- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klímamester
csendes tag
válasz
Oliverda #15388 üzenetére
A kis szárnyas rovarjaid - a kisebb ellenállás elvén - nem keresgélik a járatokat a faláttörésben, hanem egyből bemásznak a klímádba a kondenzvízcsövön keresztül, ami ugye nyílegyenes, két centi átmérőjű cső. Majd ott a klímád belsejében megtelepednek, szaporodnak, és amikor egyszer csak bekapcsolod, nyakadba szórja a ventillátor a petéiket.
Ja, a hőkamera....Az sem a kifúrt lyuknál fogja a legpirosabbat mutatni, hanem a kondenzvízcsőnél. Ott akadálytalanul jön-megy a hideg-meleg levegő, nem is kell hőkamera, elég, ha a kezed elé teszed, vagy télen nyisd fel a géped elejét, és csodálkozni fogsz, a hőcserélő rendesen hideg, fagyos tud lenni alul a csepptálca közelében, ugyanis ott tud behúzni a kinti minusz.
Csunnya egy kötözködés, amit csinálsz.
-
windy
tag
válasz
Oliverda #15388 üzenetére
Gondolom, szívesen beszélnél még a dologról....Egyáltalán nem érdekel, mit mutat a hőkamera egy 50 mm-es furat mellett, amelyen keresztül van fűzve egy csuklónyi csőköteg. Egy szóval nem állítottam, hogy nem tud bemászni rajta a bogár, vagy, hogy tökéletesen szigetelne. Annyit mondtam, hogy nem érkezett ilyesmi visszajelzés. Ja, és, ha elkerülte volna a figyelmedet, elismertem a hibánkat, és felajánlottam a javítást. Képzeld megtörtént már a világtörténelemben, az is, hogy párszázezer Mercedes autót visszahívtak javításra, miután felfedeztek rajta hibát.
"Számomra épp az ilyen apróságok különböztetik meg a minőségi munkát az összecsapott, "gyorsan legyünk túl rajta, vár a következő" hozzáállástól."
Kikérem magamnak a kollégáim nevében, hogy összecsapott gyltr. munkának nevezd, amit végeztek, mert ez nem igaz. Egy kisebb hibát vétettek, de azért a kettő nem ugyanaz. A hozzáállásunkról meg annyit, hogy még azelőtt jeleztem a lakás tulajdonosának, hogy az elmaradt dolgot pótoljuk, mielőtt ezzel engem bárki megkeresett volna.
Egyébként meg a jó és baráti ügyfélt meg az különbözteti meg a rosszindulatú, kukacos ügyféltől, hogy, ha bármi problémája van, akkor jelzi számomra, és nem alázza a céget nyilvánosan. Persze arra is sor kerülhet, ha nem reagáljuk le a panaszt, dehát ebben az esetben erről persze szó sincs.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Oliverda #15340 üzenetére
nálam sem szitgetelte be belülről a pannonklímás csapat. kívülről be lett javítva a fal, tehát elvileg nem jöhet be bogár, de belülről nem lett beszigetelve. nekem sem tetszett ez a megoldás, de ahogy te is én is úgy voltam vele, hogy nem akarásnak...
annyi a különbség, hogy nálunk ez előre tisztázva is lett, amikor volt kint windy felmérni, rákérdeztem és kb ezt a választ is kaptam (nem lesz "becsinálva"). próbáltam kicsit gerillázni a telepítőkkel, tisztelettel megkért a srác, hogy ha lehet ő nem szeretné megcsinálni / csinálná meg mert nem garantált, hogy nem lenne összekenve a fal (most nem ugrik be és nem értek hozzá, hogy széria glettet vagy stukatúr gipszet használnak, ez nekem krumpli-burgonya
) magyarul nem kenné össze a tapétát tisztelettel. annyit megtettek, hogy nyomkodtak bele hungarocellt félmegoldásként (legalább). tehát a szándék végül is megvolt a teljesítésre valamennyire.
ez nálam a nem örülök de tiszta sor kategória (lévén előre tudott volt) viszont én is szeretném azért belülről is megkínálni valami szigeteléssel. a csőszigetelés levágott darabjait igényesen eltettem erre a célra plusz valami tömítést még betennék oda, pur habról úgy tudom hogy véleményes, mert ahogy dagad nem szeretném ha megnyomna ott valami csövet.
wifire még én is várok 14-e óta elvileg már nagyon hamar itt kellene hogy legyen, nem jött meg.
a kivitelezéssel egyebekben nekem nem volt gondom, tiszta szép munkát végeztek egy általános porszívózáson kívül mást nem kellett csinálni, elégedett voltam a lyuk belső tömítésén kívül.
-
TeeJay
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
Oliverda #13583 üzenetére
Vélemények erről a Samsungról?
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
Oliverda #11962 üzenetére
Nem, ez egy olyan, hogy akinek nincs MIHEZ hasonlítani, csak ahhoz hogy a s.ggem is izzad már, vagy hogy a mobil klímával azért hűsebb van, az elégedett lesz.
A Mielés dolog is érthető, ha van mihez hasonlítani.
A gyerekeimnek tök jó volt a legolcsóbb pálcikás jégkrém, amíg egy gyenge pillanatomban nem vettem akciós magnum minit. Idén már nem lesz gyenge pillanatom. És megint tök jó a nagy melegben a pálcikás 60Ft-os CBA-s jégkrém.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Oliverda #11958 üzenetére
Akkor meg veszel valami zörgőst, vágsz valahol 30cm-es lyukat, azon kivezeted a csövet, és kész.
Nem bonyolultak ezek, sima on/off klímák.De:
a nagy mennyiségű levegő (a gép teljesítményétől függően ez 80-150 m3/óra is lehet), amit kifúj a gép a flexicsövön a szabadba, annak valahonnan pótlódnia kell, mert a tudomány mai állása szerint a vákuumban az emberi élet fenntartása nehézségekbe ütközik. Ne kezdjünk el gondolkodni azon, honnan pótlódik ez a viszonylag nagy mennyiségű levegő, ne törjük az agyunkat, inkább elárulom, leginkább kintről, a nyílászárók résein keresztül. Az pedig - lássuk be - leginkább kezeletlen, hűtetlen, meleg, 35-40 fokos hőmérsékletű levegő. Mi történik, ha ilyen nagy mennyiségű meleg levegőt szívunk be a hűtendő helyiségünkbe? NEM HŰL. Számottevően legalábbis nem. Persze, ha odaülünk a mobilklíma elé, és magunkra fújatjuk a hűvös levegőt, az a hőérzetünknek jót tesz, valamint a párátlanítás is kedvező hatással van, tehát valamit azért ér a mobilklíma -
Zeki
nagyúr
válasz
Oliverda #11956 üzenetére
Másolok:
windy12 Creative Commons License 2 napja 0 1 71122
Mi csináltunk az idén "mobil split " telepítést. Rézcső helyett flexibilis csővel lett összekötve a két egység, és egy lakatos csinált a kültérihez ablakba akasztható konzolt. Faláttörés itt sem lett csinálva, hanem a konyhaablak alsó, keskeny kis bukó része lett levéve, bedeszkázva, és azon keresztül vittük ki a csöveket. Szerintem elég jól sikerült, sajnos nem fotóztam le. Bármikor leszedhető és vihető a következő lakásba, még a hűtőkört sem feltétlenül kell megbontani.Na ez már jobb mint bármely mobilklíma.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Oliverda #11952 üzenetére
Nálunk DeLonghi teljesít szolgálatot lassan 10 éve, hiba nélkül teszi a dolgát. Előző munkahelyemen a raktárból kotortunk elő egy régi Fishert, az is megy azóta is. Szerintem itt is csak annyira mindegy milyet veszel, mint a split klímánál. Többivel nincs tapasztalatom.
Átmeneti/kényszer megoldásnak teljesen jó. Ha kétcsöveset veszel, akkor hátránya egy splittel szemben, hogy hangosabb, valamivel többet fogyaszt, és üríteni kell a kondenz vizet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest