- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
zozy84 #138222 üzenetére
Első dolog ha gyárilag Win-es gépet veszel: kulcs kiolvas, 10 helyre elment (ha már UEFI-ben van akkor opcionálisan felírod) és törlöd a p.csába az egészet, majd felraksz egy stock rendszert.
Egyfelől örülni fogsz, mert nem lesz tele szeméttel, másfelől opcionális kémkedő vackokkal, harmadszor az akksi időd is megköszöni. Csak egy tipp a jövőre nézve
szabonorbkk: 250-est, ha már. X240-re még elég sok mod kell, mire használható lesz. Utólag meg felbillezed.
-
zozy84
senior tag
válasz
zozy84 #138222 üzenetére
Éppen törlünk minden gyárilag rajta lévő HP biztonsági programot. (A HP központ is ezt tudta javasolni.)
(Ja és elírtam. Csak 20 éve kb szervizes 😁✌️)
Sikerült!!!!!!!!
Valamelyik gyári HP program fogta. Rengeteg HP program van gyárilag rajta. Abból letöröltük az összes olyat ami “biztonsági” program. Most jó minden. -
Khelben
nagyúr
válasz
zozy84 #136420 üzenetére
Az UHD 620 ugyanaz, mint a HD 620, csupán pár újabb szabványt is támogat.
Norberto008 : ugye tudod, hogy 1 gép alapján mennyire pontos következtetéseket lehet levonni?
(#136418) nerozol: Dell 7567 (figyelni kell, mert van belőle TN paneles is), Acer Predator G3, HP Omen 15. Ez egyben a rangsor is, tehát ha lehet, a Dellt válaszd.
-
Tikakukac
titán
válasz
zozy84 #135978 üzenetére
Attól függ. Jó gép, rossz konfig, drágán lenne inkább az én értelmezésem.
Számold ki neked hogyan jön ki jobban és milyen forrásaid vannak. Az biztos, hogy nagyon kevés az a konfig amit a magyar piac ne tudna jóval olcsóbban kihozni összekaparva.
bluuzia: Kicsit részletezz összefoglaló alapján. Vagy mehet WoT is, én kezdem unni az összefoglalót, olvasnék is néha már.
-
Tikakukac
titán
válasz
zozy84 #135976 üzenetére
Mindig van egy adott típusnak egy aranymetszete, ami relatíve jónak mondható. Ezek az okos konfigok. Pölö: amikor egy 430 G4 gyárilag 120-as SSD-vel 192k a 256-os meg 260k, akkor előbbi remek vétel, utóbbi elkottázott.
Ez esetedben is igaz. Ezt a gépet nem annyiért kell venni. ÁFA lejön, akkor sem.
-
Tikakukac
titán
válasz
zozy84 #135971 üzenetére
Nope, ez TN.
Vegyes a dolog. A ProBook úgy általában jobb. Könnyebben beveszi a szemed, fémesebb a műanyag, elsőre masszívabb. A Fujinak inkább klasszikus értékei vannak, amiket eléggé szubjektíven lehet csak nézni, ellenben a szívem kiesik a helyéről úgy dobog, ha egy gépet annyira könnyen lehet takkerolni és bővíteni, mint a legtöbb Fujit. Ja és hát ott alapból van IPS.
Amit te nézel az egy nagyon elbarmolt konfig azért annyira drága és azért tűnik ez elvetemültnek. 200k-ban simán kapsz IPS paneles rendesebb gépet.
-
Dhampir
félisten
válasz
zozy84 #135846 üzenetére
HP ProBook 450 G4 kedvezményes ára (ami a kosárba dobás után látható) 205 550 Ft, Windows-t még veszel hozzá, ha kell.
-
-
buek1967
tag
válasz
zozy84 #135646 üzenetére
nrd, laptopszalon, laptopsystem, maxtorcomputer: Tőlük már vásároltam, legtöbbször gyári új, karcmentes kinézetű i5-s üzleti gépeket. (Volt amit kicseréltettem, mert szebbet akartam - ez sem volt gond.) Ajánlottam is ezeket, eddig mindenki csak dícsérte őket. Nem tudom mekkora súlyt akarsz, de ez pl. elég ütős cucc:
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
zozy84 #122617 üzenetére
Ha nem játszol, felesleges a dedikált vga, csak hőt termel és plusz hibaforrás. Az N551 sokkal jobb anyagokból van és sokkal jobban összerakott gép, de mivel nem töltötted ki az összefoglalót, így nem tudjuk, mire kell. Ezért segíteni sem tudunk.
KyeX (#122616): Használtgépes boltokban keress HP 6530b-t.
blizzrd (#122615) : HP 250 G5, ennyiért már kijön belőle SSD-s változat is, vagy hdd-s fullhd kijelzővel.
-
adika4444
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz
zozy84 #110815 üzenetére
Ez általában úgy sül el mint most:
1. drágább lett
2. kifutott
3. mondjuk Asust nézve meg TN-el lehet venni az újakat, amihez taps ezúton is. Ha kell valami meg kell venni, egyszerű.namyang: Ha rendelkezésre állás kell akkor az NBD garis Dell az mindenképpen jobb. De ezeket nem hoztam ki ennyire nem ismerem a lelküket.
-
Tikakukac
titán
válasz
zozy84 #110813 üzenetére
Mármint, hogy igazándiból 2 embernek volt baja amiből az egyik 100%, hogy vga drivert kuffantott el, a másikat pedig passzolom. Win10-el toltam 4 hetet, win7-el 2-3 hetet, hidd el, azon kívül, hogy win10 alatt jobban pörgeti a ventit, mint arra elég sok példa van, semmi más diffi nincs.
-
QwErTy42
addikt
válasz
zozy84 #110440 üzenetére
Nem tudom. Talán rossz berögződés az évek alatt és ez a két nagy márka, ami az emberek többségének elsőre beugrik vagy talán azért mert kevésbé ismert hogy a Fujitsu egy elég jó minőséget képvisel minden szegmensben és nem gyárt ugyan tökéletes laptopot de ipari hulladékot sem.
A 2x4 elvileg jobb mint az aszimmetrikus elrendezés. Az hogy kell-e neked a 8 giga ram neked kell tudnod. Alap felhasználásra szerintem majd hogy nem felesleges. Az SSD többet dob a felhasználói élményen és sebességen, mint bármennyi ram.
-
_Berci_
aktív tag
-
QwErTy42
addikt
válasz
zozy84 #110434 üzenetére
Szia,
Fujitsu A555G 210e ugyanabban a boltban.
A garitól eltekintve (két év szemben a hárommal) mindenben (kijelző, billentyűzet, akksi, csatlakozók, szerelhetőség) veri a mezőnyt.szerk.: IPS. Az A555G IPS-es, illetve minden fhd felbontás IPS-es.
Plusz egy év gyártói gari cirka 10 ezer forint, amit a 2 év alatt bármikor beszerezhetsz.
-
Chaser
legenda
válasz
zozy84 #93678 üzenetére
Ha tényleg fhd ips panel van benne akkor elgondolkodtató. Az hogy néhány db nem esik szét az nem tapasztalat. Adott típusból ha van rálátásod több száz darabra az már talán. Másik oldala a használati élmény. Milyen a billentyűzet, hűtés, support - driverek elérhetősége, szerviz háttér -, touchpad, stb. Pl. hiába jó a hw egy gépben, ha kevés neki a hűtés. Ez nagyon sok gépnél előfordul manapság. Megbízhatóság pedig mindig évek múlva derül ki, egy új típusnál ezt soha nem fogod tudni egyik gyártónál sem.
-
zozy84
senior tag
válasz
zozy84 #93672 üzenetére
Igazából megtaláltam.
Már meg volt a kiszemel gép. Jó áron pláne. (N551 + 250GB SSD + 8GB Ram) De azon gondolkodok, hogy szeretnék egy strapabíró megbízható gyors gépet de se nem programozok, nem szerkesztek képeket meg videókat és igazából nem is játszok rajta mert azt Ps3-on teszem.
Szóval csak netezés, letöltés, alap dolgok. Akkor meg ki sem használnám a közel 300k gép előnyeit mert amire használom arra kb a feléért is kapok gépet.
Tehát most körbenézek, hogy milyen gépek vannak ezekre az igényekre is. -
laszlobak
tag
válasz
zozy84 #93002 üzenetére
Pár dologban elvagy tévedve (1-ben biztosan):
1. " Meg eddig azt hittem, hogy ez a G551 nem IPS. De most olvastam, hogy ez is FullHD matt IPS" - nagyon érdekelne, hogy hol olvastad. A G551JM-DM024D -t korábban csak TN panellal szerelték.
2. "Vagy igazából már nem érezném a különbséget a 12 vagy 16 GB és a GTX860 vs GTX850 között?" - Attól, hogy 8 GB RAM mellé belepakolsz még 8GB-ot, A dVGA semmivel sem lesz erősebb, sem gyorsabb. Nem tudom, mitől nem éreznéd a különbséget a GTX850M meg a GTX860M között. Átlagos felhasználáshoz nem fogod sem a 12GB-ot, sem a 16GB-ot kihasználni, ezért azt valószínűleg nem érzed meg.
Szerk.: Elnézést, az ismétlésért, elbambultam közben.
-
Jazz
veterán
válasz
zozy84 #92880 üzenetére
"Esetleg Más alternatíva ennyiért?"
Itt egy jó kis összehasonlító teszt neked.Asus G551 vs Lenovo Y50-70 vs MSI GE60 / GE70 Apache ProG551JK-DM059D - TN
G551JM-DM057D - TN
G551JM-DM031D - TN
G551JM-DM024D - TN
N551JM-XO023D - TN
N551JM-DM056D - TN
N551JK-CN067H - IPS
N551JK-CN067D - IPSValami ilyesmi listát keresek G771-hez is.
-
Gergosz2
veterán
válasz
zozy84 #92875 üzenetére
I7 tök felesleges bele, mert a gép nem tudja normálisan hűteni és azért lesz szar, ha meg nem használod ki akkor meg a semmiért fizetsz felárat.
GTX 860 nem egy csúcs kártya, egy, de inkább fél év múlva már az is mehet a levesbe kategória lesz. Jó sokan jönnek ilyen-olyan tesztekkel, nem is tagadom, hogy erősebb a GTX850-nél, de szerintem nem lesz azzal előrébb az ember, ha 15 FPS helyett 17-tel laggol. A másik kedvencem még a GDDR5 vs GDDR3 és 4GB vs 2 GB VRAM kérdése. Ezek is epénisz kategóriába tartoznak, az átlag júzer megint csak az előbb említett példát fogja észrevenni.
Szóval N551-et vinném, a jobb kijelző miatt. Mert gondolom nem fél évre veszel gépet, szóval 2 év múlva legalább értelmesebb kijelzője legyen.
-
Tikakukac
titán
válasz
zozy84 #92752 üzenetére
Attól függ milyen kijelzők között.
Továbbá: nem erőltetnek semmit. Annyira, hogy megy ki szépen mindenből, a Blu-Ray eladás a béka feneke alatt van és lesz még annál is nem csak itthon, okkal. Ezért is várhatod a csodameghajtókat régen is extra volt ezentúl főleg az lesz.
-
-
premete
veterán
válasz
zozy84 #92698 üzenetére
Ha az i7-es 4 magos, akkor igen, ha 2 magos, mint pl. i7 4500u, akkor ugyanolyan, mint az i5 u-sok. Sőt, egyik-másik i5 u erősebb is, mint pl. i5 4310u vs i7 4500u
Mondhatni, az "u"-s cpu-k esetén teljesen mindegy, hogy i5, vagy i7. -
Khelben
nagyúr
válasz
zozy84 #76951 üzenetére
A 200k alatti kategóriában egészen biztosan nem ár/érték bajnok az asus és az acer, mert az értékük konkrétan nulla.
Az a baj, hogy általánosítasz és így átvered magad. Van jó gép Asusból meg Acerből, csak az nem 150k Ft. Van jó gép HP-ból is meg Lenovoból is, meg kb. mindenből. És van rossz is. Azért van ez a topic, hogy segítsünk azoknak, akik nem ismerik a gépeket.
Azt meg végképp nem értem, hogy a 400k-s Vaio miért indok a 180k-s Asus mellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hyundai, Kia topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS , I5-8265U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Inspiron 7510 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest