- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrooveHero
addikt
válasz
darvak #13008 üzenetére
Hát most csak egy c2d e8400+6giga ram+gtx560ti, de ha beállítom a minőséget fullra, hogy egy kör az kör legyen, ne sokszög, akkor ott már gondok vannak. Mondjuk a progi nagy VGA zabálós, ez köztudott, hogy a GPU-t szeresse
Persze a gtx560Ti-t sem erre tervezték. De ez van, hiába szegény ember vízzel főz
-
Feri92
csendes tag
válasz
darvak #12989 üzenetére
17,3"-asat szeretne, és azokból ilyeneket nem igazán találtunk, csak 1600x900-assal vagy drágábban, de ezzel is megvan elégedve.
Akkor oké, csak már olvastam egyszer olyat is vhol, h van olyan modell (nem erről a laptopról), amibe alapból megvan a 2 hdd hely, csak mivel az alap modellba csak 1 merevlemezt tesznek, a másiknak is megvan a helye, csak nincs összekötve, aztán nehogy így járjunk
Akkor köszöntem a segítséget! -
BigBlackDog
veterán
válasz
darvak #12989 üzenetére
Néztem én is, előző hozzászólásodban mikor linkelted. Nem találtam semmi infót, hogy a HP 5 évet adna rá. Szerintem inkább csak elírták (vagy az akció miatt néhány apró betűs kiegészítéssel valami garancia szerűséget vállalnak rá), minthogy valódi 5 év lenne.
Azért ott nem minden lehet rendben, hogy ennyire ki akarják nyomni akcióban azokat a laposokat. Mert hát mivel is lehetne legjobban megnyugtatni a vásárlót, mint a garanciával. -
Borote
addikt
válasz
darvak #12989 üzenetére
Na ez az, amit nem tudok Neked megmondani.
Márt néztem múltkor is, de akkor sem jöttem rá.
A ProBookok ugye 1 év gyári garanciával jönnek, ezt szokták a disztrik alapból kibővíteni egy 2 éves CarePack-kel, viszont arról eddig nem nagyon volt tudomásom, hogy ezt ProBook s esetén további 2 évvel még bővíthető lenne. -
freddyadu
senior tag
válasz
darvak #12807 üzenetére
Kedden lesz SSD-m...
Akkor ér ide vele a kollégám! :-)
A 2GB RAM az övé, kipróbáljuk, ha jó marad, ha nem, akkor vissza!Csak kíváncsi vagyok, mit várhatok...
A procicserét még átolvasgatom majd!
Csak annyit, hogy elvileg a foglalat és a teljesítmény a fontos és ha megeszi, akkor OK???
Ezeket honnan fogom tudni? Mert nem találok normális specifikációt hozzá... :-( -
GrooveHero
addikt
válasz
darvak #12773 üzenetére
Nem tudom, én eddig PC-s voltam. Meg még vagyok is, a lapos csak a meló miatt kellene. És csak arra használnám. Nem néznék filmet ha nem muszáj egy 15.6"-on, vagy egy 17"-on, amikor itthon meg itt 24-es full hd monitorom. Tehát az csak munkára lenne. De gondoltam rá, hogy be kéne szerezni alá vmi hűtő féleséget, de azoknak még nem nem néztem utána.
-
GrooveHero
addikt
válasz
darvak #12761 üzenetére
Azért egy "csak 200" alkatrész full HD renderelését Solidworks-ben megnézném egy gyengébb CPU-val
Mert úgy lett kitalálva, hogy annyi magot használ ki, ahány rendelkezésre áll. Ezért kéne egy erősebb proci. Na oké, jólvan, abban igazad van, hogy inkább GPU-s a Solidworks, de a proci se árt alá. A másik progi meg AutoCAD lenne, annak meg nem van nagy gépigénye, az mondjuk tiszta sor. -
BigBlackDog
veterán
válasz
darvak #12684 üzenetére
Ez a mysoft.hu mennyire ajánlott? Vásárolt már valaki itt ("használt laptop újraeladás" szintű sunyiságok mennyire jellemzőek itt és más, nagyobb laptop üzletekbe)? Garanciális ügyintézés gondolom márkaszervizben, igaz? Dellnek van szervize Bp-n?
Ez a 5420HD fogyasztásban, melegedésben hogy befolyásolja a gépet? Ilyenkor a prociban lévő le is van tiltva teljesen, vagy kapcsolgatja magát?
Ram bővítést én is csinálhatok utólag garanciavesztés nélkül?És azt hittem már, hogy nincs több kérdésem
-
BigBlackDog
veterán
válasz
darvak #12678 üzenetére
Nem is úgy gondoltam
. Decemberig még gyűjtögető életmódot folytatnék.
Én ezt néztem. Pont ideális, és ki is tartana szerintem cirka 6-7 évig biztosan. És akkor is jó árban lehetne még eladni szvsz.
A kinézett gépről van valami rossz vélemény egyébként? Esetleg a boltról (mostani asust is ott vettem, korrektnek tűntek)?freddyadu:
[link]
[link] (talán tud Neked valót is)
+érdemes aprón szétnézni
még1 -
darvak
senior tag
válasz
darvak #12675 üzenetére
Linkek újra
:
uh-55213"-os probook, mint minőségi alternatíva
(#12676) BigBlackDog
Nem hinném,h lenne áresés, pl SB konfigok is eléggé tartják az árukat.
5420-at nem fogsz 80-ért kapni, 1 jóideig még biztosan nem.
(#12679) freddyadu
A kérdés az, h érdemes ennyit költeni rá? Akkor már jó SSD-t vegyél, hiszen későbbi konfigodba is át tudod menteni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
darvak #12675 üzenetére
Thinkpadeket nézegettem én is. De ahogy látom a 4500HD elég harmatosan muzsikál a mostani 9300m GS mellett is. Lehet, inkább várok kicsit, aztán egy új dell 5420. Mégiscsak másabb lenne.
Egyébként várható mostanában (év végéig) valami újdonság mobil technológia terén? Vagy jelentősebb áresés? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
darvak #12662 üzenetére
Ügyeletben voltam, azaz nem volt meló csak bent kellett maradni ha valami bibi van, szóval megtudtam csinálni.
Á mást nem lett volna érdemes csinálni, mivel a kijelzőből így is alig látszik valami a szar minőség miatt, egy jobb teló kellett volna hozzá, de inkább egy normális kamerás fényképező, vagy kamera. Na meg mint írtam sose csináltam videót még, és nem is akartam rászánni sok időt...
Illetve youtube nézettséget se akarok dönteni vele...
-
rétisün
veterán
válasz
darvak #12366 üzenetére
nem, geforce 540M van benne, csak nincs dedikált memória hozzá. mármint a linkelt toshibában.
(#12370) DarkDeer: ja, ez valahogy nem derült ki a leírásából, vagy csak én nem vettem észre
egyre inkább ez tűnik a jobb választásnak, igaz 200k-ig terveztem ilyesmire költeni, de lehet összébb húzom a nadrágszíjat
(kár hogy a toshiba oldalán nem bírom megtalálni
)
-
Müszi
senior tag
válasz
darvak #12308 üzenetére
Én úgy veszem ki, hogy van MSATA csatlakozó és SATA 2,5"-csatlakozási hely is. Intel SSD-vel is létezik a konfig 128 és 256Gb-ossal. Persze a fullos verziók 300K fölött. Ítt egy olcsóbb verzió: [link] De láttam valahol 500K körül is belőle. Hát nem tudom ki adna annyit érte.
Nekem megvan a jó kis Samsung 470-esem. Gondolom felpörgetné legalább úgy ezt is, mint anno a Toshibámat. -
ndavebaja
csendes tag
válasz
darvak #12099 üzenetére
Barátnőmnek lesz, teljesen otthoni felhasználásra, ezért nem is néztem olyat amibe normálisabb videokártya van.
Elég szerintem a sima integrált neki igazából így is felhúztam a laptopra szánt keretét
Bár elég kecsegtető az ajánlat és raktáron is van szempont, hogy ma meg tudja venni.
Kicsit off: Hétvégén, miért nincs nyitva egy szalon se szombaton mondjuk délig???
-
sgery
őstag
válasz
darvak #12045 üzenetére
Ha a hd4000 már elegendő (semmi komoly játékon nem játszok, a legigényesebb most pl. a heroes6, de az 5420-ason csak low graffal fut) akkor végülis jó csere lenne az 5430-ra, mert dokkoló is maradhatna és asszony se venné észre a változást
A kijelző is jobb rajta (vagyis nagyobb felbontású), az sem hátrány.
És még halkabb is akkor minden jó. -
sgery
őstag
válasz
darvak #12028 üzenetére
Köszönöm a linkeket.
Két kérdés:
1. Mennyit érhet kb most az e5420-as (nincs nagyon használtan) (i5, hd3000,750gb,4gb,3,5év gari,hibátlan állapot,kisebb felbontású kijelzős)
2. Hp-nál esetleg valami alsó árban? A 2012-es dokkolójukon 2db dvi kimenet van (a 120w-os-on). Ehhez esetleg valami?Köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz
darvak #11739 üzenetére
Vagy nem. Én a Paviliont szenteste előtt 2 nappal rendeltem meg, mert behúzták az árát még 15k-val. Amíg ki nem futott sem lett olcsóbb egy forinttal sem. Vannak karácsonykor jó gépek jó áron, de akkor tényleg nonstop kell verni az oldalakat és kívülről fújni mi mennyibe került és vezetni a grafikont.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvak #11639 üzenetére
25%-on agybadugós fülesben is hallom, hogy recseg, meg pattog. Tehát akinél ez kirakva hangszóróra mondjuk 80%-nál sem torzul, az adja el a gépét aranyárban, vagy füll-orr-gégészet.
Nekem még az x200s hangja is elég, pedig az elég egy csökevény. Csak már olyan eposzi magasságokban jár néha ez a noti hangszóró dolog, hogy már nekem is szúrja a szemem, pláne ha nyilvánvalóan pocsék bemeneti hangra is rámondja valaki, hogy ez full korrekt-mikor már ez a hardverben is pocsék volt, nem, hogy a levegőben.talmam: Subnotit, használtan, 12" körül. Netbookból elég sok a csoffadt, fényes kijelzős, hajlítgatós dolog, plusz 10" az már eléggé korlátoz. 2530p vagy x200-at mondanék. Hurcolni, nagy gépet baromság, érdekes volt nézni fizikán is, ahogy szenvedtek a nagy monstrumokkal, mert nem fértek el egymás mellett a padon. No ezért is.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvak #11636 üzenetére
Ez torzít, fülesben is hallom, egy notinak a csöppnyi hangszóróján pedig még jobban, ahol nincs semmi spec. dóm és társaik. DV5-ön fél hangerőn is hallom, pedig ez elviekben "Altec Lansing", ami jól cseng, de ettől még ez is fostos, és nem vagyok audiophile. Szerintem szimplán nincs adott helyen referencia és ezért tűnik sok tesztben ááálllattt!!!-nak egy hangszóró. Vagy az illető kicsit botfülű, de a minőség azért nem 2-3 darab 2 centis vacakból fog indulni, pláne mivel szegények be vannak zárva a műanyagba, ami khm. elég rosszat tesz a hangminőségnek amúgy is.
-
thomeef
őstag
válasz
darvak #11634 üzenetére
Nem hallok torzulást, sztem elég jó. Ami negatívum hogy a noti alján vannak a hangszórók, és mivel műanyag tartón van a gép, így kicsit doboz hangja lesz, ha megemelem érezhetően jobb a hangzás. Notepal U3-al még kivi leszek rá, mert ugye az aluminium+lyukacsos, elvileg azzal jobbnak kell lennie. Vagy ami még jó lenne az a fa, de fa note tartót nem igen láttam még
-
-
darvak
senior tag
-
Fishor
senior tag
válasz
darvak #11503 üzenetére
Msatas ssd-t bármelyik notiba lehet rakni? Most alapgépnek akkor a g55 1146-ot ajánljátok vagy tudtok olyat ami esetleg nagyobb vinyóval van? VÉgülis ha az ssd így már nem létfontosságú dolog, akkor más is szóba jöhet. Még néztem dell inspiron 5520at meg vostro 3560 -at (lehet hogy rosszul emlékszem), meg asusban is vannak még olcsbb jónak tűnő gépek. Egyébként mennyire számít, hogy i5 vagy i7 a proci? Szükséges a 8 giga ram (erről is megoszlanak a vélemények, van aki azt mondja hogy nem is tudják a gépek kihasználni a 4 gigánál nagyobb memóriákat)?
Üdv: Fishor
-
-
scuderia
csendes tag
-
scuderia
csendes tag
válasz
darvak #11447 üzenetére
Nekem a jatek kimerul par strategia gameban, meg World of Tanksban. Asus-t nem szeretnek meg 1x venni, most is az van. Pontosan a garancia utan 1 nappal elromlott, csak csalas reven tudtam ervenyesiteni a garanciat. Igaz, hogy csak egy konzumer laptop es olcso volt, de akkor is.
Ar-ertek aranyban milyen szint a linkelt Thinkpad T530?
Koszonom, hogy leirtad a velemenyed!
-
MonRo
tag
válasz
darvak #11264 üzenetére
Most adtam el 4 nap alatt egy 5 éves Acer gépet, Celeron 520M procival, 1 GB Rammal, 81 GB vinyóval. 30 ezerért.
Olyan gyorsan elvitték, hogy lehet többért is elment volna...
Akkor se volt egy erőgép, de Win7 futott rajta, internet, film, zene ment rajta hibátlanul. Több alkalmazás esetén (már 2-nél is) néha beállt, várni kellett 1 percet mire megint ment tovább minden rendesen. -
Borote
addikt
válasz
darvak #11303 üzenetére
Uff, félreértettelek
Bocsi
(De ez már nem az első eset
)
Nekem amúgy fontosabb maga a gép, ha használtat veszek, mint a processzor benne - de azt aláírom, hogy ez nem mindenkire igaz, sőt...(#11304) Dhampir: szüleimnek egy X2 3800+-ot tettem rendbe, kapott 4GB RAM-ot és egy SSD-t is, azzal szépen megy nagyon a W7
-
Borote
addikt
válasz
darvak #11264 üzenetére
Hülye hasonlat lesz, de ahhoz, hogy elvigyél 3 körtét és egy almát 10km-re, ahhoz nagyobb szatyor fog kelleni, mint ha csak 2km-re vinnéd?
Én egyre inkább fejlődök vissza processzorteljesítményt nézve, jelenleg 1,6GHz Merom-nál járok, ami valljuk be nem túl acélos, főleg nem egy GMA X3100-zal, de meglepő módon filmezésre, internetre, office-ra és tanulásra, de még skype-ra is bőven elég(#11265) B-L-A-C-K: de legalább kedvesen írtak
(mondjuk ha azt nézed, hogy egy régi és ritka géphez vártak alkatrészt, annyira én nem is lepődtem meg
)
Viszont válaszolhattak volna korábban is.(#11283) bokorugró: sajnos még mindig baromi nagy lehúzás gyárilag SSD-vel szerelt gépet venni...
(#11294) Gedeon31: 100 meg 100 MHz órajelben... Benchmarkkal kimutatható
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
darvak #11266 üzenetére
CHS
Mondjuk lehet nem az ő hibájuk, ha nem időben kapták meg az alkatrészeket, de ezt nem tudom hogy volt...
bokorugró: HDD-t átlehet klnózoni az SSD-re ami nem sok idő, és nem kell vele sokat foglalkozni, jó 120 Gb-os sata3-as SSD-t meg 25 ezeréért már lehet venni...
(#11270) bokorugró: Nekem is Latitude E5220-as van sima HD kijelzőjét leszámítva jó gép, de 6xxx széria már ennél is jobb. Szóval ha esetleg ilyet vennél mindenképpen azt vedd, amúgy nem tudom, hogy számla kell e róla, de itt az aprón szoktak árulni újakat a bolti árának a töredékéért...
-
reelc
veterán
válasz
darvak #11264 üzenetére
Hosszútávon, pár év múlva lehet nem az fogja eldönteni, hogy mennyit kapsz érte, hogy milyen procival vetted, hanem az, hogy mennyire van jó állapotban a gép.
Igen, ott van az i3-4530s is, de vagy HD3000-rel, vagy HD3000-rel + egy AMDvel... és ha hosszabb távon gondolkodik az ember (aki nem játékos), akkor jobb ha az integrált VGA melegíti a gépet, nem?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
darvak #11264 üzenetére
Hidd el ha több év múlva akarod eladni nem azt fogják nézni hogy a4, vagy i3-as van benne, ez a felfogás butaság, még ha i7-es lenne benne azt mondanám jogos de így nem....
Off mindenkinek:
Na tegnap írtam emailt az Elitebokkom garizatása miatt a szerviznek, nem válaszoltak, ma újra rájuk írtam, és már hajlandóak voltak válaszolni:
"A szerviz a mai napon kapta meg az alkatrészt, mely beszerelés és tesztelés alatt van.
Vissza fognak jelezni, hogy mi történt a készülékkel, addig szíves türelmét kérem szépen."Ilyen szemontból tényleg szar a HP szerviz hogy b@sznak válaszolni, és 2 hét alatt sincs kész a gépem, de mint olvasható több helyen rugalmasak amúgy, csak vannak kivételek, mint én most ahogy látom...De szerintem ez márka független, ilyen mindenhol van...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
darvak #11258 üzenetére
Én is úgy voltam vele fos, de egy HP g6-osban néztem ott tényleg nem volt meggyőző, de mint utólag tapasztaltam nem a procival volt gond mert Probookba hiba nélkül ment még több ablak/zene megnyitásánál is.
Szóval ez hülyeség hogy hosszútávon nem lesz jó, netezésre meg ilyen dolgokra jó lesz akkor is, hiszen a mostani otthon lévő 5 éves HP 530-assal is ugyan úgy tudok netezni/filmezni...stb mint a Latutide géppel, pedig abban csak egy T2XXX proci van...
Szóval ha kevés lesz ez a proci, akkor már kevés lesz az i3-as is...
Persze ha proci igényes dologra kell akkor más a helyzet, de ebben az esetben nem erről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest