- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Gergőkee #82737 üzenetére
A gumibak a konzol es a legkondi kozott egy rugalmas/energiaelnyelo, de mindekeppen kevesbe merev csatolast jelent. Ennek az az elonye, hogy a rezgest a konzolra kevesbe viszi at, viszont azt is jelenti, hogy maga a klima nagyobb kilengessel tud rezegni.
Kezdetnek probald ki, hogy elhangolod az egeszet, en pl. emiatt 4db terkovet tettem a tetejere. A terko es a klima koze kell vmi gumi/szilikon lap, mivel a terko felszine nem sik teljesen. Ennek a masik elonye, hogy a tetolemezt leszoritja, igy kevesbe tud hangot kelteni.
Juteszembe: Probald ki, hogy amikor rezeg, akkor egynekent mindegyik oldalat es a racsot kezzel megnyomod es figyeld meg melyiknel csokken a hang. Nalam pl. a hatso racs kozepen levo gumidarab hozza sem ert a holeadohoz es emiatt onmagaban is rezgett a racs.
-
Gergőkee
aktív tag
válasz
Gergőkee #81059 üzenetére
Folytattam az akciót a következővel:
Most délután a külső kondenzcsőnek adtam nagyobb lejtést. Eddig a 2,5 méteres, "vízszintes" szakaszon mondjuk 3 centit lejtett a burkolóidom, amiben futott, most megkötözőztem a PVC csövet (nem flexi cső a kondenzcső) úgy, hogy az elején az idom tetején indul és a burkolóidom végén éri el az alját. Így lett 3 + kb 5-6 centi, azaz 8 centi körüli lejtés 2,5 méteren. Egyből ki is folyt vagy 1-2 deci körül a csőből. Gyanús, hogy ahol toldva van, kb a 2,5 méter közepén, ott egy picit magasabban feküdt fel (mert a toldás bumszlija ért az aljhoz), így ott lehetett egy minimális fölfelé torlasz. Habár ez a rész ~ 3-4 méterre lehet a beltéritől, nem hiszem, hogy onnan egy esetleges pangás szaga érződött volna a szobában.
Remélem így, és a ventilátoros machinálásokkal (szárazon tartás ki -> folyamatos ventipörgés akkor is, ha ki van kapcsolva a kompresszor, illetve az esti, 15 perces ventilátoros leszárítás) megszűnt a bűz.
Most még csak 1 nappal telt el a clin, sanytol, víz kúra után, de friss és üde. Csak maradna így.
Egyébként rájöttem, hogy pontosan milyen szag volt. Amikor a törölköző csak le van vágva valahová a szárítkozás után, és sok ilyen akció után egy kicsit megbüdösödik.
-
BundyDr
lelkes újonc
válasz
Gergőkee #81062 üzenetére
A kikapcsolás előttit próbáltam csak eddig. El is felejtettem, hogy a Perferán van Flashstreamer, az mindenképp jó, ha be van kapcsolva, de 1-2 havonta tisztítani kell az egységet.
Felhívhatod a telepítőt, lehet tud hasznos tanácsot is mondani, de a legfontosabb, hogy a beltéri csak a bent lévő levegőt keringteti, így ha valami büdös lesz a klímában, annak a forrása valahol a szobában keresendő. Nyílván azért van izzadtságszaga ilyenkor a klímáknak, mert az emberi bőrről a bacik rászállnak a lamellákra, de erre csak a rendszeres szellőztetés, vagy a levegőztető rendszer lenne megoldás, ami napjában legalább 3-4szer kicseréli a beltéri levegőt.
-
BundyDr
lelkes újonc
válasz
Gergőkee #81059 üzenetére
Elméletben a venti üzemmód segíthet, néhány gyártónak ez még a kezelési útmutatójában is benne van, szóval segítenie kéne a problémán.
Nekem a gyakorlatban annyira nem vált be, sem autónál, sem otthon, vagy csak nagyon kicsit segített. Ami talán segít az egy légtisztító, főleg a Daikin Flashstreamer, vagy a Sharp Plasmaclusteres, amik nagyon hatásosak a szagok ellen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Magisk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Könyvajánló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest