni, és kiderül a turpisság.Viszont, de én bagoly vagyok, elég keveset alszom, azt is a délelőtti órákban max
hose luis: A kérdés az, hogy mi közben kell csendesnek lennie. Jó pár olyan gép van a birtokában itt a topiklakók közül is, amik passzívban, tehát fullnémán is elmennek alapvető dolgok közben.
-
Tikakukac
titán
válasz
choco01 #21992 üzenetére
Ha a valóságban mégis pont ugyanannyira gyorsan bontasz ki egy rar-t vagy konvertálsz videót, akkor olyan mindegy miket írnak ezek a performánsz tesztek. Én telón is csinálok 3000-es quadrantot a sense3.5-s rommal, ha felrakok egy ezerszer gyorsabbat, az meg kevesebbet ad rá. Én sem értem, de nem is érdekel. Hülyeség az összes.
-
Anncsi
csendes tag
válasz
choco01 #19872 üzenetére
nem igazán, egy dell netbook van itthon, melegszik mint az állat, szóval nem szimpi. mondjuk elég masszív, ami előnyös. az a baj, hogy semmmmiit nem tudok a márkákról, egyedül a lenovot "ismerem" valamennyire, de edge-t pl nem láttam még belőle, a normál thinkpadek drágák (kivéve l530, de az nincs rendes vga-val...), használtak csak elég régik vannak...szóval megállt a tudományom, várom a tanácsokat
-
btudos
nagyúr
válasz
choco01 #19611 üzenetére
A helyet nem ismerem, de a gép jó választás. Én inkább itt venném.
Tamoo: Nincs velük gond, ajánlottak a Lenovo-k is, csak a Probook-ok tényleg jó minőségűek. Ne a RAM miatt mondj le róla, 1-2 k-ért bővíthető házilag 4 gigára.
giorgio: 17-es kijelző a feltétel, nincs más alternatíva 250 k körül ekkora méretben. Mi is az Y580-at ajánlottuk, de az kicsinek találtatott.
-
btudos
nagyúr
válasz
choco01 #19463 üzenetére
Korábbi fogalmatlan kérdéseidből és megnyilvánulásaidból ez világosan kiderült.
Tiboy86: Kettő közül egyértelműen a Dell, hogy miért? Pár indok:
-masszívabb felépítés, jobb anyaghasználat
-jobb hűtés, ezáltal hosszabb valószínűsíthető élettartam
-hosszabb garancia
-lehet FullHD kijelzővel is rendelni -
Tikakukac
titán
válasz
choco01 #19430 üzenetére
Elmegy a Dell-es bácsi a mérnökökhöz, mondd egy árat, meg egy specifikációt. Legyártják, Dell logót rárakják, csók. Ez semmivel sem biztosabb bármihez képest. Akkor vagy remény, hogy jobb, ha adtak több pénzt a mérnököknek, hogy csináljanak szépen bebiztosított dolgokat. Az 5110-nél nem adtak elég pénzt, így kiadtak egy kupac fost. Most van új inspiron, ami jó. Hát ennyire biztos valami.
B-L-A-C-K: Most én is ha hazajutok akkor szétkapom és meglátjuk. Új kábel 2-3k nem drága, de lehet meg tudom forrasztani, akkor ingyen lesz.
De a lutri... Ne tudd meg milyen gyomorgörcsöm van mikor vadászom a gépeket, átadom xy-nak, és várom, hogy mikor csörren meg a teló, hogy valami beszart, pedig nekem elviekben nincs semmi cserekötelességem és csak veszek-adok-profitozok. Szerencsére kopp-kopp az eddigi 2 esemény az a betört kijelző és a leütött sarok volt, amiket maga a tulaj csinált. Jó az angyalom -
Tikakukac
titán
válasz
choco01 #19424 üzenetére
3 évig tutivagy, a kövi 2 évben meg vagy bejön vagy nem. Ez mindig ilyen volt, sokan vásárolgatunk használt gépeket, ezzel számolni kell, ha nincs gari akkor beüthet a baj. Pölö nekem most szalagkábel javítás, egyik napról a másikra elszállt a Thinklight. Nabumm, benne van a pakliban.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
choco01 #19254 üzenetére
A boltot nézve egyik sem. Ha az okát kérded, keress rájuk a topikban.
Teljesítmény tekintetében: GT610m semmit nem ér egy HD4000 mellett, csak többletfogyasztó. A második Asus tudja ezek közül a legtöbbet, de minőségre nem az igazi. Egy hasonló kiépítésű G580-al jobban járnál sokkal. Mire lenne használva egyébként?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged