Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AlexBrown

csendes tag

válasz csabika0001 #1606 üzenetére

Sziasztok!

Kösz az eddigi hozzászólásokat, jó nagyokat lendítettetek rajtam.

Epzon hatalmas segítséget adott azzal, hogy az ethernetet pontosan megfogalmazta, nekem eszembe sem jutott soha megnézni a definíciót, és szégyen vagy nem, mindig a net kapcsolati eszközeként azonosítottam, a LAN-hoz fogalmilag soha nem társítottam.

Kérdéseim azért még vannak:

- A D-Link Fast Ethernet printszerver beiktatására miért volna szükség, ha a nyomtatón van ethernet és wifi? Van talán valami plusz szolgáltatása, vagy van esetleg előnye annak, ha nem a nyomtatóba van beépítve, hanem külön egységként működik? Úgy látom, hogy árban nincs nagy eltérés a két megoldás között..... Másrészt egyszerre kell a router és a printszerver is? Ha egyszerre kell, akkor két eszközt kell a konnektorba dugni egyidőben a használat közben, vagy a printszerver a nyomtatón keresztül kapja az áramot?
    - A TP-Linknél fontos-e, hogy kezelje a nyomtatót, van-e ilyen tulajdonsága, vagy az UTP kábellel elég a kettőt összekötni, és ez elég?
    - 600x600-as és a 2400x600-as felbontás a lézernyomtatásban milyennek számít, milyen lenyomatot kapok? A 2400-ast túlzásnak tartom, a 600-ast vázlatszintűnek. Legyen a mérce mondjuk egy közepesnél jóval igényesebb önéletrajz.
    1200x1200-ast is találtam, de a paraméterei nem feleltek meg az elképzeléseimnek. Egyáltalán melyik felbontás a 2400, ha azt írják előre, az A4 lapon hosszában, vagy széltében? Ez pl. szerintem azért fontos, mert a sorok kezdetén esetleg nem pont egymás alá kerülnek az első betűk. Vagy ez 600x600-nál már nem érzékelhető?
    - A nyomtató beépített tűzfalának van-e valami értelme, vagy routeres hálózatban nem érdemes ezzel foglalkozni?

Most ott tartok, hogy Samsung CLP-325W és szóba jöhet még a HP CP1025nw.

A okok: van két wi-fi -s laptop, amelyeken általában netezünk, két PC-t Linuxszal használunk, TP-Link a router (4 UTP-s, más nincs rajta).

Vajon jó irányba haladok?

Üdvözlettel minden hozzászólónak!

Alex

• joe2005

senior tag

válasz csabika0001 #1604 üzenetére

Köszi, végre megvan! :R

"Have you tried turning it off and on again?"

Új hozzászólás Aktív témák