- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz CriticalHit #1195 üzenetére
Mondom, az AcoustiCase után, hangsúlyozom, a meglévő eszközökkel, nekem hangos a P 180B.
A leghangosabb mindenképpen a vga-hűtés (tényleg: valami tipp, egy 6800 Ultra hűtésére?), azt tutira cserélem. A procihűtőt nem szívesen cserélném (max. a ventit rajta: az igazából nem tűnik hangosnak, inkább a hangszíne zavaró). De majd meglátjuk. Mindenesetre azon vagyok, hogy halk rendszert építsek, nem adtam fel...
Még valami: nagyon ütősen néz ki a ház három oldalának ''fényezése'', csak éppen baromi kényes: az összes ujjnyom (sima, száraz, puha ronggyal letörölhetetlenül) rajta díszeleg. Erre is szívesen vennék tippet (valami tulajtól): mivel tisztítsam? Vegyszerrel nem merek nekiesni, mert nagyon sérülékenynek tűnik a dukkó... LAN-partira járók ne vegyenek ilyen házat..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz CriticalHit #1197 üzenetére
Nem volt kicsi, inkább átlagos. Ami jó volt: szélesebb az átlag háznál, így az 5.25-ös helyek mellett elfért pl. a fölös tápkábel stb. Normálisabban el lehetett rendezni benne szvsz a kábeleket, mint a P180-ban (mondjuk sajna nem túl hosszúak a tápkábeleim az Enermax tápon, így nehéz a helyzetem; valszeg könnyebb normálisan elvezetni a kábeleket egy extra hosszú kábelekkel rendelkező táp esetében).
A 6800 Ultra, lévén extra hosszú, igen közel került a vinyókhoz (olyannyira, hogy nem is lehetett PATA vinyót berakni 2 helyre az 5-ből, mert a két tápcsatit nem lehetett volna rádugni a vga-ra - ez viszont a felső lemezkeret viszonylatában a P180-ra is igaz...).
Azzal a házzal inkább az a gond, hogy vagy komolyabb ventik kellenek bele a 800-as S-Flex-nél (ami nekem volt), vagy pedig kevésbé fűtő alkatrészek (az NW magos P4-eknél, de különösen a GF 6800 Ultránál kevésbé melegedő alternatívák sokan vannak). A felső lemez hangszigetelése rendkívüli mértékben megemeli a belső hőmérsékletet (ezt anno tapasztaltam a házi hangszigetelés során, a régi DTK házamnál is): a táp és a DVD író (!!!) is olyannyira meleg volt, hogy csak na (szinte forró volt mindkettő). Igazából a két házat kellene ötvözni szvsz: az alap az AcoustiCase lenne, csak ajtóval (annyival is kevesebb zaj jönne ki elöl), illetve alulra, külön légcsatornába rakott táppal és vinyókkal (ez nagyban megkönnyítené a belső tér hűtését).
A ThermalRight V1-Ultra elég hangos (cca. 30 dB a gyári adat): így cserélni kellene rajta a ventit egyből. A NorthQ NQ-3801-et tudtommal már nem gyártják, beszerezhetetlen (pedig sanszos lett volna). Az AC NV Silencer 5 hűtése kiváló, a hangja viszont (szerintem) sok: legalábbis ebből a házból nagyon kihallatszik. Ez a TT hűtő nekem nagyon nem tetszik: a halálom, ha kilóg a hűtés a házból... A Zalman ellenben sanszos, viszont picit félek tőle. Azért köszi a segítséget."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Szeretném lecserélni a P180B-met, valami olyanra ami kevésbé engedi ki a zajt.
Acousticase C6607-et akartam (már volt olyanom, nagyon jó ház), de már nem lehet kapni sehol, így valami hasonló kellene. Max. 50 cm magas legyen. Ötlet?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz BioNiCMaN #18205 üzenetére
Nekem is az R3-ra esett a választásom, ha minden jól megy csütörtökön meg is kapom.
A régi házamat (Antec P180B) eladom, mivel nem fér be a számítógép-asztalomba (50 cm magas hely van csak)...
Minőségi, hangszigetelt házat, ami 50 cm-nél alacsonyabb, sajna nem gyártanak.
Ami nem tetszik az R3-ban: kevés az 5.2-ös hely, sok a 3.5 colos; ésszerűbben is el lehetett volna osztani (2+8 helyett mondjuk 3+6). Nem értem, hogy minek 8 db 3.5 colos hely: aki ennyi vinyót szeretne a gépébe, az vegyen nagytornyot..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Tothgera30 #18374 üzenetére
Azért ilyen alacsonyak az árak, mert nincs kereslet...
Aki ilyen kategóriájú házat akar venni, annak általában telik arra, hogy megvegye újonnan (és ez a réteg nem is szeret használtan vásárolni). Mindez fordítva is igaz: aki használtan vásárol, annak általában az ár az elsődleges ("óccsó oszt' jólvan"), nem fogja megfizetni a "felárat"."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz proci985 #18382 üzenetére
Ez van. Mondjuk van 2-3 érdeklődő, aki írt privit, de nem tudom mennyire komolyak a szándékaik. De akkor sem esem kétségbe, ha nem kel el.
Egyébiránt szívesen lennék én is Skandináviában (itt lassan de biztosan romlik a helyzet... ).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Lecserélném a jó öreg Fractal Desing Define R3 házamat, valami hasonló hangszigeteltre. ATX méretű alaplap, és hosszú vga menne bele, 1 db 5.25-ös és max. 1-1 db 2.5-ös és 3.5-ös meghajtó. Nem kell plexi oldal meg RGB-csicsa, úgysem látszana.
A lényeg, hogy minél kevesebb zaj jöjjön ki belőle, és maximum 49 cm magas legyen (ennyi fér el: 50 cm-es helyre kell bepasszintanom).
50K-nál többet nem szívesen költenék házra, így a Define R5-öt és a Silent Base 600-at (a 601 sajnos nem fér el) néztem első körben, de természetesen más ötleteket is várok, illetve ha kicsivel drágábban van jobb ajánlat, akkor az is jöhet...
Vélhetőleg egy 10700K + RTX 3070/3080 fog benne menni, 1 NVME + 1 SATA SSD-vel, 1-2 halk házszellőztető ventivel.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz abridabri #77548 üzenetére
Terhelés alatt lehet zajosabb, alapon legyen csendes.
Mellesleg lehet hogy beérem majd egy 65W-os TDP-jű procival, és egy 3070-nel az az 500+ W inkább 300W körül lenne...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz abridabri #77552 üzenetére
Igen, kell a DVD hely.
A videón csak hőmérsékleteket látok (ha jól néztem), zajszint mérést meg nem, ez így elég egyoldalú. Egyébként nem nagyon zavar, ha 10 fokkal magasabb belül a hőmérséklet: beállítok olyan ventiprofilt, hogy ne pörögjön akkor sem ezerrel semmi, ha kicsit melegebb van a kívánatosnál.Haas01: köszi, de ezek egy része vagy túl drága, vagy nincs benne 5.25-ös hely. Egyébként a Silent Base 600 akkor ezek szerint nem ajánlott?
-
Egon
nagyúr
válasz Perillustris #77558 üzenetére
Sajnos jobban megnézve kb. az összes ajánlott ház kiesett, mivel egy kib....tt pendrive-ot se tudnék bedugni, lévén egy polc van közvetlenül a ház teteje felett, és egyik ostoba házgyártónak sincs annyi esze, hogy pl. a Silent Base 600-hoz hasonlóan, 45 fokban letört tetőrészre helyezze a csatlakozókat...
A Define R3-ban jelenleg úgy oldottam meg a kérdést, hogy vettem egy "kisfloppy-helyre" beszerelhető USB-bővítőt, így a ház ajtaját kinyitva lehet pendrive-ot bedugni (a billencsemen is van egy USB csati, alapból azt használom, a másikat csak nagy fájlok másolásakor szoktam).
A vége lehet az lesz, hogy marad a csúnyácska R3..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Szeretném megosztani keserű tapasztalataimat egy Fractal Design Define 7 házzal kapcsolatban.
Azért esett erre a házra a választásom, mert ebben - a termék honlapja és kézikönyve szerint is - elhelyezhető egy darab 5.25 inches meghajtó. Hát nem. Konkrétan nem lehet rögzíteni, a kis hangyaf*sznyi elfordítható lemez, amely a meghajtó rögzítését hivatott megoldani, nem ér el az első lyukakig a meghajtón... Mellesleg ha elérne is, nem túl korrekt a rögzítés egy ekkora meghajtó esetén, kettő darab ponton. De nem ér el.
Ezért vettem ezt a házat (ha tudom, hogy nem megy bele egy DVD meghajtó, elég lett volna kisebb is). Rettenetesen dühös vagyok, annál is inkább, mert kicsúsztam a 14 napos elállási időből (drágulásra számítva megvettem nyaralás előtt, aztán más ház körüli teendők jöttek, mielőtt belefogtam a szerelésbe).
Az már csak a hab a tortán, hogy feleslegesen túlbonyolított, nehezen szerelhető (egy darab 3.5 colos meghajtóhoz belső takarólemezeket, mint tökéletesen felesleges dizájnelemeket kell eltávolítani stb.), rendkívül módon túlárazott házról van szó.
Soha többet nem veszek semmit sem ettől a gyártótól."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest