- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipido
senior tag
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Segitsegeteket szeretnem kerni. Edesanyamnak szeretnek egy okoskarkotot/okosorat venni, kifejezetten a pulzusfigyeles miatt. Okosteloja nincs, viszont laptopja van. A kerdesem az lenne, h melyik az az eszkoz, amelyik pc-vel (is) kommunikal? (Tehat van e olyan eszkoz, ami nem kizarolag telos oprendszerekre van )
valaszaitokat elore is koszonom -
Garaj
friss újonc
Egy nagyikarkörkötőt keresek. Nincs okostelefonja, de szeretném követni, hogy merre jár, és lehessen vele telefonálni is. Ha pulzust is méri, előny. Gyermek okosóra lenne jó, de az nagy, színes, bumszli. Mit javasoltok?
-
anrb
aktív tag
válasz
Kapanyél #638 üzenetére
A pontosítás végett:
FusedTrack - Útvonal pontosítása ritkított GNSS vétel mellett a gyorsulásmérő (+iránytű) felhasználásával. A 120 másodperces mintavétel mellett (Ultra) jön így ki a 120 óra üzemidő.
FusedSpeed - Sebesség korrekció rossz GNSS vétel mellett (pl. alagút esetén), gyorsulásmérő felhasználásával
FusedAlti - Magasság korrekció barometrikus magasságmérő + GPS alapú magasság alapján
Az ismertebb gyártók által ma használt Sony CXD5603GF GNSS chipnek nem erőssége a pontosság, ráadásul az sem biztos, hogy az újabb műholdak (GPS III, Glonass-K2, Beidu 3) által biztosított jobb pontosság a jelenlegi hardverrel működni fog. Most is SBAS, GBAS megoldásokkal segítik a jel pontosságát.
Ha a legpontosabb helymeghatározást szeretnél, akkor újgenerációs telefonnal tudod megtenni (pl. Snapdragon 855, Kirin 980/990 alapon), amiben van többsávos Galileo támogatás, és kellően nagy az antennája.
Órában a csúcs ma is a Suunto Ambit 3 (SiRFstar V), Polar V800 (SiRFstar IV). Mindkettő 2014-es, kifutó modell. -
topyjo
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy NO1 DT58 okoskarkötőt. BT párosítottam a telefonommal, jelzi is, hogy van kapcsolat, de az alkalmazás (HPlus) nem találja az órát.
Több telefonnal is kipróbáltam, mindhez kapcsolódik, de az alkalmazás nem szinkronizál.
Van esetleg más app, vagy kuka az egész? -
Kapanyél
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Oda jutottam, hogy a Suunto óráiban a FusedTrack vagy a Fused-akármi pont erre jó: a gyorsulásmérőit használja a pontos mozgáskövetéshez.
Igaz, ezek már órák és nem karkötők, sőt okosak is, de mivel sporteszköz/célgép, inkább itt kerestem a megoldást.Az Endomondo képernyőjét nézve látszik, hogy 3-5s-ként frissíti a tracket, tehát eleve a szoftver is butít a pontatlan GPS-jelen. Azt viszont nem értem, hogy egy telefon, amiben van G-szenzor, digitális iránytű, dőlésérzékelő, lépésszámláló meg minden ilyen frászkarika, az hogy a bánatban nem képes kombinálni az összes érzékelőjének a jelét és abból megadni a pontos koordinátákat? Vicc, hogy 2019-ben egyedül a Suunto operál ilyesmivel.
-
balpis
őstag
válasz
Kapanyél #633 üzenetére
Szia!
Biztosan kell az a 0,1sec-es GPS tracker?
Futsz 3-4m/s sebességgel, esetle intervallumban 5-tel(6-tal?). Szükséges valóban a 30-40 (esetleg 60cm-es) mintavétel? a 3-4m-es biztosan kevés?
A GPS általában nem istud ilyen pontosságot - max. haleteszed és átlagol hosszú időn át...
Alapvetúen a V800-as polar óra - de bármelyik komolyabb garmin vagy Suunto alkalmas bármilyen futó edzéshez.
Egyébként az Endomondo valóban nem tud ilyen sűrű mintavételt, ráadásul ha exportálod a tracket még ritkítja is rendesen... -
anrb
aktív tag
válasz
Kapanyél #633 üzenetére
Szia,
Létezik 10Hz-es GPS hardver és szoftver, de szerintem a legtöbb konzumer cucc 1Hz-es helymeghatározási frissítést tud, a telefonos appoktól a sportórákig (Garmin, Polar, Suunto, stb.). Profi cuccok (pl. Polar Team Pro) biztos tudnak többet is, de az más árkategória. Az a helyzet, hogy a jelenlegi GNSS publikus pontosság (GPS, Glonass, egy sávos Galileo vevő) miatt nincs különösebb jelentősége a mintavételezési freqvenciának.
Garminnak volt régebben ANT+ támogatású karkötője. Ha már van mellkaspántod, miért nem órát nézel? Elég nagy választék van belőle. -
Cyborg
őstag
Szia,
Mi Band 4, Honor Band 4/5, ezek mind tudják a kivánt dolgokat egész olcsón, itthonról talán beleférnek a keretbe, aliexpressről 10.000 alatt megvannak lazán.
Kapanyél
szerintem egyik fitnesz karperec sem kommunikál külső mellkas pánttal, hacsaknem van a polarnak vmi saját karperece erre. Nem igazán vagyok képben ezekkel a dolgokkal, de Szerintem erre okosóra kell neked, vagy telefonos app, és abból is lehet, hogy csak saját márkás dolgok kommunikálnak így egymással. -
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Egy hölgy ismerősöm szeretne venni okoskarkötőt. Amit tudnia kéne: alvásminőség-monitorozás, lépés számláló, pulzus mérés. Van használható verzió itthon kapható, 10000-15000 között?
Köszönöm.
-
Kapanyél
őstag
Hello!
Létezik olyan tracker, aminek saját GPS-e van és az olyan frissítési sebességgel rendelkezik, hogy intervall-futás edzést is le tud követni?
Jelenleg a Samsung S8+-szal járok futni, de ha minden almenü minden extra prioritását bekapcsolom és még a képernyőt sem engedem kikapcsolni, akkor sem akarja a 0,1s GPS mintavételezését rögzíteni. (aztán lehet, hogy csak az Endomondo a szar).
Szóval olyan kell, aminek atompontos, akkurátus GPS-e van, esetleg mér pulzust is, vagy csatlakoztatható hozzá külső Polar mellkaspánt.
Ár nem számít. -
tomio
tag
Köszi
Amúgy nagyjából #627 esete áll fent nálam is: "Nincsenek nagy elvárásaim, első okos/fitneszkarkötő lesz, az alvásmonitor része érdekel leginkább"
Amúgy én a Honor Band 4-et néztem ki az alvás-mérés miatt (jónak mondják). Nem külföldi rendeléssel hanem hazai bolti garanciás vásárlással. A Honor Band 4 úgy 14000Ft körüli áron elérhető. A linked jó a 3 készülékkel! Csak band 5 nincs ott ahol 4 van. Nem akarok amúgy nagyhirtelen belevágni. Lehet várok mégtovább és majd lesz HB5 is mire elhatározom magam.
Amúgy kijelző majdhogynem érdektelen: az alvás-mérés a lényeg, meg az egyéb mérések, és majd normális kijelzőn leolvasom. Kültéren nem tervezek semmit. GPS meg még kifejezetten jó is ha nincs egy készülékben Xiaomi Mi Band 4-ben a GPS-es-be kisebb akku fért :/ Ha az tudná a jobb alvásmonitorozást, akkor kifejezetten örülnék h a noGPS verzió kapható itthon és még akksit/üzemidőt is nyerek
Amivel készülékkel a fórumban indítottam viszont plusz funkciókat is tud. Amik számomra messze-messze hasznosabbak lennének mint h GPS, meg üzenetolvasás vagy bármi ezeken az egérmozis kijelzőkön. Ilyen 1"-ról meg 120x240 és környéke felbontásról beszélünk...Szerk.: Huawei Band 3 Pro viszont utánaolvasós, mert eddig nem jött szembe
-
tomio
tag
Írják, hogy nem android Wear OS operációs rendszer fut rajta, hanem firmware (fw).
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! A nejemnek vettem régebben egy MGCOOL Band 2-t.
Nagyon elégedett volt vele,a mai napig megvan neki. A gond az,hogy nem találom a manualt,amit küldtek vele azelőtt. Természetesen másik telefonnal szeretné most használni,és kellene az App hozzá. Sajnos nem találok olyat,amivel ismét működő képes lenne. Mivel másik email címe van,a Play-ből nem tudom előcsalni a könyvtárból a régi megfelelő appot. Narancssárga hátterű volt a kezelő felülete az appnak. Tudnátok segíteni?
Köszi előre is!! -
zmilaner
tag
Sziasztok!
Huawei Band 2 Pro és Honor Band 4 között vacillálok. Nincsenek nagy elvárásaim, első okos/fitnesskarkötő lesz, az alvásmonitor része érdekel leginkább, plusz a néha-néha futkározás trackelése de leginkább a kíváncsiság (a mindenféle IT és okos gadgetek felé) vezérel. Telekom előfizetéshez 80 forint eltéréssel tudok választani a kettő közül, így gondoltam rákérdezek melyik jobb/ajánlottabb. Köszi! -
Cyborg
őstag
Igen, a techlabor, meg a rendeljkinait, az az. Azok csak hírek, infók, felsorolják a gyári specifikációt, sajtó fotók vannak kirakva, és ennyi.
A tesztarénás az valódi tesztnek látszik, saját képekkel.
ott rögtön az első képen látszik, hogy mekkora a különség a valóság és a reklám képek közt, a második képen látszik, hogy valójában milyen pici a kijelzője. Az is látszik, hogy ips, nem oled, ergo napon nem fogod látni, amit a 4. kép kitűnően illusztrál. A applikácó is gagyi hozzá.Ezért írtam, hogy ÉN nem kockáztatnék egy ilyennel, annyiba kerül, mint a tuti vételek, amikben jobb kijelző van, és jobb app van hozzá, jönnek frissítések, és van közössége.
Ebben a hsz-ben van 3 link, azokra vess egy pillantást, hátha tetszik valamelyik, ezek bevált termékek.
-
Cyborg
őstag
A 3 linkből 2 reklám csak, nem valódi teszt, de a 3-ban sem vagyok biztos, hogy valós élményeken alapul.
Én ennyiért nem kockáztatnék. Pont ennyibe kerül a mi band 4, honor band 4-5, vagy a huawei band 3 pro, amibe van gps. Ezek ráadásul tuti jól működnek, és rendes applikáció van hozzájuk....amennyiben mégis alfawiset veszel, gyere vissza légyszi, és számolj be a tapasztalataidról.
-
tomio
tag
Sziasztok!
Alfawise I7e okoskarkötő a maga ~10eFt-os árához képest igencsak jónak tűnik. Viszont itt a PH!-n nincs találat...
Olvasni róla pedig magyar oldalakon is [1] [2] [3].
EKG és vérnyomás mérés.
Cikkek jónak hozzák. Ráadásul úgy tűnik elfogulatlanul! De azért ott van kupon/ajánló/szponzori szál.
Nem OS fut rajta, hanem FW -> DE! "Bizonyos funkciók használhatók mindenféle extra eszköz nélkül is, mint például a lépésszámláló, alvás minőség megfigyelése, ébresztés, pulzus, stopper."
Van aki ismeri, használja? Vagy ismer olyat aki használja? Vélemények? -
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Abban kérem a segítségetek, hogy találjak egy eszközt, ami segít az epileptikus rohamok előrejelzésében/monitorozásában.
Alapvetően, a cél valami okosóra/fitneszcucc szerű dolog, amiben EGYSZERRE van giroszkóp, EDA méréshez érzékelő (bőr elektromosság), illetve PPA érzékelő (optikai vérnyomásmérő, vagy mi?).
Köszönöm! -
anrb
aktív tag
válasz
kvojnovics #618 üzenetére
Üdv!
Egyértelműen Garmin, szerintem elég az FR245M. Elsődlegesen sportóra, korlátozott program futtatási lehetőséggel (ConnectIQ) és néhány okosfunkcióval. A kijelzője pedig szerintem OK.
Ha viszont okosórát keresel, és iphone-od van, akkor az Apple Watch is jó lehet. Viszont sport célra kevésbé használható.
A másik három felejtős.
-
kvojnovics
tag
Tiszteletem!
Őszinte leszek; nem tudom, hogy jó helyen járok-e? Ha nem, akkor előre is elnézést, illetve kérlek irányítsatok át a megfelelő helyre!
Magas intenzitású intervall edzés követéshez keresek okos karkötőt/órát!?
A legfontosabb természetesen az, hogy kövesse le az edzést és kapjak róla adatokat; de nagyon tudnék annak örülni, ha mondjuk a karakötőre/órára át is lehetne küldeni az edzést (ami egy időzítő formájában le is vezetné (20sec mozgás - 10sec pihenő...))! Remélem érthetően írtam le!
A karkötők, illetve órák amiket eddig nézegettem:
Xiaomi Mi Band 4 Global (nem tudom tudja-e követni, azt meg annyira sem, hogy le tudja-e vezényelni, akár külső programmal)
Xiaomi Amazfit Stratos/Xiaomi Amazfit GTR (nem tudom tudja-e követni, azt meg annyira sem, hogy le tudja-e vezényelni, akár külső programmal)
Samsung Galaxy Watch 46mm eSIM (azt hiszem van benne autómatikus mozgáskövetés, ami nem tudom mire elég, illetve talán egy időzítőt ha találtam hozzá (TIZEN rendszerre eléggé elhanyagolt programok tekintetében))
Garmin Forerunner 245 Music/Garmin Forerunner 945 (azt hiszem, a Garmin szoftverével készíthető rá saját edzésterv, ami átküldhető az órára (viszont félek a kijelzőtől és a kezeléstől, ahogy egyébként a Xiaomi Stratos kijelzőjétől is, ami ugyanúgy transzflektív))
Apple Watch 4 (van saját beépítet magas intenzitás edzés nyomkövetése és egy rakat plusz olyan funkció ami tetszik; valamint egy rakat program rá, ami folyamtosan bővül (cserébe nagyon drága és jó esetben ha 2 napot kibír az akku))
Egyelőre ennyi let volna!
Előre is elnézést és köszönök mindent!
Kellemes napot!
-
Bargab
tag
Üdvözlet!
Eddig egy Mi Band 2-t nyúztam, de sajnos utódot kell keressek helyette.
A Xiaomi Mi Band 4 és a Huawei Honor Band 4 között vacillálok. Most hasonló árban tudnám megvenni őket és a tesztek alapján is kb. hasonló tudással rendelkeznek. Heti 1-2 alkalommal eljárok úszni, jó lenne ha pontosan mérné azt is (a Mi band 2 nem tudta).Melyik ajánlott a kettő közül? Akkumulátoridőben melyik jobb? Melyik mérései tűnnek pontosabbnak?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
gtesteban
tag
válasz
interstate76 #614 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
gtesteban
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Két okosóra között agyalok. Honor Band 4, vagy Huawei Band 3 Pro. Melyiket ajánlanátok? P20 Pro-m van, ahhoz vásárolnám. Köszönöm a segítséget előre is! -
anrb
aktív tag
-
anrb
aktív tag
válasz
Johnny_vT #608 üzenetére
Szia, tapasztalatom szerint a Xiaomi/Huami féle tracker-ek - amelyek a MiFit-hez kapcsolódnak, még a jobbak közé tartoznak. Ennek ellenére mindig lesznek olyan tevékenységek, melyeket nem fog felismerni/lekezelni az eszköz algoritmusa (pl. bevásárlókocsi tolása), mivel lépésszámlálást lábon kell végezni.
Van számtalan egyszerű lépésszámláló, amit csíptetni kell (pl. Withings/Nokia Go), vagy zsebre is lehet vágni a trackert (a Mi band 2 például zsebben simán elfér).
Dedikáltan lábon kell mérni pl. a Honor Band 4 Running Edition-nel (10e alatt) vagy sport szenzorokkal. Futáshoz footpod-ot/wattmérőt, biciklizéshez sebesség/pedálfordulat/wattmérőt lehet venni. -
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
A barátnőm új fitness karkötőt/okosórát/valamit szeretne venni, ennek kiválasztásában kérem a segítségeteket.
A probléma, amiért a mostani Mi Band 2-t cserélni akarja: zsebre tett kézzel, kézben tartott táskával sokszor nem számolta a lépéseket, illetve nem jelzi ki a napi aktívan töltött perceket.A lényeg tehát az lenne, hogy a lehető legpontosabban kövesse a napi mozgásokat (főként séta, bicikli) és a kijelzőn vagy a telefonos appban legyen egy emlékeztető, ami zaklatja, ha túl passzív. (A Mi Band rezgése nem elég motiváló
). Zenelejátszás mint extra még szóba jöhet, de egyéb okosóra funkciókra nem vágyik.
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
Fitness tracker vásárlásán gondolkozom. Iphone 8-am van, nyilván a legjobb az az Apple Watch lenne, de nem szeretnék annyit kiadni érte.
Az alábbi igényeknek kellene megfelelni a terméknek:
-GPS
-Színes kijelző
-Minimum 5 napos üzemidő
-Maxiumum 50 ezer Ft-ot szánnék rá.
-Pulzusmérés
-(Futáshoz használnám)Néztem a Band 3 prot, de eléggé negatív véleményeket olvastam róla itt a fórumon (nem jönnek át az üzenetek, értesítések) Ha valakinek ez mégis bevált, szívesen fogadom a tapasztalatait.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy fitnesz karkötőt, 20 ezer Ft-ig (+/- 2 ezer).
Az alapvető funkciókon kívül az lenne fontos, hogy a telefonról jövő szöveges értesítéseket jól kezelje.Nem vagyok képben ezekkel a termékekkel, így rátok bízom a döntést.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Stellar Blade
- iPhone topik
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- PlayStation 5
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Kerékpársportok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest