- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
válasz
Khelben #135051 üzenetére
Ok. Melyek a 10millios sportkocsik 14" alatt, 2in1 vagy hibrid kizarolag irodai feladatokra hosszu akkuidovel jo billelb ami uj es konnyu?
Hozzateve pont hogy nem sportkocsit akartam, ezt nem is értem.
Inkabb mintha sportkocsit ajanlanal varosba boltba jarni
Jok ezek a hasonlatok.Egyebkent nehogy megkapjam nem magamat akarom erositgetni hogy miert jo a vacak, mert ha kell persze hogy megyek meretben felfele és lesz a hp 250 g5 nade.
-
r0b1
tag
-
november
tag
válasz
Khelben #134863 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat.
Kérdés. A Fujitsu Lifebook A557 kapcsán a notebookcheck.net oldal negatívumként megemlíti ennél a laptopnál a screen bleeding-et. Ez pontosan mit jelent? És mennyire jelent hátrányt?Illetve (mivel az itteni fujitsu topikban említés sincs róla és eléggé kihalt is) itt megkérdezném hogy kinek van ilyen készüléke? És mennyire van megelégedve? Mert majdnem minden második embernek ez a gép van ajánlva. Mégis csak elvétve olvasni beszámolókat. Szóval kíváncsi vagyok mindenki véleményére akinek tulajdonosa egy ilyen (Fujitsu Lifebook A557) gépnek.
És ezekről a gépekről mi a vélemény?
https://www.usanotebook.hu/laptop/dell-vostro-3568-15-3000-sorozat-v3568-49/P52534
http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-swift-3-ultrabook-sf314-52-352q-kek-mar-2-ev-garanciaval-nxgpleu001_win/8206/Ha nem ajánlottak, akkor miért nem?
-
Gaben92
őstag
válasz
Khelben #134766 üzenetére
A legtöbb gép használati utasításába bele van írva, hogy mik az úgynevezett CRU-k az adott gépben. Ezeket cserélheti otthon a user garanciavesztés nélkül. Általában ez a HDD, SSD, RAM, WiFi kártya szokott lenni mert ezekhez férsz hozzá a gép megbontása nélkül, leggyakrabban maximum 1-2 csavar kiszedésével az alsó burkolat egy részének levételével.
Viszont a mai gépekről a vékonyítás miatt már sokszor lehagyják ezt/ezeket és ha hozzá akarsz férni valamihez kb atomjaira kell szedni a cuccot,ami garanciavesztéssel jár, így ezekben a RAM nem CRU.
Valószínzlűleg erre gondoltak.
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Khelben #134450 üzenetére
Szia.
Akkor eljutottunk ahhoz amit ajánlottál, ez így megfelelő lesz ugye?
hp pavilion + 4gb ddr3l
Ramot simán csak bepattintom miután leszedtem a hátulját a laptopnak?
Nincs semmi matrica ami garancia vesztést okozna ha sérül ilyenkor? -
-
cziczas
csendes tag
válasz
Khelben #134612 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Akkor ezek szerint mindenképp használt ajánlott, eredetielg egyébként max 1 éves a linkelthez hasonló, de még garanciával rendelkező használtat kerestem, csak nem nagyon találtam
Akkor nagyjából tudásilag, ez i5 6200u + legalább 920-940m, lenne az igényeimnek megfelelő ?( volt régebben 1-2 iylen ajánlat, de a 6200u t elvetettem, mondván sokkal nem erősebb mint a i3 4010u, amit tesztekben is mutatkozik a nagyobb órajel egyébként nem tudom mennyivel érezném gyorsabbnak
)
ui: HP- laptop eddig nállam nem volt preferált mert a családba több HP laptop is volt és csak köpködték, pedig az egyik pont pavilion volt ami még nem is olcsó ráadásulDe mióta ezt a fórumot megtaláltam úgylátom mostanság eléggé preferált lett a HP
-
deva
tag
válasz
Khelben #134554 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, de hát na, ultrabook lenne az ideális, azt szeretnék igazán.
Eddig is egy Samsung NP900X3C gépet nyúztam, mondjuk az utóbbi 1 évben alig-alig, akkor is kínlódás bármi komolyabbat csinálni vele, egyszerűen túl gyenge már.
-
Eddy_
csendes tag
válasz
Khelben #134519 üzenetére
Igen arra gondoltam. Közben igyekszem én is nézelődni, Lenovo Y520 ajánlott/nem ajánlott? Ott ugyanazért a pénzért prociban erősebb gépet kapnék SSD később kerülhet még bele mert ahogy nézem azokat HDD-vel adják. Sajnos a paramétereken felül nem ismerem a gépeket ezért kérdezek ennyit
ui.: az a fél kiló plusz nem tudom mennyit számít illetve a dell ránézésre letisztultabb amit én így látok különbséget
-
borand
aktív tag
válasz
Khelben #134463 üzenetére
Haverom meg én is onnét vettem a laptopjaink, nekem mondjuk nem romlott el, de neki 2 zsanér és egy töltő adapter ment tönkre és gond nélkül ment a gariztatás mind3 alkalommal. Dell laptop, dell garancia. Biztos nektek több a tapasztalatotok, de én semmi negatívat nem tudok rájuk írni.
-
Stylerr
addikt
-
Tatus88
csendes tag
válasz
Khelben #134418 üzenetére
A vége az lett, hogy tegnap este megrendeltem. Továbbra sem tudom a panel típusát, de mivel ott van a 60 nap visszavásárlási garancia megkockáztatom. Egy értékelés alatta pont az ips-t emelte ki pozitívumként, és van is ips verzió elvileg. Ha beérkezik kiderül. Annyi, hogy ha nem az akkor nagyon sietve kell másikat találnom. :-D
-
-
levente222
tag
válasz
Khelben #134343 üzenetére
És ez amiről beszéltél az pl azzal jár,hogy az akksi hamar lemerül hétköznapi használat mellett? Ha egy Gtx950M-es kártyával is megelégednék, akkor esetleg tudnál egy gépet ajánlani ami megfelelően mobilis? Továbbá én elég elfogult vagyok az Asus mellet ebben a kategóriában (elsősorban esztétikailag szebbek az Asus gépei szerintem). Van olyan márka amire mindenképpen érdemes lenne odafigyelnem?
-
psg5
veterán
válasz
Khelben #134327 üzenetére
"Ennek pont semmi köze a bolthoz, hiszen ott csak a gyártótól bejövő cuccot adják tovább."
Nyilván,de írtam is, hogy jogilag mi a helyzet, no de az csak akkor válik esedékessé ha gond van a cuccal (vagy valami szállítási gubanc vagy hasonló van)...és ahogy írtam szubjektíven nálunk nem volt idáig.
Egyébként pedig a legtöbb webáruház a gyártól bejövő cuccot adja vagyis ebben nincs különbség az üzeletek közt.No ezt nem értem.?:
"Az előbb linkelt 2570p-vel apró forgácsokra tudod verni ezt a Dellt és közben egy karcolás sem lesz a HP-n. És nem beszéltünk a kényelemről, a billentyűzetről, a hűtésről, a bővíthetőségről, stb stb stb, sorolhatnám reggelig." -
psg5
veterán
válasz
Khelben #134307 üzenetére
Koszi mindkettotoknek.
Én meg azt hittem beljebb vagyok
Igazabol alapvetoen egyetemi jegyzetelésre terveztem (bár tobbsegeben papir toll lesz). Csupán gondoltam hogy az office hasznalatra, jegyzetelésre és netre elegendő lehet egy ilyen "alja" is.
#134308) Frawly:
Nekem ez a hasznalt nem jott be idaig semmiben. Tuti hogy aksiban mellenyulnek és szívnek a folyamatos merulessel...#134310) Tikakukac:
Nos nehez lesz igy. Pedig azt gondoltam volna hogy a 2in1 hibrid csodak pont ezt segitenék. -
Pros
tag
válasz
Khelben #134298 üzenetére
Szia a 134281es hozzászólásomban leirtam mi a célom, de érdemben nem jött válasz ezért irtam egy konkrét típust amin gondolkodok.
net, film, táblázat készités, és dota2 csgo stb amit használok itthon és munkahelyen. Ehez nem tudom elég e az i3+r5 430 a 4gb ram ugye később bővithető. Ssd 256gb elég és jobban kell mint a nagy tárhely az van itthon.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Khelben #134217 üzenetére
+1. Nálunk mondjuk sok a matek, úgyhogy esélytelen a billentyűzetes jegyzetelés (nem, latex-el is lassú), de egyébként is azt vettem észre, hogy jobb ha kézzel jegyzetelek és másnap mikor van egy kis időm digitalizálom a dolgokat (scan vagy begépelem, egyenletek latexban).
-
válasz
Khelben #134193 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
140-150 K
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
irodai programok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13,3-14' kizárólag matt, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
igen
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD-vel min. 4GB ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
világító magyar bill.
sim kártyát fogadó 4 G modem
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
használt, lehetőleg garanciával -
fzoli15
csendes tag
válasz
Khelben #134165 üzenetére
Köszönöm!
Találtam egy HP ProBook 650 G2-t FHD SVA kijelzővel, ami belefér a keretbe, igaz ez 15,6"-os. Erről mi a vélemény?A HP Elitebook 840 TN paneles verziója mennyire gagyi?
-
santhab00
tag
válasz
Khelben #134151 üzenetére
Már többször írtam, de nem kaptam rájuk választ, illetve egyetlen egy esetben legelőször, amikor ajánlották a HP 250 G5-t sorozatot,de mivel túl sok típus volt így nem tudtam eligazodni véglegesen. Ezután kérdeztem rá egy konkrét típusra az ajánlott sorozatból, mert voltak kétségeim a dedikált GPU és a full hd miatt, de nem kaptam rá választ. Tovább nézegettem, és találtam az előző hsz-mbe írt notit, így akkor már nem írtam le újra mindent. De kellett volna ezek szerint, legközelebb jobban figyelek.
Egyébként, általános felhasználásra (office, videók, film, netezés, pár kisebb régebbi játék (MMORPG) ) 150-170k-s keretben. Egyetlen spec. igényem az ssd volt.
Köszi a választ!
-
Gaben92
őstag
válasz
Khelben #134092 üzenetére
Még a héten beugrom MM-be, alaposabban szemügyre veszem és lelövetem a BIOS jelszót. Egyedül amiatt parázom kicsit mert kiállítási darab, és valószínűleg jó ideje ott áll már. (A palmrest bal alján lévő matricán a szöveg 60%-a már lekopott.) De ha valahol az országban akadna egy új az eredeti 280-as áron akkor nem gondolkodnék. Azzal a kevés piros elemmel meg csak megbarátkoznék valahogy....
Szerk: A zsanéros dolgot konkrétan a 7559-re írtam, nem pedig általánosságban. Fórumokon írták, hogy általános probléma a géppel, hogy a zsanér erősebb mint a műanyag és idővel kitépi a csavarokat, a Dell viszont nem vállalja a felelősséget emiatt.
-
Gaben92
őstag
válasz
Khelben #134090 üzenetére
Annyival jobb minőségű a 7559? Tudom, hogy hűtésben köröket ver valószínűleg egy ultrabookra, de ránézésre egyáltalán nem tűnt masszívabbnak. Olvasgattam utána (nem sokat, mert azt hittem esélytelen beszerezni már), de belefutottam pár helyen, hogy a zsanérokkal van valami probléma és előfordulhat, hogy kiszakadnak a csavarok és konkrétan ketté tudod tépni a gépet.
-
Stylerr
addikt
válasz
Khelben #134057 üzenetére
Ez a HP jobb amit én néztem, nem? +4gb RAM, ráadásul DDR4, proci is jobb.
-
Tatus88
csendes tag
válasz
Khelben #133944 üzenetére
Üdv,
Tegnap egy paviliont javasoltál 200k max keretre. Valamint egy ASUS N551JW-CN212D, ha egy kicsit keret fölé tudok menni.
Ha már fölé megyek, Itt találtam egy másik paviliont ami elég szimpatikus nekem: HP Pavilion 15-cc509nh
Ez ajánlott kategória? Az N551J-hez képest anyaghasználatban, összeszerelésben hogy szerepel?
Ha felejtős akkor marad az Asus N551J, teljesen jó az nekem csak egy SSD és egy kis RAM kell bele később. Jól látom hogy mindkettő megoldható? -
Gaben92
őstag
válasz
Khelben #134003 üzenetére
Azt annak linkelted aki tervezni meg játszani akar rajta.
Nem kötekedésből, mert ti értetek hozzá jobban, de tényleg nincs 600k alatt értelmes netezős/filmezős gép SSD+HDD kombóval FHD IPS-el?
@Killerlaca:
Ahogy olvasgattam a fórumot (mostanában elég sokat) az X szériás ASUS-ok kb a "mindennek a legalja" kategóriába sorolandóak olyan gyatra az anyaghasználat és az összeszerelési minőség.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest