Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
válasz Low Noise #132597 üzenetére
Nem igazán számít SDR mellett. HDR tartalomnál azért már van jelentősége, ott jobban látszik a "banding". Aki mondjuk gyors fps-el van pl mobaval játszik nem fogja zavarni, de aki lassú, sztorizós játékokkal és nem csak arra megy, hogy speedrunolja a játékot, hanem szeret gyönyörködni, ott látszani fog.
-
Low Noise
senior tag
Sziasztok, had hagyjam ki a sok kérdéses sablont.
Két OLED monitor között vacillálok Samsung G8 OLED 34" és Dell Alienware AW3423DWF.
Sokat olvastam róluk, így kiderült, hogy az Alienware 165Hz-en csak 8 bites színmélyjégat tud, 100Hz-en tudja a 10 bitet. E mellett az Alienware kissebb overshot-ot is csilál míg a Samsung nem. (Ezeket az Rtings írta róluk [link] )
Jól gondolom, hogy a Samsungot kell megvenni?
Mekkora gond a 8 bites színmélység, számosítva olvastam, hogy 1.67 millió VS 1 milliárd szín, de a gyakorlatban ez számít játékokban?
Van esetleg olyan dolog ami a Samsung ellen szól? Csak mert a vízcsapból is az Alienware folyik, miközben úgy tűnik mintha a Samsung lenne a jobb.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz Mentior #132587 üzenetére
Sziasztok!
Acer XV272UKV erre a legjobb vagy Asus VG27AQ(Z).
dudi6
Hát 15 ezernél már nem venném meg 5 ezer óránál még talán.The.Bali
Szerintem egy sima Type-C is elég kell legyen, de legyen legalább 10-20 Gbps a sebessége, nem gondolnám, hogy erre spéci TB jelzett kábel kellene. -
Zoleee83
addikt
válasz bobalazs #132591 üzenetére
Nyilván, mindent is lehet, de ezzel még nem védtem ki azt , hogy teniszmérkőzéshez hasonlóan mozgatom a fejem játék közben.
Konzolt nehezen teszek ablakosba'.
De kinek-mi, ha Neki bevált ez a hatalmas képernyő méret, akkor remek, és tényleg örülök.* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Zoleee83
addikt
válasz ***ANDRÁS*** #132579 üzenetére
Hasonló tervekkel indultam neki a "kijelző" választásnak, és itt direkt kijelzőt írok!
43" Philips Ambilight tv-t akartam venni munkára és konzol gaming-re asztal mögé, tartókarra-konzolra téve.
Azt kell mondjam, hogy sok a 43", de még a 42" is, ahhoz, hogy előtte ülve ne forgassam a szemem-fejem játék közben, vagy 2tabot nyitva tartva munkánál, mert a sarkokat már nem látom be, 110centiről nézve.
Végül az LG UltraGear 27GR75Q-B lett a befutó, és tökéletesen elégedett vagyok vele, jelenleg Cyberpunk fut, gyönyörűek a színei a monitornak, mindent is tud, kivéve a 4k120-at de számomra nem nagy érvágás.
A 4k60 meglepetésre megy XSX-en, a leírás ellenére is!Néztem pár videót YT-on a 42-43" tv-kkel kapcsolatban, de sok esetben ugyanazt mondják, visszatérnek kisebb méretre.
Lehet Nálad ez pont betalált, de nem ez az általános, remélem beválik, használd egészséggel.
[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Valószínűleg rossz csoportba írok, elnézést ezért.
Adott egy LG 34WP65G-B ultrawide monitor amin van egy type-c csatlakozó. Ezen keresztül rá tudnám kötni a notebookom Thunderbolt type-c USB portjára a monitort?
Ha igen, akkor milyen videokábelt érdemes venni, milyen márka a preferált?
Noname-ek felejtősek? pl
Thunderbolt 3 USB-C 4K 60hz 10GB 100w Av 2m rövid, 1m-es is elég lenne.Köszönöm előre is a segítséget.
-
dudi6
senior tag
Használt monitornál hány óra üzemidő ami felett már nem érdemes megvenni? Van egyáltalán ilyen határ? Egy Dell U2415-ről lenne szó, garanciával.
[ Szerkesztve ]
-
Mentior
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már volt egy posztom a témában, hát jobban belemélyedtem az érkező válsazok alapján. Kicsit felülvizsgáltam az igényeimet, ezért amennyiben nem teher szeretnék még 1 körben kérni segítséget a választáshoz.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100.000-120.000 között.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27''
1920x1080 - 2560x1440Jelenleg egy 60 Hz -es van. Szóval legalább ennyi.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS van most, elégedett vagyok vele. Mindemelett nyitott vagyok az újdonságokra, ha van értelme.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Otthoni, kb. mindenre.
30% munka (Cad, office alkalmazások)
30% játék (wot, lol, Cod)
30% médiatartalom fogyasztás
10% böngészés6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
NVIDIA Geforce GTX 1050 Ti
SYNC: passz!
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
NVIDIA Geforce GTX 1050 Ti (DVI, HDMI, DisplayPort)
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem.9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Mindegy.Előre is köszi a segítséget!
-
-
G@CSI
tag
Sziasztok!
Eddigi ajánlások alapján 2 monitor között vacilálok.
Dell G2422HS
Asus VG249Q
Egy zephyrus g14-el szeretném használni. Játékra type c-display port kábelen közvetlenül egy 3050ti-hez csatlakozna, egyéb feladatokra hdmi-n keresztül egy ryzen9 5900hs integrált vga-hoz.
Esetleg valakinek tapasztalata melyiket érdemesebb választani? -
iszoke
senior tag
válasz ***ANDRÁS*** #132582 üzenetére
110 centi mélység nem asztali méret, márpedig ez itt a lényeg. A legtöbb kapható asztal 60-70 centi mély, esetleg 80 ha kifejezetten keresel, de a 110 már más tészta. Felteszem kanapén ülsz vagy hasonlón konzolos játékhoz, ahol nem kell billentyűzet vagy egér. Tehát a tapasztalásaid inkább mondhatók egyedinek ilyen szempontból, hacsak nem néztem el valamit.
[ Szerkesztve ]
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz iszoke #132580 üzenetére
egyáltalán nem hatalmas a 42, hozzá képest éppen a 27 tűnik picinek. 110-115 cm-ről nézem. Szerintem pont tökéletes. Volt előttem egy 55 colos is, na az már hatalmas! De egyben brutális. Amikor leültem elé, azt akartam volna elvinni, nem a 42-öt. Az a látványvilág, amit az 55-ös OLED lenyomott, felejthetetlen.
Beégésre én is kíváncsi leszek, de az LG elégé odatette magát a védelemben. Ezek be vannak kapcsolva. Meg oda kell figyelni, ez nem LCD, amit 10-20 percre otthagysz. Erre figyel a TV is, meg én is. Egyébként szerintem oledhez a steam-es wallpaper engine kötelező. -
addikt
-
iszoke
senior tag
válasz ***ANDRÁS*** #132579 üzenetére
Ne felejts el visszatérni erre 1 év múlva. Mondjuk 42" az hatalmas, azokat nem távolabbról szokás nézni?
[ Szerkesztve ]
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok! Lassan 2 hete hogy LG OLED 42 C2 TV-t használok. Azt kell mondjam, többszörösen megérte:
Elsőnek a méret, 27-es AOC VA paneles monitorról váltottam, amit amúgy is kicsinek véltem 1 m-ről. 42 már tökéletes, nagy! Mind játékra, mind filmezésre, mind irodai munkára.
Másodszorra, nekem elégé érzékeny szemem van, ami IPS monitoroknál gyors szemfáradáshoz, szem pirosodásához vezetett. VA panel jóval szembarátabb és az elmúlt 4-5 évben már villódzásmentesek. Ennek ellenére még mindig fáradt kis mértékben a szemem, főleg este. NA! Ez megszűnt teljesen az oled tv-t használva! Nem bántja a szemem, nem fárad ki estére! Ezek szerint minden LCD monitor valamilyen szinten fárasztja a szemet, különböző mértékben!!!
Harmadszorra, van hozzá távirányító és nem kell nyomkodni a kis gombot a lekapcsoláshoz vagy a beállításokhoz a monitor alján! Távirányítón minden vezérelhető, beállítási lehetőségek bőven vannak, szerintem kicsit sok is.
Negyedszerre, 2k-ról váltottam 4k-ra és oledre. 120Hz a max. Képminőség valami brutális! Főleg HDR bekapcsolva, a Forspoken és Cyberpunk-ban. Nincsenek bevillágítási próblémák, a fekete tényleg fekete, színvilága fantasztikus. De maga a grafika is teljesen más HDR-ben a Last of Us-ban, mint SDR-ben. Úgyanez látható a Forspokenben is. HDR nem csak a fényerőt növeli, de a színek is jobbak. Ide-oda kapcsolgattam és már vissza se rakom. Egyébként a HDR fényereje állítható, lejjebb is vehető, mindenki a saját szeméhez állíthatja.
Ötödszörre, lapos! Kipróbáltam egy SAMSUNG ODYSSEY G7 VA paneles monitort, de az 1000R-es hajlítás túl van tolva, sokkal jobb a lapos képernyő! Bevilágítási próblémák alul és felül egy hosszú csíkban, rthings-en is mutatják. A hajlított panel nálam erős fejfájást okozott, nem is kicsit, így 10 nap után visszavittem és ez meg is szűnt.
Hatodszorra: fogyasztása nem egetverő! Átlagban 35-75W között mozog, attól függően, mennyi a fehérszín van a képernyőn. HDR bekapcsolva a játékokban 40-90W között mozog, de legtöbbször 50W körül van. Alapbeállításon megvolt a 100W fogyasztás is, de kicsit finomhangolva lejjebb lehet vinni.
Hetedszerre, ára: előtte vettem egy G7-et, ami VA, 193.000.-Ft volt akcióban. További lehetőség az LG ULTRAGEAR OLED 27GR95QE-B volt, de ez 382.000.-Ft és csak 26,5-es átmérő! A SAMSUNG ODYSSEY OLED G8 azért vettetem el, mert kicsinek véltem a magasságát, szélessége megfelelő. 460.000.-Ft az ára. Mindkét monitort volt lehetőségen előben megnézni és a 27-est ki is próbálni, képminőségük fantasztikus. Szóba jött még a LG ULTRAGEAR OLED 45GR95QE-B is, de ez 645.000.-Ft. 32-es OLED monitorok nincsenek! Talán jövőre, de áruk kb fél milkó lesz! Ezek után megnéztem az LG OLED 42 C2 TV-ket, jópár tesztet, videót. Sok helyen dicsérték, rthings részletes tesztjét végigcsámcsogva döntöttem végül a 42 TV mellett. Használtan 250.000 - 310.000.-Ft között van a prohardveren.
hátrányok: nincs 240 és 144 Hz, de nem is kell, 120 bőven elég, különbséget se látok, otthoni felhasználásra bőven elég, így is erős gép kell a 120 kihajtásához. Nincsenek forgatási lehetőségek, 2 lába van, fix. Enyhén kicsit hátrafele döntött, de így tökéletes, semmi hátrány nincs belőle. Beépített hangszórója nem rossz, de kapásból kikapcsoltam, mert egy soundbar mégiscsak jobb!Szóval, minden szempontból jobb az OLED és nyugodtan tudom ajánlani is mindenkinek!
-
sztivo
Topikgazda
válasz Dantee_Mikoo #132559 üzenetére
Dark Archon
Acer V277Eb 100Hz, KG272Sb 144Hz, LG 27MP60Dantee_Mikoo
Neked is mehet a fentebbi, illetve:
MSi MP273P
Samsung F27T450
LG 27MP60
BenQ BL2780, GW2780 -
pezo00
tag
válasz sztivo #132575 üzenetére
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
80.000Ft
FHD-vagy flötte, 120Hz vagy több, átmérő min 24"
ips, va
mind1
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
általános, játék, youtube
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
passz
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
hdmi
nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
magasság legyen állítható
Jelenleg ez a kiszemelt
[link][ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz pezo00 #132574 üzenetére
Szia!
Több kérdés merült fel bennem
A másik, hogy asztali gép vagy konzolra kellene? Mert 32"-on FullHD-val nem kínoznám a látását asztali géppel, konzolhoz rendben lenne. -
pezo00
tag
Sziasztok.
Fiamat (10 éves) szeretném meglepni születésnapjára egs monitorral és [link] ezt néztük ki neki. Erről szeretném kikérni a véleményeteket. Főleg játszik és youtube videókat néz. Nem ragaszkodom ehez a monitorhoz ha esetleg van más amit ajánlatok akkor azt is szívesen fogadom, akár más méretben is.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
-
iszoke
senior tag
válasz gainwardgs #132569 üzenetére
Akkor benéztem.
A 8bit + FRC és a true 10 bit között van érdemi különbség?[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz WhiteAngel89 #132568 üzenetére
Más a panel bennük, szerintem az URV (AU Optronics) egy downgrade, mert csak 8 bit-es, míg az UKV (Innolux) képes 10 bit-re is.
-
30z.Samu
félisten
-
WhiteAngel89
aktív tag
udv ezen két monitor között mi a különbség ?
iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
addikt
Üdv!
Nagyon rég vásároltam utoljára monitort, és már nem követem a dolgokat. A jelenlegi Dell U2312HM mellé szeretnék egy 27"-os, szintén fullHD, IPS paneles, 60Hz monitort. Nem baj, ha esetleg G-Syncet tud, de nem feltétel. Dell előny, de nem feltétel. 50-60eFt-ért van ilyen? Játékra, munkára kell.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
iszoke
senior tag
válasz gainwardgs #132564 üzenetére
Kösz a tippet, nem vagyok hajlandó rá.
-
sztivo
Topikgazda
válasz gainwardgs #132562 üzenetére
Annyi jelentősége van, hogy ha 10 biten használnád, csak 120Hz-ig megy vele. Afféle spórolás volt ez a gyártóktól
-
iszoke
senior tag
válasz gainwardgs #132562 üzenetére
Micsoda? Az XG32UQ-n 1.4 displayport van. Csekkold le az ilyesmit, mielőtt bolongságokat beszélsz.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Makika15 #132560 üzenetére
Erre már kaptál választ.
-
Makika15
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 2 monitor között hezitálok:
LG UltraGear 32GP850-B
Acer Predator XB323QUNV UM.JX3EE.V05
Elsősorban PC gamingre és tartalomfogyasztásra (80%) , másodsorban konzol (PS5) gamingre (20%) lenne használva.
Szerintetek melyik lenne jobb választás?
-
Sle
csendes tag
válasz sztivo #132552 üzenetére
Köszönöm! Megnézem a többit ajánlást is.
Ezekkel akkor nem annyira tudok mellé nyúlni. Ami felmerült bennem és látom Gigglesnek válaszoltál, hogy ha nagyon nem érjük el a monitor refresh ratejét az okozhat gondot.Szerintem sok esetben jó ha elérem most a 60-80fps-t, bár rég néztem meg. 144hz-165hz monitornál ebből lehet gond? Hogy potenciálisan bőven az alap Hz alatt vagyok. G-sync gondolom megakadályozza, hogy gond legyen.
-
-
Kelvin
őstag
válasz 30z.Samu #132551 üzenetére
Nem a szemem világát bántja ahogyan írod, hanem, hogy nem becsülöd meg a topikban tanácsot adókat, illetve akik az összefoglalót írták. Ha elolvastad volna tudnád mi a különbség a panel-ek között. Illetve aki segíteni szeretne, annak tudnia kéne az általad "feleslegesnek' vélt dolgokat is. Kijelző méret, stb..de inkább offolom magam mert a szemem világa még megfájdul a hülyeségedtől.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
sztivo
Topikgazda
Szia!
4K/UHD-val az a gond legfőképp, hogy árban is megkérik. Szerintem a 1080p egy 4K kijelzőn sosem lesz olyan, mint amikor natívban használsz valamit, és feleslegesnek tartom, inkább tedd az árát egy jobb GPU-ba és maradj 1440p-n.
Gigabyte M27Q az ismertebb itthon, nem a P-s, illetve azt tudnod kell, hogy már csak a Rev 2.0 van forgalomban, ami hagyományos RGB szubpixel elrendezésű (korábban Sharp panel BGR elrendezéssel).
Az új Alienről sokat nem tudni, eddig pozitív, talán nincs a bosszantó képeldobálási hiba, mint a 23 végű társánál.
Dell egy új modell, szerintem nem sokban tér el a korábbitól sem, tehát ajánlott.
MSI G274QPF jó döntés szintén, ezen már DP 1.4 vanAmit még ajánlok, a sok Acer ebben a kategóriában (XV272Uxx) széria, LG 27GP850P, BenQ EX2710Q, Asus XG27AQ, VG27AQ(Z).
-
30z.Samu
félisten
válasz Kelvin #132548 üzenetére
Összefoglaltam mire szeretném használni, a "felesleges" dolgokat kihagytam. Pl hogy milyen panelt részesítek előnyben, laikusként fogalmam sincs mi a különbség. Elnézést, hogy bántja szemed világát, szívesen fogadom én az építő jellegű kritikát, de ez a "látatlanban is abszurd" és hasonló kijelentésekkel nem tudok mit kezdeni.
Sic Parvis Magna
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz grizlisandor #132529 üzenetére
vissza vettek a helyszínen minden gond nélkül
-
sztivo
Topikgazda
válasz Giggles #132546 üzenetére
Szia!
Általában jelent(het), ugyanis ha csak 100 fps-ed van, akkor egy 240Hz-es monitor 240Hz és környékére van a legjobban hangolva, alatta már hiába "játszol" az overdrive-al sem fogod elérni azt a "motion clrity"-t (ha nagyon számít neked, pl kompetitív fps játékoknál). Tehát én azt javaslom, hogy ha tudod biztosan, hogy 100-120fps-ed van, akkor inkább nézzünk 144-165Hz környékit. Létezik variable overdrive monitor is, de az felső(bb) kategória.
Gigabyte G27F-2
Dell G2722HS
Acer XV272PbSamsung S27BG400 már 240Hz, de nem a leggyorsabbak közé tartozik válaszidőben.
-
Kelvin
őstag
válasz 30z.Samu #132544 üzenetére
"Félisten"-ként valaki nem tudja megnézni az összesítőt az elég gáz...(mármint, milyen formában kell feltenni a kérdésed)
Valamin a "max egy 100-ast be tudnék fektetni" illetve a "Gondolkodom mégis csak komolyabb monitor vásárlásán" látatlanban is abszurd.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Sle
csendes tag
Játékhoz és némi munkához keresek monitort, de a felbontás sem egyértelmű, hogy mire lőjek.
Csak egy 1660 super-rel tudom meghajtani szóval a 4k-t nem igazán merem bevállalni, a gpu csere egy darabig nem esélyes. Szerintetek játszhat a 4k akár úgy, hogy 1080p-re visszaveszem egyes játékoknál? Alapvetően régibb, 2020 előtti vagy indie játékokkal szoktam játszani, a baldurs gate 3 most egy ritka kivétel. (Skyrim, Civilization, Subnautica, Witcher 3, Cult of the lamb, Oxigen not included, stb.)Szóval, mi adna jobb képet? 1440p monitor 1440p felbontáson vagy 4k monitor de 1080p-re visszavéve? Geforce now esetleg segíthet a 4k-ban, amikor a gpu-m már kevés.
150-250 ezer
27 inch, 1440p (4k ha szerintetek megéri, esetleg 1080p-re visszavéve amikor szükséges?), a Hz szinte mindegy 144hz bőven elégnek tűnik.
Ips, Oled
Sík
Általános, Játék, némi irodai. A jó betű megjelenés fontos lenne, néhány tesztnél olvastam rosszakat.
1660 super, G-sync valószínűleg
HDMI, DisplayPort fontos lenne. Type-C, USB-hub és esetleg KVM switch üdvözölendő extra de nem feltétel
nem
hagyományos
nem lényeges, ha magasságban állítható az üdvözölendő pluszEddig néztem:
Gigabyte M27QP - a KVM és a szöveg megjelenítés jó, de rossz a kontraszt és 60Hz-nél nem
Alienware AW2724DM
Alienware AW2723DF - elvileg jobb mint a 2724DM
Dell G2724D - egész jó kontraszt, jó szövegmegjelenítés
MSI optix MAG 274QRD-QD - kicsit túlárazottnak tűnik, 247 ezer környékén láttam
MSI G274QPF-QD - olcsóbb mint a MAG, összességében jókat olvastam róla -
Giggles
tag
Sziasztok!
100k
27; 1080p; nem tudom, gondolom a több az jobb
amúgy jelent bármiféle hátrányt ha pl 240hz-es monitoron csak 100fps-em van? vagy majd pl a gsync megoldja? bocsi, Hz - fps témában a sötétben tapogatózok
IPS
sík
játék
gtx1060, de jövő év elején tervezek új gépet összerakni nvidia kártyával, gsync
hdmi, dp
nem tudom, még nem volt HDR képes megjelenítőm
hagyományos
fontos, hogy magasságban állítható legyenKöszi!
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni ismét. Gondolkodom mégis csak komolyabb monitor vásárlásán. PS5 lenne rákötve ill. szeretnék belevágni videóvágásba ill. animáció készítésbe. Kérdésem hogy az utóbbi kettőnél előnyös a nagyobb felbontás? Mondjuk a 1440p. Sajnos nem végtelen a keretem, de max egy 100-ast be tudnék fektetni ebbe a projektbe. Segítségetek előre is köszönöm!
Sic Parvis Magna
-
sztivo
Topikgazda
-
bobalazs
nagyúr
válasz bobalazs #132468 üzenetére
GABA GL-2435
Vélemény.
Kettőt vettem. Ebből az egyik kapásból hibás, vibrál, ugrál a kép, használhatatlan, selejt.
Kipróbáltam HDMIn, DPn (egyik dp kábel más mint a másikhoz kapott!), a másik, hibátlan monitor tápjával, ugyanúgy rossz.
A monitor színei nem jók. VA panelhez képest a fehér az szürke, a zöld az egy gyenge ipsre hajaz, magyarul pl egy sárga szín árnyalatos, fátyolos.
Az AOPEn fire legend 24V1Y sokkal szebb képet ad. Bár lehetne kapni!
A panelről semmi sem árulkodik, üres. -
válasz sztivo #132530 üzenetére
Igen ebben igazad van, a mai világban a piac és azoknak a beszállítói és gyártói teljesen más utat jártak be ezáltal más minőséget is képviselnek.
Most más gyártók vannak mondjuk úgy hogy a legalján.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Luck Dragon #132523 üzenetére
A konkrét ami benne van az viszont jó egyébként. Mint gyártó is egy magasabb színvonalat képvisel, mint egy Panda/BOE, noha utóbbiak is tudtak már jót tenni az asztalra.
-
grizlisandor
veterán
válasz WhiteAngel89 #132528 üzenetére
Ha emag forgalmazású termék, akkor sima ügy, az 5. bekezdés szerint.
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz grizlisandor #132527 üzenetére
az oldalukon ezt találtam
-
grizlisandor
veterán
válasz WhiteAngel89 #132526 üzenetére
Sok boltnál nincs lehetőség az online elállást személyesen átadni.
Kérdez rá emag topikban vagy az ügyfélszolgálatuknál, hogy te személyesen szeretnék elállni. -
WhiteAngel89
aktív tag
válasz grizlisandor #132525 üzenetére
igen, csak vissza küldésnel futár szolgálat van más lehetőség nincs, azért gondoltam h én vissza viszem oda ahonnan el hoztam (gyor pláza)
-
grizlisandor
veterán
válasz WhiteAngel89 #132524 üzenetére
Online rendelted, így indoklás nélkül elállhatsz a terméktől, amire 14 napod van az átvételtől számítva.
Onilne kell benyújtani az elállást, emag oldalán megkeresni, hogy hova kell küldeni, vagy hova lehet személyesen bevinni. -
WhiteAngel89
aktív tag
udv
emagrol online tegnap rendeltem, és vettem egy monitort (acer272u)
uzletbe vettem át, de sajnos pixel hibas, szeretnek el állni a vásárlástól, meg tehetem úgy hogy hogy azonnal vissza viszem abba az üzletbe és vissza adják a vétel ár ?iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
-
steewcv65
őstag
-
sztivo
Topikgazda
válasz Dantee_Mikoo #132519 üzenetére
Hello!
Nehéz ennyiért QHD-t találni, egy Philips 275E1S és AOC Q27V4EA.
FHD: ha csak játékra és filmre kell nem olyan vészes, még hosszú távú olvasás/irodai munkára sem, bár ez attól is függ, milyen messze ülsz tőle.
Nagyobb a választék FHD 27"-ban pláne ilyen budget mellett. -
Dantee_Mikoo
tag
válasz Dantee_Mikoo #132397 üzenetére
Látom újra bepörgött a csoport, úgyhogy hátha sikerül választ adni valakinek erre a nagyon lowbüdzsé kérdésre
"Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb"
-
steewcv65
őstag
Megegy kerdes az elozo temamhoz.....
ASUS XG309CM vagy Msi 301rf melyiket valasztanatok?Valakinek van tapasztalata?
Eddig az msit valasztanam amugy, de erdekes lehet az asus is, van egy olyan megerzesem, hogy a panel azonos bennuk.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
beteg
őstag
Mennyit érhet egy kb 10 éves, de hibátlan 29"-os ThinkVision LT2934z?
21:9, 2560-1080... [https://support.lenovo.com/no/hu/solutions/pd029134]köszi!
Csak futni kell!
-
veterán
válasz Bossp #132511 üzenetére
Szia!
AMD terén nem tudok nyilatkozni, mert nekem zöld van viszont próbáltam mind a kettőt, de nekem a G8 minden téren sokkal jobban bejött és a 10 biten is megy a 175 Hz simán. Pár hónapja azt használom és mindenes, nem csak játszok rajta, bátran ajánlom!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Bossp
addikt
Sziasztok.
A kövi két monitor között agyalok.:
dell alienware aw3423dw
samsung g85sb
AMD kártyával hazsnálnám. Melyiket ajánljátok inkább? Esetleg van itt velük tapasztalat? Ahogy néztem a Samu AMD kártyával freesync-el nem hogy az 1000 nit-et de csak 400-at tud hdr-ben. Amíg a Dell 10 bit-en csak 100 Hz-en megy..."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Cyberbeni
addikt
válasz Moleman #132507 üzenetére
Arctic Z1 Basic monitor állvány egy 10-esből megvan és akkor nem az alapján kell választani, hogy melyiknek jó a talpa.
Ilyen távolságból 27"-os monitornak tényleg nem árt legalább a 1440p. Vagy akár egy 34" 21:9 képaránnyal (3440x1440-es felbontàs), ha kell 2 ablak egymás mellett.
-
iszoke
senior tag
válasz Luck Dragon #132506 üzenetére
Azt nem kérdeztem, hogy visszamenőleg is érvényes, de az ügyfélszolgálatos nem mondott ilyen feltételeket vele kapcsolatban, az egyetlen korlátozás amiről tudok az az, hogy beégés esetén csak a hibás alkatrészre vonatkozóan indul újra a garancia, nem az egész egységre. Tehát ha beég a panel akkor azt kicserélik és indul újra nála, de az elektronikánál már nem.
Ez számomra elég neccesen hangzik őszintén szólva, ugyanakkor OLED monitornál nem a burkolat vagy a nyákok miatt aggódik általában az ember. Tehát valamelyest vitatható, hogy ez még elfogadható vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni monitor választásához.
Adott egy kb 110 ezer forintos home office támogatás, amit rövid időn belül el kéne használni, arra jutottunk, hogy talán egy monitor lenne a leghasznosabb.
Most egy Dell SE2719HR látja el a feladatot, megfelelő a méret és a felbontás is, csak kicsit instabil a talpa. A fő felhasználás böngészés és adminisztratív munka, de valószínűleg a könyvtördelés is hamarosan be fog kerülni a repertoárba.
Játékra is ő van befogva, most egy i5-4590 és GTX1660 hajtja, ez kicsit elrettent a nagyobb felbontástól, de pár éven belül biztosan le lesz cserélve a gép.
A lehetséges versenyzők:
27" 1080p
- Dell P2722H, a stabilabb állvány miatt jobb lenne, mint a mostani
- Dell G2723H, mert sose volt még "gamer" monitorunk27" 1440p
- Dell SE2723DS vagy S2721DS (ahogy láttam, az új S állványok már kicsit jobbak)
- Dell P2723D27" 4k
- Dell S2722QC vagy S2721QSA
- (a P2723QE már túl drága)31.5" 1440p
- iiyama ProLite XB3270QS-B5
- Dell P3223DE (már ez is elég drága)31.5" 4k
- LG 32UN650P-W (ez is drága)A 1440p talán jobb lenne böngészni/dolgozni, de a 1080p-1440p upscale-t szokták szidni játék közben.
27"-on nem tudom, mennyire lehet kihasználni a 4k-t, nem lesz-e túl apróbetűs.
Nagyobb monitorra sem biztos, hogy szükség van, hátradőlve max 90 centi a nézési távolság, közel hajolva gépelés közben csak 50-60 centi.Előre is köszi!
-
-
iszoke
senior tag
válasz Luck Dragon #132503 üzenetére
Ha megkérdezed az itthoni ügyfélszolgálatot ők is azt fogják mondani, hogy beégés esetén érvényes a garancia. És igen, én is megkérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz iszoke #132502 üzenetére
De ez Amerikában van, nem M.o.-n.
"The burn in warranty is currently exclusive to the US, it is not covered in EU, at least not in some countries. In mine for example, no one from LG told this specific LG branch of the warranty changes for this monitor."
[ Szerkesztve ]
-
-
iszoke
senior tag
válasz Luck Dragon #132501 üzenetére
Első körben ezt találtam, ha találok magyar cikket is, akkor később iderakom. És mielőtt még belekötnél - igen, tudom, hogy nem teljeskörű az LG által közzétett garancia, de az átlag felhasználókat ez nem fogja hátrányosan érinteni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest