- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
baluka26
veterán
válasz
benvolio #11628 üzenetére
Milyen Technics fejesed volt?
Az AKG K512öt hamarosan összehasonlítom egy HD485-tel, de szerintem ez az AKG iszonyat messze van egy stúdiós hangzású fejhallgatótól...
Ez butaság, hogy elsőre tetszenie kell...Nagyon sok review kezdődik úgy, hogy eleinte ilyen-olyan fos volt, aztán 50 óra után verhetetlenné vált... -
baluka26
veterán
válasz
schawo #11620 üzenetére
Erre van igény. Egyszer olvastam egy cikket, hogy az is előfordul sokszor, h megmutatják az előadónak teljesen profin masterelve, és az előadók kérik, hogy olyan legyen mint a "popsztároké" (ergo kb 1-2 dB legyen a dinamikatartomány). Szerintem vannak olyan dalok egyébként, ahol nem igazán kell dinamikusnak lennie, mert nem szólna jól. (pl. egyes érzéseket, gondolatokat kifejező dalok)
De ez csak magánvélemény.
Benvolio: CAL! -
baluka26
veterán
Runner: 8ezerért simán megéri, ha nem tetszik eladod 10ért
Torzi: Szerintem gyűjts még egy kicsit egy Logitech Clearchat-re, azok annyira nem rosszak már állítólag. -
baluka26
veterán
válasz
schawo #11573 üzenetére
Jaaa, értem
Elértünk valamit, moderátorok megváltoztatták az 5.1es topik nevét, viszont ennek marad egyelőre ez -
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #11541 üzenetére
A HD1V-nek rossz a potmétere, csak maxra tekert állapotban "lehet hallgatni" (nemrég taglalták a fejhallgató erősítős totyikban)
E-MU viszont jó. -
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #11539 üzenetére
Ha konkretizálnád a kérdést, az jobb lenne. (Melyik DAC-ról és hangkártyáról van szó)
De elvileg igen, saját tápos DACnak jobbnak kell lennie, mint egy belső hangkártya. -
baluka26
veterán
Egy HiFiMAN HM-801 tulajdonában azt hiszem mindenkinek megváltozna a hordozható lejátszóról való zenehallgatásról alkotott véleménye.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy út közben az mp3 és egy 10ezer forint alatt IEM/fejhallgató bőven megfelelő. És akkor nem is kell félteni, hogy hamar tönkremegy, vagy elázik stb. -
baluka26
veterán
Én úgy gondoltam, hogy tesztelek a logout írásba azokkal, amikkel én gondolom, és ha valakinek van külön kérése, annak szívesen megírom privátba.
Megvannak már azok a számok amikkel tesztelni szeretnék. Populáristól a komolyzenéig gondoltam, 5 kategóriában.
Persze mindent flacban, CD-ripből. Nem akarok még itt vinyl rip/cd rip különbségekkel is belekavarni a képbe. -
baluka26
veterán
Ezeknek a fejhallgatóknak nem a meghajtásával van gond, hanem hogy milyen minőséget produkálnak integrálttal. Nekem augusztus hónapban végig integrált hangkártyáról ment a HD555, és annyira unalmas volt, hogy borzasztó. Hangerővel semmi gond nem volt. Pedig előtte a hangkártyám nem volt nagy szám (SB Xtreme Audio). Prodigy HD2-vel más lett a helyzet, aztán a kis csöves mindent megváltoztatott!
Mik ezek amiket linkeltél? Ha zanék, inkább számcíemeket mondjál, jobban szeretek flac-kel tesztelni.
A tesztet megpróbálom összedobni még a héten, még kölcsön kell kérjem barátnőmtől a HD485-öt, az AKG meg a másik Senn háznál van
Zinho:Látom Te is most lettél fanatikus tag, gratulálok -
baluka26
veterán
válasz
FireKeeper #11529 üzenetére
Végülis, 3 egymás felett lévő kategória, és mindegyik jó választás az árkategóriájából
Jövő hét végére megpróbálok összedobni valamit
Zenetéren különleges kívánság esetleg? -
baluka26
veterán
Lenne igény egy AKG K512 vs. Sennheiser HD485 vs. Sennheiser HD555 tesztre?
-
baluka26
veterán
válasz
AMDFan #11525 üzenetére
Nem bír, fele annyit sem igazából
Csak kíváncsi voltam, fejről levéve, óvatosan tekergettem, és amint egy torz hangot hallottam visszatekertem, nehogy gond legyen
Viszont egy ilyen erősítőbe szerintem érdemes Neked is elgondolkodnod, sokkal jobban szól, mint a Prodigy HD2 erősítője, és 15ezer forint alatt hozzá lehet jutni -
-
baluka26
veterán
Rádugtam kicsit az erölködőre AKG K512-t. Az első meglepő dolog, sokkal később és kevésbé torzít, mint a HD555-m (hangerőben).
A hangja nagyon dübörgős, vannak magasok, de alig hallható. Mélye nagyon dübörög. Soundstage egyelő a nullával. Semmi térérzet, minden az agyadban szól. Amúgy annyira nem rossz.
Meglepő, hogy nagyon rossz forrásról még jobban is kedvelem, mint a Sennheiseremet (laptop), de erőlködőről már felejtős. MP3-hoz, amikor úton vagy továbbra is iszonyat jó a kis osztrák -
baluka26
veterán
válasz
mclaren777 #11450 üzenetére
Max 5k: Ezt inkább hagyjuk, de ha nagyon kell mondani valamit, akkor Sennheiser HD201
Max 10k: Bassheadeknek Sennheiser HD202 egyértelműen. -
baluka26
veterán
-
baluka26
veterán
Valaki tud nekem Sennheiser HD555 újrakábelezésében segíteni?
Másfél méteresre szeretném cserélni.
Igazából csak maga a folyamatot ha valaki részletesen leírná nekem azt nagyon megköszönném -
baluka26
veterán
válasz
Recon666 #11434 üzenetére
Ha belegondolunk, ugyanez a Sennhieser 5ös szériája. Ugyanaz a belső, a külső más.
Nem hinném, hogy a Denon ennyivel többet ér, talán kétszer olyan jó lehet, mint a CAL!, csak még meg kell fizetni a kis Denon logót is rajtaHozzátenném, egyiket sem hallottam, ez pusztán gondolat
-
baluka26
veterán
válasz
FireKeeper #11421 üzenetére
Sennheiser HD485, Sennheiser HD515
AKG K514
Ezek jók lehetnek szerintem
Végleg összeállt a láncom. Audiotrak Prodigy HD2, Choseal Q854 RCA kábelek, Bravo V2 erősítő, RCA/Shu Guang csövek, Sennheiser HD555 moddolva -
baluka26
veterán
-
baluka26
veterán
válasz
Tomate #11302 üzenetére
Tomate: Csináld úgy ahogy én, ebayen egy Prodigy HD2 RCA-n egy Bravo V2-re, ha ügyes vagy 25 körül kijössz! (max plussz 2-3 ezer pénz) és ez tényleg jól szól HD555-el, ugyanez az én láncom is
Mandarinn: Lefedi az egész spektrumot, ezért elvileg gyorsabban járatódik be.
Menthor: Sennheiser HD201ig gyűjts, az már egészen jó belépő. Nincs harag természetesen. -
baluka26
veterán
válasz
menthor #11291 üzenetére
Elnézést, miről beszélsz?
Ha a fiatalok 90%-nak van pénze arra, hogy hétvégente berúgjon egy jó kis szórakozóhelyen, full divatos cuccokban, akkor nehogy már egy 20-30ezer forintos fejhallgató olyan nagyon drága legyen
Bezzeg egy processzortért mindenki szemrebbenésmentesen kiad több tízezret...nem is értem -
baluka26
veterán
dudika10:
Köszönöm, h megerősítettél
bigmasterg:Alig várom, h leírd az érzéseid a fejhallgatókról.
Zinho: Erre a párharcra is kiváncsi leszek. Miről hajtja apukád a HD555-t? -
baluka26
veterán
Látom megy a hatalmas Superlux vásár
Majd ha meg lesz srácok, valaki aki hallott már kismillió fejhallgatót (pl Schawo) írna egy kis review-t logoutra/ide fórumra?
Nagyon megköszönném
Szerintem azt a plusz költséget megéri egy velúr, legalábbis kényelem szempontjából -
baluka26
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #11207 üzenetére
Sz@rt nem ajánlunk senkinek!
Használd egészséggel és üdv a táborban!
Majd azt lesd mi lesz miután kicsit bejáratódik a kicsike -
baluka26
veterán
válasz
Mandarinn #11198 üzenetére
Az már csak személyes dolog, hogy mi tetszik jobban kinek, meg pszichológia.
Ha a HD555 és a HD595 minden egyes pontjában megegyezik, kivéve a kis ragasztott vacakban, meg külcsínben (krómcsík, kicsit sötétebb szín, Sennheiser logó a rácson)
HD 5×8-at nem láttam még, de olvastam azthiszem head-fin, hogy egy és ugyanaz mint a régi HD5×5-ösök, csak a rácsokkal variáltak -
baluka26
veterán
#1.:VBR 320?!
#2.: A HD558-ban ugyanazok a hangszórók vannak, mint az 595-ben és az 555-ben, csak a fejhallgató akusztikájával játszottak a mérnökök -
baluka26
veterán
Megjött a kis törpe Barvo-m
Eddig fantasztikus 15 perc után
-
baluka26
veterán
válasz
gyuromoj #11166 üzenetére
#1.: Erősítő azért kell, hogy jobban kihajtsa a fejhallgatót. Habár a Sennheiser HD555 csak 50 Ohm-os, mégis azt mondják, hogy erősítővel sokat javul a hangminősége. (Mint általában az összes Sennheisernek)
#2.: Bátyám és saját tapasztalatom szerint a zárt inkább befelé szigetel, mint kifelé. Mondjuk a soundstage moddolt Sennheiseremnél biztos, hogy halkabb kifelé, mert az ugyanolyan hangos ki, mint be.
#3.: Szvsz nem éri meg a felárat, kivéve ha szükséged van a tartóra, mert azt külön megvenni kb 4500 forint. -
baluka26
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #11146 üzenetére
Szerintem igen
De amúgy Sennheiser HD555 az apróból, 22ért
HD555-558-ban ugyanazok a hangszórok vannak, megint a rácsokkal variáltak Sennheiserék -
baluka26
veterán
#1: Habszivacsot megtartod, és ha gariztatni kell, akkor visszaragasztod=nem vész el a garancia. Ez egy iszonyat nagy tévedés!
#2: Külföldön a HD595 és az 555 között nagyobb a különbség (kb 60 dodó a legjobb esetben)
#3: Egy szavazat a Sennheiserre, nekem is ilyen vanMondjuk a HD555 csak 100 dolcsi
#4:A HD555 és 595 közti árkülönbségbe azért azt is nézzük, h a HD595-hez adnak egy kb 5000 forint értékű tartót, és a designja is valamivel "komolyabb".
#5.: Nekem HD555-höz lesz Bravo V2 erősítőm ebay-ről, 12ezer forintért! Az azért eléggé olcsó -
baluka26
veterán
válasz
krisztianAMG #11111 üzenetére
Ez egyértelmű, hogy Sennheiser!
De ha ennyit áldozol rá, akkor HD555 az apróból -
baluka26
veterán
válasz
lajosx #11097 üzenetére
Ki kell pürobálni, hogy tudd melyik tetszik jobban!
Ha 2-3 fejhallgató közül szeretnétek választani, akkor szerintem nézzetek körül, hogy hol lehet meghallgatni! Azt kell venni ami nektek tetszik, nem azt amit mi ajánlunk
Abban tudunk inkább segíteni, hogy elmondjátok, hogy mire/mennyiért/hol/különleges kívánságok, és ajánluk egy pár fejhallgatót! -
baluka26
veterán
-
baluka26
veterán
-
baluka26
veterán
Gaboo007:Szvsz a HD650 jobb, mint egy K701
És még szebb is
LoudDarkness:Miért kérdezel, ha egyébként nem fogadod meg a tanácsot, és a másikat választod annak ellenére, hogy nem ajánljuk?
Akos: 5ezer alatt az ajánlatos, aminek tetszik a külseje, a többi kb tökmindegy -
baluka26
veterán
válasz
nyunyu #10923 üzenetére
Ez miért lesüllyedés?! Szerintem több embernek van igénye jó minőségű gamer fülesre a lanpartyhoz, mind audiofil hi-fi cuccra, és egy gyártónak az érdeke, hogy kiszolgálják az igényeket. Szerintem kifejezetten jó, hogy a tömegmárkákon kívül a hi-fi gyártók is beszállnak ebbe a részbe
Amúgy ez a fejhallgató amúgy már legalább egy hónpja fent van AKG honlapon.
SanyixXx: Koss PortaPro -
baluka26
veterán
Amúgy aki ilyen grafikonok alapján választ fejhallgatót, az konkrétan hülye szerintem.
-
baluka26
veterán
válasz
jaffa 2843 #10866 üzenetére
Szerintem vegyél egy sokkal olcsóbb SteelSeries Siberia V2-t, és a többi pénz meg tartsd meg
Fölösleges ennyivel többért venni egy nem sokkal jobb fejhallgatót. -
baluka26
veterán
válasz
jaffa 2843 #10866 üzenetére
Miért kell headset?
Fejhallgató+egy asztali mikrofon nem lenne jó?
Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest