- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Apple iPhone 11 - népalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoleee83
addikt
Tudnátok kérlek segíteni abban, hogy milyen monitort érdemes vásárolni, ami jó lenne Series X-hez, később PS5-höz/PC-hez?
Elsődlegesen munkára használnám laptop kiterjesztett képernyőként, illetve a Series X-emhez.
43" 4k tv-ben gondolkodtam, de nem tudom, nem lenne-e túl nagy 110-130 centiről nézni, mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Zoleee83
addikt
válasz Luck Dragon #132296 üzenetére
Rendben, bocsánat, jogos a kérés, közben elolvasom az összefoglalót is!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Max 100-150k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
Ezt nem tudom pontosan, 100-130 centiről nézném, 43"-os 4k tv volt még tervben, emiatt hezitálok mi a jó megoldás, talán 27-32"
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS, VA
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Mindkettő szóba jöhet, szemben ülök majd vele, nagy íróasztalnál
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Kiterjesztett monitorként Home office-ban munkára (nem grafikai) + játék, ami jelenleg Series X, később PS5 (itt a felbontás miatt lehet kérdés mit kezel a PS5
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
- Notebook, Series X/PS5, ha PC lesz az Nvidia lesz 3070-től fölfelé
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Jó ha van az Xbox miatt, de nem létkérdés
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Mindegy
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasság állítás, dönthetőség jó lenne, vagy ha nagyobb méret mehet a falra is, van helyNem monitor de ez volt az első gondolatom: Philips 43PUS8007 Ambilight, kérdés hogy a 43" nem túl nagy-e ehhez a nézési távolsághoz.
Tényleg nagyon köszönök minden tanácsot![ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
válasz Luck Dragon #132300 üzenetére
Első és második opció is szimpatikus.
Elsőnél a 27" megfelelőnek tűnik, itt csak az a kérdés, hogy a későbbi PS5 tudja-e majd kezelni a felbontást, nem nyújtja-e el, stb.
Az Xbox-al szerintem nem lenne gond, és a 120 FPS is rendben lenneA 32" is talán beleférne még méretben.
Tudnál kérlek erre a két opcióra ajánlani monitort?
AOC-kat nézegettem ott a marketing azt mondja hogy képesek kezelni a konzolokat is, árban sem vészesek, 100k körül, vagy alatta.
A tv inkább a nagyobb felbontás miatt vonzott volna, ott ugye 4k alapból menne.[ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
válasz Luck Dragon #132304 üzenetére
Nagyon köszönöm! Sokat segítettél!
-
Zoleee83
addikt
Leszűkítettem 4 darabra, melyiket választanátok:
2k LG 32GN650-B ~ 100k
2k ASUS TUF VG32AQA1A ~ 125k
4k AOC U28G2AE ~ 105k
4k ASUS VG289Q ~ 117k4k60 konzol Gaming lett a cél végül, illetve napi irodai meló, laptop kiterjesztettként.
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
válasz Adames #132445 üzenetére
Köszi a segítséget, végül megrendeltem az LG 27GR75Q-B-t 103k-ért Emagról.
Hétfőn érkezik, kíváncsi vagyok milyen lesz.Szerk.: Bocs nem ide akart válasz lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
válasz ***ANDRÁS*** #132579 üzenetére
Hasonló tervekkel indultam neki a "kijelző" választásnak, és itt direkt kijelzőt írok!
43" Philips Ambilight tv-t akartam venni munkára és konzol gaming-re asztal mögé, tartókarra-konzolra téve.
Azt kell mondjam, hogy sok a 43", de még a 42" is, ahhoz, hogy előtte ülve ne forgassam a szemem-fejem játék közben, vagy 2tabot nyitva tartva munkánál, mert a sarkokat már nem látom be, 110centiről nézve.
Végül az LG UltraGear 27GR75Q-B lett a befutó, és tökéletesen elégedett vagyok vele, jelenleg Cyberpunk fut, gyönyörűek a színei a monitornak, mindent is tud, kivéve a 4k120-at de számomra nem nagy érvágás.
A 4k60 meglepetésre megy XSX-en, a leírás ellenére is!Néztem pár videót YT-on a 42-43" tv-kkel kapcsolatban, de sok esetben ugyanazt mondják, visszatérnek kisebb méretre.
Lehet Nálad ez pont betalált, de nem ez az általános, remélem beválik, használd egészséggel.
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
válasz bobalazs #132591 üzenetére
Nyilván, mindent is lehet, de ezzel még nem védtem ki azt , hogy teniszmérkőzéshez hasonlóan mozgatom a fejem játék közben.
Konzolt nehezen teszek ablakosba'.
De kinek-mi, ha Neki bevált ez a hatalmas képernyő méret, akkor remek, és tényleg örülök.* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Zoleee83
addikt
válasz sting2 #132786 üzenetére
Szintén Series X mellé (+munkára) használom nagy megelégedéssel, kb 2 hete vettem:
LG UltraGear 27GR75Q-B* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Zoleee83
addikt
válasz fenky #133426 üzenetére
+1 az LG-re
Pár hete már vettem ebből egyet, most vettem mégegyet, ebben az árkategóriában nagyon jó.
Pont ugyanezzel az Asus TUF-al versenyzett nálam is, de az LG friss 2023-as monitor, DP 1.4-el, HDMI 2.0-val, meg sok extrával ahhoz képest.
Én elégedett vagyok vele nagyon.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Alienware 500hz
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest