- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gatesz
tag
válasz gatesz #28103 üzenetére
Még esetleg 1 lemezes verzión is gondolkozom. OK jó ez a RAID, de a fontos fényképek videókról úgy is lenne mentés, és így nem sok értelmét látom. Max azért, hogy több winyó több hely. Ahogy nézem a DS118 paraméterei megegyeznek a DS218 play paramétereivel csak ugye 1 lemezes....
-
-
Alex91
félisten
válasz gatesz #28087 üzenetére
Vegulis, ahogy irtad +512MB RAM a kulonbseg...
Mondhatjuk, hogy sok erte a felar, de ha pont ennyi kell, hogy normalisan hasznalhato legyen... De szerintem vedd akkor a 220J-t, alap dolgokra megfelelo lesz.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz gatesz #28077 üzenetére
Synologynak, Qnapnak (Asustornak) is van online demoja a rendszerrol, erdemes megnezned, hogy esetleg melyik szimpatikusabb.
Synology hosszan tamogat, Qnap talan hamarabb elenged, bar eszkoz fuggo is.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Borisz76
veterán
válasz gatesz #28077 üzenetére
A Synology esetén a regisztrációs kártya egy azonosító a "gyári" fórumba való belépéshez.
Sokan mondták már , hogy FELESLEGES pénzt adni érte mert ahhoz a fórumhoz képest itt a PH-s Synology fórum-ban hamarébb kapsz választ és sokszor - a sok felhasználónak köszönhetően - jobb tippeket is adnak, jobban pörög a fórum... ....Saját tapasztalatom is ezt erősíti meg!
A lényeg, hogy reg kártya nélkül minél több garanciával vedd !Kezdésnek ajánlom figyelmedbe a Synology összefoglaló-ját....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
válasz gatesz #28067 üzenetére
DS220j inkább, újabb, a te feltételeidnek maximálisan megfelel. Synology topicban segítünk.
Szerk.: ha a DS218play is új és olcsóbb (és ugyanannyi a garancia rá) akkor válaszd azt, a kettő procija ugyanaz, a 220j-ben feleannyi ram van (ami egyébként otthoni felhasználásra bőségesen elegendő, ezek az eszközöt takarékosak a memóriával).
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Alex91
félisten
válasz gatesz #21379 üzenetére
Routerrel nagy valoszinuseg szerint nem lesz gond. (Bar mar tapasztaltam ilyet is.) A TV eseten meg a gyarto specifikus TV-s topicban erdemes erdeklodni. Itt alltalaban a DLNA kavar be, es bizonyos tv- k bizonyos dlna serverekkel nem mukodnek megfeleloen.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz gatesz #21376 üzenetére
Van benne egy kvazi laptop venti, ennek a hangjat nem hallom, de a hdd seek hangjat azt igen ! Alapvetoen 3,5"-os lemezek mennek bele, de a 2,5"-os is tan belemegy, csak akkor 1 db csavar rogziti.
Konfiguralas siman ment, csak kovettem a leirast...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
fogtunder
nagyúr
válasz gatesz #21375 üzenetére
na jó, de ezt minden tudja, amit szoktunk ajánlani, ezen kívül még kismillió dologra használható, én a mai napig nem tudom a Synology kiegészítők jó 70%-áról, hogy mire tudnám használni, de amiről tudom, annak se használom a nagy részét, mert nem kell. csinálhatnék belőle mail és webszervert, ebook kiszolgálót, meg kitudjamégmit, csak nem akarok.
ha tényleg ennyi, és semmi több, akkor jó a ZyXel is. ha később megjön máshoz is a kedved, akkor elég sok mindent fel lehet rá rakni, csak készülj fel némi linux parancssoros hekkelésre, a QNAP a legtöbb csomagnál azért jóval egyszerűbb, de a TS-251-en nekem is kellett némi időt terminálban tölteni, mire megoldottam, hogy a SickRage tudjon magától kicsomagolni. ebben egyértelműen a Synology a király, rengeteg csomag van hozzá, egyszerűen telepíthetőek, de meg is kérik az árát ennek a szoftveres előnynek.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz gatesz #21372 üzenetére
egy nyári szombat délután nem tolonganak az emberek a topikban
a QNAP akkor éri meg az árát, ha tud valami olyat szoftveresen, amit a ZyXel nem, de neked kell. mivel ezt perpill még te sem igazán tudod, nehéz megmondani. csak simán filemegosztásra nem hinném, hogy sok hozzáadott értéke lenne.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Alex91
félisten
válasz gatesz #21369 üzenetére
Lesz egy domain neved, ami egy szolgaltatason keresztul mindig hozza lesz rendelve az aktualis ip cimedhez.
Beleponek a Zyxel nas 326, Qnap,TS-228, Synology ds-216j szokott ajanlva lenni.
A routeres megoldas eleg alap, bar en is hasznaltam filmek megosztasahoz. Azert itt erdemesebb egy erosebb, tehat dragabb routert venni. Mondjuk Synology- nak van eleg jo megoldasa [link]. De ezt inkabb akkor esetleg, ha routert is cserelnel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- 3D nyomtatás
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Home server / házi szerver építése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest