Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
Szia!
Duplex gépek keresek otthonra (Nem baj, ha hálózatos is), Kb 30e Ft szánok rá...
Havi max 500 oldal lenne nyomtatva. a minél halkabb működés fontos lenne!
Ennyiért két jelöltet talátam (a Hp duplexek drágábbak):Epson 2300DN
Samsung 2950NDRA halk üzemet, illetve a (elektromos) fogyasztást és a 2 év garanciát figyelembe véve a samsung jöhetne szóba, de meg szabad venni, vagy az Epsont válasszam?
Ezek a gépek milyen gyorsan "lökik" ki a lapot, ha mindkét oldalra nyomtatnék?
A jelenlegi (őskövület) HP 5150-es gépem először az egyik oldalra nyomtat, majd "gondolkodik" kb 10mp-et, ekkor visszahúzza a lapot, majd elkezdi a másik oldalt.[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz kzsocca #1694 üzenetére
szia
nagy különbség a gépek között (lézerek) igazán nincs
amit érdemes figyelni, hogy mennyi az üzemeltetési költség
ez a canon 9ft/lap - eredeti kellék
3-4ft/lap utángyártott kellékhavi 400 oldal 3 év alatt kb 15 000 oldal ami eredeti kellékkel 140 000 Ft+40 000 Ft = 180 000 FT
namármost vehetsz egy olcsóbb gépet is pl epson mx14 eredeti kellék kb ugyanannyi a gép viszont olcsóbb azaz kisebb beruházás mellett 3 év alatt kb ugyannyit költesz
vagy veszel egy izmosabb gépet
pl epson mx20dnf - eredeti kellék 5ft-os lapköltség azaz közel a fele tehát 70 000 Ft +100 000 Ft a gép = 170 000 Fttehát szintén ugyanannyiba kerül csak több funkciót kapsz (full duplex, scan to mail, ftp, folder stb) egy kezdeti nagyobb beruházás mellett
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egy 3-4 éves Samsung ML-2010-est tervezek nyugdíjba küldeni.
Milyen nyomtatót ajánlanátok hasonló minőséggel/árral?
Ami azóta is felmerült, mint igény: LAN csatlakozás. Macerás ennek a használata Windows alatt? Nem szeretném mindig bekapcsolni a gépet, amire a nyomtató van kötve, hogy tudjak laptopról, stb-ről nyomtatni.⭐ Stella
-
kzsocca
csendes tag
Sziasztok!
Egy fekete-fehér, multifunkciós lézernyomtató kellene egy üzletbe, lehetőleg olcsó toner utánpótlással. Kb heti 50-100 oldal lenne vele nyomtatva. Eddig a Canon i-SENSYS MF4410 nyomtatót néztem ki, de eddig felhasználói véleményeket nem találtam róla. Ha esetleg tudtok ajánlani valami mást hasonló árkategóriában (30-40.000 ft), vagy megerősíteni, hogy ez a Canon megfelelő lesz az elkövetkezendő pár évre, azt szívesen venném.
Köszönöm előre is!
-
epzon
őstag
hello
csak nyomtatni, vagy multifunkciós kell?
a legköltséghatékonyabb színes nyomtató jelenleg ez: Epson B-510DN
- duplex
- 2 papírtálca
- 8000 illetve 7000 oldalas patronok
- fekete lapköltség br 2ft körül, színes br 8ft eredeti kellékkel
- hálózatos
- és terhelhetőkb br 70-80eft környékén lehet már kapni
-
rpeter
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen gondom lenne, hogy nem tudom elképzelni milyen fajta nyomtatókat nézzek.
Specifikációk:
- Egyesületnek kellene átlagosan nem nagy kihasználtsággal viszont időszakosan akár több száz oldalt is kell színesen nyomtatni (2-500 oldal)
- Fontos, hogy gyorsan nyomtasson, jó lenne ha dupla oldalasat is tudna
- Fénymásolás funkció is jól jönne, de nem feltétlen létszükséglet
- Tonere legyen utángyártottban vehető olcsón, hogyha új garnitúrát kell venni ne legyen akkora megterhelés
- Áldoznánk rá egy nagyobb összeget is 50-100 eFt
- Megbízhatóan működjön, mert hosszú távon szeretnénk használni
- Extrák, mint wlan, előnézetes kiskép nem feltétel, de sosem jönnek rosszulEgy hp irodai fénymásolót láttam, az nagyon tetszett, de nem tudom a pontos típusát egyelőre sajnos.
Ha lenne valakinek tapasztalata, nagyon örülnék ha meg tudná osztani.
Köszi előre is
-
mizu
aktív tag
Vezeték nélküli, monokróm lézernyomtatót fogok vásárolni. Hosszútávra tervezek, ezért fontos, hogy költséghatékony legyen a fenntartása. Magam szeretném újratölteni a tonert, vagy eleve utántöltöttet vásárolni -mindegy, a lényeg, hogy a gyári megoldások eleve nem érdekelnek. Eddigi esélyesem a Samsung ML-1865W modell. Van valakinek pozitív/negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Ha van ennél jobb, akkor azt is szívesen meghallgatom, az a fontos, hogy a fent említettekhez igazodjon a tulajdonsága alapján.▫️ PH! FAN ▫️
-
n0rbert0
senior tag
válasz LestatVenom #1687 üzenetére
Szia!
Én ugyan erre a célra vettem egy hp p1102w-t. Wifin keresztül használom, teljesen meg vagyok vele elégedve. Utángyártott 1600 oldalas toner ~5000ft. Az MM-ban vettem 24ezerért. -
LestatVenom
csendes tag
Sziasztok!
A topik címéhez hűen a tanácsotokat szeretném kérni, h milyen lézernyomtatót ajánlotok venni. Valami olyasmire gondoltam amihez nem olyan nagyon drága a tooner. Igazából csak előadásjegyzeteket és tételeket nyomtatnék vele, szóval fekete fehér tökéletesen megfelelő lenne. Előre is köszönöm a segítségeteket.
szerk: illetve, h mit érdemes nézni a nyomtatókon, mi számít jónak és mit kell kerülni?
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
miért nem találsz patront?
sok helyen kapható
az epson kicsivel gyorsabb, főleg duplex nyomtatáskor, valamint 2 papírtálcája van
és egy úgynevezett Durabrite (gyantás) tintát használ ami kevésbé áztatja a papírt, és minden felületen (ami papíralapú) tapadJavaslom ha bp-i vagy menj el ide: www.marker.hu .- hp és epson márkabolt, értenek mindkettőhöz
-
jap
aktív tag
Köszönöm a választ!
Sajnos az Epsonhoz nem nagyon találok patront...
Viszont a HP 8000 és 8500 megmozgatta a fantáziám: nagyon olcsón és gyorsan lehet velük nyomtatni. <-> ezek mellett mi értelme van a színes lézernek?
A minőségük nem tudom mennyire elég fotóhoz (4800x1200dpi) ill. a 4 patron miatt gondolom a fotófeketét a 3 színből keveri ki -> -1 a költséghatékonyságnak.ui.: még mindig kérdés, h a vékony fényes 90-100g-mos flyer papírt mennyire áztatja el - amik sztem lézerekhez vannak, mert könnyű és a fényessége miatt nem tapad rá a tinta stb...
''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''
-
Tepsifüles
tag
válasz !Overdose! #185 üzenetére
Nos a melóm egy része tervezési munka, és az irodámban van egy HP Laserjet 1018as. Kb 4 éve vettük, hétköznap napi szinten 50-150 oldalt nyomtatok vele. Eddig semmi baja nem volt. Holt primitív mégis megbízható. De lehet csak mázlink volt vele .
Sabee
-
jap
aktív tag
Hello!
Milyen lézernyomtatót vegyek?
Az alábbira lenne szükségem - igényeim:
- 40-50e Ft alatt legyen
- vékony fényes papírra való = flyer nyomtatás
- átlag minőségű fotónyomtatás, gondolom ehhez és a flyerhez a 2400dpi-sek megfelelnek vs. tintás 9600dpi!Itt néztem körül, és azt választanám, ami a a fenti igényeimnek megfelel a legolcsóbb fenntartás (toner, utángyártott toner) és lapbekerülési költség mellett.
Előre is köszönöm válaszotok.
ui.: utántölthető tintás nyomtatóval rendelkezem, amivel a flyer nem megy (lassú és eláztatná a vékony papírt) ill. a vízállósághoz pigment alapú tintát kellene alkalmaznom... -> emiatt kell a lézer.
''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''
-
Sancho79
csendes tag
válasz daniel2121 #1678 üzenetére
-
daniel2121
senior tag
Sziasztok
Van egy Samsung 1660-as lézernyomtatóm. Sajnos valami baja lett, még pedig úgy hogy a tetején lévő piros lámpa világít folyamatosan és persze nem is nyomtat. Elméletileg a toner rendben,papír is van benne. Mi lehet a baja? Érdemes javítani vagy más akkor inkább egy új?
A tetejét ha felhajtom alatta a görgőknél nagyon melegnek érzem. -
Tonerfel
csendes tag
válasz felho24 #1676 üzenetére
A HP általában valóban drágább és még nem is tud többet társainál, viszont jellemzően jó minőségű utángyártott kazettákat lehet hozzá kapni jó lap/költség értékkel - a többihez képest.
Másik fontos előnyük, hogy minden sarkon meg tudják javítani őket, olcsón.Toner felvásárlás - eredeti HP, Canon, Samsung és egyéb tonert, tintapatront veszek
-
epzon
őstag
válasz felho24 #1672 üzenetére
szia
ha csak egyfunkciósban gondolkodsz, akkor epson m2400DN - duplex, lan, olcsón nyomtat 1200dpi
ha multis akkor a másik samsung 4727fd - duplexes, de nem lanos ha jól tudom
nézhetsz hp-t is ebben a kategóriában, de általában az a jellemző, hogy a hp a legdrágább, de kb ugyanazt tudja mindegyik
a kulcskérdés az ár/érték, illetve e kellékanyagszerintem elsődlegesen azt tisztázd magadban mi a feltétlen fontos igény
-
felho24
csendes tag
Sziasztok!
A gondom a következő! Szeretnék nyomtatót venni Mert a HP 6l -emet el kellett adnom mivel nem igazán van már LTP port sem a laptopokon sem az alaplapomon.
De most viszont nem tudom mit vegyek! A HP-t ismerem és nekem tetszik csak rengeteg féle van. Én az 1XXX szériákra gondolta mint pl a 1000-1020-1220-1300.
Az 1220 as azért tetszene mert szkennel is.
Az lenne az igazi ami ezeket tudja : USB,1200x1200dpi, duplex,lan,ne legyen chipes a kazetta. Bár a régi 6l-em csak 600x600dpi tudott mégis jó volt na de milyen az ember .
Viszont nem tudom hogy tényleg érdemes e HP-ban gondolkodni.
Szóval melyik típus a leg gazdaságosabb? Mibe olcsóbb a toner, mennyibe kerül 1 lap, azt olvastam valamelyik típus talán a Samsung a lapot számolja nem a valós por szintet szóval
ezek a dolgok érdekelnének.
A válaszokat előreis köszönöm!! -
Pribi
senior tag
Köszi. A honlapon megtaláltam közben, hogy "Csak négy cserekelléket igényel". Nem tudom. Lehet, hogy tényleg az egész élettartama 30k, de azt én valószínűleg az életben soha nem fogom elérni. A mostani HP1200-esem, ami 7 éves, de már minden baja van, meg az össze fejet, és patront is kéne cserélni, azért vennék most nyomtatót, az tart 20200 oldalnál.
Köszi a választ: Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
epzon
őstag
xerox.hu-n nézted?
ha nem tüntetik fel akkor vagy a tonerrel együtt cseréled (bár ez xeroxnál nem szokás) vagy fixen be van építve a dob, azaz nem lehet/Kell cserélni
ha jól tudom 30 000 oldal az élettartam, utána gyakorlatilag vége a gépnek
bár 30 000 oldalt egy ilyennel kinyomtatni meg se éri -
Pribi
senior tag
Köszi a tanácsokat, már csak egy kérdésem lenne. Melyiknek milyen fogyóeszköz igénye van? Mert elkezdem az után keresgélni, és nem nagyon találok semmit a Xerox-ról, csak a tonereket. Mást nem. A Samungról megtaláltam mindent, de ahhoz hogy össze lehessen hasonlítani, kéne.
Köszi: Pribi
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Egy színes lézer nyomtató vásárlásán gondolkozom. Azért lézer, mert Tomi_x kollégához hasonlóan nálam is max. 20 lap lenne nyomtatva havonta, de van úgy hogy hónapokig nem nyomtatok. Ezért nem lenne jó a tintás. Ezta nyomtatót néztem ki. Mi a véleményetek róla?
Köszi: Pribi
-
epzon
őstag
válasz Kittycicc #1661 üzenetére
szia
ha csak fekete nyomtatásra kell akkor lézert vegyél
vagy samsung scx3205
vagy epson mx14hp-ról nem tudok ilyen árban
sok különbség nincs a típusok között kb mindegyik ugyanazt tudja, ugyanolyan minőségben
ha keveset nyomtatsz akkor nézd meg azt, hogy melyikhez nagyobb a kezdő toner mert sokszor 2-300 oldal különbség is lehet -
Kittycicc
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy milyen nyomtatót vegyek. Sajnos nem nagyon értek hozzá...
Egyáltalán lézerest vagy tintasugarast? Nekem csak fekete-fehér szöveges nyomtatásra lenne szükségem, és a scennert, meg a másolást használnám, de azt is ritkán. Árban olcsóbbra gondoltam, kb 20-25 ezer.
Esetleg ha konkrét gépet is tudtok mondani, légyszi írjátok meg.
Köszi! -
epzon
őstag
hello
ha tényleg csak havi 10-15 oldalt nyomtatsz akkor akár még jó is lehet, de azért előtte csekkold le a tonerárakat, nehogy rosszul légy mikor cserélni kell
a kezdő toner kapacitást is vedd figyelembe mert 1-200 oldal különbség neked akár 1 éves volument is lefed
a minolta 1600-ast felejtsd el a többi közül meg kb mindegy melyik
-
tomi_x
tag
Hali !
Az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok:
érdemes-e olcsó színes lézernyomtatót venni vagy sem. ?
max 50.000 ft-ig
Jelenleg egy epson dx4400 -t használok, de eléggé recseg mikor behuzza a papírt. Meg nem nyomtat valami szépen, állandóan fúvoka tisztitás, meg állítgatás. Szóval, lassan cserés lesz.
E helyett gondoltam hogy valami olcso lézert nézek.
Kb. havonta 10-15 oldalt nyomtatok.előre is köszi
tomi -
Mexildos
aktív tag
válasz n0rbert0 #1655 üzenetére
Szia Köszi a választ!
Mondjuk kétségtelen hogy a színes lézer drágább mint a fekete-fehér. Viszont már csak az a kérdésem ennek ellenére is, hogy a mai színes lézerek jobb képet készítenek mint mondjuk a 4-5 évvel előtti társaik? Vagy stagnál?
Bár szerény véleményem szerint egy 12000 toner azzal a nyomtatási kapacitással amivel én rendelkezek szerintem 6 évet is kibírna... ha így számoljuk akkor rögtön nem is olyan drága a színes lézer. Fotó nyomtatásra meg ott van a canon pro-1-es, mármint ha valaki tényleg komolyan veszi!
-
L4mie
veterán
válasz n0rbert0 #1652 üzenetére
Köszi igazából nem a beszer árral volt a problémám, azt majd a főnök eldönti, hanem az üzemeltetési költséggel.
Ugye amit először találtam 2300DN annak az ára is szimpatikus volt és a tudása is, viszont a toner 36-40k!!!
és csak 3000-eset találtam, az drága.....annyiért kapok új nyomtatótDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy színes lézernyomtatót venni ami duplex egységgel bír. Nem fényképnyomtatásra, de fontos a színes dokumentumok elkészítése és annak színes jó minőségben történő nyomtatása.
Erre egy Konica Minolta magicolor 5430DL vagy 5440DL nyomtatót néztem ki. A kérdésem az lenne, hogy ez a gép mennyire gazdaságosan nyomtat? Vannak tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Valakinek van ötlete illetve ha szerintetek nem mit tudnátok javasolni? Elsősorban használtan érdekelne. A fenti gépek nem kifejezetten mai típusok. Éppen ezért mekkora szintbeli ugrás / különbség van a mai színes lézertechnológiai minőség és mondjuk a 4-5 évvel ezelőttin?Várom válaszaitokat.
[ Szerkesztve ]
-
n0rbert0
senior tag
Bocsi, elnéztem.
Epson M2000DN: argepen csak egy boltot találtam ahol még forgalmazzák, de azt a boltot nem ismerem így inkább nem is linkeltem. De ennek ellenére valahol még lehet raktáron egy kósza darab
Ugye az M2000D-n nincs ethernet csati, de egy printer szerverrel ezt könnyen ki lehet küszöbölni...
[ Szerkesztve ]
-
n0rbert0
senior tag
Nem tudom mit néztél: [link]
Nézz szét boltokban hátha lehet még kapni valahol Epson M2000D-t vagy DN-t. A DN-es rendelkezik ethernet csatlakozóval, tehát hálózaton meg tudod osztani (routeren keresztül).
Úgy tudom, hogy a M2000-es szériához igen kedvező áron lehet ugy. tonert kapni. -
L4mie
veterán
válasz n0rbert0 #1648 üzenetére
Árgép szerint 40 körül mozog, és csak 3000 oldal 5% os lefedettség esetén.
pedig ez 13 forint körülre jön ki :[
Epson M2300DN volt eddig a legszimpatikusabb, fekete-fehér laser nyomtatót keresek cégnek, hálózati nyomtatással.
Egyszerűen nem találtam értelmesebbet 30-45 között. Ezzel viszont drágának tűnik a nyomtatás. Pedig maga a gép szimpatikus.
Esetleg tud valaki ennek megfelelő alternatív HP-t, Cannont, hasonló sebességgel, LAN-al, nem döglik be a pdf-ektől ?(tintásun van )
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Exom
tag
Sziasztok
Van infótok arról, hogy az Epson M2400D -hez már létezik utángyártott toner ?
Én sajna nem találtam sehol. És az biztos hogy a guta agyonvágna ha 49 117 Ft -ot kellene kiadnom a tonerre ! -
Lesliegold
tag
Sziasztok, Samsung SCX-3205-höz van már megoldás a nyomtatott oldalak számlálására?
A Smart Panel becsültjén túl értem a kérdést...Köszi!
Xiaomi Redmi 3
-
epzon
őstag
Szia
A színes lézernek az üzemeltetése a nagyon drága nem önmagában a készülék árával van a gond.
Az epson tintás nyomtatók durabrite tintát használnak, ami azt jelenti, hogy vízállóak.
50eft-ért már kapsz egy komoly multis gépet amivel jóval színes lézer költség alatt tudsz nyomtatni.nézd meg ezt: epson bx635fwd
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
Valakinek volt már olyan problémája, hogy a HP p1102w egyszerre több lapot is behúz? Ez két oldalas nyomtatásnál elég kellemetlen... Van erre esetleg valamilyen megoldás? -
__Zs__
tag
Szervusztok!
Multifunkciós (nyomtat, másol, szkennel; fax egyáltalán nem létszükséglet) színes nyomtatón törjük a fejünket. Teljes mértékben otthoni, családi tehát nem irodai használatra lenne, és fényképek nyomtatása nem cél.
Mivel a munkahelyemen lézer készülékek vannak (igaz fekete-fehérek), azokat ismerve, ezen technológia felé hajlanék, de ez színesben igen drága: 50E Ft. környékéről indulnak (ha jól kerestem a neten).
Esetleg tudtok ajánlani ennél jelentősen olcsóbbat?Tudom, hogy nem a topic tárgyköre, de hadd kérdezzem meg: a tintasugarasokon érdemes, szabad egyáltalán gondolkodni? Jóval barátibb áron kaphatóak ugye.
Ami miatt óckodom tőlük:
- beszáradó patronk/fejek (főleg a színes, ami azért jóval ritkábban lenne használva, mint a fekete).
- a nyomat vízoldékony, azaz szemben a lézer-nyomatokkal, akár enyhén nedves ujjak is maszatol(hat)ják.
Vagy ezektől a mai nyomtatók esetében már nem kell tartani?
Eddig nem volt otthon nyomtatónk és igazság szerint tintasugarassal szinte 0 személyes tapasztalatom van.Segítségeteket, válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv': _Zsolesz_
-
Laca 012
őstag
Köszi a választ!
Bár nem 12, csak 8 színes patront használunk el havonta (2garn= C,M,Y,BK 4szín x2) de akkor is elgondolkodtató, sőt..
4fek +8színes az ugye 12x390Ft= 4.680Ft
3x18.000+10.000=64.000Ft /12=5.333Ft
+toner a fénymásolóba évi 2x10.000 /12=1667Ft
Ez összesen havonta 11.680Ft, tehát ugyan ott vagyunk, csak kicsit másképp..(ez a fénymásoló toner is érdekes dolog, mert havi 500oldal -> évi 6.000oldal. Mégis megeszik 2db elvileg 5300oldalasnak árult tonert..)
Ha a EPSON árát leosztom hónapokra 3éves időre az
80.000Ft/36=2.222Ft/hó4db XXL-es színes patron 4x13.000=52.000Ft
1db XXL-es fekete patron 12.000Ft
Az összesen 64.000FtA fekete 3400oldal osztva a havi 500FF másolás+400FFnyomtatás=900lap/hó tehát 12.000/3400*900= havi 3176Ft
A 400db színes oldal az 4színes 52.000Ft/3400*400=6118Ft3176+6118+2222=11.516Ft az EPSON havi költsége elméletileg.
Ez persze akkor igaz, ha valóban ki tudok nyomtatni 3400 oldalt az EPSON patronjaival a mi nyomtatási szokásainknak megfelelő fedettség esetén..
Azt nem tudom akkor mi van, ha valóban mi nyomtatunk sokkal nagyobb telítettségű oldalakat és ezért tudunk a gyárilag 500oldalasnak adott Canon patronnal csak 200-250oldalt nyomtatni?
Mert akkor hamar megemeltem a cég nyomtatási költségeit és a fő ciki, hogy egy 80eFt-os nyomtatót nem dobhatok a kukába azzal, hogy "bocsi, de nem jött be.."
Saját szakállamra tuti nem merem bevállalni, a főnökség viszont tőlem várja a 100% gazdaságos és jó döntést..A biztosabb dolog még lehet az lenne, ha rászánnék kb. 1-2 csomag papírt, meg egy garnitúra patront és lemérném a Canont ISO szabvány szerint az ISO tesztoldalakkal??
De legalább a feketét jó lenne lemérni.XI.kerületben vagyok egyébként..
-
epzon
őstag
válasz Laca 012 #1636 üzenetére
hello
amire akarod használni a gépet tökéletesen megfelel az Epson 4525DNF
a lapköltsége annyi amennyit írsz ~4ft/szín
garancia 3 év ami a fejre is vonatkozikjelenleg a havi nyomatköltséged a saját számításaid alapján:
4 feket + 12 színes patron = 6290 Ft
évi 3 nyomtató + resetter/12hónap= 5300 Ft
összesen 11 600 Ft
ennyiből bőven ki tudsz nyomtatni az epsonnal eredeti kellékkel ugyanennyi lapot, és nyersz nem kevés időt amit nem a készülék b...rálásával kell töltenimillilitert nem érdemes összhasonlíani, mert nem csak az határozza meg a kinyomtatható oldalakat számát (egyébként ha jól tudom ~ 90ml tinta van benne)
fejbeszáradás nem gond - fél évet min kibírnak ezek a készülékek úgy is hogy be se kapcsolod. Azért mert feketét nyomtatsz és színeset nem, nem fog a mozgástól könnyebben beszáradni. Egyébként meg hónap minden első munkanapján nyomsz egy fúvóka ellenőrzést és kész.
ha nagyon olcsón akarsz nyomtatni akkor arra ott a B-510DN
enek bruttó 2ft alatt van a lapköltsége/szín (8000 oldalas patron ~ 200ml tintával)
de ez csak 1funkciós nyomtatómerre laksz?
-
Laca 012
őstag
Üdv!
Lehet kicsit hosszú leszek, de egy kis segítségre lenne szükségem és inkább leírok mindent ami segíthet, hogy optimális megoldáshoz jussak!Az alap elképzelésem az volt, hogy az irodába szeretnénk egy olyan lézernyomtatót(?), ami multifunkciós (fax, nyomtató és lapadagolós(!!!) másoló/scanner) és lehetőleg hasonlóan olcsó üzemeltetéssel működjön, mint a mostani rendszer.
99,9%-ban a szabvány 80g/m2-es másolópapírra szeretnénk nyomtatni, semmi extra fotó minőség nem kell!Eddig ezeket a funkciókat külön készülékekkel oldottuk meg:
1. fax: valami őslelet hőpapíros PHILIPS.(nagyon ritkán faxolunk, évi 1 tekercs papír fogy)
2. scanner: Canon lide210
3. másoló: Canon ir1210 (FF Lézer, ez is múzeális, de még jól működik!!!)
4. nyomtató: régebben Canon iP1000 (még FF) aztán kb 2évig Canon iP4500, most fél éve pedig iP4850. (ezek router USB portjáról megosztva)Az iP4850-es nyomtatónál a költségek a canon által megadott értékekkel kb:
színesben ~0.8Ft/lap/szín (9ml ~500lap 390Ft)
feketében ~1.15Ft/lap (19ml ~340lap 390Ft)
Ez szerintem baromság lehet, mert most általában havi 2garnitúra színes patront és 4fekete patront használunk el, kb 1000oldalra, de vegyük azt, hogy biztos túl telenyomtatjuk a papírt. Gondolom a többi gyártó is kb. ugyanolyan módszerrel méri a patronok kiadósságát.
Ehhez jön +évi 2x (3x??) 18.000Ft a nyomtatócserére (előreláthatóan 4-6 havonta)+évi 10.000 a resetter (évente új típust kell venni, mert a régit nem gyártják tovább..)A nyomtatóból azért kell kb.4-6 havonta másik, mert az iP4500-ba is utángyártott patronokat használtunk , a chipet reseteltük, meg most a 4850-be is. Az iP4500-ba 1év után kellett fejcsere (16.000Ft), mert a sárga már annyira bedugult(patronból több gyártmányt is kipróbáltam), hogy képtelenség volt kimosni, aztán az új fej is meghalt benne ugyanígy 1év alatt ugyanúgy a sárga fúvókái dugultak el.
(Mielőtt az utángyártott patronra fognánk, itthon is iP4500 van, és mivel ugyan az volt a szitu a sárgával,végül vettem bele egy gyári sárgát. Hát a gyári Canon patronnal ugyan úgy eldugul, ha 2 hétig csak pár feketét nyomtatok, a többi meg sosem, úgyhogy öngól )
Az iP4850-nél 4hónap után majdnem ugyan ez, csak ennél most a cián mondta be az unalmast egyik pillanatról a másikra... pedig mostanában épp csupa színest nyomtattunk vele, egy félbeli patronnál egyszer csak "elfogyott" a cián és csere után az új patronnal is csak kb. a felső 2cm-en volt nyoma, aztán semmi.. Újabb 2 tele patronnal ugyan ez, hiába mosom-légtelenítem. Olyan mintha megszűnt volna a tömítettség a patron és a fej között és lelevegősödne. Ellenőrző mintán is alig akar húzni pár vékony csíkot, nem hogy teljes sávot. Szóval ez kuka.
Garancia a nem gyári patronokkal felejtős, egy garnitúra gyári patron pedig egyenlő az új nyomtató árával.Szóval először lézer nyomtatóban gondolkodtam. (Samsung CLX-3185FW)
Átlagban havonta kb 3-500 lapot másoltunk FF-ben, és kb 1000 lapot nyomtattunk, aminek legtöbbször a 60%-a volt FF(táblázatok-levelek...stb.). 40% színes (pl. termékfotók max 9x13cm normál másolópapírra)
Ami aggasztó a SAMSUNG-nál, az a tonerek ára, meg a kb. évente cserélendő dob..
Fekete 1500oldal ~10.000Ft -> 6,7Ft/lap
Színes 1000oldal ~10.000Ft -> 10Ft/lap/szín.. Azért ez mégis közel 10x -es költség!!!
+a dob 24.000fekete, vagy 6.000színes lap után (ez utóbbi évente megvan) 40.000FtÁtolvastam a hsz-okat, és ahogy láttam, az alacsonyabb üzemeltetési költségek miatt talán mégis az EPSON WP-4525 DNF lenne az "ajánlott"???
Ha lehet a gyári értékekre hivatkozni, akkor:
Fekete 3400oldal 12.000Ft -> 3,5Ft/lap
Színes 3400oldal 13.000Ft -> 3,8Ft/lap/színEzek alapján az EPSON üzemeltetése felébe kerül mint a SAMSUNG, de ha lehet hinni a gyári kapacitás értékeknek, ez még akkor is közel 4x-e a mostani Canonos sztorinak, az pedig nem mindegy, hogy havi 5000Ft, vagy 20.000Ft!!!
Amit jó lenne tudni és nem sikerült kiderítenem az, hogy az EPSON XXL-es T701x patronjai hány ml-esek, mert abból talán tudnék következtetni arányaiban arra, hogy az EPSON patron hányszor nagyobb mint a CANON patronjai..
Gondolom EPSON-ba utángyártott nem is létezik!?(Én legalább is nem találtam hozzá)A másik problémám viszont, hogy évente többször lehetséges olyan szitu is, amikor a színes nyomtatások között eltelt idő akár 3-4hét is lehet. Eközben viszont a több száz FF oldal kinyomtatása alatt pont beleszáradhat a színes, legalábbis a Canonnál szerintem ez lehet az egyik ok a színes fúvókák beszáradásának..
Próbáltunk hetente egy-két tesztábrát nyomtatni, hogy átmossa a fejet, ha már a Canon nem automatizálta ezt a fejtisztítás dolgot, de a segédprogramból elérhető fejtisztítást nem erőltetném, mert egy tisztításra negyed patront elnyom, ami hagyján, hogy havi +1garnitúra patron, de a hulladéktinta tartályt is megtölti...
És van egy másik ok, ami pedig egy nem tőlem származó, de logikusnak hangzó magyarázat, mégpedig az, ha a tintapatront nem cserélem ki havonta-2havonta, akkor a bontott patronba besűrűsödhet a tinta, és ez is eldugíthatja a fej fúvókáit.
Az iP 4850-nél ezért már dátumoztuk a patronokat és ha 1hónap eltelt, azonnal cseréltük, ha kifogyott, ha nem. (Mégis meghalt. Bár szerintem ez nem pont ettől, de tök mindegy, hogy mitől, a lényeg, hogy gari ugye felejtős, új fej ára is a nyomtatóéval vetekszik...stb.) úgyhogy inkább próbálok más megoldást találni.Persze már olvastam, hogy: "beszáradástól nem kell tartani, a mai tintasugarasok több hónapot is kibírnak nyomtatás nélkül (saját tapasztalat)"
De ahogy mi használnánk, lehetséges, hogy az EPSON is beszáradhat ha hosszabb ideig nem nyomtatunk színeset, a feketével viszont igen? Mert szerintem az nem ugyan az, mint amikor a fej a parkolóállásban van, hanem szinte olyan mintha "legyezném" a fejet, hogy "száradj már be!"
Az oké, hogy ha gyári patronokkal járatom, akkor elvileg garizható lenne, de attól nem engedhetem meg magunknak, hogy napokig-hetekig nyomtató nélkül maradjunk pláne rendszeresen. Vagy ez a gyári patronnal jobban bírja és ne is hasonlítsam a Canonhoz?
Lézernél persze gondolom ha hónapokig nem nyomtatok színest, akkor sem "romlik meg" a tonerben a por.
Ezért nem tudom mi lenne a tuti megoldás.. Lehet ez esetben mégis a lézer lenne a jobb?Esetleg a gazdaságosabb üzemeltetés érdekében lehetne töltögetni a toner-be a port? Ha lehet, úgy mennyi lenne az egy lapra eső költség vajon?
A Canonnal szemben egy dolog mindenképp jobb lenne, mert ez esetben legalább nem 100-200 oldalanként, hanem 1000-1500oldalanként fogyna ki. Azt már havi egyszeri feltöltéssel megoldanám én, aztán annyi és nem az irodában dolgozóknak kellene kínlódni vele.
Tényleg! Ezeknél a samsung és egyéb "olcsóbb" lézereknél van chip mint a tintasugarasoknál, ami miatt a töltögetésnél kínlódni kell, vagy egyszerűbb ez a dolog ?
A Canon iR1210-nél pl. csak oldalszámláló van amit nullázni lehet.Itthon anno használtam pár régebbi fajta multifunkciós Brother-t, ami a fedél felnyitása után megkérdezte melyik patront cseréltem, aztán egy ledes optikai kapuval nézte, mikor nincs tinta a patronban.. Régi szép idők..
Mi lenne a leggazdaságosabb és legmegbízhatóbb megoldás??
-
KTU
addikt
válasz n0rbert0 #1632 üzenetére
nem Őróluk írok hanem általánosságban,
sajna elég lutri mit veszel, ugyanaz a doboz se garancia hogy ugyanazt a minőséget kapod mint előtte, persze vannak kivételek!
mivel szinte mindenki átdobozolja a sajátjába, nagy az árverseny mindenki próbálja leszorítani a költségeket és ....
ha több hónap vagy akár már több hét különbséggel vásárolsz nem biztos hogy ugyanabból a szériából kapszérdemes olyan helyen vásárolni, ahol garit vállalnak rá és tényleg ki is cserélik ha gond van
és ez se járjon sok pluszköltséggel, pl. vissza posta stb.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
válasz n0rbert0 #1630 üzenetére
hp1102w-be, nem kompatibilis a C4092A toner
a HP CE285A toner jó beleutános toner vs. eredeti toner
nagyon sokféle utángyártott létezik, van ami nagyon gagyi és van ami úgy nyomtat mint az eredeti és annyit isgari: ha baja van a nyomtatónak raksz bele eredetit (ezért nem kell kiüríteni a hozzáadott gyárit) és küldöd gariba
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
Az igaz, hogy a hp1102w-vel kompatibilis a C4092A toner ?
Valamint az ugy. toner és az eredeti toner között van szemmel látható minőségbeli különbség (természetesen a nyomat minőségére gondolok)? Van valamilyen következménye, ha csak ugy. tonerrel nyomtatok (gyorsabb amortizáció, gari elvesztése, stb...)?
-
aktív tag
Kösz a gyors választ!
Ha esetleg már nem kapnék,(január-februárban lenne esedékes a vásárlás) az M2300D-s típushoz (25-27k körül van) milyen tonert mellékelnek? (mennyit lehet vele nyomtatni?)
Egy ilyen új modellhez általában, mennyi idő után jön utángyártott toner?
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék nyomtatót venni.
Olyan dokumentumokat nyomtatnék, ahol fontos a duplex nyomtatás megléte.
Lehet esetleg színes is, én főleg csak feketét tudókat nézegettem. (mivel általában feketét nyomtatnék)
Az AcuLaser M2000D mennyire hangos? (főleg ez a típus tetszett meg tudásilag)
Utángyártott patront, tonert hol érdemes venni, melyik weboldalakat ajánljátok? (Eddig a legolcsóbb M2000D 7,5k volt--> nyomtassolcson-nál)
Hogy lehet, hogy az M1200-be való toner 11k és 3200 oldal, míg az M2000-be való csak 7,5k és 8000 oldal?
A duplex nyomtatás mennyire számít extrának ebben az árkategóriában?
A keret 30k (1 fekete patronnal, vagy tonerrel együtt)
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
epzon
őstag
szia,
nem bánjátok meg, jobban fogtok járni
csak nyomtató kell vagy multifunkciós legyen?az ajánlatok:
EPSON WP-4015DN - egyfunkciós
WP-4515DN - 3in1
WP4525DNF 4in1
ezek ezt a patornt használják:
Fekete T7011
Ajánlott végfelhasználói ár (ÁFA-val): 12 490 Ft
Cián T7012
Bíbor T7013
Sárga T7014
Ajánlott végfelhasználói ár (ÁFA-val): 13 490 Ft/szín
minden szín kapacitása: 3400 oldalha egyfunkciós kell és sok nyomtatásra akkor
Epson B-510DN
patronok
Fekete - T6181
ajánlott ár: br 16 000 Ft
kapacitás: 8000 oldalCián - T6172
Bíbor - T6173
Sárga - T6174
ajánlott ár: br 16 000 Ft
kapacitás: 7000 oldala különbség a típusok között
WP - több funkció, szebb nyomatminőség
B-510DN - nagyobb terhelhetőség, nagyon alacsony lapköltség -
m3ss
veterán
koszi. atgondoltuk, lehet akkor tintasugaras lesz. viszont olyan alternativak kellenenek, ahol nem kell nagyon gyakran patron cserelgetni, jelenlegi nyomtatoban nagyon kicsi a patronok urtartalma es borzaszto gyorsan kifogy...korulmenyes, kenyelmetlen.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
meili
tag
Sziasztok!
Otthoni használatra keresek lézernyomtatót. Eddig egy HP officejet 4110-esem volt, de három dolog miatt szeretném lecserélni: lassú, drága, csak "lapbehúzós" szkennere van.
Itt olvasgatva a dolgokat, a színes nyomtatóról lemondtam. Az én szempontjaim:
- "viszonylag" gyors, bár ez lézernél nem probléma
- legyen rajta szkenner (nem lapbehúzós, hogy könyvet/füzetet is szkennelhessek)
- fekete-fehér nyomtatás esetén jöjjön ki 5-6 forintból egy oldal papírral együtt, hogy nagyobb mennyiség esetén is megérje otthon nyomtatni
- van rá esély, hogy pár éven belül napi sokszori nyomtatást kell, hogy kibírjon
- ne számolja a tonerrel eddig nyomtatott lapok számát, mivel sokszor csak két-három sort kell kinyomtatnom, nem szeretném, ha még félig lenne a patron, de már nem engedne vele nyomtatni
-20000-30000 forintot szánok rá (esetleg 40000)Segítségeteket előre is köszönöm!
(UI.: Epsonnal van rossz tapasztalatom tintasugarasban pár évvel ezelőttről, a patronokkal kb. 10 oldalt sem lehetett nyomtatni, mindig üreset jelzett, hiába cseréltük, szervizben sem tudták megcsinálni, úgyhogy nem túl szimpatikus a márka.)
-
epzon
őstag
válasz DCI_market #1621 üzenetére
hát
oki-nak voltak ilyen gépei, de ha jól emlékszem azok színesek
mono lézerben nem igazán tudom most ilyet.
-
epzon
őstag
válasz DCI_market #1612 üzenetére
helló
egyenes papírutas lézer kellene?
csak feketében kell, hogy nyomtasson?legjobb ajánlat lézerre jelenleg
az epson M2000D - ha még kapsz valahol
- duplexes
- 2papírtálcás
- 4ft lapköltség eredeti toner mellettvagy az utódja az M2400D - ugyanazokkal a paraméterekkel
-
DCI_market
tag
Aki játszik, tanul. Aki tanul, fejlődik. Aki fejlődik, sikeres.
-
m3ss
veterán
ajanljatok mar pls par fele szines lezer nyomtatot.
es az is erdekelne, hogy kb hany odlalt tud kinyomni, milyen koltsegen
kb napi 5-10 lapot nyomtatna, de sajnos kell a szines, ff nem eleg. tudom, hogy jobban megeri a szines tintasugaras, de nem akar szivni a toltogetessel, allando patroncserevel a ceg.
koszi.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
epzon
őstag
válasz róbert gida #1615 üzenetére
minőségre sokkal szebbet nyom az epson
-
AlexBrown
csendes tag
válasz róbert gida #1613 üzenetére
Szia!
Mivel nekem is segítettek, én is kötelességemnek érzem, hogy segítsek!
Olvasd el a 1597-től szóló hozzászólásokat (ha jól emlékszem, ott kérdeztem először), és gondold át, hogy ugyanazt keresed-e, amit én kerestem.
Ha igen, akkor láthatod, hogy én ugyanazt a HP nyomtatót választottam ki négy nap kemény munkával, amire te is utaltál.
Igaz, én végül mást veszek, mert nekem 40 ezer a keret, de ha lenne még 15-20 e, akkor én is a HP-t venném, mert otthoni nyomtatáshoz a legjobb választásnak tűnik. Ethernettel, wifivel, ez lényeges.
Ha találsz még jobbat, kérlek, írj nekem is, még nem rendeltem meg.
Üdvözlettel.
Alex
-
róbert gida
tag
Sziasztok !
Még nem jártam ezen az oldalon, de szeretnék tanácsot kérni! Karácsonyra szeretnék venni egy nyomtatót. Én a lézernyomtatókat nézegettem mert a munkahelyemen is az van,és nagyon szépen dolgozik .Én egy színes lézernyomtatón töröm a fejem ami wifis mert a lakásban 3 laptop is van és az elhelyezése sem lenne egyszerű.Néztem ,hogy ez a kategória 50-től kezdődik és négy toner kell hozzá az az igazság ,hogy nem tudok dönteni a típusok között hozzám a HP CP 1025nw áll a legközelebb vagy az Epson C1750w. Melyik a megbízhatóbb vagy ebben az árkategóriában esetleg más márka ,típus ??
Válaszokat előre is köszönöm :Nyugalom ,a hosszú élet ritka ! Ne igyál bele a medve sörébe!
-
DCI_market
tag
Egy barátom kért meg arra hogy segitsek, kicsit korosodó HP leserjet 4L-t szeretné lecserélni egy ujabb masinára. Kiemelte hogy ez a gép tud a papir hajtása nélkül is nyomtatni, tehát ez egy alap kritérium lenne, illetve bélyegző gyártásokhoz stb használná szoval inkább szebben mint gyorsabban szeretné, persze fentartható toner árak mellett, erre valami javaslat?
illetve egy másik barátom szeretné a multifunkciós EPSON nyomtatoját lecserélni, nem akar ő már multifunkciós lenni, csak egyszerü árajánlatokat kinyomtatni... a lehető legolcsobban fentartható lézeres nyomtato kellene neki, havi szinten kb 50-60 laphoz (pont ez a baja hogy az epson kiszárad etcetc)
[ Szerkesztve ]
Aki játszik, tanul. Aki tanul, fejlődik. Aki fejlődik, sikeres.
-
epzon
őstag
válasz AlexBrown #1607 üzenetére
dlink printszerver router akkor kell ha nem hálózatos a nyomtató, ekkor usb kábellel összekötöd a nyomtatót meg a router és ugyanolyan hálózatot kapsz mintha a nyomtatóban lenne LAN kártya
de ha wifis gépeket néztél akkor erre nincs szükséged
nézd én tényleg csak jótanácsként mondom
ha színes lézert akarsz nézd meg, hogy mennyibe kerül egy szett toner a géphez és ha nem riaszt vissza akkor vedd meglehet hogy kevés színest fogsz nyomtatni, de a színes lézerek is használnak kalibráláshoz tonert, tehát akkor is fog színes tonered fogyni ha kevés színt használsz
ha színeset akarsz akkor vegyél egy HP 8500-as vagy EPSON wp4525dnf-es gépet
mindkettő 3 év garanciás és garantálom hogy 3 év alatt fele annyit fogsz a gépre költeni mint lézer eseténtapasztalat nem marketing
-
joe2005
senior tag
válasz AlexBrown #1607 üzenetére
Printszerver csak akkor kell neked, ha NINCS semmilyen hálózati (lan, wifi) eszköz a nyomtatódban.
TP-link router, nem foglalkozik a nyomtatóval csak az eszköz ip címével. (UTP elég)
Ennél fontosabb, hogy a nyomtatóhoz legyen linux támogatás, ha nyomtatni szeretnél a linuxos gépekről.
DPI a felbontás definíciója."Have you tried turning it off and on again?"
-
AlexBrown
csendes tag
válasz csabika0001 #1606 üzenetére
Sziasztok!
Kösz az eddigi hozzászólásokat, jó nagyokat lendítettetek rajtam.
Epzon hatalmas segítséget adott azzal, hogy az ethernetet pontosan megfogalmazta, nekem eszembe sem jutott soha megnézni a definíciót, és szégyen vagy nem, mindig a net kapcsolati eszközeként azonosítottam, a LAN-hoz fogalmilag soha nem társítottam.
Kérdéseim azért még vannak:
- A D-Link Fast Ethernet printszerver beiktatására miért volna szükség, ha a nyomtatón van ethernet és wifi? Van talán valami plusz szolgáltatása, vagy van esetleg előnye annak, ha nem a nyomtatóba van beépítve, hanem külön egységként működik? Úgy látom, hogy árban nincs nagy eltérés a két megoldás között..... Másrészt egyszerre kell a router és a printszerver is? Ha egyszerre kell, akkor két eszközt kell a konnektorba dugni egyidőben a használat közben, vagy a printszerver a nyomtatón keresztül kapja az áramot?
- A TP-Linknél fontos-e, hogy kezelje a nyomtatót, van-e ilyen tulajdonsága, vagy az UTP kábellel elég a kettőt összekötni, és ez elég?
- 600x600-as és a 2400x600-as felbontás a lézernyomtatásban milyennek számít, milyen lenyomatot kapok? A 2400-ast túlzásnak tartom, a 600-ast vázlatszintűnek. Legyen a mérce mondjuk egy közepesnél jóval igényesebb önéletrajz.
1200x1200-ast is találtam, de a paraméterei nem feleltek meg az elképzeléseimnek. Egyáltalán melyik felbontás a 2400, ha azt írják előre, az A4 lapon hosszában, vagy széltében? Ez pl. szerintem azért fontos, mert a sorok kezdetén esetleg nem pont egymás alá kerülnek az első betűk. Vagy ez 600x600-nál már nem érzékelhető?
- A nyomtató beépített tűzfalának van-e valami értelme, vagy routeres hálózatban nem érdemes ezzel foglalkozni?Most ott tartok, hogy Samsung CLP-325W és szóba jöhet még a HP CP1025nw.
A okok: van két wi-fi -s laptop, amelyeken általában netezünk, két PC-t Linuxszal használunk, TP-Link a router (4 UTP-s, más nincs rajta).
Vajon jó irányba haladok?
Üdvözlettel minden hozzászólónak!
Alex
-
csabika0001
senior tag
válasz joe2005 #1605 üzenetére
Nm.
Itt az összehasonlítás amúgy, gyakorlatilag a két nyomtató ugyanaz: [Epson AL-M2000D vs. Kyocera FS-1300D] -
joe2005
senior tag
válasz csabika0001 #1604 üzenetére
Köszi, végre megvan!
"Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
válasz AlexBrown #1601 üzenetére
Kedves Alex!
A tegnapi hozzászólás nem túl régi, olcsó lézer esetén mindenképp ajánlott legalább megnézni a paramétereket.
Lehet használt felújított régi lézereket is beszerezni, amelyek az eredeti ár töredékéért árulnak.Epson M2000D kifutó modell, de neked lehet az újabbat érdemesebb megvenni M2400D.
Hálózati nyomtatást meg tudod oldani egy printserver beszerzésével. Ezek a nyomtatók tökéletesen működnek vele.
Olcsó tintasugaras esetén HP 4500-ast ajánlom.
1 széria patron 800 oldalt tud (tapasztalat).Ha ezek nem elégítik ki az elképzeléseidet, akkor lehet a másik oldalról is közelíteni. Kiválasztasz egy típust belinkeled, aki tud hozzászól és elmondja, hogy szerinte jó, vagy rossz választás.
[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
epzon
őstag
válasz AlexBrown #1600 üzenetére
LAN- helyi hálózat
Ethernet - A LAN-ra kidolgozott szabvány
UTP - a kábelha van LAN csatlakozó a nyomtatón, akkor UTP kábellel rákötheted a routerre és nem kell más számítógépnek bekapcsolva lenni
nem tudom melyik nyomtatónál tüntetik fel, hogy ethernet képes, és pontosan mit értenek alatt.
Ha a nyomtató elnevezésében benne van az "N" betű az jelenti a hálózatot.Ezek alapján amit írsz neked egy tök egyszerű mono lézer kell, a kérdés, hogy kell a LAN port vagy nem.
Ha nem kell akkor olyan 15eft-ért kapsz nyomtatót, ha kell akkor meg olyan 30-40eft környékén vannak LAN-os gépekA mai tintasugaras nyomtatók már jóval költséghatékonyabbak (akár 2-3ft/ lap/szín ) és nem száradnak be eredeti kellék mellett. A technológia fejlődik, úgyhogy nem érdemes a múltbeli tapasztalat miatt valamit élből kizárni.
-
AlexBrown
csendes tag
válasz joe2005 #1599 üzenetére
Kedves Joe!
Elkezdtem visszaolvasni, mielőtt az első hozzászólásomat megírtam, de semmire sem jutottam! Teljes káosz számomra, biztos bennem van a hiba. Ráadásul nagyon sok információ már egyáltalán nem aktuális, sajnos.
Így most konkréten a saját paramétereim szerint tudok válaszokat kapni, és mivel gondolom ezek az igények elég gyakoriak, ezért talán egyszerre érdekelnek sok embert. Néhány hónapig pedig valószínűleg aktuálisak is maradnak.
Üdvözlettel.
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest