Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
x_o_n
veterán
Tudtok esetleg olyan házat ajánlani ami minőségre,szellözésre legalább olyan mint a phanteks 400a de felépitésre mint az NZXT 710?tehát egy 24 es radiator felülre rakható?
a 400a tökéletes lenne vagy egy 400s+a elölappal de ott a radiatort nem lehet felrakni,a 710-meg elöl és fent is zárt és ezek az oldalso szellözö sávok engem nem gyöztek meg -
Gyuri27
félisten
válasz
pingu22
üzenetére
Kábelelrendezés szempontjából vannak jobb házak. Vannak szebbek is.
De hűtés szempontjából nemigen. Ami van az meg 50k kategória (már ha).
Ebben a házban ugye elég sok módon variálható a a hűtés (akár ventik akár aio).
Emellett ugye tágas sok minden elfér (a modern 2 ssd-t fogadó házakkal szemben).
Nekem ilyen házban megy b450 faty k4, 1600af, itx 570, freezer 33 stb-stb. Én szeretem és meg vagyok vele elégedve. -
pingu22
tag
Sziasztok!
20-25 ezer környékén, akár használtan is van valami bestbuy ház amire megérné lecserélni a mostanit (Cooler Master N300, teljes konfig adatlapon)? Jobb kábelelrendezés, jobb szellőzésre gondolok elsősorban. Köszi előre is!
-
x_o_n
veterán
Üdv
van valakinek tapasztalata ezzel az elölappal?
Phanteks
Eclipse P400 Air Metal Mesh előlap .próbálta rárakni valaki már 400/400S házra?
azt irják nem teljesen illeszkedik ,de gyakorlati tapastalatra lenne szükségem,mert mégis sokan rárakják -
Floyd80
addikt
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
A lentebb írt konfignak szeretnék egy olyan hangszigetelt házat ami ablakos és kettő kamrás. Ha megoldható szeretném, hogy beleférjen max 30ezerbe, ha nem fér bele akkor egy ilyen ház ami jó is mennyiért van és melyik az ? Előre is köszönöm !
MSI B450 TOMAHAWK MAX
AMD Ryzen 5 3600
Cooler Master MasterAir MA620P
Asus Dual GTX 1070 O8G ( Később RTX 2070 Super)
Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BLS2K8G4D32AESBK
Super Flower Leadex 550W Platinum (SF-550F14MP)
M.2 Nvme ssd
1db 1tb HDD -
joshua7
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Az Enthoo Pro M jó tipp, korábban én is néztem. Ott egyébként pont a TG az, ahol a reset gombot az rgb-é helyettesíti, de a sima és az akril jó belőle.

rasotamas: nem akarom annyira kiszámítani. Ráadásul ha magas hűtőbordás a ram, a második D14 ventit meg kell emelni, különben nem fér el (a mostani is az -a 690 oldallapja nem is fér el). Ott mondjuk a MeMeshify C is határeset. Szóval kicsivel több hely kellene.
A Pure Base 500 illetve az Enthoo Pro M a befutók egyelőre. Az 500-nál olyan lapot kell venni, amin van reset gomb, az megoldás lehet.

Köszi! -
Aslan
aktív tag
Sziasztok, kedves Ház-Guruk!
Olyan házat keresek (és a tanácsaitokra, ajánlásaitokra lennék kíváncsi) hogy miképpen lehetne olyan gépházra szert tenni (illetve milyen extra kritériumai vannak) aminek az "Üveges oldala" nem bal, hanem jobb oldalon van.
Valamint másodszor valami tuti gamer babay ház is szóba jöhet.
Szóval mindkét lehetőség érdekelne! (Először is a jobb oldali ház).
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!
Üdv:
Aslan -
olymind1
senior tag
Használ valaki Antec P101 Silent házat?
-
Lecserélném az ősi CM 331 házamat valami kissebbre.
Antec NSK-3480 elődje már van egy tesómnál, valami hasonló méretben gondolkozok én is, de ezt már egyrészt nem nagyon lehet kapni, másrészt kicsit ósdi ez a színkombináció.Mit keresek?
- microATX lap férjen bele
- egy átlagos videokártya férjen bele (jelenlegi 26,5cm)
- méreteket tekintve 20x35x35 cm körül, vagy kisebb.
- nem kell üvegablak meg RGB -
Üdv urak.
Le cserélném a jelenlegi lianli házamat.
Phanteks P600 vagy NZXT 710i lenne a kiszemelt áldozat. Egy Asrock taichi lapot és egy 2700Xet szeretnék benne tartani egy kraken x73 segítségével.
A 710i nél láttam hogy elől lenyúlik a 3. venti az alsó kamrába. El férne ott push-pullban a tripla radi?
-
Diniboy
aktív tag
válasz
abridabri
üzenetére
úgyse a szívem csücske az ha világít mint a karácsonyfa, akkor cserélem őket. Vga karira raktam nemrég 2 high pressure 120mm ventit, ha nem leszek lusta leszedni azokkal, tudom tesztelni majd. Gyári VS duál intake. Ugye logika azt diktalna hogy minél több annál jobb de a tesztben ezt cáfolta, talán még találom a videót -
válasz
Diniboy
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom vele ,hogy a gyari porszuro szivacs nagyon vastag , a fractal ventik meg gyengek (kifujonak tokeletes ). En mindenkeppen javasolnek elore 2 jo statikus nyomassal rendelkezo ventit . Ha olcson akarod meguszni; akkor pl Arctic P14pwm PST jo valasztas.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Diniboy
üzenetére
Na döntöttem Fractal Design Focus G lesz szép piros, mert az csak 14 k
szerintem ennyiért lehet ár/érték bajnok :D
Remélem valóságban is befér ami papíron igen.. a 180mm hosszú riotoro táp meg a 165mmes toronyhűtő..lesz ugyan 14 napom, de jobb szeretném már ha össze lenne rakva, minden szépen a helyére :D mintha úgy remlene valami review videóból hogy a gyári konfig ventik téren (1 elől 1 hátul) elég jól teljesít, csak rontja ha belenyúl az ember. Pl hogy kicserélték 2 140esre elől és melegebb lett mint volt. Erről van valakinek tapasztalata? -
zs198
aktív tag
válasz
SzőkeKapitán
üzenetére
A lényeg, hogy neked tetszik! Az is nagyon jó házikó !
Te nézegeted mindennap!
-
-
Grózi
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Tudtommal bármikor ingyenesen kérelmezheted a névváltoztatást.
-
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
A Meshify C-nél teli oldallapos esetén 168mm, TG esetén 172mm a cpu hűtő magasság limit. VGA hossz max 315-335mm elülső ventitől függően. Ha nincsenek extra igényeid el lehet benne férni. Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy az ideális méret a C és az S2 között lenne.
Phanteks Enthoo Pro M TG? 194mm max cpu cooler..
-
bterv
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi knofigomat szeretnem uj hazba koltoztetni jobb szellozes es csend remenyeben.
Az eredeti haz ventiket es a proci hutot mar lecsereltem, de meg igy is olyan hangja van mint egy repulogepnek. Tovabba a videokartya es a tap kozott kb. csak egy ujjnyi hely van ami felig elblokkolja a videokartya ventik legaramlasat.
Konfig:
Lap: Asrock B450M PRO4-F Micro ATX
CPU: AMD Ryzen 5 3600
CPU Cooler: Arctic Freezer 34 eSports DUO
RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB 3200 MHz
GPU: Zotac GTX 1070Ti AMP Extreme Edition
PSU: Corsair CS650M
Storage:
- M.2 SSD WD 3D NAND Blue 500GB
- 2x 3.5" HDD WD Blue 1TB
Case: Cooler Master MasterBox Lite 3.1
Case Fans: 3x Alpenföhn WingBoost2 - Royal BlueA haz kinezete teljes mertekben masodlagos szamomra.
Ami fontos lenne:
- Jo legaramlas
- 14cm-es ventillator felfogatasok
- Elegendo hely az alaplap talca mogott a kabelek elvezetesere
- Mindenhol legyen porszuro
- Lehetoleg racsos elolap (nem zart)Maximum raszant osszeg: 30k korul.
Szeretnem a segitsegeteket kerni a haz kivalasztasaban.
Mit tudnatok ajanlani?
Segitsegeteket elore is nagyon szepen koszonom. -
joshua7
veterán
Egy 12 éves CM RC 690-et tervezek leváltani. Méretben kisebbre, mert nincs szükség akkorára sem. Két kinézett volt, de mindkettővel apróbb bajom van.

FD Meshify C (h x sz x m: 395 x 212 x 440 mm) - ha ez egy fél számmal nagyobb (hosszabb) lenne, venném is, mind kialakításra, mind kinézetre tetszik. Az S2 meg már nagy, másrészt nekem a felárat nem érné meg.
be quiet! Pure Base 500 (h x sz x m: 450 x 232 x 463 mm) - ez méretben tökéletes, egyetlen zavaró dolog van: nincs rajta reset gomb. Nem életbevágó, de tuning miatt néha szükség van rá.
Van hasonló stílusú és méretű más ház 30-35e körül? NH-D14 menne bele, szóval 165-170mm-es magasság is kéne.
Köszönöm! -
Bubicica
csendes tag
Esetleg a korábbi hozzászólásom alapján (#73149) tudnátok ajánlani?
Sajnos teljesen el vagyok veszve a témában. -
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szó sincs ilyenről
Már amúgyis akartam változtatni. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
A félreértések elkerülése végett viccnek szántam, remélem nincs sértődés vagy egyéb, csak illett a házhajlítgatós témához.
-
Floyd80
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Nem igazán, ahogy kollega is linkelte, hozta a 500-as széria gyerekbetegségeit, meg ez a majdnem dupla felár a sima 510-hez képest, de kinézetre valóban ütős lett.
A 7-es szériánál meg sokkal több lehetőséged van ezért az árért, ha vízre váltanál, felülre, előre rakhatsz radit, elől push-pullhoz is van hely, szerintem hosszabb távon jobban megéri a nagyobb ház.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ne tévesszen meg, szó sincs ilyenről, tudom, hogy hülye nicknév. Nem egy kokszos kopasz gyúrós vagyok, aki az edzőteremben él
Régen nem én reggeltem be ezzel a névvel, talán HA miatt kellett, de aztán nem lett használva és én "örököltem meg". Majd rászánok egy kis összeget a névváltoztatásra. 
-
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Elvárhatod, de napi használatban mit nyersz vele?
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Tervezed mosógépben 1200 centrin mosni? Ha nem akkor nem hiszem, hogy ennyi flexnek bármi jelentősége van
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Nagyon gondolkozok én is egy kicsit nagyobb házon.
Az újabb Define S2 is ennyire hajlik?
Define S2 TG és az Enthoo Pro M TG, amik tetszenek és talán nem annyira hatalmasak egy Meshify C után.
-
Brekkk
őstag
Nagyon sok tipródás és olvasgatás után a választásom egy Phanteks Enthoo Pro házra esne.
3 HDD 2 SSD lenne benne, egy RTX 2060 társaságában.Még nem tudom, hogy Intel 10-es széria vagy Ryzen lesz az alapja, de 6 magos verzió lesz.
Még azon vacilálok, hogy Dark rock Pro 4 legyen vagy inkább valami víz hűtés.Melyik lenne a jobb választás?
Phanteks Enthoo Pro 1 db 200 mm-es venti elöl.
Phanteks Enthoo Pro SE 2 db 120 mm-es elöl.Vagy van jobb alternatívátok? Lényeg, hogy halk legyen és beférjen minden cuccom. És valahol ebben az árkategóriában legyen.
Mivel a házat a szekrény tetején tartom, így külső bekapcsológombra lesz szükségem.
Ali-n láttam olyan verziót, ami bekapcs gomb + reset és USB HUB egyben.
Magyarországon árulnak ilyet? -
Diniboy
aktív tag
Hi, az alábbi házakat néztem ki.
https://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_carbide_275r_review,11.html
https://www.guru3d.com/articles-pages/fractal-design-focus-g-review,1.html
vagy megfelelne még budget opóban ez:
[DeepCool TESSERACT SW]
Na már csak ezek közül kellene dönteni. Azért kellett nagyon válogatnom mire leszűkült a kőr
ATX legyen, jól hűtsön, ne legyen drága
szokásos kínom , hogy a 165mm cpu hűtés el kell férjen, és a jó szellőzés lenne a legfontosabb -
-
boogie84
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Semmire, maradt a HAF932.
-
Sziasztok
Szép lassan leszeretném cserélni a lassan 4 éves ,aranyos és csodás Z9neo t,nem volt vele gondom most is elég hűvösen és csendbe laknak benne az alkatrészek ,de persze ez köszönhető annak hogy raktam bele be quit ventiket és a gyárikat már az elején kihajítottam az ablakon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Régóta kiszeretném próbálni az NZXT házakat ,de még nem volt szerencsém.
Adatlapon lévő konfig lenne a cél ,ATX lap ,be quiet! pure rock cpu hűtés beférjen ,hosszabb vga k is ha váltok (elég sűrűn) ,szeretném ha jól szellőzne mindene ,nem tudom mennyibe is fájna nekem ez igazán ,hogy tényleg elégedett legyek.50k keretet lőttem be rá ,de ha alatta vagy picivel felette van ,még lehet nem lesz levágva a fejem ,ha egyáltalán van ilyen alternatíva.
Köszöntem skacok ,
-
lacas3000
csendes tag
válasz
boogie84
üzenetére
Kicsit kozmetikáztam:
PCPartPicker Part List: https://pcpartpicker.com/list/JPnQx6
CPU: Intel Core i9-9900K 3.6 GHz 8-Core Processor
CPU Cooler: Noctua NH-U12A 60.09 CFM CPU Cooler
Motherboard: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC ATX LGA1151 Motherboard
Memory: G.Skill Aegis 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3000 Memory
Storage: ADATA XPG SX8200 Pro 512 GB M.2-2280 NVME Solid State Drive
Storage: Toshiba P300 1 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: MSI GeForce RTX 2060 SUPER 8 GB GAMING X Video Card
Case: Fractal Design Define R6 USB-C ATX Mid Tower Case
Power Supply: FSP Group Hydro G 650 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power SupplyEz a ház már tetszetős.
Fractal Design Define R6 USB-CAz ipont kifejtenéd?
velük szeretném összerakatni. Nem tűnnek veszélyesnek, ismerősöm tőlük rendelt, bár ő rakta össze. En a bluechipen és a pcpartpickeren ,,ellenőrzöm magam", biztos ami biztos. -
Bubicica
csendes tag
Sziasztok, két új configon gondolkozom, és ezekhet szertnék egy megfelelő dobozt találni.
Összefoglalva:
- ATX
- nem szeretnék plexi ablakot, nem látható helyen lesz
- kinézet nem számít, csak ne villogjon meg ilyenek, minél kevesebb "eyecandy" van, annál jobb
- minél kevesebb zaj
- jól szellőztethető
- kevésbé porolódó
- minél olcsóbb... mondjuk 20 körül?
Részletek:
Verzió 1:
VGA - GeForce 2070RTX SUPER
CPU - Ryzen 7 3700X
Alaplap - Gigabyte X570 AORUS PRO
RAM - KINGSTON HYPERX PREDATOR RGB 3200MHZ 16GB (2x8)
SSD - Samsung 970 EVO 500GB
HDD - ST2000DM008 (2 teras seagate)
TÁP - BitFenix Formula 550W GoldVerzió 2:
VGA - GeForce GTX 1660 SUPER (GV-N166SGAMING OC-6GD)
CPU - Ryzen 5 3600
ALaplap - GIGABYTE B450 AORUS PRO
RAM - Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
SSD - WD Black NVMe 500GB
HDD - ST2000DM008 (2 teras seagate)
TÁP - BitFenix Formula 550W GoldElőre is köszönöm, ha kapok 1-2 tippet!
-
boogie84
veterán
válasz
lacas3000
üzenetére
Iponról inkább semmit!
FD Meshify C-be költöztem be decemberben, majd vissza azonnal. Nem elég jó a szellőzése a kis házaknak! Bármennyire is írják h jól szellőző ház. Megreked benne a VGA/CPU melege.
Nagyobb házban több helye van a levegőnek. 5, azaz 5db 14cm-es Silent Wings 3 volt a C-ben. És nem volt jó.Én nagyobb házat javaslok főleg a bika CPU, D15 és a VGA miatt!
-
petya2012
őstag
sziasztok
kérdeznék egy számotokra tuti alapkérdést ha lehet

atx házba lehet micro atx-es alaplapot beletenni?
köszi a választ -
lacas3000
csendes tag
válasz
boogie84
üzenetére
1. Ha ATX a lapom, miért vegyek eatx házat? a jobb hűtés miatt?
Inkább egy letisztult házban gondolkodom, nem kell rgb meg brutális kinézet.
Tetszik a p600s de itt is 2 port van, a coolermaster mellett szól a 4 db port.
40 alatt van esetleg valami ilyesmi?2. nem engedi az ipon pc összerakó kiválasztani a d15 öt, pedig azt akartam én is. valószínűleg bugos, mert partpickeren meg bluechipen ment. Max majd felhívom őket és úgy rendelem meg.
-
Lordus
senior tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
téves
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Ezt a házat néztem ki, SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black: [link]
Szerintetek kb. megfelel a kritériumaimnak?Köszi!
-
zs198
aktív tag
válasz
SzőkeKapitán
üzenetére
Szia!
Olvass vissza.
Nekem ilyen házam van.
i7 9700KF+GTX 1070
Nekem bevált
-
lacas3000
csendes tag
Sziasztok,
konfig:
Ez a konfigom:
https://pcpartpicker.com/list/xVWnCL
PCPartPicker Part List: https://pcpartpicker.com/list/68qLYHCPU: Intel Core i9-9900K 3.6 GHz 8-Core Processor ($504.99 @ Best Buy)
CPU Cooler: Noctua NH-U9S 46.44 CFM CPU Cooler ($59.95 @ Amazon)
Motherboard: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC ATX LGA1151 Motherboard ($228.00 @ B&H)
Memory: Corsair Vengeance LPX 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3000 Memory ($142.99 @ Amazon)
Storage: ADATA XPG SX8200 Pro 512 GB M.2-2280 NVME Solid State Drive ($78.98 @ Amazon)
Storage: Seagate BarraCuda 1 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($43.55 @ Amazon)
Video Card: MSI GeForce RTX 2060 SUPER 8 GB ARMOR OC Video Card ($522.99 @ Dell)
Case: Phanteks Eclipse P400S ATX Mid Tower Case ($124.99 @ Amazon)
Power Supply: Cooler Master MasterWatt 750 W 80+ Bronze Certified Semi-modular ATX Power Supply ($96.99 @ Amazon)Tudnátok msi z390 gaming pro alaplaphoz olyan házat ajánlani ami kihasználja az usb portokat? Akármelyik házat nézem, mindegyiken 2 port van + usb c. Jelenleg a Phanteks eclipse p400s tetszik, de keveslem a portokat, illetve nem tudom ez e a legjobb választás.
Kicsit dilemmában vagyok hogyan működnek ezek, mert az alaplap leírásban 4 db front usb portot ír, ez azt jelenti, hogy ha egy olyan házba rakom, akkor a portok feleslegesen lesznek ott?Köszi!
-
TestamentDNR
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok a témában (nagyon rég építettem gépet magamnak ~ 8 éve), így szükségem lenne a segítségetekre, mert nem vagyok up-to-date.
Ryzen 5 2600/3600-ban gondolkodom, a többi egység még nincs kinézve, de az biztos, hogy léghűtést használnék. Tuning nem létfontosságú szempont egyelőre.
Olyan házat keresek, ami
- ATX, min. 2db 2.5" és 1db 3.5"-os vinyó
- teli ablakos (életemben egyszer hagy csodálkozzak már rá
)
- letisztult (téglalap)
- viszonylag jó szellőzése van (nincs légkondi nyárra, kb. 27 fok szokott itt lenni)
- legfontosabb, hogy itt sajnos elég nagy a por, úgyhogy jól kellene szűrnie
- nem hátrány, ha méretes, hogy ne kelljen centizgetnem a VGA-val (Vega 56 OC, GTX 1080 körül tervezgetek)
- táppal majd alkalmazkodom
- keret: 20-25 körül lenne rá
- minőség másodrangú, nem sűrűn tervezek hozzányúlni... összerakom, és 5 évig biztos nem.
Nagyon szépen köszönöm, ha adtok egy iránymutatást. -
Diniboy
aktív tag
Üdv. Megrendeltem a focus G-t de a bolt visszamondta a rendelésem. Máshonnan kell rendelnem a tápot, és ott meg drágább a ház, 19, pedig előző helyen 14k lett volna. Mondtok pár házat 10 és 20k közt aminek jó szellőzése van? Ha nagyon nagy minőségi ugrás lenne akkor mondjuk 25ig elmennék, de nálam ennél több egy fém/műanyag dobozra már kiveri a biztit

ATX, 165mm CPU hűtő beférjen, és szeretnék elől mesht vagy hasonló jól szellőző megoldást, lehetőleg 3 venti hellyel elöl , az se baj ha van is benne már 2-3.
Jobb lenne RGB nélkül, de az nehéz mostanság xD
Szerelhetőség meg kábel menedgement másodlagos, max 2szer akarom szerelni a kövi 10 évben, a táp meg félmoduláris lesz ha minden igaz.
Szerk: halkság is másodlagos , inkább a hűtés legyen a toppon, a kettő együtt meg csak drágán megy ahogy észrevettem
Szerk2b ja és még fontos hogy a front panel kivezetések lehetőleg felfelé álljanak, ne előre, mert a gyerek mindig neki tolja a széket ha ott kiáll valami akkor annyi az USB portnak -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
FD Node 304-el kapcsolatban van vkinek tapasztalata? Mennyire melegedős típus??
-
BogyóBP
veterán
válasz
curmpli
üzenetére
Igen mert az egyik elől vilagit és nagyobb is míg a másik nem
vilagit szolidabb és árban is jobb. Ha jól emlekszem az NZXT használ pozicionalo bakokat az alaplap eogzitesnel a függőleges alaplap behelyezes elősegítése miatt is, a cooler masterben is van ilyen csak en attól tartok hogy a benne levő ventik tok ugyanazok mint a h500p mesh Ben csak annyi különbséggel hogy ARGB ventik. Viszont a tt view 31 meg kakukktojás mert a ketto közt van. En ott a hátsó ventit előre raknam így elől lenne 3 140 és hátul meg valami mast raknek. Viszont itt a táp és a hdd resz szabadon van így az egesz házban kering mindennek a levegője. Nos nemtudom mi legyen de hajlok az NZXT egyszrerusege fele mivel a h500 se egy könnyen szerelhető darab a 2 usb3 as elülső csatija miatt sem és továbbra is aggályos a két front venti ugyanis csak a saját márkájára cserélhető..semelyik másik 200 as nem jo bele. Illetve baromi sok takaró lemez ostobán megoldott kábel management viszont brutális jo szellőzés és látvány. NZXT nel is állítólag jo az airflow viszont ott az a közepén bemelyitett kereszt takaró ami gondolom a víz tartály rögzítés miatt olyan és marha nehéz lehet at futni alatta a atx kábelt a tobbirol nem is beszélve nagyon megtorne őket nem? Esetleg valaki valami tapasztalat? -
curmpli
tag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Nekem NZXT H710 van.
Sokat vacilláltam 30~35 eFt házakon, végül ez mellett döntöttem. Minőségi, elegáns, szellős,csendes. A legjobb választás volt nekem. Hangsúlyozom, hogy nekem, mert olyan gépet szerettem volna, ami alapjáraton halk, éjszaka is lehet aludni mellette, terhelés alatt jól szellőzik és jól is néz ki. Ezek permutációja a H710. Van jobban szellőző, de az mesh frontlapos, ami nekem nem tetszik és sokszor a porszűrőt lebutítják benne a jobb légáramlás miatt. Van zárt & hangszigetelt, amiben terhelésnél felugrik a hő és visítani kezd minden ventilátor, kontraproduktív konstrukció, csak alacsony terhelésnél van előnye. Szóval kérdés mit szeretnél, melyik paraméter mennyire fontos. A H710i verzió egyébként biztosít egy design világítást, amit könnyen megtalálsz a neten, illetve egy venti&hőfok szabályozó intelligenciát, amiről azt olvastam semmivel sem jobb az alaplapok által is vezérelhető funkcióknál. Kb +10K az ára. -
BogyóBP
veterán
Sziasztok. Ez a Thermaltake View 31 Tempered Glass ARGB haz milyen jo airflow al rendelkezik? Úgy látom csak egy nyílása van elől és az is oldalt. Ilyen tekintetben egy NZXT h710i jobb lehet. Bár nemtudom az i betű mit jelent a nevében.
-
Brekkk
őstag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy a 2 kamrás házakban a 3,5" HDD tartó a táp mellet van az alsó kamrában. Mennyire van ott melegük?
2 db 7200 RPM-es HDD ott nem sül meg hűtés nélkül, ráadásul úgy, hogy egymást melegítik?
Köszi.
Brekkk -
Bodz
nagyúr
válasz
zolo96
üzenetére
Ja persze, az előfordulhat.
Viszonylag kis ház, nagy hűtő, nagy kártya (3 ventis Giga?),stb, stb. Nálam azért szellősebb a dolog. RX580 Nitro, 2700X, Enermax T50 Axe Silent. Alacsony fordulaton a Pure Wings, Silent Wings sem egy tigris.
Olyan 4-5 féle konfigot már pakoltam bele. Igazából csak azt akarom mondani, hogy nyilván nem egy full airflow ház a PB500, de nem is szellőzik azért rosszul. Hájend kazánt meg nem ebbe kell építeni. -
kiribati
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi GTX 680 -asam. A kérdésem: ha szeretném használni milyen minimális gép kell hozzá? Leginkább Folding@Home -ra használnám. Nem tudom, hogy pl. ház mindenképp kell hozzá? nem akarok sokat rá költeni, valami régi gamer PC -re gondoltam, amibe belefér még ez a GPU. -
Lordus
senior tag
SILENTIUMPC REGNUM RG4TF TG - ezt ajánlották, hogy olcsó is és jobb is mint a Zalman, de 496mm magas, ami nem fog elférni rendesen...
-
Lordus
senior tag
HELP!
Valaki segítsen lszi! írtam már napokkal ezelőt, de nem jön válasz...
lszi!
Röviden:
45-49 cm magas házat szeretnék. magasabb nem lehet.
ATX
240-es vízhűtés lenne bele felülre
FONTOS az átszellőzés, tehát adjanak hozzá NORMÁLIS ventiket (min. 3-at, 2 elöl, egy hátul)
FONTOS, hogy kell bele 5,25 hely. 2 db nagyon jó lenne!
Mivel nem szeretném nézegetni a dvd-ket, ezért egy ajtós megoldás volna az igazi.
szín, rgb nem érdekel, persze valahogy nézzen ki a ház. lehetőleg szögletes, sima design.
beférjen nagy vga is.
tomahawk max deszka és ryzen 7 2700 cpu lesz benneár: "mindegy már", csak jó legyen. 30 körül mindenképp meg szeretném úszni. de ha 32-be kerül egy olyan ház, ami 2x jobb, mint a 29E-res, akkor persze jó lesz.
A Zalman Z9 Neo plust néztem, ajánlott is, meg jónak is írják (a kategóriájában), de a fórumtársak inkább lebeszélnek róla. (pedig nekem minden szempontból ideális lenne)kérek szépen javaslatot. köszönöm!
-
BogyóBP
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Így van de mivan ha valaki ezt nem akarja? Az bámulja a gyárilag oda csinált gödröt?
-
zolo96
tag
Abból gondolom, hogy az oldallapja meg a teteje langyos. Az alkatrészek hőmérséklete rendben van, nem túl meleg egyik sem. Hátul tolja kifele rendesen a meleget.
A saját gépemhez tudom csak viszonyítani. Igaz az csak i5-ös és kevesebb hőt termel, amit egy Noctua NH-D14 hűt. -
Bodz
nagyúr
-
zolo96
tag
-
-
JackFeryll
őstag
válasz
JackFeryll
üzenetére
SPC Signum SG1 TG -re esett a választás. (16e alatt)
Vettem bele egy ötös pakk arctic p12 pwm (pst) (9e alatt) ventilátort.Ennyi pénzért üveges jól szellőző, porszűrős, kompakt atx ház nincs is más, kategóriájában jó vétel.
Anyaghasználatra azért papír. Szerelés közben nem érzed azt hogy valami prémium termékkel van dolgod, de ezt leszámítva rendben van.Apróságok és negatívumok.:
-Lehet minden előlap ilyen, de műanyag pöckök mennek műanyag lyukba, nem szívesen szedném le sokszor az előlapot
-A ház hátulján nem a megszokott slot-onként csavaros takaró lemezek vannak hanem van egy darab ilyen és a többi pedig kitörhető alu lemez. Ezeket a takaró lemezeket érdemes kitörni mielőtt berakod a lapot mert lehet nem fog menni a (befelé való) kitörés a lapon lévő kondik és egyebek miatt. Kifelé nem fog menni a kitörés biztonságosan mert nem arra lett kitalálva és full papír a ház, elhajlana az is amit nem akarsz kitörni.
-Nincsenek gumi betétek a kábelvezető kivágások szélein.
-A hdd keret egy vékony lemez aminek a két oldalfala van lecsavarozva és ez adja a merevségét. Kihúzni viszont nem tudod egy fül miatt egyenesen a keretet (a teli lap felé) mert a felső rögzítő füle nem engedi. Hátra a PSU takaró miatt nem tudod kihúzni, jobbra a táp miatt (ha be van rakva), balra összenyomva kifér. Szóval számolni kell ezzel a kábelezés előtt. (én kivettem az egészet mert csak SSD-ket raktam a gépbe).Láttam hogy van egy Regnum RG6V TG nevű háza is a gyártónak, egy hangyányit nagyobb és talán egy fokkal minőségibbnek tűnt, de ilyet nem találtam alapfelszereltséggel csak 25 körül 4 darab 3 pines gyári ventilátorral vagy 34-ért 4 darab rgb ventilátorral én meg sajátot akartam használni a ventilátorokból.
25-ért teli ventilátorokkal venném ezt ? Igen. 40-45-ből meg megvenném a meshify-t, vagy valami hasonlót.
-
BogyóBP
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A front ventik előtti lukra gondolok igen.. ahol elvileg a radiátornak kene lennie.
-
abdulka1
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de szerintem az előlapi ventilátorok, és a CPU hűtő közötti "kihasználatlan" térre gondol.
Viszont olyan házat nem láttam még, amiben van táptakaró, meg 5,25, + 3,5"-os konzolok is. (mi mással lehetne kitölteni a helyet) -
BogyóBP
veterán
Sziasztok. Van olyan gephaz a mai kínálatban ahol ha az ember nem használ vizhutest hanem leghutest akkor nem kell egy gödröt bamulnia a házban a ventik előtt? Tehát van oda takaró lemez vagy ilyesmi.. ja és persze a tápot azért elkülönítik. Akárhány hazat nézek 1-2 kivétellel mindenhol ott tátong a lyuk a az elulso ventik előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új Asus ROG Zephyrus G14 OLED 2.8K G-Sync 120Hz RyzenAI9 HX370 32GB 2TB RTX 5070Ti 12GB W11 Garancia
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szerintem ennyiért lehet ár/érték bajnok :D

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Busterftw