- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scale
őstag
válasz Alex91 #30289 üzenetére
Synology DS218play milyen alternatíva? Ahogy néztem az szinte 100%-ban megegyezik az Asustor AS1102T modellel.
A TS-233 újonnan 85ezer Ft, az Asustor 77ezer, a Synology meg 100k körül.
Ha tényleg az utóbbi kettő megegyezik hw szinten akkor egyértelműen Asustor.
Viszont QNAP megéri a felárat, jobb mint az Asustor? -
-
Scale
őstag
válasz AiRLAC #30300 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, majd utánaolvasok de pl a zyxel 326-osnál a webes interface egy kalap kaki transmissionnél, droidra van Torrnado nevű app, azt használom, az nagyon pöpec.
Köszi mindenkinek, átnézegetem melyik legyen, valszeg a 3 közül lesz valamelyik, 326-os szingle mag + 512mb ram után biztos bármelyik nagy előrelépés lesz.
(ennél elég nagy hátulütő hogy pl torrentezni is csak 20-30mbs-el lehet hiába a gigabites kábel és 500as net + ha kimaxolom a torrentezést akkor meg mellette nem javallott semmit se csinálni mert összecsinálja magát a nas) -
Scale
őstag
válasz Borisz76 #30306 üzenetére
Még nem, de tervben van hétvégén legkésőbb átolvasni a blogbejegyzést egészében amit linkeltél.
Amúgy akinek van ilyen "szintű" nas otthon (pl 3 közül valamelyik amikről szó van perpill) az tud nyilatkozni, hogy plex transzkódolást mennyire bírja a CPU? Illetve pl égetni feliratot.Szerk.:
@Borisz: "Egy belépő szintű NAS-al 10-20 MB/s sebesség érhető el."
-> A mostani zyxel is bőven bírja a 20mbs-t, azért ez a 80-90k-s kategória nem ebbe a kategóriába tartozik ugye? Főleg hogy ez egy egy magos nagyon alacsony órajelű CPU, a 3 másikban amiről szó van meg 4magos CPU-k vannak.
Vagy ami nem Intel hanem ARM az mindegy hogy hány magos, stb?[ Szerkesztve ]
-
-
Scale
őstag
válasz AiRLAC #30318 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy QNap ts-130-as Nas és torrentezéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Egyelőre RSS-féle letöltést nem sikerült rendesen belőni, torrentet fel tudtam venni de a filter alapján nem szed le semmit. RSS oldalon download station5-nél csak mindig 100 darabot látok, nem tudom hogy ő is csak ezekből tudna filterrel kiszedni vagy csak ui-on ennyi jelenik a még. Mivel 12 óra a legkisebb intervallum így ennyi idő alatt több mint 100 torrent kerül fel..
Másik kérdés: ha hozzáadok manuálisan egy torrentet és elkezdi letölteni akkor pl a qget alkalmazás nem tud csatlakozni a nashoz, teljesen beáll. Szóval pl ha több, mondjuk egyszerre 10 torrent fájlt akarnék feltölteni akkor így elég nehézkes.Extra kérdés: kapcsolódik a másodikhoz de nem kifejezetten a letöltéshez de van hogy nagyon belassul az egész felület, maga a Nashoz csatlakozás is lassú. Nem tudom ez mitől lehet, pl a Zyxel 326-os se produkált ilyet általánosságban csak ha nagyon leterheltem.
Első indításkor amikor beindítottam akkor statikus fájl rendszert kattintottam az első kettő helyett (egyik talán raid volt, másik meg vmi dinamikus akármi de nem emlékszem). Ilyen lassulás lehet pl vinyo miatt? Egy 2TB-s wd purple van benne, állapota elvileg jó nas szerint is.
Illetve még első elindítás után felmasoltam rá pár száz GB adatot és közben is dog lassú volt ahogy néztem pl a vezérlőpultot, utána volt hogy mintha le is halt volna a nas, többször próbáltam újraindítani és volt hogy el se értem pl a webes felületet, amikor egyszer sikerült akkor pl a servicek (hálózati, stb) nem indult el időben csak töltött és töltött. Egy soft reset segített most ezen de az első két kérdés/gondolat azóta is fennáll.Tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni, javasolni valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest