Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
törpeharcsa
csendes tag
válasz
doddencs #17137 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Nehéz a választás.
Lenovo (IBM) ThinkPad R61i (NF5D5HL) 199.200.- USA-nál
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=8472ThinkPad R61 - 8918-DCG - Intel Core 2 Duo T5450 (1.66 GHz/ 667MHz FSB), 2x1 GB
Azonosító: NF5DCHV 181.680.- Plantrading-nál
http://www.plantrading.hu/index.php?id=termekek&main_category=notebook&category=intel_processzoros&subcategory=core_2_duo&manufacturer=lenovo&product=thinkpad_r61_-_8918-dcg_-_intel_core_2_duo_t5450_1.66_ghz_667mhz_fsb_2x1_gb&art_id=29648&nyelv=hunA különbség 17.520.- ezt ki tudtam számolni, de hogy melyik és hol éri meg jobban már nem.
-
T500
aktív tag
válasz
doddencs #16954 üzenetére
Amit én ajánlottam abban ugyanaz a quadro van, mint az R61-ben. ND2R5HV Ha ven kedved keress rá pl. az USANOTEBOOK-on (quadro NVS140), a specifikációra. Pont ez volt a lényeg, Hogy nem integrált. Itt a 14" lehet a gond a CAD miatt, de azt írta a srác, hogy a hordozhatóség, miatt neki lehet, hogy az is megfelelne.
-
T500
aktív tag
válasz
doddencs #16948 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a VGA játékteljesítményén kívül egy T61, magasabb szinten áll minőségben, mint egy HP 8510, vagy egy Vostro. A Benne lévő technológiáról nem is beszélve. Ebből a szempontból, ha nem játékra kell, akkor a T61 veri mindkettőt, minden szempontból! Ha Dell Latitude D830-t mondtál volna, akkor IGEN.
-
T500
aktív tag
válasz
doddencs #16927 üzenetére
Legyen szerencséd, és remélem az lesz,
Kicsit utánanéztem ennek a dolognak azon kívül amit hallottam róla, és nem minden esetben igaz pl. hogy új a gép, ha renew,
Ami fontos pl. hogy az esetek 70 - 80 %-ban nem is a HP vállal rá garanciát, amit megveszel, hanem a bolt, ugyanis az eredeti bővítések névre szólnak, magyar lokalizációval.Most néztem egy barátom is ilyet vett csak 8510W-t, csak itt a garbővítés amit kapott szintén 12 ropi (a HP CarePack 20 + fa, és nem terjed ki renew,re), csak ezt a magyar kereskedő vállalta, és nem a HP, itt már nem tiszta a dolog!
Igaz olcsóbb, meg mi egymás.
Ha valaki bevállalja, hogy pl a magyar kereskedő beint, ha elszáll, akkor OK!
Én nem, de ez az én bajom! Meg amúgy sem HP-t használok, már, szóval azért remélem mindenkinek aki vett renew-ot, az jó járt vele, de komolyen.
-
-
Frethu
csendes tag
válasz
doddencs #16438 üzenetére
Köszönöm, ezzel most végre végleg lezárult a keresgélésem és sikerült kikötnöm a hozzám illő gép mellett.
Úgy érzem, hogy kell a 15,4" monitor, mert eléggé bajban vagyok a szememmel és sok apró ppt-s ábrát nézegetek tanuláshoz.
Szerintem nem lesz baj a 2.75 kg-ot hurcolni (3 üveg bor is majdnem hasonló és abban van gyakorlatom, viszont tényleg fontos lenne a stabilitás és az ütésállás.
Akkor Ő marad: [link]Remélem ezzel másoknak is segítettünk, akik hasonló igényt támasztanak a leendő gépükkel szemben
-
Senhi
aktív tag
válasz
doddencs #16436 üzenetére
Hát, gondolom valamivel csak gyorsabb meg talán kevesebbet is fogyaszt ha már 45nm-en készül
.
Ritka, de én sem akarom elkapkodni ezt a vásárlást. Kicsi, viszonylag olcsó (300 alatt), de azért erős kell, igaz az asztali gépem megmarad mellette. Most a köv pár hétben még figyelem a piacot és amikor látok egy jót akkor lecsapok.
Szerk: esetleg még Bécsbe is kimennék egy jó gépért ha úgy adódna -
FehérHolló
veterán
válasz
doddencs #16274 üzenetére
Notik világában nézz körül ebben az árkategóriában, hogy mekkora merevlemezekkel árulják őket és milyen egyéb felszereltség jár mellé. (Most a gyártóról és a minőségről ne beszéljünk.) Akkor meglátod, hogy miért tartom túlzásnak. Én is megtöltöm néhány 10 perc alatt, nem arról van szó.
-
zsolidodd
senior tag
válasz
doddencs #16253 üzenetére
Az összeg másodlagos (100Eről indultam, aztán rájöttem, h csak jó gépet érdemes venni), de 220E fölé nem nagyon akarok menni. táskám van, egy fullos Eastpak, amibe max 14" gép fér, azt nem akarom lecserélni (akkor inkább egy 19" monitor
). 160Gb szerintem is elég, a mostani 120Gb-os, az is elég, ha meg nincs releváns különbség a két videokártya között (így is jobb lesz, mint a mostani Go6100), akkor veszem az olcsóbbat. Ami még tetszik, az a 3 év gar.
Kritériumok: min 120Gb vinyó, 2 magos proci (intel/amd, mind1), min 1gb ram (de minél több, annál jobb), max 14", és nem lehet Asus, Fuji, Acer.
-
zsolidodd
senior tag
válasz
doddencs #16250 üzenetére
most nvidia-s gépem van, ehhez van gyári driver, amin be lehet állítani a teljesítmény/üzemidő arányt. gondolom ennél is... Azon kívül a notebookcheck szerint jobb az a kártya, bár gyakorlati tapasztalatom nincs.
Szerinted érdemes ezen és a fele ekkora vinyón 30E-t spórolnom?
-
spyduck
nagyúr
válasz
doddencs #16148 üzenetére
Hát ha őszinte vagyok magammal akkor csak hiúságból kellett volna.
Az internet problémámról meg annyit, h nyertünk egy pályázatot és mi leszünk az elosztója a mikrohullámú netnek itt az erdő közepén de mivel én Júli 1-től beköltözök Kecskemét központjába már annyira nem érint. -
spyduck
nagyúr
válasz
doddencs #16145 üzenetére
Pedig van értelme csak bonyorult
2006 novemberében vettük a Fujitsut mert csak a T-mobile által árult netkártyával volt/van itthon lehetőség a netre, ezt használja itthon mindenki de főleg én netre. Volt nekem egy asztali gépem de felidegesítettem magam, h mindig ki kellett benne vmit cserélni mert az új játékok ezt megkövetelték és erre eladtam. A pénzből vettem először egy Pavilion Dv6000-et ami alaplaphibás volt, azt kicseréltettem egy HP 6820s-re mert azért tudjak már vmivel játszani (de fölösleges volt mert nem nagyon játszottam, ha játszok akkor haverom gépén lan party-n). Ekorra már rájöttem, h elég gagyi minőségű és lecseréltem egy vadi új Lenovo N200-ra meg még katam 15.000ft-ot. A Dell gépet a cégtől kaptuk ajándékba és az inkább csak áll de amúgy elvileg apám használja.
Tul képpen mind a 3 noti az enyém de ebből csak az N200 az amit egyedül csak én használok. Az egyetlen kérdés gondolom benned az, h akkor miért nem az N200-on netezek. Hát azért mert a Fujitsuhoz vettük 2006-ban a PCMCIA net kártyát és az N200-ban PCMCIA Express való. Van még kérdés? -
e=mc²
őstag
válasz
doddencs #16044 üzenetére
Amit itt leirtal dolgokat az mar szerepel az osszeallitasomban.
thinkpad r61bol pedig csak ez van a 200k-s kereten belul, ami azert szamomra nem nyujt tobbet mint az n200. (ami kb 20k-val olcsobb)
Elotted mar irtak, hogy ezekre alapbol nem 1, hanem inkabb 2-3 ev a gar, akkor minek kiboviteni?
Ha figyelmesen elolvastad volna a leges-legelso hozzaszolasban pedig mindent leirtam, jatekra nem igazan kell, de ha esetleg lesz is, az se csillio fps-t igenylo fps lesz :-)
A forras ahonnan nezegetem, az a laptop.hu. Nem fontos onnan vasarolnom, csak ott nezelodtem.
-
Mr. XXL
tag
válasz
doddencs #15989 üzenetére
Hali,
130K-ért már ott a 2 év garis toshiba ócsó CoreDuo-s cucc.
Igazából egy nagy kérdésem van, ugyanis hmm igazolnom kell magnak (is), hogy kell nekem noti... Ti mire használjátok? Akár PM-ben is, de tényleg ;-)
Van egy asztalim (Giga-C420-2Gb-2*200Gb-FSP350-CM ház) + egy remek 10+ éves 17'' GABA moncsim :-) Mely tudja az 1600*1200-at.
Tehát mi az, amit ezzel nem tudok elérni. Suli közel van, ha számít. Melóba nem nagyon vihetném be, nem cég fizetné, stb.
Thx a válaszokért!
XXL
-
Rick4
félisten
válasz
doddencs #15964 üzenetére
ehhez csak egy megjegyzés: van egy pár notiszerelő ismerős, mindegyik azt mondja, életében talán 4-5 thinkpad-et javított összesen...ez ugye egyrészt következik abból is, hogy mivel az átlagnál drágább cuccról beszélünk, így talán kevesebb az eladott darabszám, ebből meg eredendően kevesebb a meghibásodás....de az is lehet, hogy alapjában véve jól vannak összerakva (nyilván ezért számítanak a mai napig etalonnak) és hosszú ideig jól működnek..
-
Tibery
csendes tag
válasz
doddencs #15954 üzenetére
Boccs, nem akadékoskodni akarok, csak ezt is a notebookstoreon találtam a gyikban.
" A garancia idõtartama általában 1 év, amelyet opciós felárral az esetek többségében kiterjeszthet a vásárló. A választható garanciabõvítést a vásárlástól számított 90. napon belül érvényesíttetni kell, ellenkezõ esetben ennek elmulasztása a garanciaidõ hosszabítás lehetõségének elvesztését vonja maga után! A garanciális feltételek a gyártók által megjelölt garanciális idõn belül, üzletünkben, vagy a márkaszervizekben érényesíthetõek." -
spyduck
nagyúr
válasz
doddencs #15954 üzenetére
Nagyon kíváncsi lennék rá
Én beszéltem a notebookstore-s sráokkal és azt mondták 90 napom van rá, h megvegyem a garibővítést, ha lejár a 90nap akkor nem tudom kiterjesztetni a granaciát. Felhívtam a HP-t és azt amondták , akár a 13-ik hónapban is megvehetem, és, h nem tudják, h lehet ilyen hülyeséget mondani (90nap).Szóval miért is?
-
T-unit
őstag
válasz
doddencs #15919 üzenetére
Igen-igen tom h bekellene izzítani azt a gugli csodát,csakhát na.
Damjanich utcába majd benézek mert gugli szerint mintha ott is lenne,ja meg kidobja ezt a honlapot is.Lényeg az h kopásálló legyen,a megfelelő szín mellett.Na ha talánék tutit belinkelem h könnyebb legyen tájékozódni,azért kösz. -
Tibery
csendes tag
válasz
doddencs #15899 üzenetére
Hát szeretném, ha nem integrált lenne a videókari. Nem azt mondom, hogy játékra kell, mert ez így nem igaz, de esetenként talán arra is használom majd (10-20%). Leginkább amikor ide oda megyek és szükségem van gépre, akkor hurcibálnám magammal.
Nagyon szimpi a ThinkPad is, csak az 1 év gari nem kevés? Valahol olvastam, hogy ki lehet terjeszteni 3-ra felárért, nem tudjátok esetleg mennyiért, és megéri-e?
-
Mosqu!to
addikt
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
doddencs #14955 üzenetére
Nem kértem rá árajánlatot, mivel akkor még épp nem volt kapható, csak a 1500-al már nem foglalkoztak, a 1510 pedig még nem volt kapható... Nekem pedig sürgős volt. Úgyhogy arról nem tudok semmi infoval szolgálni.
A 30% az kicsit sok
Amit én akartam venni, az 267.000 lett volna üzletben, rendelve pedig 228.000. Viszont rendeltnél nem volt benne Vista, csak FreeDOS. Úgyhogy nem sokkal olcsóbb, ha ahhoz is kérsz oprendszert, és mindent ugyanúgy kérsz. Olyanokon lehet vele spórolni és olcsóbbá tenni, hogy pl. nem Dell WiFi kártyát kérsz benne, hanem Intel-t, nem Dell Bluetooth-ot kérsz, hanem mittom én milyet
Szóval csak összeállítás kérdése, hogy mennyire jön ki.
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
doddencs #14952 üzenetére
Vostro 1500-at már nem konfigurálnak egyéni igényeknek megfelelően. Ugyanis már nem gyártják, felváltotta a Vostro 1510.
Azért tudom, mert ilyet akartam rendelni ugyanott, és március 1-től már nem foglalkoznak a Vostro 1500 egyéni konfigurációival. De ha olyasmit szeretnél, a Vostro 1510-re kérj ajánlatot, nagyon jó kütyü!
Én csak azért mondtam le róla (mert egyébként én is azt néztem), mert találtam ezt az R61i-t, és nekem az tökéletesen megfelel
Így 50ezerrel olcsóbban jöttem ki, és nem kellett várnom rá.
Tomics:
Nem titokA Dunaelektronika Kft-nél. Nagyon kedves üzletkötőt fogtam ki náluk, aki sajnos azóta már nem dolgozik ott, átment másik céghez. 211.703Ft volt a Lenovo R61i (NF5DCHV) úgy, hogy kértem rá +2év garancia-kiterjesztést. Valamint kibonthattam a dobozt átvétel előtt... Valahol a régebbi hozzászólásaim között van pontos leírás is. Mindjárt megkeresem és belinkelem.
-
spyduck
nagyúr
válasz
doddencs #14407 üzenetére
Annyiba kiegészíteném az előbbieket, hogy:
-renew gépekre alap 1 év gar van amit bővíthetsz 2 ill. 3 évre amit - 1év + 30-ik napon is megvásárolhatsz!
-Csak akkor 10k+áfa a +1 év gari ha 90 napon belül veszed meg de ez is típusfüggő, nagyon én sem értem de más-más modellnél eltérőek a garanciahosszabbítási árak!
(+2 év gari ugyan annyi 90 napon belül és túl is!)
-8600gt erősebb mint a HD2600 igaz ez elhangzott de ha nincs bajod a 17" notival ugyan annyiba kerül a 8710p amiben Quadro NVS320m van és az tulképpen egy 8700gt ami megint csak jóval erősebb a másik 2 kártyánál!A legolcsóbban ezeket a Notebookstoreban kapod meg!
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest