-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obyboy
addikt
válasz
maximilian4 #146689 üzenetére
Ha nem játékra kell a noti akkor a GTX 1060 + 256GB SSD + 0TB HDD helyett nem éri meg a GTX 1050 + 256GB SSD + 1TB HDD?
-
Tikakukac
titán
válasz
maximilian4 #146183 üzenetére
Az sajnos nem így megy
-
Khelben
nagyúr
válasz
maximilian4 #145857 üzenetére
Ezt nem tudom, hogy tesztelték, de a felét sem hiszem el. Már a 7300HQ is csak malmozott az 1060 mellett, 10-20%-on ment a processzor.
-
Khelben
nagyúr
válasz
maximilian4 #145853 üzenetére
Ha mindenképp ki akarsz dobni ennyi pénzt egy gépre, akkor is inkább Dell G5. De én nem fizetnék 100k-t egy generációváltásért, 20% CPU teljesítmény különbségért. Játék alatt ez kb. 2 fps pluszt jelent.
-
válasz
maximilian4 #145751 üzenetére
Van akinek az is fontos,hogy itthoni boltból és hivatalos magyar garanciája is legyen.
-
Fruzsy94
újonc
válasz
maximilian4 #145531 üzenetére
Köszönöm.
Arra viszont még mindig szeretnék választ kapni, hogy miért pont a 7577 az ajánlott? Mivel másabb mint egy 7567 vagy 3579?
Nézzétek el nekem annyira nem értek hozzá. Azt már nagyjából értem, hogy az Y520 és az FX/GL Asus miért nem.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
maximilian4 #145098 üzenetére
Valóban nagyon jó ajánlatnak tűnik, bár szamomra jelenleg tényleg az Y720 tűnik a legjobb ar- érték arányú vételnek 315 ért
-
válasz
maximilian4 #139801 üzenetére
"lengyelben a hyperbooknak van tisztességes szervizhálózata" - ez tény, nekem a korábbi Hyperbookot, azaz XNOTE-ot 1 napon belül szervizelték, de! Clevótól ez független! Ha XMG/MySN/ChilliGreen/stb Clevo gépeket veszel, nem érdekli őket, tehát nem maga a Clevonak van ott kihelyezett szervize, hanem csak a saját lengyel márkájukat szervizeltetik. Ez nem ThinkPad/Precision/Elitebook nemzetközi garancia.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
maximilian4 #139900 üzenetére
920 nál már erősebbek a 7. generációsok is ( ugye hd 630 ) , és igen, szerintem most év végén a 9. generációs intelek vagy az új ryzenek esetében is már talán amik most márciusban jönnek sanszos, hogy erősebbek lesznek mint a 940 mx.
-
Tikakukac
titán
válasz
maximilian4 #139863 üzenetére
Kijelző megnéz, lerendel, berak, csók
-
válasz
Euronics egy év garit ad rá , ha Skizh0 még mindig szerezne be gépeket hardverapron tőle vennek asust de már nem foglalkozik vele sajnos
-
Tikakukac
titán
válasz
400 rugóért egy G73 után? A két gép között akkora a diffi, hogy a hasonlatos kézikönyvem is kifogyott.
De nem az én pénzem, szerencsére.
DamianB: 1 év garival akkor bevertük az utolsó szöget is a koporsóba azt hiszem.
-
válasz
maximilian4 #139798 üzenetére
Köszi a kimentést at nézek oda itt már meg ették a lelkem és halálba cikiztek
köszi a linkeket hasznos volt
-
Tikakukac
titán
válasz
maximilian4 #139798 üzenetére
Az a bajom, hogy okés, legyen gatya kívülről. Legyen tuti belülről. Régen nem az a gond már a gépekkel a széthullást leszámítva, hogy hardverben ne bírna bárki összerakni nagy vasat. Nonstop szopunk a driverekkel, akár piacra dobás után 1 évvel is. Van ahol nem is lehet megoldani és olyan hibák vannak amik konstrukciós gondok. Na olyankor kinél kell csilingelni ha vettél egy XXX GTX GAMER EDITION HC notit? Mert Dellnél volt ilyen, ügyfél verte az asztalt ahogyan kell és neki vissza is lett pengetve a zseton 1 év után is. Ez a bajom. Még ha Clevo lenne okay. De ez így borzalmasan hangzik a fülemnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
maximilian4 #139789 üzenetére
Ez igen, gratula, nem kis munka lehetett kitúrni.
Jól hangzik, én tutira tolnék bele egy szekér pénzt. Ha még úgy is garizzák, mint ahogy anno a lenovokat, akkor tökéletes. Aztán én érzem magam tökösnek, mert beleugrok mindenféle használt üzleti gépekbe. Ez annál ezerszer vagányabb.
-
Tikakukac
titán
válasz
maximilian4 #139291 üzenetére
(I)Viszont azt tudom hogy a másik topikból kb. 3-4-en birtokoljuk ezt a típust, valaki nem 2 hónapja mint én, hanem már fél éve és a mai napig ír hogy mennyire meg van vele elégedve. Nem hullott szét, nem nagyon hallottam még hogy ezeket a gépeket tömegessével hordják javítani, nem fő meg a levében játék közben.(/I)
Akkor hát kívánok ezen 5 embernek akkora sikert vele, mint haveromnak, akinek a mai napig patent az 5110-ese. Mindig kellenek azok, akik behúzzák a lottón a nyertes számokat. Nektek bejött. Én tudom miért nehéz megérteni és miért szakmaiatlan ez a te szemedben(pedig néha úgy linkelnék, csak tilos), de sajnos a baromi nagy igazság, hogy itt azért jellemzően elég sokan kisker közelében élnek, tesztelnek vagy szervizesek. Akiknek pedig ha tetszik, ha nem tetszik, sokkal nagyobb merítésből van tapasztalatuk, ne adja Isten, napi 4-5 órát még pluszban 2-3 másik sokkal nagyobb bázisból olvasnak hsz.-eket, végső soron pedig akár kontaktolnak más márkaszervizesekkel is. Ha király a gép, meg kell venni. Ha jól megy, örülök neki. Nem fogok sarazni semmilyen oldalt és ember, hogy milyen szerződésekkel és miket engednek ki, amiket aztán kajol a nép, maradjunk annyiban, hogy amiket mérek, azok azon a rendszer körülmények között bármikor reprodukálhatóak, lehet jönni gépekkel, tessék parancsolni. Én is kisker polcról emelem le őket és kapom meg, sajtókészülék nyilván más, de hát az is max az első rakiból jön, nincs moddolgatva.
Ha lenne vele galiba azt is leírnám egyből, ahogy eddig is tettem a topikokban bármilyen eszközömről legyen szó (telefon, laptop, konzol...teljesen mindegy).
Ennek örülök, mások ezt sem értik meg hogyan lehet. Én azokat Stage I fanboyoknak szoktam hívni
Peace -
Khelben
nagyúr
válasz
maximilian4 #139294 üzenetére
Nem tudom, ez mi, én saját kezűleg mértem 43 fokos maximum hőmérsékletet a Predatoron Prime95 és Furmark alatt, ennyi. Laptopmag is csak 40 fokot mért játék alatt.
(#139295) buherka : ha lenne tökéletes gép, nem lenne ez a topic. A Zbooknak is hajlik a fedlapja, sőt, XPS-en is láttam már hibás gombot. A csukott állapotban ferde fedlap pedig feltételez egy olyan erőhatást, amit nem kellene alkalmazni egy laptopon.
-
Khelben
nagyúr
válasz
maximilian4 #139291 üzenetére
Tikakukac nagyjából elmondott mindent, a hűtéshez annyit fűznék hozzá, hogy olyan gépet, amiben 90 fokos a cpu és 48 fokos a billentyűzet, semmiképp nem neveznék jó hűtésűnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
maximilian4 #139287 üzenetére
Egyébként ez a kérdés mindig feljön, csak fogalmam sincs miért: mitől lesz nekem jobb vagy rosszabb, hogy egy gép megy vagy nem megy? Se a nem ajánlásért, se az ajánlásért nem jár se pénz, se honor, se semmi egyéb. Ellenben sok anyázós és megdöglesz privát annál inkább. Nekem épp az lenne a lényeg, hogy minél több szemetet szórjunk ki, hiszen azokba pörög a munkaóra is, alkatrészre is lehet tenni, nekem ez csak jó lenne. Abban nincs buli, hogy olyan gépeket javítgassak, amiket szétkapni és összerakni 10 perc, átmész rajta kocsival és csak a panel lesz cserés. Jó sok munkaóra, totális kasztnicsere, sok diagnosztika. Ezek adnának valódi értéket 2 év múlva mikor bereccsennek ezek a cuccok
-
Tikakukac
titán
válasz
maximilian4 #139286 üzenetére
De kattintottam. Aztán be is csuktam. Nekem van egy fix tesztkörnyezetem, teljesen minden változó paramétert kiküszöbölő függvényekkel megírva.
Vizes topikban meg tuningban szoktak lenni ilyen mókák, hogy a 350k-s épített vizemet agyonverik a kompaktok. Ja, hogy igen. Hogy semmi sincs pontosan leírva hogyan is jött ki. Ezért sem nagyon érdekel egy ideje 2-3 tesztoldal sem. Sokra megyek 20 fokos klímás szobával és Aidával, mikor egy jobb Premiere alatt kidöglik az egész 5 óra múlva a 30 fokos hőségben és ez csak 1 opció voltTesztektől meg. Na mindegy is. Egyszer beleöltem az időt és megírtam 1 féle módon a tesztet. Egyiket úgy, hogy direkt kerestem a pontokat, amik régen is fosok voltak és itt is ugyanazok. Először viszont csak úgy. Nyomogatod, tapogatod, titkos tippeket átugrod gyorsan. Így lesz egyikből 87%-os gép, másikból 65%-os. Szubjektív minden, egészen, amíg nincs agyig tolva mérésekkel. Utána király.
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #139286 üzenetére
De tőlem nyugodtan mehet a nem ajánlott gépek között, ha nektek ettől jobb. Nekem nem is az a bajom hogy x gépről rosszat írtok. Csak azt tartottam és tartom továbbra is mulatságosnak, hogy tapasztalat nélkül mennek itt az ajánlgatások, vagy lehúzások. Van hogy jogosan, de van hogy olyat állít ami sem a tesztekben nincs feltüntetve, sem a felhasználói véleményekben és jó esetben aki írja képen látta, de ha 1 tesztet elolvasott az már csodálatos (és akkor lehet a másik teszt teljesen mást ír).
-
Tikakukac
titán
válasz
maximilian4 #139284 üzenetére
Hint:
A fém foglalat igaz. A menetes henger az valóban valamilyen réz alapú. Ez viszont műanyagba van rakva. Na tippelj, mi szokott kiszakadni a műanyagból esetleg egy szép darab műanyaggal: ördögöd van, ez az egész miskulancia. Jobb helyeken térhálózzák, ne adj Isten... ó nem, ne is gondoljuk bele milyen amikor ezt átgondolják.
Recseg, ropog, 300km. Autóban gondolom. Vettünk együtt Paviliont, ami egyik embernél kocsiban ment, másik buszozott. Na vajon kié kezdett elválni oldalt?
Hűtés: random bőgött már le dupla ventis 4 pipe-os hűtés és ment remekül 2 venti és 2 cső. Én lennék a legboldogabb, ha minden paraméter elérhető lenne mindenhez. Akkor dobunk rá képletet és számol az Excel. Addig marad a infrahőmérő meg a decibelmérő.
Apple topikba ne menjünk át, hogy a fejünket kell odarakni a gép mellé meg telefon mellé. Mikor 3 darab bontott Y510-el ezt eljátszottam akkor is az volt a válasz: photoshop és ne kamuzzak
-
tecsu
addikt
válasz
maximilian4 #139100 üzenetére
+1
-
TheNewDawn
addikt
válasz
maximilian4 #139106 üzenetére
Szerintem is, és ne haragudj se te se más ha kicsit goromba voltam, meglehetősen fos napom volt, ha tehetnám már azonnal töröltem is volna a hozzászólásaim.
BF et majd csak nyáron fog kapni a gép, legalábbis 64 fős multit, mert másik topikba leírtam hogy rengeteg mindent játszom most .
Én is kíváncsi leszek mit tud, de tényleg eddig nem ment még nagyon 80 fölé soha amikor ránéztem közben, és pár óra witcherezés közben is csak ilyen 1-2 mp es mikrolag ütött be, amúgy 99,9% ban stabilan tartotta az FPS tRemélem a sok offot valaki kitörli, de legalább látod hogy tényleg nem vicceltem, amikor írtam hogy eddig nagyon kedvelem a masinát.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
maximilian4 #139100 üzenetére
-
TheNewDawn
addikt
válasz
maximilian4 #139094 üzenetére
Akárcsak a tied.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
maximilian4 #139090 üzenetére
Előbb hadd lássuk a tesztet a sok ajánlott hibátlan csodáról a topikban, mint pl a Dell 7567 Acer Aspire, Asus VY stb. Lefuttattam egyébként 10 percig, majd feltöltöm és futtatom 30 percig ha előtte MINDENKI szépen publikálja a sajátját, szerintem igy korrekt.
-
barnabas22
tag
válasz
maximilian4 #139090 üzenetére
szerintem most teszi be a fagyóba fél órára
-
TheNewDawn
addikt
válasz
maximilian4 #139087 üzenetére
Ha jól látom, kemény 2 percig futtattad.
-
Khelben
nagyúr
válasz
maximilian4 #139087 üzenetére
Ne kérj ilyet, mert a végén mehet a gép a kukába
-
TheNewDawn
addikt
válasz
maximilian4 #139085 üzenetére
Pl a sajátom, de ezt a parttalan vitát hadd ne kezdjük már el , szerintem át lett beszélve sokszor itt pro és kontra.
-
Tikakukac
titán
válasz
maximilian4 #136345 üzenetére
Tudod hány szó szerinti visszarendelés volt szériahibára Lenovonál üzleti gépeknél az elmúlt 10 évre kb., amit ismerek? Ha 7 ilyen volt az akkukon kívül ami szinte mindig van mindenkinél, sokat mondok.
Tudod mennyi olyan hibát tudok, ami viszont előbb-utóbb besújt mindenkinél és vakszerencse kérdése mikor jön ki? Vagy 50-et az tuti. Ez csak az üzleti vonalon és csak én, akinek WS modellekre nagyon pici rálátása van/volt. Konzumerben meg hmmmm, ott amit akarsz minden vanStikában hegyekben álló lapok, módosított panelek, billzetek, hűtések ezekből tonnaszám van. Csak ezt neked nem köti senki az orrodra, mert ha kiszalad 100k egy gépből, azokat berendelni kicsit költséges, majd ha kihullik garizódik, utána meg már tényleg a durva dolgokat oldják meg, NV chip hiba, robbanós akksik, hámló retina panelek ilyesmik. A legszebb mikor a rev2-es kijelzőket is cserélgetjük 3 év után bizonyos gépekben, mert az is ugyanúgy kihullik
Szóval garid legyen, lejárta előtt add el, vegyed a kövit. Vagy ha qrva jó gép szerezz alkatrészt hozzá, ha a kasztni biztos akkor belet meg panelt azt csók
-
Khelben
nagyúr
válasz
maximilian4 #136342 üzenetére
Bocsánat, elnéztem. Az Y520 hűtése nem pocsék, hanem átlagos. Én mondjuk 80 fokot mértem a játék teszt alatt úgy, hogy közben a hangja vetekszik egy felszálláshoz készülő Boeinggal. Az ultra beállítások azért nem az igaziak, mert ugye ilyenkor a vga ki tud préselni magából 30 fps-t, a proci kb. üresjáratban megy. Amikor viszont mediumon van, akkor az fps kétszer annyi, a vga ugyanúgy 100%-on terhelt és a procinak is dolgoznia kell valamennyit.
Ettől függetlenül az anyaghasználat és a garancia miatt továbbra is kerülendő. -
Brandynew
őstag
válasz
maximilian4 #136141 üzenetére
Bocs, azt nem olvastam. Ha tényleg nem gond, hogy TN paneles, akkor az egy nagyon jó gép, vedd azt.
-
Brandynew
őstag
válasz
maximilian4 #136139 üzenetére
Ez nem IPS kijelzős, de mivel nem írtad, lehet, hogy nem is szempont?
-
Khelben
nagyúr
válasz
maximilian4 #136137 üzenetére
Pontos igények alatt azt értem, hogy ha például azt írod, hogy maximális beállítások mellett szeretnél 60 fps-.t a witcher3-ban, akkor meg tudjuk mondani, hogy ilyen gép nincs 300-ért.
15,6 alatt nincs gamer notebook (illetve van, de az nem 300k).
300-ból 1050-es vga lesz, mert 1050Ti csak olyan gépekben van ennyiért, amiknek se a hűtése, se a megbízhatósága nem üti meg az ajánlható szintet. Úgyhogy Dell 7567. -
Khelben
nagyúr
válasz
maximilian4 #136132 üzenetére
Amíg nem mondod el nekünk a pontos igényeket, addig nem tudunk ár/érték arányról beszélni. Erre való az összefoglaló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Béta iOS-t használók topikja
- Ingatlanos topic!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest