Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
Szoles
senior tag
válasz
outsiders #37209 üzenetére
Köszönöm, megnéztem a teszteket (a Dell-t már ismertem), érdeklődtem itt-ott, és a Lenovot le is vettem a listáról.
Sajnos nem tudom megnézni őket élőben, így kénytelen vagyok bennetek megbízni.
A csillogós műanyagokat én is rühellem, de sajnos ilyen a világ. A Dell-nek legalább a kijelzője nem fényes, az is valami...A HP, amit ajánlottál ( [link] ) nagyon tetszene kidolgozásban meg mindenben, csak többen lebeszélnek az AMD-ről.
Van ennek valami alapja? Tulajdonképpen a két gép képességei -összeszereléstől, dizájntól eltekintve- miben különböznek lényegesen egymástól? (másik ez a Dell)Köszönöm a türelmeteket...
g.gergo! Neked is köszönöm, bár nem túl megnyugtató, amit írtál. Persze majdnem minden egyre vacakabb minőségű manapság...
-
Szoles
senior tag
válasz
outsiders #37193 üzenetére
Hú, a kutyafáját, most jól elbizonytalanítottál!
Azt mondod gagyi a Dell? Én sem láttam még élőben, de annyira dicsérte mindenki, emiatt lenne az az egyik versenyző.
A Lenovot szintén dicsérték, az meg amiatt.Viszont, amint belinkeltél, az igencsak szimpatikus, bár a tesztben egy komolyabban felfegyverzett darabot vizsgáltak. Persze sok minden azonos még attól. Árban még ez is éppen beleférne a keretbe (szűken), csak az AMD bizonytalanít el kicsit.
Nem vagyok AMD ellenes (asztali gépem az), de notebookban inkább az Intelt preferálják a "hozzáértők". Vagy ez hülyeség lenne?
Ha igen, akkor át kell gondolnom az egészet újra...És köszönöm!
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Pár napja már kaptam tőletek tanácsokat, körbe is néztem még egyszer. Most addig jutottam, hogy ez a kettő lenne árban, tudásban, ami nekem jó lenne (gondolom én). Melyiknek van valami nagy hátránya vagy előnye a másikkal szemben? A vinyók mérete szinte nem szempont, elég a 250-es is, op. rendszer sem kellene. (ha adnak, hát adnak) Firewire viszont kell, vagy a gépben(DELL), vagy Expresscard megoldással a Lenovonál.(+ ~10 ezer)
Ezt a kettőt összevetve melyik lenne jobb döntés? -
Szoles
senior tag
válasz
atesss #37055 üzenetére
Nagyon köszönöm a tanácsaidat!
El is töprengtem a dolgokon, amiket írtál, főleg a HDMI dolgon. Átnézem újra a lehetőségeket, hátha akad egy olyan, ami még azt is tudja.
Persze ez második gép lenne, elsősorban utazáshoz, tehát tudom, hogy kompromisszumokat kell kötnöm. Például kijelzőben. Az ár is köti a kezemet sajnos. (bizonyos könyvelési okokból)
Egyébként jó dolog a sok és nagy monitor, de sajnos azok sem hoznak okos döntéseket az ember helyett...
Talán a processzorokat is értem már (egy egész kicsit!).
Még egyszer köszönöm, nézelődök tovább.
-
Szoles
senior tag
Még egy kérdés.
Mi a lényegi különbség (melyik jobb) a két processzorfajta közül?
Intel Pentium Dual Core
vs
Intel Core 2 DuoVagy én -mint rém egyszerű használó- ilyesmivel ne foglakozzak?
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Teljesen laikusként kellene elég sürgősen laptopot választanom. Néhány órát rászántam, és olvastalak benneteket, meg amit találtam a neten. kicsit sikerült leszűkíteni a kört, de szeretném kérni a véleményeteket.Amire használnám a gépet:
-utazáshoz, de nem mindennapos hurcolászásra
-alap dolgok (szövegszerkesztés, stb)
-internet, különösen online tőzsdei kereskedés
-filmnézés DVD-ről vagy a gépről (HD igényem nincsen)
-semmiféle játék
-egyszerűbb grafikai (pl fotófeldolgozó és weboldalszerkesztő) programok
-alkalmanként film vágás, emiatt mindenképpen szükségem van firewire bemenetre!
-HDMI-re azt hiszem nincs szükségemAmiket szeretnék:
-bruttó 135 ezer alatt legyen az ára (firewire megoldással együtt)
-megbízható
-kategóriához képest gyors
-bírja a filmvágást is, pl Pinnacle vagy Ulead (renderelés sebessége másodlagos)
-lehetőleg "igényesebb" és tartósabb kidolgozás
-jó szervízháttér
-halk
-viszonylag jó aksi (bár ritkán menne aksiról)
-operációs rendszer nem kell (saját XP-t tennék rá)Ezek jutottak eszembe.
Hangsúlyozom, nem értek hozzá, de az itt olvasottak alapján én ezt találtam, ami tetszik, viszont nem tudom, milyen alkatrészekből áll. (pl monitor, videókártya, processzor stb)
Vagy van jobb ötletete valakinek? Köszönettel venném a véleményeteket!
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest