- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
Sziasztok
Monitor vásárlás előtt álok.
Kell a 144 Hz már csak a jövőt-állóság miatt is, FULL HD-n.
Játék és film nagyjából fele fele arányban. Leginkább CSGO játékban, RX 570.Jelenleg TN paneles 21,6"-os LG E2250V-PN van már közel 8 éve.
24" jöhet, 27" tuti nem akarok. Leginkább VA panel érdekel, tudom lassabb mint a TN... De így is jobb lesz mint a mostani monitorral játszani
Mit ajánlotok?
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Brekk #100150 üzenetére
Acer Nitro VG240YP Jó lenne ha lenne teszt is róla.
MSI Optix MAG241C -t hamarosan lesz alkalmam személyesen is látni, tapizni játszani rajta.
AOC C24G1 -e van valaminek? Elméletileg nagyjából azonos a MAG241C -vel
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Lagolit #116430 üzenetére
1440p Filmezéshez?!
Én azért nem váltottam 1080p-ről mert ez után már a 4k-nak van értelme filmhez, sorozathoz.
Jelenleg AOC C24G1 van nekem, ezt még úgy ahogy bírja hajtani az R5 2600 + RX 5600XT kombó. 4k-hoz kevés lenne játszani, filmhez sorozathoz meg bazi jó volna a 4k 32+" szerintem.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Lagolit #116434 üzenetére
Esetleg ez? LG 32UN500-W
Én is ezzel szemezek erősen... HDR10 bár nagyon nagy fényerő nem társul mellé. Igaz a jelenlegi monitorom is 120 cd/m2 körül használom maximum.
A 4k adta képpontsűrűség meg önmagában is jó ilyen méretben.
Tomshardware ReviewA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
LG UltraFine OLED Pro 32EP950
3999 euró HDR 400
LG 32EP950 Displayspecifications
Origo Tech[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz SunMount3r #117085 üzenetére
"De mind1 is, ha komolyan gondolod a filmezést és ennyire számít a kép/látvány minőség akkor egy 40"-os alsó-de inkább középkategóriás FHD TV-nél nem adnám alább kb. 3,5m-es nézési távolsággal."
Ilyen felbontással 40" ? Meg "kb. 3,5m-es nézési távolsággal." Biztos jó 1-1,5 méterről méterről pörgetni a jutyúbot, rajta meg böngészni illetve filmezni.
Én még mindig keresem az igazit, ami nálam úgy néz ki hogy 30"+ max 34" képátló mellé 3840 x 2160 (4K) felbontás. és nagyon maximum 1-1,5 méterről nézném a filmet, sorozatot rajta. Hely híján nem fér nagyobb, meg azért legyenek jó sűrűn a pixelek 31,5"-on 139ppi-re jön ki a 3840 x 2160 (4K) felbontás
De egyenlőre úgy néz ki marad a C24G1 Full HD 93ppiA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz p.e.ty.a. #118175 üzenetére
Neked valamelyik Samsung Smart Monitor kell, 27 hüvelykes illetve van 32 hüvelykes mind kettő linkelt Full HD felbontású VA panelel. Tehát jó a kontraszt illetve van beépített hangszóró, meg hát "okos".
Egyébként van belőle 32 hüvelykes UHD monitor
Még lehet a végén én is ezt veszek. Nekem tartalomfogyasztásra kell, leginkább Sorozatokhoz és filmekhez.
Persze ha valakinek van valami ajánlata 150ezerig ~32" 4k felbontás VA panel, minél jobb képminőség akkor ne tartsa magába.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Sziasztok, az AOC C24G1 1080p 144Hz VA monitorom cseréjén gondolkodom
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100 ezer alatt
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
24-25" 1080p magasabb mint 144Hz, akár 240Hz is jöhet. A lényeg a jelenleginél alacsonyabb Input lag lenne.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Kontraszt miatt inkább VA -t szeretnék, de ajánlhattok mást is.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Csak játék! Főképp multi.
Tartalomfogyasztásra, filmre, sorozatra van egy 32" 4k monitorom.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Sapphire NITRO+ RX 7800 XT, a konfig hamarosan kap új procit.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI és/vagy DP Igazából mindegy szerintem
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasságállítás jöhet, de nem elsődleges szempont. Más nem lényeges.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz sztivo #133756 üzenetére
Jól gondolod FPS játék főként.
"Itt a VA-k elvéreznek (kivéve Samsung G6-G7)" Az rendben van, de ezek nem 1080p felbontással operálnak.
Ahogy látom TN panelesből 100ezer alatt 144Hz-165 Hz van VA panelből van 240Hz is.
Annyival lassabb a 240Hz VA hogy legyen helyette egy 144Hz-165 Hz TN Az Oled meg drága is, illetve kisebb méretben nagyon max 27" nincsen.
Amúgy átjött a mondandód.
Az a lényeg az új monitor jobb legyen, mint a régim.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Stormrider #137331 üzenetére
A VA a legolcsóbb, a kontraszt fényévekkel jobb mint egy IPS esetében. Ami ha fele felében filmre, sorozatra használod már jobb. Plusz ha igaz az adatlapodon lévő, akkor most is VA van...
Persze nem egy OLED, de nem is 400+ ezres árcédula.
Ez mindenképp zsebbe nyúlós, paneltípustól függetlenül.
Én éppen ezért (film, sorozat, plusz néha kompetitív, ritkán single lövöldözős játék) maradok majd meg 1080p felbontáson, kisebb max 27" méretben VA panellal illetve 240Hz körüli képfrissítéssel.Igaz ahogy kutakodok, nem egy IPS vagy TN sebesség lesz. De gyorsabb lesz mint a mostani AOC C24G1 144hz VA peneles monitorom. Akkor meg már előrébb vagyok picit.
Sajna az 1440p felbontás és a filmezés sehogy nem adja ki. Már ha fontos hogy pixelre pontosan kapja a "képeket" a szemébe az ember. Vagy 4K vagy 1080p
Persze meg lehet nézni 1440p monitoron a 1080p tartalmat, de biztos szemet gyönyörködtető.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Hephaisztosz #137346 üzenetére
Az 1440p játszani nagyon rendben van, főleg egy OLED.
4k gaming alá kevés egy PS5, mert ott semmi sem valós 4k. Még egy RTX 4090 is kompromisszumos, ami önmagában egy pénz temető.
Persze a felskálázás segít, de akkor már az sem valós pixel pontos 4k felbontás.Nem tudom mennyire megy majd a film, én javarészt arra plusz sorozatra használom. Itt kifejtettem már a véleményem. A 4k nagyon baba, csak megkérik az árát rendesen. Legszívesebben egy 1080p OLED monitort vennék 25-27" méretben. De ilyen nem létezik.
Prioritási sorrendet kell felállítani és aszerint dönteni.
-
jimpo
senior tag
válasz Hephaisztosz #137350 üzenetére
Szerintem rendben van. De nem vagyok nagy OLED guru....
Annyit tudok hogy maga a technológia ~ 4x gyorsabb válaszidőre képes mint az IPS, de még a TN panelnél is körülbelül 2x gyorsabb.
Na meg a Fekete, az korom "mély" Fekete és nem szürkés valami mint az IPS és TN panelnél.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz sztivo #137356 üzenetére
Nagyjából tisztában vagyok a számokkal, de attól is függ melyik modelleket veti össze az ember. Így hirtelen 1080p 240Hz IPS és 360Hz TN VS 1440p 360Hz és 240Hz OLED
Na meg itt a számomra lényeges, kettő 1080p IPS szemben két VA panellel. Nagy duzzogva megveszem az egyik VA monitort nemsokára, ha már 1080p OLED monitor nincs 25-27" méretben
A képek a @TotallydubbedHD csatornáról vannak.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Tisztában vagyok vele, de még mindig jobb mint a 32" 1080p
Egyébként valószínűleg a 25" lesz a méretem, a képen szereplő nagyobb méretű képfrissítésű VA nincs a "szaharában". Már a sivatagos boltban.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz SzekeresPeti #137368 üzenetére
Nem kell képzelni semmit.
A családban, ismeretségi körben csak van legalább egy 1080p felbontású 32" azaz 80-81 cm képátlójú televízió.
Rá kell küldeni FullHD tartalmat, streamet, na pont úgy néz ki.
Egyébként én sem ajánlom, inkább valami 27"-os maximum. Főleg ha ~60 centiről nézi az ember.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Tyler Durden #137384 üzenetére
Azt nem mondom hogy nem sok, de egy közel 15 kilós "monitort" kell tartania folyamatosan.
Itt már a konzol sem mindegy mire van forgatva, már ha nem akarja az ember hogy pofára essen egyszer...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz sztivo #137386 üzenetére
Azért én egy 15 - 20 %-ot hagynák mint biztonsági tartalék.
Tehát a Arctic Z1 Pro esetében 12 kilós monitort tennék rá maximum, jobb a békesség alapon...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Minél magasabb a képkockaszám és mellé a képfrissítés, annál észrevehetetlenebb a képtörés.
150+ FPS mellett egy 144+ hertzes monitoron szerintem nem sokan veszik észre. Főleg ha a játékra figyelnek, nem pedig a vízszintes vonalakra.
Ami csak 60 Hz körül ennyire durva, de egyébként tényleg csak ha tudatosan figyeled akkor látod magasabb frissítésnél, képkockaszámnál.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Most tényleg csak a törésből származó pici megakadásokat tudom kiszúrni alaposabb megfigyeléssel, de ha nem koncentrálok rá, észre se veszem.
Ez bizony nem a képtörés miatt van, attól nem akad a játék.
Ha nem reszponzív, vajsima, hanem inkább "darabos" a játék akkor ott az alacsony FPS a ludas.
Mert bizony a magasabb Frametime miatt darabosan jönnek a képkockák, még ha az átlag képkockaszám rendeben is van.PUBG esetén nekem is akkor volt zavaró ha hirtelen leesett az FPS, de már annak kábé vége...
De ez már erősen OFF, meg okoskodni sem akarok többet.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz mazsiii92 #137501 üzenetére
Én a PS5 konzol árát beletolnám a monitor keretösszegébe és vennék egy OLED monitort.
Sok exkluzív cím úgy sincs örökké, csak ideig-órág.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz hdanesz #137513 üzenetére
Érdemes kétszer meg gondolni melyik legyen.
Felbontás plusz méret tekintetében is, illetve a felhasználás függvényében... Amennyiben javarészt 80% böngészést végzel majd úgy okés a QHD, a 165 Hz szintén ez esetben fontosabb.
Fordítva, tehát főképp film és sorozat fogyasztásra már más a helyzet.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz SzekeresPeti #137557 üzenetére
200 ezer alatt csak 60 Hz-esek vannak
Igaz tényleg nem nagy a választék, de a legfelső kapásból VA panellel 144 Hz mindez 200 ezer alatt.Egyébként 4K monitorhoz ugyanolyan felbontású tartalom dukál, legalább filmben, sorozatban.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz kerlac #137566 üzenetére
monitor sok hozzá?
Attól függ mi a fontos!
A PPI azaz a pixelsűrűség valóban nem a legjobb a kinézett OLED monitor esetén.Nem találtam milyen felbontású monitort használsz jelenleg, a 34" méret megvan.
Amennyiben nőni fog a cserével a számítandó pixelek száma, tehát a felbontás. Az FPS bizony csökkenni fog azonos videokártyával és beállításokkal.Tehát lehet akármilyen nagy monitorod, "szép" képpel a paneltechnológia miatt. Viszont a képpontok távolabb lesznek rajta, plusz ha mellé kevésbé folytonos mozgást fogsz látni. Hát, így összességében nem biztos hogy elégedett leszel majd. De ezt neked kell tudnod...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz kerlac #137643 üzenetére
34-nél szerettem volna nagyobbat
Nem csak a méret a lényeg.Nekem mindegy ki, mit vesz. Úgy sem én használom majd.
Mindenesetre 300 guriga feletti keretből csak OLED, a kép-arányt és méretet kell meg gondolni. Na meg a felbontást!Sosem voltam nagy UltraWide fan, nálam 16:9 monitor játszik csak. De az is legfőképpen film, sorozat és játékra kell.
Nem pedig csak játékra... Mert bizony isten, már rá vetettem volna magam egy 27" 1440p OLED-re. Vagy tényleg UW, de ott is sok játék esetén csak nyúlik a kép és nem valódi széles képarányú.
A 32" már nagy 4k (tartalom fogyasztás film és sorozat) / 1080p (játék Esport és Single is) vegyes felhasználásra.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Is it Time to Make the Switch? OLED vs IPS & VA techless
10 perc után van az olvashatósággal(text clarity), illetve az ikonok megjelenítésével kapcsolatos rész.Már mondjuk újabb paneleknél (és magasabb képpontsűrűségnél) jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz qltsar #137723 üzenetére
Redditen van egy ilyen post, az Acer modell jelölésekkel kapcsolatban. Hátha segít...
Egyébként jobban jársz, ha egyszerre rendeled le a szükséges mennyiségű monitort. Ne hogy úgy járj mint korábban...
Nem hiszem hogy a kereskedőt érdekli alap esetben, hogy most ami készleten van modell. Illetve a mellé esetlegesen beszerezni szükséges, később raktárba érkező modell koppra ugyan az-e.
Már ami a gyártás helyét, termék revízióját és panelt illeti....
Már csak azért sem, mert simán lehet a raktárban lévő modell fél éve gyártott, míg a másik épp érkező alig egy hónapos.A PS5 esetében is "optimalizálták" a gyártást, már ami a felhasznált anyagokat illeti. Ja és itt sem kötötték a vásárlók orrára.
Az a lényeg pörögjön az üzlet...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz qltsar #137748 üzenetére
Őt azaz a Gembird MA-DA2-02 monitortartó állványt, ahogy nézem a gyártó oldalán lévő képet. Az asztallap síkjától, a VESA konzol közepét! 155mm és 455mm közötti magasságban szinte bárhova lehet állítani. És ezen ügye még nincs rajta a monitor, tehát ha úgy nézzük akkor a monitor alja akár az asztallap síkja alá is állítható lenne, persze képátlótól függően.
Viszont kérdés mennyire tudod majd összehozni magasságban és közelségben a két monitort egymáshoz. Meg alapból mennyire akarod, illetve teljesen legyenek egy síkban vagy adott szögben egymástól.
Ugyan nem minden mozgatási, forgatási lehetőség látható a videóban. Viszont simán jól be lehet majd lőni, főleg ennyi pénzért.
Szerintem nem sokan vannak akik több monitorállványt is berendelnek, kipróbálnak majd a legjobbat tartják meg. Túl sok lehet a változó, nem mindegy mekkora méretű és súlyú monitort akarsz ráakasztani a konzolra. Plusz mennyi hely áll rendelkezésre az asztal, állomás körül. Egyáltalán állítgatni akarod-e folyton, vagy csak egyszer összelövöd a monitorokat oszt csókolom. Ha nem atom stabil az asztal, akkor gépelésnél kicsit rezegni fog a képernyő. Ez főleg motoros asztalnál hatványozottan igaz.Mint mindenhol, itt is érvényes "A puding próbája az evés!"
Ezt a videót mindenképp ajánlom megtekintésre ---> The Last Video You'll Need Before Buying a Monitor ArmA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz qltsar #137755 üzenetére
"Ez a linkelt duo-nak a single változata."
NEM éppen úgy néz ki.... Ez még csak nem is rugós cucc. Hanem ez full manual, kicsavarom beállítom "izomból" becsavarom és úgy marad cucc. Már ha a link helyes...
Nem értem minek az átalakító
Úgy kérdezel, hogy elfelejtesz egy két apró de fontos információt közölni.(Körülbelül olyan mint mikor valaki beír hogy
megjött a monitor
. De nem ír típust és 3-4 hozzászólást is meg kell lesni, hogy kiderüljön valójában mi is jött meg. Ja monitor!)Lehet nem olcsóbb, de nem egyszerűbb egy ilyen cucc?
-
jimpo
senior tag
válasz Ketüd #137760 üzenetére
Szia!
Jobban jársz ha kitöltöd az összefoglaló kérdés sorát!
Kvázi garancia nélkül egy használt monitort venni, 2-3 ezer forint "spórolásért".
A szemed meghálálja majd.30 ezer körül zsír új monitort is lehet venni, nem csak 60 Hz-es képfrissítéssel.
Amit pedig jelenleg használsz, az egy őskövület /TN panel, alacsony felbontás és kontraszt/ annál kb bármi jobb.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz sony309 #137771 üzenetére
Először is szeretném felhívni a figyelmed, hogy itt mindenki szabad idejében igyekszik segíteni. Illetve irányt mutatni, ezt tessék tiszteletben tartani és türelmesnek lenni.
Ha pedig a kérdésednél tartunk, Attól függ milyen játékra használod. Mert az önmagában hogy "Főleg játék" Nekem mint FPS huszárnak kapásból a CS(2) és a PUBG ugrik be.
Oda tuti kevés az a 100 Hz, főleg VA panellel. A képaránynak nincs értelme, a méretnek megint csak semmi.
Mondom ezt úgy hogy én is VA panelt használok, igaz az 1080p felbontású és jelenleg mégcsak
144 Hz-es. De mivel a filmet, leginkább a sorozatokat legalább annyira szeretem fogyasztani, mint játszani így nem is lesz más. Főleg nem 1440p, mert nem jönnének úgy át a pixelek ahogy a készítők tervezték.Egy jó pörgős Assetto Corsa sem lehet jobb, ott is kell a magasabb képfrissítés.
Single címekre okés lehet a képarány és a panel is. De sok helyen az Ultra Wide-hoz nem sok köze van egy-egy címnek a 16:9 a legelterjedtebb.
Persze ha csak azzal az egy játékkal játszik valaki, amiben pazarul meg van oldva a "széles-vászon" úgy okés.De ezidáig nem sikerült!
Erre csak azt tudom mondani, hogy szerintem most sem sikerült.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz tylerddd #137780 üzenetére
Amennyiben elég a 45% NTSC Színskála jó lehet.
Külföldön is érdemes lehet nézelődni, bár nem olcsóbb... Viszont ha nem akarsz átalakítózni, akkor a portokra figyelj. Van amelyiken csak Mini HDMI van...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz JoolsNOS #137788 üzenetére
Szerintem ha van min nézni a kártya által renderelt képet, akkor érdemes inkább még gyűjteni a pénzmagot egy legalább 144Hz-es monitorra.
Egy 4070 FHD felbontáson azért tolja a Frameket rendesen.
Mondjuk újabb címek azért eléggé terhelik, mint minden kártyát.Nekem a 100 Hz bőven elég lenne, csak ne legyen képtörés, és ha beesek 60 alá akkor is simább legyen a kép.
A képtörés valóban zavaró, a "simaság", folyamatosság meg képkockák és hertzek kérdése.A 60 -ra sem mondhatni hogy folyamatos, hát ha még alatta van.
Mondjuk ha nem kompetitív FPS a cél annyira nem gáz, de a több azért csak jobb.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
élettanilag nem nagyon tudsz a szemeddel ennyi fps-t felfogni
60 -at vagy 30 -at? Ja 120 FPS, csak az lehet.
Vagy mennyi képkockáról is van szó?épp azért ebben a videóban is lassítani kell
Lassítani a jutyub pazar tömörítése és a 60 képkockás korlát miatt kell.Nem tudom mennyire "parasztvakítás" ha folyamatosabb a kép, de legyen.
Hellyel közzel amúgy értem ezt is...JoolsNOS
Ezért akarok max 100ig menni, mert ha hozzászokok a 120 felettihez (régebbi játékoknál) akkor megint futhatok a hardver után.
1440p felbontáson lenne ez érdekesebb, alapból alacsonyabb képkockaszámról indulsz.A Képtörés pedig magasabb FPS és Hz esetén is jelen van, nem kell aggódni.
Ha tegyük fel fut a Doom ~1000 képkockával, ami mellé van 240 Hz monitor társítva. Minden Sync OFF esetén ugyanúgy törik a kép, de sokkal nehezebb észrevenni mint alacsonyabb hertzen. Mire észrevennéd a törést "vonalat" addigra jön a következő kép és már mindjárt más. Ha törik meg valószínű hogy máshol törik.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
A 27-eseknél valamiért a text clarity nincs topon
27" 1440p 109 PPI Versus 32" 4k 140 PPI Igaz kiemelve nem azok vannak...
Ezektől egy 27" 4K felbontással rendelkező lenne jobb.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz sztivo #137883 üzenetére
Kábeles kisokos felbontásonkénti maximum képfrissítési frekvenciával. Tehát 1080p, 1440p, 4k illetve Ultra Wide felbontásokon elérhető max Hz
HDMI 2.1 és DP azaz DisplayPort kábellel is. Ezen szinte minden szabvány rajta van.
Az mondjuk nincsen rajta, mennyire minőségi egy-egy szükséges szintet megütő kábel... Az átalakítókról meg ne is beszéljünk.Szívesen
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
-
jimpo
senior tag
válasz jeffreybboy #137901 üzenetére
Erre tessék ---> AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
jimpo
senior tag
válasz Bandit21 #137908 üzenetére
Szia!
Jobban jársz ha kitöltöd az összefoglaló kérdés sorát! A játék címet, címeket is nyugodtan írhatod.Fogalmam sincs honnan vennéd... Újonnan nem hiszem hogy van raktáron bárhol is az LG 34GL750 Persze ha használtban gondolkozol...
Részben értem miért ragaszkodsz a felbontáshoz, de az a helyzet hogy minden monitor kiesik miatta. Pedig van pár darab, nem is drágábban szerintem...
Igaz ha a VA mint panel nem játszik, akkor kicsit kevesebb a lehetőség.Alapból az 21:9 miatt buksz majd FPS-t. A jövőben ha most marad a 1080p magassága, akkor később monitor plusz kártyacsere is lesz. Főleg ha rá vagy kattanva a szimulátorra.
Abba a lapba meg mehet egy 5700X3D vagy 5800X3D később, plusz legalább egy RX 6800 XT / 7800 XT vagy 4070 TI Super utóbbi a videó Memória miatt...
Persze az anyagi része, lehetősége és vonzata megint más a történetnek.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz csemiubi #137961 üzenetére
1440p felbontású monitort említettél, de "Full Hd"-t keresel
Attól függően mivel játszol, jó lehet a nagyobb felbontás is. De több képkockád nem lesz 1440p felbontáson. Főleg nem azzal a kártyával...
Igaz lehet én vagyok speciálisan huzagolva...
Egy 7800 XT mellé nem mertem, de inkább nem akartam nagyobb felbontást mint 1080p.
Nem égetem el a teljesítményének a jó részét most, később jó lesz az falura... Az idő múlásával úgy is csak kevesebbre lesz elég a kakaó amit szolgáltat.Szintén VA a régi és az új is. Csak 4 évvel fiatalabb, plusz már nem 144 Hz hanem 240.
Na jó mondjuk itt megy film és sorozat is a játék mellett...[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz csemiubi #137970 üzenetére
27" FullHD 240+ Hz is van 100 ezer alatt.
A napokban AOC C24G1 23.6" FHD 144 Hz képfrissítésű monitort cserélek, egy AOC 25G3ZM 24.5" FHD 240 Hz monitorra.
Majd lehet jövökOFF -olnitapasztalatom, véleményem megosztani...[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz zsotesz81 #137978 üzenetére
Oké...
Tegyük fel 1080p felbontáson egy játékban van 90 FPS átlagban, míg 1440p esetén csak 70 körül azonos minőségi beállításokkal.
Nálam egyértelműen a 1080p nyer, már csak azért is mert az Átlag annyi.
Na annak van alja tehát minimum FPS és teteje, azaz maximum képkockaszám. A FullHD nekem elég, csak kapjam a Frameket.
Amennyiben akció van úgy sem azzal foglalkozom, hogy a több pixelből álló tájat, képet nézegessem. A reakció, folytonosság fontosabb.
Történet alapú, "setálós" nézelődős játékban mondjuk biztos jobb a nagyobb felbontás.A mottó 90 az új 60.
Persze mindenki azt használ amit... Nem izgat túlzottan, úgy sem én nézem. A "diavetítést" sem!Plusz nem sokat játszok egyébként, van más hobbi is. Amire szintén kell pénz plusz idő. A futó topikban "aktívabb" vagyok egyébként...
-
jimpo
senior tag
válasz Franz51 #137991 üzenetére
Nem árt egy videokártya...
De minden attól függ mik az igények, játszani kívánt címek, felbontás, minőségi beállítások és célzott képkockaszám...Viszont van topikja. Milyen videókártyát? ide kell írni ez ügyben. Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Az összefoglalót itt sem ártott volna olvasni. Mert keretösszeg nélkül például nehéz bármit is ajánlani...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz height #137993 üzenetére
Szia
A game az mit takar?
CS2 csillio FPS, vagy pedig valami single cím Last of Us és hasonlók?Egy drágább monitor olyan formában nyújthat "több látványt" hogy magasabb felbontású, képpont sűrűségű így szebb a képe.
Persze lehet magasabb képfrissítésű, de van akinek az annyira nem szempont.
Mindenesetre, mindkettőnek van előnye és hátránya.Plusz a panel sajátosságai miatt is lehet látványosabb a megjelenített kép, szép igazi mély Fekete formában egy OLED monitor esetén.
De ezek azért nagyban függnek az igényektől és az anyagi lehetőségektől.A számítógép nyújtja a teljesítményt, a monitor a képet szolgáltatja a retinába. Hogy többet vagy kevesebbet, az attól függ....
Valamennyi filmezés rendben van... Bár azokat jellemzően FullHD vagy 4K felbontásban lehet "pixel-helyesen" megtekinteni.
A topik összefoglaló első felében található kérdésekre legalább tessék válaszolni, még ha nem is olvassa végig az egészet.
Köszönöm, minden világos.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Semmiképpen sem Kérdezni jöttem, kap is egy OFF-ot.
Vagyis egy AOC C24G1 FHD 144 Hz képfrissítésű monitor cseréje.
Szeretem a lövöldözős, kompetitív címeket. Meg van egy cím ami nagyon várós régóta...
Így nagyobb felbontásban nem gondolkodtam, pedig az 5800X3D és az RX 7800 XT,
páros engedné perpillanat. Persze csak ideig-óráig, ugyanis 2 év múlva sem lesz kisebb a játékok hardverigénye. Én meg nem fogom locsolni a pénzt a gépre, mikor rájövök kevés az amit nyújt.
Semmi esetre sem éri meg számomra az 1440p, azt a körülbelül 20%-al kevesebb képkockát azonos címekben és beállításokon.
Továbbá csak megy a film és sorozat is, maradjon a VA panel. Oda is jobb a pixel azonos megjelenítés miatt a 1080p, no meg kell az a fekete.
Meg persze kíváncsivagyok,voltam, 4 év alatt mennyit is fejlődött ez a panel technológia.
A kiszemeltem egy AOC 25G3ZM FHD 240 Hz monitor lett, a hónap elején meg is rendeltem.
Amint megérkezett hamar feltűnt egy valami.
Az új monitor sokkal egyenletesebb feketét szolgáltat, a régin voltak világosabb foltok. Nagyon nem magyarázom melyik-melyik. Bár az még így hozzáteszem, a minimum fényerő nem olyan alacsony mint a régi monitoromnál.
Továbbá észrevehetően gyorsabb ici-picit, illetve jóval kisebb csíkot húz maga után. Csalódott lettem volna ha nem így lenne....
Készítettem lassított videót (1080p 960FPS) a telefonommal, abból szedtem a képeket. EIZO MONITOR TEST Response Time Speed (pixels per second) 480 illetve 950 értékkel, sajna 960-ra nem tudtam belőni.
Mindkét monitor esetében a maximum képfrissítés, plusz Medium Overdrive mód.Nem lettek a legjobbak a képek, az eltérő távolság miatt. A monitortok sarka párhuzamos volt az össze-legózott csúszkával, de ügye a C24G1 hajlított... Persze látni a lényeget szerintem.
Még egy érdekesség, hogy az új monitoron a pixeleknek van egy "vászonhatása". Mondjuk jobban csak egymás mellett tűnik fel, a régit elcsomagolva már nem is érdekes...
Magam részéről szerintem jó vétel volt, megérte váltani. Nem tudom egy 240+Hz IPS hogyan viszonyulna ezekhez, de nem is akarom tudni.
A fekete szín miatt sem, ez mondjuk mindkettő konkurens technológiára igaz. A TN paneles e-Sport monitorok meg más ár-kategóriát képviselnek. Amit nem is értek, bár ha látnám lehet érteném...
Egy OLED meg az ára miatt nem játszott, pedig egy kisebb 27" körüli 4k adná.
Összegezve tehát, lett új egyenletesebb fekete megjelenítésére alkalmas monitorom, ami picit pörgősebb, gyorsabb képi élményt nyújt.
A lényeg az új monitor jobb lett, mint a régim volt.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz sztivo #138225 üzenetére
1440p-t nem szeretnél? LG 27GS75Q belefér a keretedbe.
RTX 4060 mellé
Single szerepjátékokban még csak-csak... De ha a "játék" valami pörgősebbet takar, akkor nem leszsok képkocka mellétúl jó a játékélmény. Szerintem legalábbis....[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz GiGaBiTeX #138386 üzenetére
Az AOC Q27G3XMN-en is gondolkodtam, de a betekintési szögei túl gyengék és VA panel révén nem valami gyors.
Ha az egész család nézné egyszerre biztos nem a legjobb, de egyedül nem hiszem hogy problémás.
Azt kell eldönteni mi a fontosabb, a kontraszt vagy a "gyorsaság". Ehhez itt egy kis segítség.
I Tested the Most Popular 1440p Monitors a versenyzők pedig az amazonon legtöbbet vásároltak: AOC Q27G3XMN, Acer XV271UM3, Asus VG27AQ3A
Egyébként igyekezz majd a monitorra küldött képet is nézni majd és nem csak a képernyőbevonatát.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz pingtest #138522 üzenetére
Amit gyárilag adnak kábelt, az általában tudja amit a monitor maximálisan támogat.
Egyébként meg itt egy kis lista milyen felbontáshoz és képfrissítéshez mely szabványú kábel szükséges.
-
jimpo
senior tag
válasz Roland861010 #138557 üzenetére
Veheted felőlem, úgy is te használod majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest