Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Akula

félisten

válasz ugyes #30358 üzenetére

Nem teljesen értem az Asustor ajánlását, pc-t, szervert lehet bootolni SSD-ről, annak nem esik baja, csak egy NAS-nak?

#30359Borisz76: Gyári, nem épített. Most egy Asustor AS5202T van (még nem jutottam el odáig hogy össze is rakjam), de nem szimpatikus a vinyóról bootolás. Lassú. Jó, egy ilyen elvileg 0-24-ben megy, ahhoz képest nem sok a bootidő (persze ilyen alapon egy gémer pc is nyugodtan bootolhatna 3-4 percig, az egész hétvégés játékhoz képest mi az :) ). Nem kell RAID, letöltőgép, ha meghibásodik, akkor majd alkatrészcsere. Tekintve hogy hány SSD-m volt már C:\ meghajtónak, és egy se ment tönkre sose, pedig volt hogy a nyári kánikulában se volt kikapcsolva hetekig, én ezt nem aggódnám túl. Kell még bele 1 vinyó a "Linux disztribúcióknak", 1-2 hely pedig a hotswap mentéseknek. Ami fontos azt kiraknám polcra, áram alatt nem lévő meghajtóra, ami a NAS-ban van, azért nem kár (az anyagköltséget leszámítva). Nekem ez csak ideiglenes tár, ami kisebb áramköltséggel tud seedelni (nemcsak a rezsinövelés miatt, de nyáron a szobát se fűti tele feleslegesen).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák