- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
premete #40138 üzenetére
Pontosítanom kell, a garanciális itt is külföldön, Csehországban van. A nem garanciális vagy garancián túli esetekre az EC-CO Kft.a hivatalos partnerük.
(#40139) B-L-A-C-K: Az eredeti kérdésben ez szerepel:
Lényege, mivel nők, könnyű és kicsi legyen (tehát 14" alatti hogyha értekezletről cipelni kell) és zsanér ügyileg is strapabíró.AxBattler kolléga linket utána könnyű mégis 14" gépeket, de ez nem volt megkötés.
-
Borote
addikt
válasz
premete #39891 üzenetére
Ha kikapcsolt állapotban hozzáérsz, milyen tapintató? Hideg, szobahőmérsékletű, vagy langyos/kellemes? (Tegyük fel, hogy nem nyári, 35 fokos melegben
)
(#39896) maartin182: miért kitétel a 0% THM? 30-40%THM-nél sem 30-40%-kal fizetsz vissza többet, hanem futamidő függő. Azt az összeget pedig általában leverik Rajtad 0%-os hitel esetén is
(ritka, az, ha ténylegesen nem drágább, de ezekből általában nem szokott túl sok lenni, és néha van még valami apró betűs rész, pl hitelkártya kiváltása).
-
Borote
addikt
válasz
premete #39881 üzenetére
Összes ProBook-ról volt szó, Pavilion-t, 650-t ne keverjünk ide.
Milyen alapon mondod, hogy hazugság? Fedlap, palmrest szálcsiszolt alu. Az én olvasatomban az alumínium eléggé fém. Az, hogy ennek speciel mennyi haszna van, már egészen más kérdés, de azt állítani, hogy ez nem fém, az eléggé meredek. -
-
Chaser
legenda
válasz
premete #39827 üzenetére
"Sőt, hoztak hozzám nem egy olyant, amit be sem tudtak kapcsolni, de sikerült feléleszteni (volt olyan is, amit nem), de mindegyiknél kiderült a "user error". " Ennyi
Keksz: Van most a lenovo y510p 250k körül 4. genes 4 magos i7-tel, elgondolkoznék azon is. 3 év gari, igaz nem dell NBD szintű és nem precision minőség, de jó gép. FHD kijelző, jól össze van rakva. 2x8GB ramot beleraktok sok mindenre lehet használni, hdd-t meg sztem el lehet adni és mehet a helyére SSD. 300k-ba kb belefér 16GB rammal és 120-240GB körüli SSD-vel hdd eladása után.
-
brumi1024
veterán
válasz
premete #39158 üzenetére
A 15"-ös sima MBP-nél sem lehet hallani semmit, pedig két ventis a gép, de a legtöbb esetben mindkettő alapjáraton megy(2000rpm). És nem igyekszik az első adandó alkalommal emelni, csak amikor már tényleg kell. Cserébe ugye az alu átmelegszik, de valamit valamiért. Ha nem tetszene, akkor erre is van fan control.
-
Chaser
legenda
válasz
premete #39070 üzenetére
Használt konzumertől én is félek
mai busineseket se tartom már életbiztosításnak..de a régiek az más tészta, már bizonyítottak.
Andyka0908: Legolcsóbban ami nem bontószökevény egy T42, T43. Csak net sok mindent takar, pl youtube vidikkel már ezek a gépek is megszenvednek, ahogy a böngészőkkel is, egyre több ramot igényelnek. Ha csak nem linuxot használna az ilető, abból vannak kevésbé erőforrás igényes verziók. De azért sztem nem árt 2 mag és 2GB ram. T60, T61 már jobb választás.
-
Chaser
legenda
válasz
premete #39068 üzenetére
Nekem csak a thinklight hiányzik x200t-ből, de backlit bill se lenne rossz. Viszont ledes paneleket nem csipázza a szemem - amikben PWM vezérlés van, majdnem mindben az van... -, ezért se veszek új gépet ha nem muszáj. És ezeknél a gépeknél már mindegy hogy nincs dell NBD garjuk, kinőttek már a garis korszakukból
HW meg nekem elég ami van. Olcsón jó, ennyi. Inkább egy használt business, mint két új konzumer
-
Chaser
legenda
válasz
premete #39063 üzenetére
Tudom, ezért se kéne. LGP-t általában mindenki dicséri, T60-ba is csodálatos IPS panelt hoztak össze, de amiket én láttam TN LGP-ket azok is tűrhetőek.
x200t-ben nem volt TN, "csak" IPS, AFFS-IPS, PVASztem a tiedben samu PVA volt.
1) CCFL
190nit, 500:1 contrast, frameless screen, BOE-Hydis FFS, FRU 45N6090/1, PN 42T0569, Model# HV121WX4-100
2) LED
200nit, 500:1 contrast, frameless screen, Samsung S-PVA (FRU 13N7268, Model# (unknown)), BOE-Hydis FFS (FRU 13N7269, Model# HX121WX1-110), PN 13N7248
3) Superbright LED
285nit, 500:1 contrast, frameless screen, Toshiba S-PVA, FRU 45N5388/45N6092, PN 42T0567, Model# LTN121KX6B
4) Superbright Outdoor Viewable LED
400nit, 500:1 contrast, Glossy, 1.2% reflectivity, multiple anti-reflectivity layers, Toshiba S-PVA, FRU 13N7272, PN 42T0697, Model# LT121EE08000
Touch Screen and Digitizer Models
5) LED (single touch resistive: before October 2009)
230nit, 500:1 contrast, Samsung S-PVA, FRU 44C9666 (no wireless USB) / 93P5615/7, PN 42T0565, Model# LTN121AP03
6) LED (multi touch capacitive: since September 2009)
270nit 500:1 contrast, FRU 13N7270 (Samsung S-PVA Model# LTN121AP03101) or 13N7271/13N7295 (Toshiba IPS Model# LTD121KX6B), PN 27R2490És még 1-2 típus volt ezenkívül, TN nem volt köztük.
Enyémben ez van és mit mondjak, nincs hiányérzetem a T/60 IPS után, azt aki ismeri tudja miről beszélek. Sztem az a kijelző szebb mint egy Dell U2312H - lehet nem ez a pontos típus, lényeg nem a budget dell IPS kategória, még CCFL világítása volt, sajnos elég gyorsan leállították a gyártását -. A BH egy kiváló gyártó csak nem ismert, az AFFS-t ők fejleszették ki. Mélyebb fekete, kevesebb lilás beütés eredeti IPS-hez képest.
"Known as fringe field switching (FFS) until 2003,[34] advanced fringe field switching is similar to IPS or S-IPS offering superior performance and color gamut with high luminosity. AFFS was developed by Hydis Technologies Co., Ltd, Korea (formally Hyundai Electronics, LCD Task Force).[35]"Volt egy x60t-m is, 12" 4:3 1400x1050 az ő panelükkel, ha kiraktam egy tájképet háttérnek mintha az ablakon néztem volna ki
x200t-nél a kisebb felbontás miatt nincs ez az élmény, de semmi kivetnivaló nincs benne, sőt. Kalibrációval sztem simán alkalmas grafikai munkára is. Egy ilyen mellett egy jobb LGP is elvérzik.
T60 IPS LGP 15" 1400x1050, T61 15" TN LGP 1680x1050 saját képek.
-
Borote
addikt
válasz
premete #38933 üzenetére
Ha Y500-zal kapcsolatban írod a billentyűzetet, azért próbáld ki egyszer
Szerintem elképesztően jó! Akár ThinkPad-hez, akár Latitude-hoz, akár EliteBookhoz viszonyítva, szerintem derekasan helytáll gépelési komfort terén - az már más tészta, hogy nincs UltraNav, ami nagy negatívum
(#38937) B-L-A-C-K: sőt, még egy subnoti is belefér használtan
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
premete #38933 üzenetére
Ez így van, de ez most hogy a túróba jön ide, mikor egy olyan felhasználóról van szó akinek elsősorban játékra is kell a gép...?
Kb úgy írod ezt mintha mindenkinek Y510-et ajánlanék ha játszik ha nem...
(#38935) miki6612: Akkor mire a noti? 300 ezerből már olyan asztalit raksz össze hogy a Y510-es a közelébe sem ér.
-
miki6612
csendes tag
válasz
premete #38912 üzenetére
MSI GE60 ONC Review
MY VERDICT
It is worth every peso I spent for this laptop. I can play modern games in ultra settings. I post some videos while I play on some games, here’s the link: http://www.youtube.com/user/andrewboypogi/videos. The sounds was superb, very loud but in high quality output. This laptop is Bang for the Buck! Here’s the other images I want to share with you. Have fun!
Gyanús h valaki nem ért hozzá, már csak az a kérdés h ki.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
premete #38889 üzenetére
Mondom nem lehet, én néztem akkor és ilyen 7 óra volt a max, de az tényleg úgy hogy minimális fényerő, és minimális terhelés. 10 órát soha a büdös életben nem ment egy ilyen.
Dalzarus: Tudod én személyes tapasztalatomra hagyatkozok, viszont jó tegyük fel nálam nem bírt ennyit valami oknál fogva, de az nagyon érdekes hogy sehol sem találok róla 10 órás értékeket pedig van egy pár teszt róla. Szóval ha feltudsz mutatni valahol neten ahol 10 órát ment azt mondom elhiszem, de így valahogy nagyon nem tudom.
Tessék itt van Spyduck tesztje is ("A Lifebook A531-ben egy 6 cellás 48Wh-ás akkumulátor foglal helyet, melynek kapacitását minimális terhelés és minimális fényerő mellett mértem meg. Ezen feltételek mellett az akkumulátor 6 óra 50 percet üzemelt"), és ott is ugyan annyit mondott ő is mint én azaz ~7 órát minimális terheléssel minimális fényerővel. Úgyhogy csak nem én vagyok a hülye...:/
-
csuf
tag
válasz
premete #38535 üzenetére
Üdv!
Asztali gépet nem szeretnék - többek között kis lakás kis hely, valamint akkor UPS sem kell mellé, nekem fontos a "szünetmentes" felhasználás - és nem is használtam már vagy 6 éve. A felhasználás fennmaradó 5%-ában hordozhatónak kell lennie a gépnek, a tableteket nem kedvelem, maradnék a laptopnál.
csuf -
ViZion
félisten
válasz
premete #38442 üzenetére
Jogos, hidd el én sem értem. 150k-ból már nagyon fain 4 magos APU-s gépet rakok össze, FD Core 1000 házban, SSD+HDD-vel, fHD monitorral. Szerintem ez ilyen divat dolog, vagy a fene tudja, ezt kérték...
Meg tabletet, meg külső HDD is lesz... én csak a "román" vagyok, igyekszem az igényeiknek legjobbat megtalálni.
Chaser: ahonnan rendelni lehet, ott Dell, Acer, Lenovo, Toshiba és Samsung van. Utolsó kettőt verbálisan kizárta, pedig volt már nálam jó Toshiba... fura.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #37774 üzenetére
A legborzasztóbb, hogy ez egy szerencsétlen i3-as masina, és már ez sem bírja a benti 29 fokot. Tényleg kegyetlen. Node holnapután jönnek ki cserélni hűtőt, hangszórót meg vinyót benne, ha másnem, a gari az tényleg jó
Továbbá: Sikerült megélnem, az Inda HD-ban is megy. Ehhez csak a majdnem legerősebb T-s proci, SSD és Quadro grafikus alrendszer kellett 50 megás nettel összepárosítva, vezetéken. Az élet ilyenkor teljesedik ki igazán
-
válasz
premete #37638 üzenetére
Biztosan sok dologra lehet morogni, de nekem az, hogy egy közel 200k-s Thinkcentre gépet most 100k alatti áron megkapok, kellően megfelelő akció. Az persze nem másodlagos, hogy kettőt akartam venni, de mire felhívtam őket, addigra már csak egy olyan gép volt a sokból, ami eredeti windows-zal még elérhető volt. A munkagépek nagyon gyorsan kifogytak.
-
runner 125
nagyúr
válasz
premete #37638 üzenetére
Nem értem miért kell ekkora feneket keríteni a dolognak.
Elég csak megnézni az első BF-es gépeket, nagy részük korábbi modell, de új gép, amelyeket a Lenovo ár alatt eladott.
A két G580-as szerintem meg tök egyértelműen csak be lett akciózva, s ha már amúgy is lesz BF, miért ne lehetne ezekre is rábiggyeszteni?!Ráadásul, ha jól vettem ki, a G580-asokra már most él az akciós ár, így nem kell előrendelni, várni 21-éig, harmad sorban szerintem senkit nem bsztak még át.
-
premete
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
premete #37244 üzenetére
Sztem is...elsiklanak azon egyszerű tény felett, hogy nem csak a cpu a fogyasztó. Nagyon nem mindegy, milyen alaplap van a gépben, akár 5W különbség is lehet ugyanazzal a hw-es feltételekkel különböző lapoknál. De amúgyis érdekes lenne ha ugyanolyan csíkszélesség mellett némi trükkel ennyit javult volna a fogyasztás. Kíváncsi leszek mi igaz ebből.
szerk: FuRiONight: DVD helyére biztos nem tudsz SSD-t rakni, mert ott van a 2. vga. HDD helyére viszont igen. Azt mindig elfelejtem van-e benne külön msata slot SSD-nek.
tipet: Li-Ion akkuk, nem kell velük mókolni. Feltöltöd és kész.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #37050 üzenetére
Közember alatt azt értettem, hogy ha én le akarok kérdezni egy gépet, akkor azt kiadják-e. Szokásos formaságok mellett, ofc. Én próbálkoztam a 2 másik nagyobb gyártónál és ott adatvédelmi blabla és nem. Plusz a rendőrségről ők nem nagyon kapnak soha semmit, és így meg csá.
-
válasz
premete #36550 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett.
Nem a nők észjárásának megértéséről volt szó (legalábbis én nem arról írtam), hanem arról, hogy amikor a gyerek (nem csaj, hanem a gyerek!) kap egy szuper, minőségi gépet, akkor ne nyávogjon, a dizájn miatt, hanem köszönje meg a édes szülőjének, hogy így gondoskodik róla. Dráma, b+!
Ráadásul külsőre a 2560p inkább hasonlít egy Envy-re, mintsem egy T60-ra, úgyhogy azért nincs még itt a világvége...
És írhatnám még, hogy "ha én ilyet kaptam volna gyerekkoromban...", de az már ultramodoros lenne.
-
_adaml21_
őstag
válasz
premete #36150 üzenetére
Én megjártam a pokol mély bugyrait egy Dell XPS-el (ami nem is épp low-end kategória, csak az sem szereti túlságosan a 4magos i7-et, meg a dedikált VGA-t), és nagyon megváltoztak az igényeim:
Eladtam, és majd' másfélszer annyiért vettem egy specifikációkban gyengébb gépet (i7 sandy helyett i5 Ivy). Gondolhatod, sok csoporttársamnak okoztam pár fejvakarós percet (mér nem vettél már akkor olyan 4 magos ázuszt, azzal a 4 gigás videókártyával, meg 16giga rammal?!?) -
fcriss
tag
válasz
premete #36025 üzenetére
Na mi van elgurult a gyógyszer te kis nethuszár...
"Azt írtad, hogy "igazi gyorsulást az i3-hoz képest csak az i7 proci hoz" Igazad van hibáztam,majd legközelebb odaírom a gyengébbek kedvéért,hogy a négymagos i7.Ja akkor a kedvedért erre válaszoltam,és kiegészítettem egy videóval.[link]
-
-
attiati
veterán
válasz
premete #26129 üzenetére
És mennyi az E4200 fényereje (illetve a lenovo x301-é?)? Erről nem találtam pontos adatot sehol.
(az x300-nak egész tűrhető, 227 nit, az E4300 meg verhetetlen ilyen szempontból)
Kifejezetten kültéri használatra melyik 100e ft alatti hp, dell, lenovo üzleti 12-13" ajánlott? Hátha átsiklottam valamelyik felett.
-
privacy99
senior tag
válasz
premete #35194 üzenetére
Azért egy ilyen, állítólag brutális gépnek 3 ilyen lóf*szjóska programot el kéne vinnie(1 mag teljesítményének felével meg az integrált karival is röhögve), én megnyithatom ezeket 2-szer plusz még 2 játékot is, és minden lazán megy..Ja és SSD-m sincs.
Ui.: Az meg elég gáz, ha ilyen gagyi RAMokkal adják ezt a "gamer" gépet
Én alapból úgy nézek filmet, hogy torrent tölt le/fel, fullHD film megy a TV-n, böngésző nyitva.
-
Borote
addikt
válasz
premete #35178 üzenetére
A consumer gépekre sajnos nem ez a jellemző.
"Minden notebookban van töltőáramkör, ami nem engedi 100%-ra feltölteni," - mit értesz 100% alatt? Mert a gépek zöme 100%-ra tölti az akkut (kiírás alapján), a töltőáramkör a csepptöltést nem engedélyezi, azaz nem fogja állandóan 100-ra visszatölteni, ha leesik 99-98%-ra.
100%-os töltöttség alatt én a névleges, tervezett kapacitást értem, amit az oprendszer jelez vissza, nem pedig azt, hogy mi lenne, ha mondjuk 4,2V fölé tölteném a cellákat, mert az nem engedélyezi a töltőáramkör (még jó).
0-ra sem lehet meríteni alapjáraton, mert néhány %-nál kikapcsol, de ezt a szabályozást felül lehet írni, csak nem érdemes."akkor az akkuk kibírják a ~ 4 évet" - lehet, hogy amiket Te használsz gépek (gondolom nem a 100-200 ezres bolti áron mozgó notikról van szó), azokra ez a jellemző, de a nagy átlagra éppen nem. A többség már 1 év után is az eredeti érték 90% alatt van, ha használva vannak, nem hogy 4 év után. Szerinted miért csak 1 év garancia van az akkukra, ha olyan jól bírják? Az alaplap hamarabb megdögölhet, mint átlag 4 év, arra mégis 2-3 év garanciát adnak...
(#35179) Laox: pontosan mit értesz lassú HDD alatt? A HDD alapvetően lassú technológia. A vertikális betekintési szögek ezen a gépen még az átlagon felüli kategóriába tartoznak, ha TN-ről van szó, ennél csak rosszabb van. TouchPad-nál fent van a megfelelő driver, és ott be van állítva minden rendesen?
Ha a billentyűzet gombjaival gond van, akkor garanciáztasd, alapvetően az Y500-nak notebookok között kiemelkedően jó billentyűzete van. -
Chaser
legenda
válasz
premete #35173 üzenetére
Téged "ismerve" neked nem is hulladék gépeid voltak azért
Thinkpadon kívül eddig dellben láttam panasonic akkut, azt persze lehet nyúzni. Ilyen sanyo sonynak tök mind1, nekem is egyik dellben bírt kb 3 évet, használva alig volt. Egyik napról a másikra elszállt belőle úgy 50% kraft. Működni működik az most is, fél órát még tud. De használva alig volt és kifejezetten hűvös gépben él, insp. 1525. Abban meg igazad van, hogy túlbonyolítani nem kell ezt akku témát. Ilyen kommersz gépekben úgyse lesz panasonic v LG cellás akku, többinek meg kb oly mind1, úgyis összesz@rja magát, csak idő kérdése.
szerk: Van nálam pár 5-6 éves sanyo akku 50 körüli cilussal, kukák teljesen. Meg volt panasonic 6-7 éves 1500+ cilussal 50%+ kapacitással, nem is egy
-
Borote
addikt
válasz
premete #35173 üzenetére
"Várom még a szenzációs ötletet, hogy 3 cellát vegyen ki az ember az akkuból, és tegye hűtőbe, és 3 év mulva cserélje ki a benne maradó hármat a kíméltre, ami új ugye. " - ezt a fajta érvelést szerintem hagyjuk meg a politikusoknak.
Volt egy kérdése, arra kapott választ. Ha leszarná, ahogy Te is teszed, akkor valószínűleg nem kérdezte volna.A hibátlanul ment alatt mit értesz? Hogy 4 év után is az eredeti kapacitás 90-100%-t tudta teljesíteni?
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #35173 üzenetére
Csak szerencsés vagy, itt a Hp-m, úgy halt le benne az akksi, mint a szar 2 év után.
Nem véletlenül tölt a gyári kímélő program sem, ahogy.
Nyilván anyám pana cellás akksijára nem vonatkoznak ilyenek, mert az jó, 4-5 év után is. De ezek a tömeg fosok igenis annyira ki vannak számolva, hogy kétszer letolod 0-ra és lehet úgy is marad.
Jelenleg ott tartok, hogy az x200s-be nem merek akksit venni, mert ha elkezdem használni 1-2 éven belül kuka a gyári is. Ahhoz meg csöppet drága dolog 20-25k.
-
oxalisz
tag
válasz
premete #34754 üzenetére
Ennél nincs jobb! Ha a próba azt mutatta, hogy O.K., akkor a kérdés eldőlt. Én gépész trevező programok közül használtam egyet-kettőt. Építészt sohasem, de kíváncsiságból megnéztem, hogy a gyártó mit ajánl a 16-s verzióhoz:
Windows Specific Recommendations
OpenGL and DirectX 9 compatible graphic card with 256 MB or more on-board video memory is recommended to fully exploit hardware acceleration capabilities.
We do not recommend the following low-end video cards:
•NVidia Quadro NVS series (not to be confused with the FX series)
•ATI FireMV series (not to be confused with FireGL series)
•Intel on-board (motherboard-integrated) video chipsÉs ennek ellenére a próba mást mutat. Akkor úgy van, hiszen a saját szemeddel láttad... A tények makacs dolgok, én meghajlok előttük.
-
oxalisz
tag
válasz
premete #34745 üzenetére
Mivel pénzről szól a dolog, és nincs rosszabb érzés egy sikertelen, de költséges próbálkozásnál; a legjobb kipróbálni a HD4000 képességeit egy ismerősnél...
Mint itt többen is írják, nem eszik olyan forrón a kását. Igazuk van, de kompromisszumot kötni tudni kell. Én sem tudok a minősített gyártmányok közül egyet sem megvenni itthonra. (A melóhely más tészta, ezért tudom a külünbséget. Amit korábban írtam, tapasztalat alaján írtam) Csak példaként a saját konfig:
P8P67PRO lap, i5-2500, 8 GB DDR3 1033 RAM, 500 GB SATA2 HDD, Quadro 600 VGA, Corsair táp és win7 prof 64.
Tehát ez is low-end, de mivel asztali konfig az energia nem gond. Ezzel több ezer alkatrészből álló összeállítások jól kezelhetők ST3-mal. Amikor teljes részletességű összeállítási rajzot kell készíteni, akkor az időigényes a low-end vga, és a HDD miatt.
Szóval, ha fontos a notbook kivitel, érdemes egy próbát összehozni, mert a pénz senkinek sem jön könnyen. -
-
brumi1024
veterán
válasz
premete #33717 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy jobb a TN az IPS-nél, vagy hogy az U-s procik jobbak általánosságban a normál M-eknél. Azt mondtam, hogy az adott i5 U nem gyengébb az általad mutatott i3-nál, és elképzelhető, hogy kevesebbet eszik.
Érdekes mindenhol magasabb fogyasztásról beszélnek a több tranzisztor miatt az IPS paneleknél:
[link]
[link] -
Chaser
legenda
válasz
premete #33717 üzenetére
Sztem se eszik többet az IPS. Ezt csak kitalálták, mért nincs noteszekben, legyen mire fogni. T60 14" 1400x1050 kb 20 perccel ment többet akkuról, mint a 15" 1400x1050 IPS panellel. Hw ugyanaz. ennyi különbség simán lehet az eltérő panel miatt, 15-ösben nagyobb a ccfl cső. Maga a panel fogyasztása meg nagy mértékben függ panelen kívül az elektronikától is. 102 centis ccfl tv-m is beéri 40W-tal EE sémán, előtte 82-es volt más gyártótól, az 110-130W között karistolt bármit csináltam vele.
-
brumi1024
veterán
válasz
premete #33682 üzenetére
Borote válaszához még kiegészítésül: Ha megnézed az egyes bencheredményeket(nem csak az átlagot) látható, hogy mindenhol nagyjából ugyanaz/jobb eredmény jött ki az i5 javára szóval igen, hozza a 35W-os i3-ak teljesítményét.
Szerk.: Fogyasztani meg nem fogyaszthat többet a proci(ott szerintem más volt ludas), mert alapjáraton ugyanazon az órajelen futnak (a 45W-os i7-ek sem fogyasztanak alapjáraton többet, mint a 35W-os i3-ak és i5-ök), nagyobb terhelésen meg szintén nem, mert belefért az alacsonyabb tdp osztályba.
-
Borote
addikt
válasz
premete #33682 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy míg egy 3110M-nek 2,4GHz a maximális órajele, addig az 3317U-nak 2 magon 2,4GHz, 1 magon pedig 2,6GHz
Az világos, hogy ránézel a számra, és az alapján vonsz le egy következtetést, csak azt felejted el megnézni, hogy ezek átlagolt eredmények alapján vannak számítva, amit néhány rossz hűtésből vagy letiltott Turbo funkcióból eredő mérés lehúz?
Vidd rá az egeret az adott eredményekre NBC-n, és mááááris láthatod, hogy bizony tud az többet is, mint az i3 (picivel).Nézd meg az i7-3517U-t is, ott nincsenek elcseszett eredmények. Ezeket a processzorokat órajel alapján direktben össze lehet hasonlítani.
(#33685) runner 125: nekem is ez volt az első, amit megnéztem... ez bizony a fényes verzió, azt nem is venném, ha van más
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #33390 üzenetére
Nekem semmi, sőt, én imádom, hogy 12 voltot adok a vinyónak esata-sata kábel be és már megy is a backup. 4 éve. Rohadt gyorsan. Épp azért írtam, hogy ma már nem menő ilyen egyszerű dolgokat meg portokat alkalmazni, vegyél USB átalakítót, dokkot meg amit akarsz. Bár igen, ezt kifejthettem volna, jah
szerk.: félreérthető volt, én is e-sata párti vagyok, hidd el. Csak a cinizmus, ugye, átkozott bajom, hogy képtelen vagyok rendesen írni, valamivel mindig felextrázom a mondataimat
Pocok256: USB3.0 mellett annyira már nem csillámcucc, de azért míg nem volt elterjedve, addig igencsak OP dolog volt. Ezért is vettem anno a Paviliont. Mocskos mennyiségű port volt rajta, mai szemmel is, sőt.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
premete #33173 üzenetére
Ezt hol olvastad?
Tudom, a napokban is, meg korábban is milliószor volt róla szó, de 100 ezerért még mindig a Lifebook A512 a legjobb választás? Semmi extra felhasználás, net, irodai alkalmazások, fotók, videók, néha filmek nézése (mondjuk az valószínűleg a TV-re kötve). Más elvárás nincs, elvétve használtam eddig laptopot (ezt sem én fogom zömmel), így az ergonómiát, kialakítást illetően sincs konkrét igény. Hurcolva nem nagyon lesz, egyik szobából a másikba max. Win van, HDMI gondolom van a gépen, hogy a TV-vel össze lehessen kötni. A héten lenne esedékes a vétel, bár nem létkérdés. Más nem jut eszembe.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged