- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
válasz
Diák66 #66579 üzenetére
Nekem egész szezonokat megy a fűtés, 21 - 21.5 fokra állítva a klímát. A másfélméterre tőle lévő hőmérő 25.2 - 25.8 közötti értéket mutat jellemzően.
Most tél végén, alacsony nappal de hosszan napos időben felmelegszik a ház 26.5 körül, ahol már a minimon megy, illetve le is áll a klíma.
Szóval ez normális, a klímán beállított hőfok csak egy indikatív érték, nem laborműszer.
Ja, ez egy (most már) milliós fűtő DaikinPersze mindjárt jön valaki akinek a kíníai gépe abszolult tizedre pontosan tartja a hőfokot, két szobával arrébb, de az a kivétel
-
freeknight
őstag
válasz
Diák66 #66566 üzenetére
Amúgy ez egyáltalán nem durva, nem értem mi a probléma. 3 fokkal lövi túl magát, de szerinte a plafonnál 24 van, ami simán hihető is. Ez szerintem teljesen tűrhető, így működnek a klímák sajnos.
A napokban mentem vissza egy helyre a garázst bevezetékelni, ahol novemberben én csináltam 3 db Panának a H-tarifához a kiállásokat. Most már üzemeltek a klímák, azok is 1,5-2 fokkal fűtenek fölé ebben az enyhe időben, még beszéltünk is erről a tulajjal. Jól szigetelt ház, még a japó se tud annyira visszaszabályozni, ha kint majdnem 18 fok van. Ez szerintem ilyen.
Hidd el nálad se menne el 30 fokig, szépen lekapcsolna ha hagynád tovább menni.
Ami még fura, hogy ha távirányítóval kapcsolom be, teljesen máshogy, rosszabbul üzemel, mintha az appal tenném ugyanezt. Nem az i-Feelről beszélek, hanem csak simán ha távról kapcsolom be. Valahogy jobban le tud szabályozni, és ezt a fogyasztásmérő is igazolja. Ezt nem értem miért így van, persze az is lehet, csak placebo vagy akkor pont olyan volt a külső-belső hőmérséklet együttállása. -
freeknight
őstag
válasz
Diák66 #66555 üzenetére
Szerintem ott az elhelyezéssel van baj. Kis szoba, esetleg olyan helyen, ahol ő jóval kevesebbet érzékel. Ha belépsz az app-ba látni is fogod, hány fok van szerinte. Lehet megkepődsz majd.
Csak azért gonrolom mert nálam a Gamma 2 nem így megy, max 2 fokkal lépi túl a beállított 19 fokot. Lényegében on-off klímaként megy. Persze ebben az időben a gáz se jobb, 20 fokra véve egyáltalán be se kapcsol egész nap a kazán. Persze érthető, hiszen megvan a 20 fok, de az ember hőérzete kicsit rossz jéghideg radiátorokkal és falakkal, ezért örülök, hogy a klíma legalább rásegít. -
rígel
őstag
válasz
Diák66 #66259 üzenetére
Akkor olvasd el F.N. kolléga #66119 okfejtését, és te is gondolj csak bele hogy egy átlagos klíma hányszor forgatja át óránként egy helység levegőjét. Én vele értek egyet, márcsak azért is, mert az írásaiból kitűnik hogy nem fotelből osztja az észt.
Nem kell okosabbnak lenni, mint a tervezőmérnökök.
Nem mondom hogy egy dedikált levegőszűrőnél nem nagyságrendekkel szarabb a hatásfoka, de nem is ez a fő funkciója. Nyilván nem kell beszopni a marketing bullshitet, de azért lehet némi értelme.
Azt, meg hogy bármelyik szerelő, a tulaj megkérdezése nélkül kihajítja a szűrőt, nem minősítem. A kőművesek is mindig "okosabbak" mint az építész tervező mérnökök, ők is jobban tudnak mindent... -
mjani1172
addikt
válasz
Diák66 #64973 üzenetére
Igazából nem tudsz mit tenni az ilyen olyan gumi rezgéscsillapításon túl. Legegyszerűbb legolcsóbb. Ha ez nem segít és zavar, át kell rakni máshová, pl falra.
Én belefutottam már hasonló problémába. Az oka, hogy a teraszt tartó konzolok befutnak a lakásba, és még az is lehet hogy ott találkoznak pl a gerendával.
Ezért rezeg az egész födém.PROTRON
így gondolom esélytelen hogy rájuk tudnád tolni a talp csere költségét munkaidővel. : O
Szerintem ilyen nem nagyon létezik.Sehol.És ha belegondolsz nem is jogos. -
PROTRON
addikt
válasz
Diák66 #64979 üzenetére
Már megbocsáss de a klíma típusának mi köze van ahhoz, hogy a te épületed olyan hogy az egyszerű telepítés nem elegendő a rezonanciák miatt? Semmi köze a klíma árának ahhoz, hogy a telepítéshez felhasznált anyagokat az adott helyszínhez KELL megválasztani. Persze az alapgép tulajdonságait is figyelembe kell venni, de ha egyszer nálad a nyugodt alváshoz drágább megoldás kell, akkor drágább kell, ez nem márka függő.
Nem akarásnak nyögés a vége, a nem kellemes fajtából...feltételezem nem csak a gépen spóroltál hanem a telepítő csapat költségén is, így gondolom esélytelen hogy rájuk tudnád tolni a talp csere költségét munkaidővel. : OVagy szétmennek a család hallójáratai...végül is akkor már legalább nem lesz gond a zajjal ha semmit se halasz.
BTW nem ismerem a talp típusokat, csak maga az attitűd akasztott ki.
Ahogyan a berakott típusodat sem ismerem belülről, nem látom hogy a gumi részen belül hány elemből áll össze.
De ahogy nézem lehet ennél a cégnél is kapni valami full alátét lemezt, 17k hufért, az lehet többet ér egy gumiszőnyegnél... -
poli27
veterán
válasz
Diák66 #64977 üzenetére
ezt felejtsd el... valami hasonlót tegyél igaz nem olcsó : Lapostető konzol 600-as/pár - Klíma Szaküzlet ÉRD klímák, szerelési anyagok - webáruház, webshop (klimaszakuzletem.hu)
-
PROTRON
addikt
válasz
Diák66 #64973 üzenetére
Laikusként az első gondolatom hogy sima alap váltózatú lábakra lett rakva, ha felraksz fotót a többiek megtudják mondani.
Ebben az esetben az első amit lehet, hogy itt a topicban pl Windy felhasználó szokott másfajta lábakat eladni, amiket külön szoktak rendelni, ezek belül másképp adják át a terhet, csökkentik a rezgés átadást.
De a fotó alapján megtudják mondani a szakik hogy milyen a tényleges láb amit nálad használtak. -
TeeJay
félisten
válasz
Diák66 #62215 üzenetére
Fisher konkrétan 3 gyártó belsővel jöhet és Fisher név van ráfestve
Gree TCL és Midea belsővel vannak
Nordic az Midea Oasis
Fisher Comfort Plusz az Gree ComfortX
a többit nem tudom de azok lehet TCL belsővel mennekha van pénz lóvére akkor a Fisher Nordic jó kis gép, remélhetőleg nem lesz panel hibás mint az olcsóbb Midea-k
Ma beszéltem klímás ismerőssel mert jött felmérni és mondta hogy eladott 3 mideát abból 2 nem indult el, ezek dobozból kivett kültérik voltak... Erről ennyit
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest