Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
Aktív témák
-
OddMan
őstag
#44995-re valaki?
-
OddMan
őstag
Az Acer Aspire 5740DG-434G50MN (3D-s) notebook-ot meg lehet nálunk valahol vásárolni OS nélkül vagy ingyenes OS-el pl.: Linux-al vagy FreeDOS-al?
-
OddMan
őstag
Az acer-en kívül milyen márkájú notikon van még jack koax s/pdif és hdmi kimenet?
Nekem munkára, internetre meg FullHD (1080p x264 mkv) filmnézésre kellene egy noti, amin van jack koax s/pdif és hdmi kimenet. Legalább i3-as cpu legyen benne és valamilyen ATI vagy nVidia dedikált VGA kártya. A hdd legalább 500GB-os legyen és legalább 2-3GB ram-al legyen szerelve és ne legyen hozzá OS. Pénzem olyan 150e-160e ft. körül lenne erre a célra. Ha nagyon muszáj, akkor esetleg egy picit még tudok hozzá rakni.
Eddig csak az Acer Aspire termékeit néztem, mert azokban szinte kivétel nélkül van jack koax s/pdif és hdmi kimenet, de érdekelne más olyan gyártó, aki készít a fentebbi paraméterekkel laptop-ot.
Köszi! -
OddMan
őstag
válasz
Chaser #41791 üzenetére
Most néztem a régi 5XXX C2D procimban tényleg nincsen SSE4.1 támogatás. Hát akkor ez miatt lehet annyira lassú még úgy is, hogy majdnem 2Ghz-en van járatva.
ntomka: Remélem fent vagy valamilyen torrent oldalon, onnan tölthetsz valamilyen 1080p x264 mkv filmet vagy esetleg egy kisebb sample-t és azzal tudsz tesztelni.
-
OddMan
őstag
válasz
#95590400 #41780 üzenetére
Ez bizony tényleg így van, egyetértek.
Egy régebbi 2GHz-es C2D is kevés a szoftveres 1080p HD lejátszáshoz.
Szerintem a C2D procik közül egy 2.5GHz-es már elboldogul az 1080p-vel ffdshow-t használva.
Persze i3-as proci még nem járt nálam így elképzelhető, hogy nagyot fejlődött és kisebb órajelen is képes megbirkózni a feladattal. -
OddMan
őstag
válasz
Chaser #41777 üzenetére
Itt egy teszt, ez alapján úgy néz ki, hogy az i3-330 a P8800, T9500 procikkal van egy szinten.
Ha ez tényleg így van, akkor szerintem szinte biztos, hogy viszi szépen az 1080p-t. -
OddMan
őstag
válasz
V.Szabee #41775 üzenetére
Hát most annyi kiderült, hogy egy 1.8GHz 2 magos cpu az még kevés.
Nekem van egy 1.9GHz-re húzott C2D 2 magos cpu-m és azon is akadoznak az 1080p filmek. Szóval ezért nem vagyok biztos abban, hogy egy 200Mhz-el gyorsabb cpu már elégséges lehet. Igaz az i3-as prociknak sokkal jobb az architektúrájuk, kisebb 32nm-es gyártástechnológiával készültek van Hyper-Threading és SSE4.1 és SSE4.2-es támogatás. Persze amíg valaki nem próbálja ki, addig ezek alapján csak találgatni lehet, és találomra nem akarok 150e ft. kifizetni. -
OddMan
őstag
válasz
Dorian #41772 üzenetére
Én is pont ezzel az acer-el szemezgetek. Ha tudnám, hogy a cpu elég az 1080p mkv x264 fájlok lejátszásához akkor meg is venném. Természetesen a lényeg, hogy nem hardveresen hanem az ffdshow használatával a cpu nyers erővel képes legyen akadásmentesen lejátszani az ilyen filmeket. Azt tudom, hogy az ati vga kártya hardveresen képes a hd gyorsításra, de ilyen esetben nem lehet semmit állítani a képen, ráadásul néhány esetben a készítők nem tartják be a szabványt és ilyenkor nem is kapcsolható be a hardveres gyorsítás, ha gyenge a cpu, akkor máris akadozni fog a lejátszás. Szóval én ezért szeretem jobban az ffdshow mpc-hq párost.
-
OddMan
őstag
Melyik az a legkisebb mobil cpu ami még képes 1080p mkv x264 filmeket lejátszani ffdshow-al?
Ezt a notit néztem ki magamnak. Ezen van hdmi és s/pdif kimenet is, ami nekem nélkülözhetetlen.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest