Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • d4d

    tag

    Elnézést, hogy beleszólok a consumer vs business témába, de csak a saját tapasztalatomat osztanám meg.Van egy 13 év körüli (inkább idősebb) Fujitsu Siemens Amilo (AMD-s) gépem ami szó szerint 8-15 órákat ment és most is megy gyakorlatilag minden nap. Nem számolom ki ez mit jelent üzemidőben ennyi idő távlatában. Irtózatos mennyiségű anyag lett rajta megmozgatva (le és feltöltések), folyamatos netezés, rengeteg képszerkesztés. Full műanyag, sok embernek a trágyadomb szinonimája volt akkoriban. Új ára volt kb 90e ft.
    Nos igaz, hogy az első éveket leszámítva nem volt mozgatva (szerintem emiatt használható még mindig, bár kapott 1-2 komolyabb ütést), de a mai napig működik, használatban van úgy hogy soha nem nyúlt hozzá senki.
    Mindössze néhány alkalommal volt kitakarítva illetve egyszer kellett a ventilátort szétszedni és újra kenni a forgó részeknél, mert teljesen kiszáradt (hangos volt). De se új paszta a proci alatt se semmi más javítás/csere nem történt.
    Igen, ma már nem tudok vele megnézni még egy 480p-s videót se a youtubeon akadozás nélkül, offline az 1080p is sok neki, azt se tudom melyik évben telepítettem fel utoljára az oprendszert, de még mindig megtudom csinálni azokat a feladatokat vele amit kell, még ha sokszor bosszantó is a lassúsága, amit elsősorban netezés közben tapasztalok.
    Az hogy nem kellett hozzányúlni nem jelenti, hogy hibátlan. A kijelző évekkel ezelőtt elhalványult emiatt külső monitorra van kötve, a billentyűzet szintén rosszalkodott, ami miatt kapott egy külső logitech billt, amit még ezer évvel ezelőtt vásároltam egy soha el nem készült asztali géphez. Nyilván nem fogom megjavíttatni főleg, hogy amikor megemlítettem a helyi használt gépeket is áruló boltban a szervizes "gyereknek" milyen notebookról van szó, mennyiért csinálná meg, ha úgy alakulna, hogy odaviszem, eldobta a haját és sírva kifutott az üzletből. Azóta se találják.
    A cseréje évek óta esedékes, főleg a fenti hibák miatt és nálam is használt üzleti lesz a befutó, ha végre rászánom magam a vásárlásra. Nincs sok tapasztalatom, de amikor üzleti gép közelébe kerültem én is éreztem hogy ez nagyon más világ, más minőségi szint. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy ezek a gépek amikre sokan a fikájukat se kennék rá, talán néha nagyobb megbecsülést érdemelnének, mert van akinek ez a szint is elég. Bár nem tudom mi a helyzet a mai belépő gépeknél. El tudom képzelni, hogy egyre silányabb minden ezen a téren is és biztos régen se ez volt az átlagos. Valami oka csak volt az Amilok és a FS gépek negatív megítélésének akkoriban.
    Van a családban egy HP Pavilion is, ami használtan került hozzánk vagy 7-8 évvel ezelőtt és szintén köszöni jól van, sose látott szervizt, igaz az jóval kevesebbet megy mint az amilo. A computeres boltban a faszi kiröhögött, hogy ezek a gépek mekkora fosok, de ajánlani nem tudott semmit amivel hasonló időtartamra tervezhetnék. Igaz ma már nem divat hosszútávra tervezni semmilyen hasonló műszaki eszközzel és ha kell rákényszerítenek a cserére, ahogy azt pl a telefonommal is tették nemrég. Sikeresen letiltották a youtube alkalmazás használatát. Már nem vagyok "kompatibilis"..

    [ Szerkesztve ]

    elemlampa.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák