- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Tikakukac #146080 üzenetére
Redukáltam az alábbi listára. A formátumban nem vagyok biztos. Lehet, hogy lesz egy külön táblaám is (Surface Go), és abban az esetben nem kell a tábla funkció a laptopba. Amennyiben lényeges a különbség az átalakítható és a sima között tudásban, minőségben, akkor inkább lemondok a tábla opcióról, ha pedig nincs nagy különbség, akkor azt preferálnám. (és abból is inkább a Surface Book 2-t, mert ott egyszerűen le lehet szedni a billt, és nem kell a géppel hordozni)
Surface Book 2 13in (i7, 16GB, 1TB) HU
Intel Core i7 Processor, 16GB RAM, 1TB SSD, 15 inch PixelSense Full HD Display (3000 x 2000, Aspect Ratio: 3:2, 10 pount multi-touch, Low Energy Technology), NVIDIA GeForce 940M Graphics,MSFT Surface Pro (i7 16GB 1TB SSD)
7th Gen Intel Core i7-7660U Processor, 16GB RAM, 512GB SSD, Intel Iris Plus Graphics 640, 12.3 inch PixelSense Full HD Display (2736 x 1824, Aspect Ratio: 3:2, 10 pount multi-touch, Low Energy Technology, ambient light sensor)HP EliteBook 1040 G3/i7-6600U/16GB/256GB
HP EliteBook 1040 G3 Ultrabook PC, Intel® Core™ i7-6600U + 16 GB DDR4 PC4 – 2133 + 256 GB M2 PCIe NVMe SSD + 14 inch LED QHD UWVA Touchscreen (2560x1440) + Intel® HD Graphics 520 + 6 Cell 45 WHr Long Life BatteryHP EliteBook 1040 G4 (i7 16GB 256GB FHD)
HP EliteBook 1040 G4, Intel Core i7-7600U + 16 GB DDR4-2133 SDRAM, 256GB PCIe NVMe TLC SSD drive, Intel HD Graphics 620, 14" diagonal FHD IPS eDP LED-backlit touch screen with Corning Gorilla Glass, 6-cell 67 Wh Li-ionHP EliteBook x360 G2/i7/16G/512G/UHD 4k
HP EliteBook x360 1030 G2 Notebook PC with Intel Core i7-7600U + 16 GB DDR4-2133 On board SDRAM, 512GB PCIe NVMe SSD, Intel® HD Graphics 620, 13.3" diagonal UHD UWVA ultra slim touch screen (3840 x 2160) with Corning® Gorilla® Glass, 3-cell 57 Wh Li-ionHP ZBook 14u G5 i7-8650U/32GB/1TBSSD
HP ZBook 14u G5 Mobile Workstation, Intel Core i7-8650U processor + 32GB DDR4 Non ECC SDRAM, 1TB ZTurbo SSD, 14.0" diagonal LED backlight FHD SVA eDP Touchscreen, 1920 x 1080, AMD Radeon Pro WX3100 (2 GB dedicated GDDR5), 3 Cell 50 WHr Long Life batteryLenovo Thinkpad T480 i7 32G 1TB 20L6S2652Y
ThinkPad T480, Intel Core i7-8650U (1.90GHz, 8MB) 14.0 1920x1080 Multitouch, 32.0GB, 1x1TB SSD PCIe, NVIDIA MX150, Intel 8265 ac, IR & HD 720p, 6 Cell Lithium-IonLenovo Thinkpad T480s i7 16G 512 SSD 20L8S13W2E
ThinkPad T480s, Intel Core i7-8650U (1.90GHz, 8MB) 14.0 1920x1080 Multitouch, 16.0GB, 1x512GB SSD PCIe, Intel UHD 620, Intel 8265 ac, IR & HD 720p, 3 Cell Li-PolymerLenovo Thinkpad X1 Yoga 3Gen i7 16G 512SSD Black 20LES16K2G
ThinkPad X1 Yoga 3rd Generation Black, Intel Core i7-8650U (1.90GHz, 8MB) 14.0 2560x1440 , 16.0GB, 1x512GB SSD PCIe, Intel UHD 620, Intel 8265 ac, IR & HD 720p, 4 cell 54Wh -
Rick3D
senior tag
válasz
Tikakukac #145984 üzenetére
Hatalmas ez a topic és nem olvasok vissza , szimplán elhiszem azt amit írsz. Biztos vagyok benne hogy nem jókedvedből nem javaslod őket. Néztem videót és igen , le kell kapni a hátlapot és ott van az m2 hely. Még annyi kérdésem volna végső soron hogy ezek a laptopok az alábbi procikkal szereltek :
i3-7130U
i3-6006U
i3-8130U
i5-7200U
i5-8250U
Az i3-8130 ékelődik be az i5-7200U és i5-8250 közé , talán az lenne a sweet spot ? Vagy az i3-7130U nem sokkal marad el a 8as i3tól illetve az 7es i5től.
Word/excel , egyszerűbb böngészésre melyik lenne a javasolt ? Elég az i3 vagy kellene az i5 ? - Melyik modell közülük ? Röccenés mentesen kellene mennie mindennek. Néztem a CPU score-okat és egyértelmű melyik a jobb de gyakorlatban ezt nem tudom mit tesz mert i7 alatt még használtam főleg nem laptopot. -
Rick3D
senior tag
válasz
Tikakukac #145981 üzenetére
Semmit nem mondtál ezzel a szemetes jelleggel, nem foglalkozom laptopokkal de maradjunk annyiban hogy ha nem akarod nem muszáj és én pedig elfogadom amit ajánlasz, Acer Aspire 5 szériát böngészem és azon gondolkozom hogy tudok-e esetleg 1TB HDD mellé berakni egy ssd-t ? Adattárolásra elég a hdd de a rendszernek mindenképp ssd kell. Illetve ez a széria sata3 vagy m2 foglalattal szerelt ?
-
Rick3D
senior tag
válasz
Tikakukac #145969 üzenetére
Ha az A515 vagy 455 probookra gondoltál egyik sem jó. Kell meghajtó. Kiemelten fontos illetve nem fogok 5400rpmes hddvel felszerelt laptopot venni 2018ban
Oké nem játék gép stb... lesz de én nem fogok kínlódni vele. Mint ahogy sem amd proci és vagy gpuval szerelt gépet sem veszek. i3 minimum ha van jól árasított akkor esetleg i5.
Illetve visszakérdeznék , amiket én mutattam gépek miért ezerszer kevésbé ?
Hétfő estig jó volna tudnom te/ti mit javasoltok egyértelműen.
Erre. -
Mamuska
őstag
válasz
Tikakukac #145871 üzenetére
Thinkpad-ról jöttem át, T510, T520 után, mert az azutáni Thinkpad-ek ipari hulladék kategóriát képviseltek. A régi HP-k még tetszettek a 8570p meg hasonlók, az újakat bottal sem piszkálnám.
Aztán gondolkoztam, hogy veszek egy új Macbook Pro-t, de annak meg a kijelzőjét kell folyton kicserélni meg a billentyűzetét.Újat kell venni sok garival, és gari lejárta előtt megszabadulni tőle, mert úgy is beszarik?
-
Gravity1234
tag
válasz
Tikakukac #145771 üzenetére
Sziasztok!
Tanacsokat kernek egy teljesen alap, normal felhasznalasu Laptop vasarlashoz!
Infok alabb.
Arra is kerek tanacsot hol erdemes megvenni.
Koszonom.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Legkesobb Oktober.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) maximum 130.000Ft termeszetesen ha van olcsobb akkor olcsobban
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Irodai alkalmazasok, Facebook, teljesen atlagos.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Matt, 17.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem jellemezo, eves szinten 4-5 utazas
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? DVD legyen, minden tobbi ami atlagos felhasznalashoz elegendo.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Megfelelo mennyisegu es sebessegu USB kapacitas.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak uj. -
Ringman
félisten
válasz
Tikakukac #145626 üzenetére
a k-s proci más, de itt van pl az asztali 8gen procik turbója: képlink
ezt kell az ark.intel.com-on lévő infókkal összehasonlítani, mindenhol az egyszálas turbo lesz megadva - de azt írják is
Max turbo frequency is the maximum single core frequency at which the processor is capable of operating using Intel® Turbo Boost Technology.ilyet mobil cpu-kra nem láttam, feltételezem azért mert a tdp limitet nagyon hamar elérik. asztaliban is a tdp a base clockra van megadva.
szerk:
egyébként asztaliban is van hogy a lap elégtelen vrm-hűtése miatt a gyári turbót sem tudja tartani, vagy biosban kell túrni hogy magasabbra állítsd a tdp-limitet a gyári beállításnál, mert vissza-visszaveszi.szerk2:
azért nem tartja még a max turbo órajelet, mert elég ritka, hogy csak 1 szál terhelt, főleg ha multitaskol valaki - akkor meg asztalinál is rögtön 100MHz mínusz az elérhető órajel (kiv. k-s proci) -
winkleer
csendes tag
válasz
Tikakukac #145614 üzenetére
köszönöm a válaszodat, és a többiekét is! Kezdek letenni a yogaról.... Mi a vélemény a dell inspiron 5579 ről? Ennél az a probléma, hogy az aktív pent nem támogatja... van erre megoldás? Milyen az összeszerelés minősége?Tartósak a dell inspiron gépek? Mik a gyenge pontok? Esetleg más pl asus hp 360 fokban kihajtható tuchscreen es gépet tudtok ajánlani ami éri az árát?
Most nézem az Acer spin 5 öt. egész korrektnek tünik. Ismeri valaki? -
B-Clone
aktív tag
-
Qtya72
aktív tag
válasz
Tikakukac #145315 üzenetére
Köszönöm!
Napi használat internetezés, youtube videó nézés, zene hallgatás, film nézés, böngészős szerepjátékok, S&F, Gladiatus. Játékok: LEGO sorozat. Erre kellene.
15-ös FHD képernyő az min, a 17 se volna rossz-ez ár függő- IPS panel előny, de nem követelmény.
SSD az kell.
OP rendszer WIN10.
Rászánt összeg 250000 HUF +- pár ezer.
Lehetőleg új gépet szeretnék, min 5-6 évre tervezve. -
PubliCat
tag
-
totgab02
junior tag
válasz
Tikakukac #144940 üzenetére
Hat az egesz keresos dolog max 200k-val indult. Nezegettem acer asperi(bocs ha most rosszul irom), meg swift, meg asus laptopot ezek mind dedikalt graf kartyak nelkul i5 procival, aztan ismerosok is meg shopokban is (nyilvan) riogattak azzal, hogy i5 proc+ dedikalt graf kartya nelkul nem kene menni, aztan igy voltam vele hogy biztosra megyek legfeljebb munkara is jo lesz. De nem, szivem szerint nem tolnek bele ennyi lovet😂
-
NJanika
aktív tag
válasz
Tikakukac #144851 üzenetére
Szia! Játék de régebbi játékokkal Gta5, sims4,(ez nem nekem) fallout 3, 4, Oblivion olyan játékok amikre van már nem hivatalos magyar felirat. De komolyabb játékokra van konzolom. Nem ragaszkodom a 2in1hez de ágyban sokat használnám
mondjuk erre wishen vannak jó kis állványok.
-
elodman
aktív tag
válasz
Tikakukac #144811 üzenetére
aha, igazán jól hangzik, thanx,
Szóval, ha jól értem, a kisebb felbontásúak (17"-es lapi 1600x900, 1366x768) nem "rendes panelek", vagyis annyit fejlődött a tech. FHD-ra váltva?
(Szerintem natívban FHD-t 15,6"-on nem tudnám egykönnyen olvasni, azaz folyamatos DPI zoom működne, de legjobb lesz, ha áruházban tesztelem őket és magam)
(Ja, hasonszőrűek: szemszárazság ellen szemcsepp ajánlott, főleg 40 éves életkor - nem a kijelzőé - fölött )
thanx.
-
elodman
aktív tag
válasz
Tikakukac #142481 üzenetére
"-Felbontás kérdése: ultrasharpok 27"-ra 1440p-t raknak. Natívon megdöglesz. És fáradni fog a szemed. Ismerős, csináltam, fuj. Ez a felbontás most nekem 32"-ra van. Ez FHD 24" pixelsűrűség. Ez ideális. Efölött necces."
köszi az infot!
FHD 24" pixelsűrűség = 91,79 PPI egy calculator szerint.
Én is az alacsony, (~ v. <100) PPI-re szavaznék, de az ehhez passzoló alacsony felbontású laptop display (1366x768) ténleg vétek és használhatatlan lenne manapság?
(cikk: [link] )vagy esetleg 17"-es lapi 1600x900 -on, OK lehet, de felejtsem el a FHD-t 15.6"-on?
Thanx és üdv.
-
dellforeva
csendes tag
válasz
Tikakukac #144691 üzenetére
Igazabol en sosem jatszom.Csak most adtam el a dell 5530-asom az eredeti ar 30%-ert, mivel integralt vgas. Ugy gondolkodom h 3 ev mulva egy gamer laptop konnyebben eladhato. Amugy 7577-re nbd gari van vagy sima? Mert ezt sehol nem irjak. Te melyiket venned meg? Meg tenyleg fontos lenne szamomra h ne essen szet, ne melegedjen es ne legyen tul hangos. Koszi szepen!
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #144217 üzenetére
Jó hír, hogy az Apple meghirdette a billentyűzet szerviz programot:
Keyboard Service Program for MacBook and MacBook Pro
#144636) Dhampir
Viszont az Y720 jobban támogatott, az újabb drivert 2018. május 30-án adta ki a Lenovo.
-
Mamuska
őstag
válasz
Tikakukac #144612 üzenetére
Szia!
Én múltkor nyomkodtam egy XPS 9360-at, csodás gép, nagyon szép meg minden. Amiért nem tetszik az az, hogy alaplapra van forrasztva a ram, csak ssd cserélhető.
Szerinted egy Latitude 7480, 7490 is van ilyen jó, csak jóval rondább, meg nehezebb picivel? Ebben a ram és ssd is bővíthető.
Az XPS kinézetre, érzetre nekem simán Macbook Pro színt, gondolom a 7480, 7490 az már jóval alacsonyabb kategória minőségre. A 7480, 7490 gépet még nem sikerült élőben megnéznem, de képről nézve nem valami szépség, de ha megbízható lehet rárepülök egyre.
Köszi a választ!
-
eddhunter
tag
válasz
Tikakukac #144612 üzenetére
Egy percre elgondolkodtam én is a macbook-on, de totál pc-s környezet vesz körül mindenhol, nem tudom manapság mennyire nehézkes az átjárás, elsősorban talán inkább pc-n maradnék.
Nem tudom pontosan mi a "prémium dolog", de sem ahhoz sem a dell-hez nem ragaszkodom feltétlen, csak azéert ezeket nézem, mert ismerem/bevált. Lényeg, hogy ne essen szét egy év alatt, ne egy i5-ös vagy valami U proci legyen benne na meg a vga...
-
galaxys80
veterán
válasz
Tikakukac #144548 üzenetére
Nyilván nem kell senkinek egyetérteni velem
Nem is teszem azt.
de még erősen almás hétterű emberek is elismerik, hogy az a gép elég csúnya folt....
Olvass bele a Macbook topikba. A jelentős többség teljes elégedettséggel használja.
Mindegy. Azt látom, hogy sajnos itt sem mindig sikerül objektíven értékelni.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Tikakukac #144364 üzenetére
Ha mégis a laptop mellett döntenék WoT-ozáshoz, ajánlásaitok nyomán ez lenne a megfelelő, úgy érzem. Dell 7577FI5UB1, 330-ért találtam legolcsóbban. Ehhez talán még laptophűtő sem kell feltétlenül pluszban. (?) 1060-as kártya van benne, és i5 7300HQ - ezzel szerintem már igen jó képminőséget tudok elérni, és kíméletes használat mellett kibír 4-5 évet remélem. Ha a HP CQ56 kibírt hat évet, talán ezzel sem lesz gondom.
-
CheGhost
aktív tag
válasz
Tikakukac #144514 üzenetére
Köszönöm, ez nem esett le nekem az előbb.
Eddig nem gondoltam volna, hogy a Probook 640 és a Latitude 5490 más dimenzióban lenne. Ezért is jó, hogy idejöttem, meg a Dell nem is jutott az eszembe. A Dell-nél a NBD-es szervíz a lényegi különbség? És ezt én magánemberként is igénybe tudom venni?Ez most egy hülye kérdés lesz. Ha ugyanott veszem, és ugyanúgy 5 évre kitolhatom a garanciát (most tekintsünk el attól, hogy jelenleg nincs az adott boltban 8250U-s Probook 640) és eltekintünk a Dell NBD-s garanciától (ezért hülye a kérdés, mert mi értelme lenne eltekinteni), akkor lényegében az összeszerelés és a tartósság marad. Ebben a tekintetben mennyire közelíti meg a 640 a 5490-et?
-
repvez
addikt
válasz
Tikakukac #144487 üzenetére
[link]
Töltöttem már régebben , de azóta se jött érdemi ajánlás rá.A "szeméttel és mutyival" továbbra sem tudom értelmezni mit értessz rajta.SEm a lenovo sem az ASUS gyártja az összetevöket ö csak egybe teszi öket.Tehát ha bedöglik a vinyó, az nem feltétlen a lenovo vagy asus hibája, sem a kijelző vagy a VGA és CPU hibák.
Tehát ha a szemét erre vonatkozik akkor nem értem, mert egy prémium gépbe is ugyan ezen gyártók termékei kerülnek és azok között is lehet ami hibás.A mutyit meg megint nem tudom mit jelent , ha azt , hogy a bolt hogyan szerzi be az engem hol érdekel amig azt kapom amiért fizettem?
Lehet rosszul gondolkodom, de eddig bevállt mert mindig igy vásárolok.LAptopot meg hálózatról fogom használni, mert most a költözés miatt nem tudom az asztalit magammal vinni igy annak a kiválltására venném, hogy tartani tudjam a kapcsolatot, de a megszokott dolgaimmat is használni tudjam.
Játékok terén meg a linkelt lapos meg már erősebb lenne mint a mostani asztali gépem, ugyhogy még feljebb is huzhatnám a grafikát nem csökkenteni.(7850 2gb VGA, 965x4 CPU, 8gb ram)
Minden dolgomra nagyon vigyázok és addig használom amig müködik, nem szorom ki csak azért mert jött egy uj verzió valamiből vagy lejárt a gari róla.
PubliCat: köszi az épitő hszt, de ha nem tudsz segiteni akkor inkább ne is irj köszi
-
repvez
addikt
válasz
Tikakukac #144484 üzenetére
DE eddig még egy konkrét tipus ajánlatot vagy boltot nem kaptam, hogy amire azt mondanátok, hogy bár nem olyan erös laptop, de minöség és support terén a legjobb.
Nem azért nézem a gamer laptopokat, mert nonstop játszani akarok, de azokban több erő van , hogy hosszabb távon is tudjam használni pont amiatt, mert elavulnak.ÉS a játékoknál is kompromisszum képes vagyok, nem akarom mindent ultrán nyomatni.
Az asztali gépem se egy erőgép mostmár , de mikor vettem még az volt a közép kategóriában.DE a mai napig elmennek az uj játékok rajta.
Ezért mondtam, hogy nekem az ár/érték a fontos, van egy max keretem amit tudok rá költeni (300k) és abból kihozni a legerősebb konfigot, hogy minél tovább használhassam.
-
repvez
addikt
válasz
Tikakukac #144478 üzenetére
Ahhoz képest azért sikerült behúzni a boltot meg a gépeket is rendesen
Pont ezért találtam meg ezeket, mert nem nézem a boltot és a márkát csak a termék összetevőire kerestem rá és ezek maradtak fenn a rostán a maximum ár és a maximum teljesitmény kritériumban.
BIOS frissitést megoldom, meg a win ujratelepitést is meg minden egyéb drivert,
Toshiba laptopom van 2012 óta és mind a mai napig tökéletesen üzemel kivéve, hogy a toshiba már nem támogatja driverrel ,se win10et rá. ilyenkor kitörölhetem a hátsomat a garival is, mert csak a gyári drivereket engedi használni viszont a gyár meg azt mondja, ne használjam win10el és akkor nem lesz probléma.
De win7en meg már nincs normális játék támogatás akkor most ilyenkor mi van?Ahogy látod én nem 2-3 évre veszek hardvert igy most hogy erre az időre van support a maradék 5-6ra meg nincs. a cuccok az idő elörehaladtával fognak elöbb utobb mehalni nem az elején.
ÉS mint irtam külföldön az itthon vásárolt terméket nem tudom, hogy tudom majd gariztatni, de ottkint lehet más viszonyok vannak mint az itthoni szervizekben és nem kell hónapokig várni rá.A garis dolgokat meg majd inkább OFF ban irom.
-
repvez
addikt
válasz
Tikakukac #144476 üzenetére
Dehogy kapsz többet. Supporton szépen meg vagy spórolva. Ahogyan minden olyan egyeben is, amiket a kicsi kezed nem tud bontás nélkül elérni vagy adatlapozni és azonnal mérni. Ingyen ebéd és csoda nincs(I)(/I)
Mindenkinek más, én bizonytalanra nem fizetek.Mert ha gari időn kivűl döglik meg akkor ugy is mindegy a support, viszont azalatt az idő alatt nélkülöznöm kell a jobb teljesitményt vagy a nagyobb tárhelyet ,mert egy esetleges hiba miatt a supportra költöttem .
Ha mégis van valami probléma akkor a legtöbb esetben megprobálnak kibújni alóla, hogy ez nem garis hiba.Ezért én inkább a termék fizikai valójáért fizetek mint egy lehetséges szolgáltatásért.
Sehogy. Mivel nem csak ezt a típust nem ajánljuk, nem tudom ki írt le ilyen hülyeséget.
Nem Ti irtátok, de a legtöbb helyen a ROG széria meg első helyen szerepel ha játékgépről van szó.
Ahogy irták is ez ugyan az csak nem ROG és akkor már nem is jó?
DE amugy néztem videot és elsőrenekem is az jutott eszembe , hogy a müanyag fröccsöntése nema legszebb . -
repvez
addikt
válasz
Tikakukac #144472 üzenetére
A rossz boltnak pont ez nem szokott sikerülni. Kifizeted aztán pislogsz mikor kibontod, hogy ANSI a billentyűzet vagy matricás.
Ezek olyan hibák amik azonnal kiderülnek és a 14napos elállással megoldhatók.Igen nekem az ár /érték arány ezt jelenti, hogy adott árért minél több mindent kapni .
Az is érdekes, hogy az asusnál ezt a tipust nem ajánlják viszont minden másikat meg dicsőitik , akkor hogy lehet ez ugyan azon gyártónál?
-
-
repvez
addikt
válasz
Tikakukac #144469 üzenetére
Ezért fontos, hogy olyan márkát válassz ami lefedi az EU-t és még párat ezen kívül is. És nincs gond.
És melyek azok a márkák amiket EU-ban is bárhova bevihetem szervizeltettni mindegy hol vettem?
Attól még érdekelne, hogy a két emlitett laptop márka és tipus szenved e valami komoly problémától? Mert máshol ahol személyesen érdeklödtem azt mondták, hogy a lenovonál jobb ár/érték arányut pillanatnyilag nem tudnának ajánlani, még kisebb felszereltségben sem mint amit linkeltem.
Hűtés, driver kijelző vezetéke jól birja e a nyitogatást stb..
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Tikakukac #144441 üzenetére
Pont ez az, hogy nem tudom, mert soha nem volt még B840-em. Asztaliban volt 3. genes Core Celeronom, G1620, azt imádtam. Ha a B840 nagyjából hozná azt a szintet (tehát mondjuk pár százalék diffi egy G1610-hez képest), már jó lenne szerintem.
Meg aztán abban az 50-ben benne kéne lennie ugye egy Win licencnek is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Tikakukac #144436 üzenetére
Az finom. Én meg még közben nézelődtem és találtam még valamit, ami megint jóval olcsóbb, nyilván kompromisszum mellett.
Szóval HP ProBook 6470b Celeron B840-nel, 4 GB RAM-mal, szintén 1 év garival. Irodázni, levelezni, Skype-olni, netezni ugye. Az a "ritkán Photoshopozás" kb. annyit takar, hogy 3-4 egyszerű művelet elvégzése néha pár képen, CS3-mal. Csak azért kérdem, mert még eredeti Win10 Home licenccel együtt is elég olcsó lenne (44ezerpárszáz, cakk-pakk). Oszt ez mégis csak fémházas, driverek vannak Win10 alá is. Aztán, ha nekem tulképp elég lenne a Celeroncs is..
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Tikakukac #144379 üzenetére
Persze, világos, ezt nekem nem kell magyarázni, tranzisztoros vackokkal kelek-fekszek 23 éve. : D Csak írtam, hogy amiért én lehetek a felelős, azt próbálom nullára redukálni, ergo nem rajtam fog múlni a dolog.
"Ahogy a szériahibás ghostingos X-es panelekkel sem tudsz mit kezdeni. Ezek defaultban rosszak"
Na, ez már kicsit konkrétabb. Ezzel kissé elbizonytalanítottál.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Tikakukac #144375 üzenetére
Ja, az itt mindegy. Itthon van 144-es TN, a határozottan korrektebb színvilágból szalajtva (meg később talán lenne a lapihoz külön egy 21:9-es IPS LG), irodában meg 4K IPS honol. A gép inkább hordozható "munkaállomásnak" kell, mintsem ténylegesen a parkban, padon megülve használni. Amennyit meg úgy lesz nyüstölve, azalatt talán nem fog sírógörcsöt indukálni az a 12,1"-es TN. Szóval az eredeti kérdés inkább arra irányult, hogy megbízható széria-e az X220, és hardveresen megfelel-e az agilis applikációdömpinghez - meg jó ár-e az a negyvenegykettő.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Tikakukac #144360 üzenetére
(#144358) btudos: Túlnyomó részben külső monitorra lesz kötve (+USB-s bill és egér).
-------------------------------------
No de mi ez a gyűlölet?
Ennyire nem lehet trévári a képe.
Á, ez pont a lélektani határon van ár szempontjából, ennél többet már nem akarok rá költeni. A makulátlan Lenovo Ideapad 100s-emet eladva így nagyjából nullára jövök ki. Meg kb. fölösleges is az IPS, hiszen ahogy btudosnak is írtam, javarészt nem on-the-way lesz használva.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Tikakukac #144362 üzenetére
Kezdem kapiskálni.
Igazából csak e-mailt írok, meg néha rendelgetek ezt-azt - másra nem használom a gépem. Ha nincs ez a hirtelen játék-őrület, eszembe sem jutna költeni számítástechnikára, amíg bírja a HP.
Barátom egy Dell Inspiron gépen játszik, kb. 2 éves a laptop. Próbáltam belenézni a rendszerébe, h pontosan mit is tud a gép, de csak annyira jöttem rá, h i5-ös, 2GB RAM-mal, és nem írt ki videokártyát. És mivel ő is annyit ért hozzá kb., mint jómagam, fogalmam sincs, milyen játékminőséget töltött le. Az biztos, h a többiek már elindultak, mire a mi tankunk megjelent a képernyőn. Ebből gondolom, h ez nem a fullos vezió volt.
Szóval nézzek inkább asztalit, azt jobban személyre lehet szabni, és kisebb bukó. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Tikakukac #144359 üzenetére
Gondolom 15,6" már elég. Most HP CQ56 Presario a gépem, ezen nem fut a játék. És persze szívesebben maradnék 200 alatt, csak nem tudom, mekkora kompromisszum. Ezért lenne talán jobb asztaliban gondolkodni, olcsóbban megúsznám (?), és tartósabb lenne. (?). Mivel a rászánt összeg egyhavi bérem, nem tudok dönteni laikusként.
-
válasz
Tikakukac #144335 üzenetére
Árban tudok feljebb menni, de akkor szeretném az igényeket is óvatosan feljebb vinni.
pl. IPS, kisebb méret (15" alatt), inkább legyen kétmaggos magasabb frekivel (Stoney Ridge), 8GB kétcsatornás Ram.
Ha ez meglenne 200-ból, az mégjobb lenne.A tökéletes egy Lenovo IdeaPad 720S lenne (13", fullHD, kicsi-karcsú), csak abban ugye egycsatornás a memória és állítólag komoly hűtési gondjai vannak. A melegedés nem érdekelne, de ha a konferencia híváson a venti akkora zajt csap, hogy már zavarja a hangátvitelt, az már gáz.
Mindezt 270-ért nem jó biznisz.
Meg abban Ryzen van, de végső esetben azt tudom kezelni (másik gép lesz a GCN3-as tesztgép). Raven Ridge-es mobil APU-s gép sincs még elég.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest