- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Tikakukac #137554 üzenetére
Mármint e magon keressek vissza ? Azt hogyan lehet? Amúgy ott valóban lehet volt egyszer, mert onnan nem is nagyon néztem az a helyzet. Illetve nem 4 gb ram volt benne véletlenül ? Mert azokból rémlik 1-2 még anno, ekörüli áron, de azokat kizártam. Pedig kb 1,5 hónapon át júluis végétől szeptemberig minden nap végigfuttattam az árukeresőt 1050ti sek után kutatva. Ha esetleg megvan a link és be tudod tenni vagy PM be, akkor megköszönném. Igazából totál lényegtelen, de most már érdekelne .
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
Tikakukac #137358 üzenetére
Akkor ajánlanátok valamit a Fujitsu Lifebook A557 VFY:A5570M45A5HU helyett? Az ugyebár ezeket tudta (bár ezt a többség talán kívülről fújja):
Processzor: Intel Core i5 7200U (Kaby Lake)
Memória: 8GB 2133MHz (DDR4)
Merevlemez: 1TB HDD, 5400rpm
Videókártya: Intel HD Graphics 620
Kijelző: 15.6, 1920 x 1080, IPS (matt)
Operációs rendszer: DOS
Garancia: 3 év
USB: 3db USB 3.0 és 1db USB 2.0
HDMI: igen
VGA kimenet: Igen
Kártyaolvasó: Igen
LAN: 10/100/1000
WLAN: 802.11 ac
Bluetooth: 4.0
Webkamera: HD
Optikai meghajtó: DVD Super Multi
Akkumulátor: 4500mAh (6 cellás)
Billentyűzet: magyar
Szín: Fekete
Tömeg: 2.2 kgMindezt kb. 185000 forintért. Ha nagyon szükséges, elmehetek 200000-ig, de az sem baj, ha kicsit kevesebből megúszom. Ha ennek alacsonyabb felbontás, gyengébb (nem IPS) monitor az ára, el tudom fogadni. Windows nem kell, mert már van. Optikai meghajtó nem kell. Ekkora (1000 Gb) HDD felesleges, egy 500-as bőven elegendő, de annyi sem kell, lehet helyette akár egy 128-as (256-os) SDD. Kártyaolvasó, HDMI és VGA kimenet nem kell. Természetesen nem ragaszkodom a Fujitsu-hoz, nem vagyok vallásos.
-
.nodi.
tag
válasz
Tikakukac #137047 üzenetére
nemtudom igazán nem vágom mit akarsz irkálni mert ha én tőled veszek valamit amit te pistikétől vásároltál és beszarik én rajtad verem le nem pistikén. azt intézd el te. ergó itt az emag árulja.(nemtudom te hol látod hogy román cég. ) az emag emag. az hogy ő honnan szerzi be az az ő dolga. ettől még szerződésben akkor is vele állok nem a románokkal. ez hova van írva egyáltalán?? én akármit eddig vásároltam soha nem mondták hoyg te ez most kinai ez most román ezzel nemfoglalkozom mert német stb. jötek futárral elvitték 1-2 hét jött egy új és ennyi. sőt. utolag téritettek meg kiszállítási dijat. jóváírtak útólag kupont és sorolhatnám. és nem román meg kinaiakkal kelledt lerendeznem hanem akitől vettem. mért ha te vennél tőlem valamit amit én gyuritól adok el neked te rajtam kérnéd számon nem?? nem pedig gyurin. hülyeség is lenne. de legalább akor téged átlehet b.. csak azt kell modnai hogy nem tőlem van beszéld meg mással. xD
-
.nodi.
tag
válasz
Tikakukac #137045 üzenetére
mért mondanék le a vásárlói jogomról. amit ettől a cégtől veszek minden termékre ugyan azon jogok vonatkoznak. ha náluk vásárlom ezt meg és lemondok pár jogomról akkor bármien termék megvásárlásakor amit tőlük veszek lemondok. nekem ez nem áll össze.
"A gond, hogy azt hiszed olcsóbban kapsz gépet, pedig egy frászt, mert a billzet és lokalizáció miatt ezek eleve lentebbről indulnak a hazai piacon." akkor mutass olcsobban ilyen gépet itthon. xD mert javasolt gép 140k tól indult. az hol olcsóbb?
a garancia érvényesítését meg a cégnek kell intéznie akitől vettem vagyis ez esetben emag. nem nekem kell xy nal üzletelgetnem. itt köztem és köztük jön létre szerződés nem pedig xy nal. xy van az embagal az meg legyen az ő gondja ne az enyém. -
TheNewDawn
addikt
válasz
Tikakukac #137026 üzenetére
2 hónapos a gép, nyilvan nem cseréltem semmit benne.Nem értem miért lenne fényezés az eddigi véleményem, ha valamilyen problémáim lennének vele, azt ugyanúgy leírnám, ahogy első napokban is pl leírtam, hogy a Windows 10 és a legfrisebb driverek feltevése nem volt egy egyszerű történet.
-
Gaben92
őstag
válasz
Tikakukac #136947 üzenetére
Nekem ugyan nem kell hátitatyó. Nincs G752-m amit bele tegyek.
Cimborám vesz most egyet és ő ragaszkodik az oldaltáskához akármennyire is mondtam neki, hogy az se biztos, hogy létezik ilyen.Annyit sikerült találnom, hogy az Everki Advance 18,4"-be elviekben belemegy, viszont elég passzentosan.
-
hallador
addikt
válasz
Tikakukac #136882 üzenetére
Ha mást nem egy cetlit kutya kötelessége adni, hogy mennyi a jótállás. A számla ok, de a notebook önállóan használható tartós fogyasztási cikknek számít, amihez akkor is jár jótállási jegy. Nem elég a számla, ha csak azt kapott, azon fel kell tüntetni a jótállás, szavatosság, vagy éppen az önkéntes jótállás idejét, ha ezt nem tette meg a kereskedő, akkor mehet is a feljelentés.
-
elior
újonc
válasz
Tikakukac #136817 üzenetére
Köszi!
Én is falusi gyerek vagyok, így nincs is sok gondom az ilyen szóhasználattal (beszédben egymás közt). Tudom azt is, hogy mindegyik alak létezik, azt is, hogy mindkét alakot használjuk, értesültem a nyelv változásairól, a nyelvfejlődésről is, a szociokulturális hatásokról és egyebekről is. Sőt, nagyon szeretem a tájnyelveket, a dialektológiát, de a hivatalos írásbeliségtől függetlenül. Úgy néz ki, ez egy megállíthatatlan tendencia, de jelenleg az írásbeliségben (igényesebb helyeken, mint hivatalos levél, szépirodalom, tudományos nyelv és a sajtó) elenyésző az előfordulása a szóban forgó igének -k raggal. Tudományos (a magyar helyesírással és annak változásaival foglalkozó) írásokban néztem utána, nem a "gyakorikérdesek"-en és társain. Nem is beszólásnak, okoskodásnak írtam, mint azt más gondolta... (Ha jól olvastam az ékezetek nélküli hozzászólást...)
Ami ennél viszont sokkal fontosabb, hogy kérem, adjatok választ a kérdésemre, amit már háromszor feltettem!
De közben minden hsz-em eltűnt...
Tehát újra:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?Ebben a hónapban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 260 ezer ft.
(3) Felhasználás? irodai programok, játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem a legújabb játékok, közepes felbontás.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6", matt, (full)HD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? 2-3 havonta , de akkor használnánk is. 1-2 óra filmnézés.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 120-256gb ssd, 8gb ram, Optikai meghajtó mindegy.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Inkább a tartósság, minőség a fontos, mint a design.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új gép.Köszönöm!!!
-
-
sigidi
tag
válasz
Tikakukac #136796 üzenetére
Azért ennyivel nem nagyobb egy 17"-os noti, túlozni sem kell.
Gyors keresés eredménye:
~4cm-rel mélyebb és ~3cm-rel szélesebb egy 15,6"-osnál (IdeaPad 320-at néztem). 40 valahány cm-nél kisebb padot én még nem láttam egyetemen, de ha lenne is, ott valószínű nem lesz gépre szükség (nem gépes gyakorlat stb.)
Táskát sem lehetetlen találni hozzá, és nem feltétlen drágábbak a 15,6" hasonló kategóriájához. Igaz kompromisszummal jár.
A 17"-os gépeknél amúgy egyetlen dolog zavarna csak, hogy használtan nehezebb eladni, ha arra kerülne sor.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #136790 üzenetére
Jah és milyen az ha nincs elég hely?
Nincs akkora asztal? Nem férsz fel a buszra... Nem tudsz megfordulni egy lépcső fordulóban??
Ne kritizálj hanem érvelj.. és ha van rácio az érvedben aláìrom az igazad...
Örülünk hogy topikgazada létedre csak a te meglátásod igaz és az olyanok mint én(akik egyéni szubjektìv véleményét irja le és nem ért semmihez ,ezt te biztos nagyon tudod.....röhejes..)
Érvelj -
törölt tag
válasz
Tikakukac #136790 üzenetére
A saját tapasztalataim osztottam meg mert nekem is az van.... Orulok hog, jobban látod senkit nem utasìtottam arra hogy úgy döntsön válasszon mint én de
Attol mégnleìrhatom a véleményem de örülünk az olyanoknak is mint te akik mindent jobban megtudnak mondani kritizálni... -
Kisherceg85
tag
válasz
Tikakukac #136758 üzenetére
"Ha lehet, inkább mindenki i7-et vesz, mintsem jobb grafikus alrendszeres változatot. Aminek értelme semmi, de kórájszevön."
No igen, de amiket nézegettem, ott jellemzően az i5 mellé nem volt jobbik VGA párosítva, csak az i7 mellé... azért a gyártók is jól kitalálják ezt
-
szTotyy
őstag
válasz
Tikakukac #136756 üzenetére
Értem. Köszi. Sokat segítettél te is meg a többiek is...
Ahogy most látom a dolgokat:
A videokártya jelenleg sokkal gyorsabban elavul, mint egy processzor. Így nem nagyon éri meg (nekem) a "legjobb" procival beszerezni a laptopot, mert a vga elavult lesz hozzá képest. GPU-t meg sajnos nem olyan egyszerű fejleszteni (már, ha lehet), mint memóriát.
Ha így jól látom a dolgokat, akkor elég nekem az i5-ös proci, amit még fentebb írtam, mint a teljesítményben nem sokkal jobb i7-es. A különbség meg árban kb 60ezer. Ennyit talán nem ér nekem. -
szTotyy
őstag
válasz
Tikakukac #136754 üzenetére
De pont azért nem fog lassulni a laptopos vga fejlődés, mert már elérik az asztali vga-k szintjét?
Behozzák csak a lemaradást, ezért tűnik gyorsabbnak a mobil vga fejlődés, nem? De ha utolérik, akkor már együtt fejlődnek az asztali gépekével.
Vagy csak én gondolom rosszul? Nem igazán vagyok otthon a témában, ezért kérdem és reménykedem -
-
barnabas22
tag
válasz
Tikakukac #136677 üzenetére
a G752-höz hasonlítván mintha nem egy árkategóriában versenyeznének. Ég és föld.
Én aki keresne gépet 300k körül mindenkinek a G752-t javasolnám. Egyszerűen nincs jobb a piacon ennyiért
Design,teljesítmény, anyagminőség, megbízhatóság, szervízháttér, kijelző pazar. Még a Dell 7567 is elbújhat mögötte, azt is megtapiztam élőben. Ráadásul az nem IPS. -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #136476 üzenetére
Persze, párat összeraktam a kőkorszakban, bár nem a hobbim, de tudom hogy van, aki képes belebuzulni.
Még jobb, hogy ismerek olyan bátor embert, aki húszezer alatt vett használt fekvőházas Core 2 Duo processzoros HP üzleti PC-t, mellé kábé négyezerért szép TN paneles kijelzőt és annyit fejlesztett rajta, hogy apróhirdetés révén vásárolt erősebb procival frissítette a konfigurációt. A Windows 10 hasít rajta, pedig sokan már csak legyintenek ezekre az "elavult" gépekre.
Igaz, hogy IPS paneles ThinkPad T60 noti is akadt még tavaly harmincezerért, ami még szintén eldöcöghet, bár már a T500 is jó régi.
-
daylightka
csendes tag
válasz
Tikakukac #136485 üzenetére
A gép lassan már 10 éves. Tettem bele egy SSD-t, még most is villámgyors, csak marhára melegszik, gondolom a hűtőből elszökött a gáz, így a venti is mindig teker. Raktam alá egy hütést, így jó, kiválló. Csak egyetemi időkben elég sokat hurcoltam és az idő vasfoga megrágta kissé. Lehet rendelni hozzá hűtőt de ki a fene tudja, hogy az milyen lesz ( utángyártott made in china vagy használt). Gondolkodom még rajta, hogy veszek egy jobb állapotban lévőt és a kettőből építek egyet.
-
Kisherceg85
tag
válasz
Tikakukac #136476 üzenetére
Szia,
Mivel én nem értek hozzá, ezért inkább kérdezek.
Ezt a konfigurációt asztali gépben mennyiből lehetne kihozni kb? Ez a laptop így 500ezer Ft ...
Dell Inspiron 7567
• Gyártó: Dell • Processzor típus: Intel® Core™ i7 Processzor Quad Core • Számozás: 7700HQ • Memória méret: 16GB • Merevlemez méret: 1TB • SSD / Flash meghajtó: 128GB • Videokártya típusa: GeForce GTX 1050 Ti • Kijelző méret: 15.6 • Felbontás: 3840 x 2160 • Tipus: UHD IPS LED / matt • Operációs rendszer: Windows 10 • Garancia időtartam: 3 év • Szin: FeketeEgyelőre csak érdeklődés szinten vagyok az asztali gépes témával, mert jelenleg helyem nem sok. De gép meg kellene fotó szerkesztéshez. Ezért tettem fel az előzőekben a kérdést erre a konfigurációra vonatkozólag
-
válasz
Tikakukac #136321 üzenetére
Koszonom a segitseget, vegre korvonalazodik a terv!
Asszem az lesz, hogy megrendelem az Inspirion 7757-et, kiprobalom. Ha tetszik, marad, ha nem tetszik, visszakuldom, felkonfigolok egy alienware-t, es raprobalok arra, hatha. Ha az se tetszik, foldhozb@szom az egeszet, es elmegyek enekesmadarnak.
Persze, ezt meg le kell validalni az asszonnyal, mert O fog Autodesk Revit-ezni a gepen, szoval fontos, hogy neki is megfeleljenek a parameterek/dizajn, de mivel nagyjabol eddig is egyetertettunk, nem hiszem, hogy nagy valtozasok lesznek a tervben. Annyi, hogy kivarom a novembert, hatha addig megjelenik valami reszletes teszt valahol a 7757-rol.
Nagyon koszonom, ugy nez ki vegre van feny az alagut vegen!
-
válasz
Tikakukac #136316 üzenetére
Hm, raneztem megint az alienware-re, igazad van, tenyleg ki van hozva a sikbol. Bar a jobb/bal fole rakott p-ud/down eleg idegesito, de igy, hogy az alja nincs sikban a szokozzel azert hasznalhatonak tunik.
Egy kerdes: Azt az oldalan vegigfuto rozsaszin vilagito izet ki lehet kapcsolni valahogy? Borzasztoan idegesitenek ezek a karacsonyfa-effektek. -
Ispy
nagyúr
válasz
Tikakukac #136263 üzenetére
Nem a hardver megy tönkre, hanem a palmrest, bill, külső borítás. Én az idő 30-40% cipelem a gépet egyik cégtől a másikhoz, és akárhogyan vigyázok rá 3-4-5 év alatt azért csak sikerült 1-1 alkalommal leejteni, odaverni.
Mondjuk én nem is tervezek 5 évnél tovább egy géppel sem, sőt eddig 3-4 évente csere volt. Utána megy a szekrénybe, vagy valamelyik családtaghoz netezős gépnek...
De a mostani 6540-es is szépen kopik oldalt, meg a bal egér gombon, pedig ez egy fél millás gép.
-
-
Soká
senior tag
válasz
Tikakukac #136098 üzenetére
Kedves Tikakukac!
"Hát kicsit egyszerűbb SSD-t cserélni, mint kiforrasztani procit esetleg panelt cserélni."
Oké, én nem értek ahhoz, hogy mi mivel jár... Kérlek, segíts abban, hogy ez a megállapításod konkrétan melyik gépre is vonatkozott?
"250-esből van 146k-ért FHD, win10, i3 konfig, én abba raknék utólag SSD-t"Nézegettem a HP 250-eseket de nem tudtam belőni. Számomra az sem tiszta, hogy pl. a HP 250-esek esetén egy merevlemezzel árult gépbe lehet utólag pluszban SSD-t tenni? Vagy netán csak a HDD helyére? Vagy az optikai olvasó helyére? vagy csak olyan jelentős átalakítások árán, amit nem érdemes kifizetni?
Ahogyan az is érdekelne, hogy a csak SSD-vel árult HP 250-esekbe lehet utólag HDD-t szereltetni? Vagy azt is csak jelentős átalakításokkal vagy valaminek a kárára?
Bocs a laikus kérdésekért! -
-
Soká
senior tag
válasz
Tikakukac #136084 üzenetére
"nem tudok belekötni"
Ha-ha, ez a nap bókja
"250-esből van 146k-ért FHD, win10, i3 konfig, én abba raknék utólag SSD-t"
Ezek szerint lehetséges ilyen bővítés? Jó tudni. A Lenovo YOGA 510-14ISK 14" esetén is lehetséges lenne ilyen SSD bővítés? - csak mert úgy láttam, a lányomnak az tetszene jobban. Kicsi és szép...
Közben még néztem egy HP 15-AY043NH 15.6" FHD i3-6006U 4GB 256GB SSD gépet, ami FHD és 256Gb SSD, de ez már oprendszer nélküli és kicsit gyanús az ára...Köszönöm az észrevételeket!
-
válasz
Tikakukac #136033 üzenetére
Köszönöm a kitartásodat hozzám!
Tudok olykor makacsul ragaszkodni még úgy is, hogy észérv különösen nincs is mögötte, ettől függetlenül még mindig tetszik ez a Xiaomi.
De elmentem magamnak ezt az E7440-et és találok is valóban ilyen pénzért használt példányokat (igaz nem is új gép már ez). Lehet végül tényleg ez lesz.Köszi mégegyszer!
-
válasz
Tikakukac #136031 üzenetére
Tehát azt a marás, szita dolgot értetted a 20ezer Ft alatt. Természezesen ennyi pénzt nem költenék rá, hanem akkor maradna az eredeti billenytűzet, magyar billentyűzet beállítással.
Mac-es meg nem voltam sosem és tudom, hogy hajaz rá a gép a kinézetre, de attól függetlenül tetszik.
Kár, hogy tényleg nincs akkor hozzá semmi alkatrész, gondolom akkor még akkumulátor sem, ugye?Csak magát a hardvert nézve amúgy, úgy megérne 135ezret?
Többet nem szeretnék most ultrabook-ra szánni. -
válasz
Tikakukac #135919 üzenetére
Gearbest-ről utóbbiakban már simán inkább rendelek, mint magyar boltból.
Mióta van EU Express szállítási mód, kicsit több, mint 1000Ft szállítási költséggel már lehet úgy rendelni értékesebb dolgokat, hogy abszolút sarc mentes legyen, így jelenleg 135xxxFt-ből ki is jönne.
Támogatástól sem tartok, van is időm kivárni az esetleges garanciáztatást, viszont az érdekelne, hogy az alatt mire gondoltál, hogy 20k-ból nem úszom meg a magyarítást. Itt fizikailag, magyar billentyűzetre cserélésre gondoltál?
-
pethYeti
addikt
válasz
Tikakukac #136020 üzenetére
Ismerem és jó is ez a laptop, de nem hiszem hogy 100-ért találok ebből normálisat. Esetleg más javaslat? Nem kell full HD, egy nagyon jó TN is jó ha nincs semmi IPS paneles gép. Igazából tényleg csak arra lenne, hogy utazáshoz, meg néha 1-2 napra legyen egy megbízható gép amíg nem vagyok az asztali PC-m közelében.
-
bluuzia
senior tag
válasz
Tikakukac #135980 üzenetére
Sokkal többet nem tudok hozzátenni, de akkor kitöltöm
:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - akár még ma
(2) A gépre szánt összeg forintban? 80-100K
(3) Felhasználás? - otthoni felhasználásra, Office, filmezés, netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 15" körüli, matt, szinte mindegy, hogy IPS vagy TN
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Hordozva nem nagyon lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - win (10),
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - optikai meghajtó lehet, de nem döntő, 4-8 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? - különösebb kívánság nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - Ennyiért használt üzleti gépre gondoltam.Ha még megbízható bolt ajánlatokat, ha adnátok, az jó lenne.
Köszi, Bluuzia
-
zozy84
senior tag
válasz
Tikakukac #135980 üzenetére
8gb RAM, i5 (7gen) , SSD, FHD.
Nem belépő szintű , gyors , tartós laptopot szeretnék amit sok évig nem fogok lecserélni.
Így jutottam le a Probook-hoz. Nem belépő szint. Dicsérik sokan. 3 év gar. És ami tudja ezeket az ennyi.
(IPS és világító billentyűzet jó lenne. Vannak is ilyen konfigurációk csak belépő szinten. ) -
zozy84
senior tag
válasz
Tikakukac #135977 üzenetére
Szóval egy jó gép jó konfiguráció de drágán? Plusz 4gb rammal 258k körül lenne.
Asus , Acer valahogy nem ennyire "meggyőző". Lenovot senki sem ajánlja. Fujit nem lehet kapni állítólag. Marad a Dell.
(Imádom a Sony Vaiom de az ugye kivonult Magyarországról)Plusz sokat néztem hogy hogyan jönnék ki jobban a Probookok között.
Tehát néztem 200k körüli gépet de abba kell még SSD meg Ram és nincs Win és 500gb a hdd. Szóval plusz ram meg SSD és rögtön kb 30k-val olcsóbb. Viszont így meg ha úgy vesszük akkor 15k-ért van 500gb és 15k-ért Win 10 -
barcabome
aktív tag
válasz
Tikakukac #135948 üzenetére
Laptop.hu oldalán ezt írják:
Tájékoztatás pixelhibával kapcsolatosan
Tisztelt Ügyfeleink!
A cégünk által forgalmazott laptopok kijelzői szabvány szerinti Class2 besorolás alá esnek.
A laptopok TFT kijelzőjén esetenként előforduló pixelhibák csak az ISO 9241-302,303,305,307:2008
szabványban és/vagy a gyártó pixelhiba politikájában meghatározott kirívó esetekben minősülnek olyan
hibának ami akadályozza a készülék rendeltetésszerű használatát.
A Class 2 TFT paneleken a szabvány által megengedett pixelhibák száma:
a. 2 db fényes pixel
b. 2 db fekete pixel
c. 5 db subpixel
Nekem 1db fekete pixel van. Ezt a 14 napot honnan veszitek?
-
válasz
Tikakukac #135825 üzenetére
Ertem. Koszonom, nem gondoltam, hogy ennyire nem egyszeru ips-es laptopot vasarolni. Kozben szetneztunk, es hat ami ips az szinte mind jatekra is valo, azt a felarat meg nem szivesen fizetnenk meg, ha egyszer nem jatszunk 1 masodpercet sem, amikor otthon vagyunk pihenni. Tehat inkabb akkor marad valami monitor vetel, mert hordozni, nem szoktuk. Nyaron esetleg, amikor a nyaraloban vagyunk, de akkor meg a monitor is befer a funyiro, meg egyeb szerszamok melle
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #135765 üzenetére
Nem is értem, hogy laptopot elégtelen hűtéssel hogy dobhatnak piacra. Még az sem lehet kifogás, hogy belépőszintű termék valami, akkor is minimumnak kéne lennie, hogy akármilyen gyenge is a hardver benne, de lehűthető legyen. Ha már egész kis böngészés is melegedésproblémákat okoz, akkor nem fancontrol kell a gépre, hanem az egész szériát visszahívni a forgalomból.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tikakukac #135669 üzenetére
Oké, egyszerűsítsük a dolgot. 1 eszköz van, és kész
Túl van reagálva, engem nem kell meggyőznöd, már mondtam.
Én 150-es keretet húztam ki, ez lehet 200k lesz, ekkor megint változik a képlet, nagy társadalmi, szociális összefüggéseket ne tegyél mögé, mert elcsesszük egymás délutánjátMondtam, nekem nem kell megmagyaráznod, én tudom mit vennék, és ennyi. Nem értem miért kellett most ennek ekkora feneket keríteni.
Hidd el, nagy energiát nem fogok fektetni a győzködésbe, azt már elhagytam, sem időm, sem energiám nincs erre.
A-B-C verziót teszek elé, elmondom az álláspontom, és kész. A többi rá van bízva.
-
cAby
tag
válasz
Tikakukac #135662 üzenetére
Ahogy néztem, a Probook 450 220 ezertől keződik, 4GB RAM-mal és Windows nélkül, ezért esett ki. Vagy nem jól látom?
250 G5 árban HP-ból még Pavilon van. Azok jobbak lennének?
Mivel a HP 250 G5 150ezres kategóriában ajánlott volt, ezért gondoltam, hogy továbbra is ajánlott attól, hogy nagyobb proci van benne, meg 4 helyett 8GB RAM.Köszi!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tikakukac #135666 üzenetére
Én ezt értem.
De ha nem kell neki a Thinkpad, Latitude, akkor nem tudok vele mit kezdeni, plusz születésnapra nem egy használt géppel indul neki az ember, hanem azért egy új doboz jobban mutat.
Nekem nem kell elmondanod, hogy mi a jó, tisztában vagyok vele, viszont ezt kérték, én pedig ezt kérdeztem. Ennyi.
Egy sima mezei lánynak, bármilyen külsőségeket veszünk is, nem a Thinkpad lesz az, ami tetszik, mert női szemmel nem szép, szakmailag szép nekünk, férfiaknak.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest