- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
Ott volt a smiley. Meg az aláirásom is. Ennyire kell komolyan venni, és rohhanni felvásárolni a 7xxas sorozatot.
Egyébként akármilyen erősítő kerül eléjük, lesz mélye. A nehezen hajthatóság nem ebben nyilvánul meg. Csak mosott izé lesz,meg trombita,zongora,dob dinamikacsúcsánál összezuhan a zene.
-
bajnokpityu
félisten
Az első mondatre: tényleg nem érzem túlzásnak. Kevés dologba tudtam hifinél beleszeretni, de ez az egyik. Első héten még nem éreztem mindenben jobbnak a K500nál. Canamp...
A második felében meg valszeg igazad van. erősen hasonlít néhány hónappal ezelőtti HD800 felvetésre.
Félre a tréfát: ugyan tök más stilusú fejes, de másik kedvenc a hd580. Mint már írtam, csak nagyon jó forrásról. Csak,h ne legyek elfogultnak kikiáltott
annyira
-
bajnokpityu
félisten
Természetesen K701,K702
Tovább fejlesztgettem a tranyós füleserősítőmet.
Nélküle tényleg nem találtam meg azt a potenciált a kicsikébe, ami miatt kb életem végéig boldogan tudok rajta zenét hallgatni. Nem mondom most sem,h mindenkinek tetszik, pl a terét néha nem szeretem,de hogy benne van a bugi, az tuti
Dave: tényleg nem cserélném el ezt a párost semmi más fülesre, amit hallottam, libabőr, basszus. Vagy, ahogy Rudolf mondaná: erre áll.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#56474624 #42479 üzenetére
Nekem is az asztali lánc az első, mindig az is lesz. Füles onnan indult nálam,h szükséges rossz, elválasszam magam a külvilágtól. namost, ez már teljesen héttérbe húzódott, K701 semennyit nem szigetel. K500 sem.
De ami problémákat írtál, hogy mi teszi Neked a zenehallgatást élvezhetetlenné, nah,az sztem pont megoldott.
Valódi színpad nyilván nem lesz. K1000-t annó úgy írtam le,h egy nagyon alap hangfalas lánc tere. De ha csak az kell, hogy a hangszerek szétváljanak, ugyanakkor a zene tudjon folyni, és tudj magára a zenére figyelni, az megvan jó füles láncon. Tök jó hangszerhangokat is tudnak a fülesek. Ha nem is remegteti a kanapét a füles,de tök hiteles mélyet tud csomó. Simán tudom élvezni a zenét fülesen is. Vagy csak elfogadom,h másik liga...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #42438 üzenetére
Csak a füles erősítő, és a forrás lehet ludas. Az alapján ahogy leírtátok ezt a 1100es fülest, senkinek nem lehet normális, egy normális erősítő+forrás párossal.
Amúgy lesz egy meglepim, ha köv( néhány hét múlva) alkalommal eljösz.
Dead már ízelítőt kapott belőle.Dudi:ne hisztizz. Összes hifis, zenés fórum ilyen. meg a vidkariké, meg mindenhol, ahol 1nél több ember jár, van véleménykülönbség.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #42268 üzenetére
Minek,ha úgysem használnád?
Hasonlít ahhoz az elméleti kérdéshez, hogy elcserélném-e egy-egy konkrét 5-20x annyiba kerülő láncra a sajátot? És akkor az iratlan szabály, hogy el nem adhatod, és veszed meg újra sajátot.Szóval elfogadnád a d1100at,de akkor használni is kell
Balu: én még olyan fülest nem hallottam ,aminek jó is és sok is volt a mélye. Csak olyat, hogy aminek gyors mélye van(nekem ez is kell a jó mélyhez), de nem több az a mély, az általam normálisnak tartotthoz képest.
pl K500,601,701,840 nekem ez a normális mennyiség/minőség.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #42024 üzenetére
Nem ismerem a pici AKGket, sem a zárt K550et. A nagy AKGk, amiket ismerek viszont teljesen nyitottak. Nem nagyon tudom megkülönböztetni, hogy a zenéből jön a zaj, nesz,v kintről. Ez akkor nem lesz nyerő.
Contaxg: talán ezért sem jön be nekem sem a dt880. meg a hd650.meg még sokan.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #42013 üzenetére
Te meg közösségiben koptatod főleg.
Motorosokkal nekem is volt 2000hsz,de az tán 0,25ös szorzóval megy.Egyébként épp csöveset építek, de előre érzem,h alacsony lesz a felbontása, és visszafogja a rendszert. Igazából most sem vonz eléggé a cső,de ez most kihagyhatatlan projekt volt...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #41927 üzenetére
Nagyon minimális differencia volt a gyári és a DIY között. Enyémben alps poti volt, de ettől még csak a tekergetés közben a sercegésből lehetett rájönni,h melyik megy.
kb annyi votl a difi, hogy enyémben nem gyári opa volt.Presi/canamp sztem izlés dolga. Presi pontosabb, tisztább, Canamp meg lendületes,mosós.
Dead:egyetlen ismerősömnek van HD800asa Hivox erősitővel. Azt mesélte,h átment hozzá staxos cimborája, és ámult, hogy mennyire hasonlít rá.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #41911 üzenetére
Itt Baluét mondják egyik legjobb erősitőnek. Azzal tudjuk majd, ha minden igaz összehasonlítani, sajátot. Kár, hogy most épp nicns az "új" verzióból itthon, és nem is lesz sztem 2-3 hétig,azzal lennék igazán kíváncsi, ez a mostani mosottabb, kevéssé éles, és dinamikus.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #41901 üzenetére
Canamp+nagy felbontású füles? Ez vicc?
Olvastam,h mennyire ajánlják a canamp+k701 legendás párosát. Nem igazán értek egyet.
Kissé ferrári motor trabantban érzésem van tőle.Nekem a dt880 a lavry erősitőjével hasonlóan nem volt értékelhető, hasonlóan a saját erősítőmmel. Nem értem, mi a jó benne. T1 ben gondolom azért már benne van a bugi.
Egyébként nem értem,miért kell a T1et szinezni? Annyira húz valamerre?
Parker: én a k701+saját erősítőmről beszéltem. Száraz, ebben valóban hasonlít. És nem én hasonlítottam focallal, hanem Tonyo, akinek focalja van.
Nagyon szívesen gyártok másikat,de a sajátom egy agyonmoddolt példány. És nem is szól jól, mint pl Deadé. Folyamatosan variálok vele, ezért már annyira randa a nyák, hogy ennek kuka a vége. Egyébként sem forrasztok szépen, de ennél még csak nem is törekedtem rá
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #41897 üzenetére
Nem feltétlen az a legtovább hallgatható-legélvezetesebb, ami a legnagyobb felbontású. Mondom ezt egy elég szélsőséges felállásban: 15rugós okosított dac, egyre erősebben moddolt DIY füleserősítő, és egy (általában nagyfelbontásúnak, analítikusnak, és kevéssé zeneinek mondott) tuningos K701el. Hát nem ez az, amin érdemes elindulni
De sztem megéri amúgy szopni kicsit a jó füles kiszolgálásával, csak nem biztos, h ebben az irányban. Nagy láncon már hónapok óta nem tapasztaltam, (és másnál sem) hogy szabályosan libabőrös lettem 30fokban egy David Garrett koncert hallgatása közben.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #41892 üzenetére
Igen, ez rizikós...
Az a gond,h gyakran alakulnak ki jó füles+erősítő párosok, nem biztos,h van olyan, h a tökéletes füles, meg a tökéletes erősítő.Nézd, ahogy a hozzáértőek mondták, bukni nem tudsz rajta. Ha szerencséd van, találsz hozzá jó forrást, erősitőt.
T1:mennyire nehezen hajtható? És immár harmadjára emelem ki, nem a decibel értékekre gondolok.
HD580tényleg egy olyan füles,h akkor ott hirtelen vágyni kezdtem rá. Azán látom a használt árakat, és hát... annyit nem érnek. Ha K500 árban menne, akkor rendben van. (anno canamp+300rugós CD lejátszó páros végén inkább K500at választottam) De attól tartok,h a k701 is tudott volna profitálni a nagyon jó forrásból, és akkor megint fordulna a kocka.
Csakhogy az a lemezjátszó sokkal jobb volt pl a lavrynál, v a saját DAComnál. Akkor mennyiből kéne venni digitális alapú forrást elé? Egyáltalán létezik elég jó?.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #41883 üzenetére
Igy voltam en is. 580, 600. Aztan 1-2 millaval ki lett szolgalva, es lefostam a bokam.
Bigi, bocsi, telorol nem lattam a linket.Utobb megtudtam, h csak a kar 300e, ennyi a pickup, a futomu, es meg volt egy phono is.
Nem akartam letenni.
Kulon oromom volt, h dead erositoje volt a lancban. -
bajnokpityu
félisten
válasz
szakibá... #41834 üzenetére
Itt valszeg a membrán tehetetlensége, de főleg a tekercsének aránylag nagy ellenállása, lassúsága lehet az oka. Itt az ellenállást ne a szó valódi értelmében értsd, hanem a tehetetlenségére gondolok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szakibá... #41831 üzenetére
Nem a hangerőre, az elért hangnyomásra gondolok. Hanem a membrán és az erősitő kapcsolatára. Ezt nemigen lehet mérni. Félek még a dampinghoz sincs sok köze.
Hogy írod le,hogy ott a sok hangszer,,jön egy dobütés,és eltűnik mindenki más, majd marad egy massza? Milyen mérhető paraméter? De most komolyan, ezt kéne szabványosítani
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyenesmartin #41819 üzenetére
Felejtsetek mar el, h attol nehez hajtani, mert 600ohm...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ntomka #41587 üzenetére
Ez nem izlés dolga.
Teknikailag meg nem érdekel, mi tudja a trükköt. Nem techbuzi vagyok, hanem megpróbálok figyelni arra, melyik láncban mi az amitől élvezetes lesz a zenehallgatás.
Pont ilyen erősitőt építek a nagy láncomhoz. Teknikailag visszafejlődés a mostanihoz képest.
Tipikusan a Heed, és a Naim erősitők ilyenek. Teknikailag nem nagy ász egyik sem (elnézést a tervezőktől), de úgy zenélnek, ahogy a teknikás izék nem.
Szóval egyik sem. De 1x szivesen vendégül látlak.
Deadzone: Az volt talán az egyetlen említhető különbség a kályhaezüstös 49xxx és gyári 6xxxx K701 között. Ha nagyon vakarózok, talán több a mélye a Tiednek. Nagyon megnyugodtam,h nem sikerült teljesen elk*rnia annak aki ezt csinálta. Egyébként ha kimerevitik a membránt, akkor ugye nem csak a membrán közepét kell rángatnia a tekercsnek, hanem kicsivel nagyobb felületet. Ezért pl lehetett halkabb enyém. MErt ugye a membrán olyan,h középen rángatják, és szépen kifelé hullámzik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ntomka #41584 üzenetére
Kiirtam a dacos topicban,én mit értek jó hajtáson.
Helyes hangszerhangok: mikro,makrodinamika, helyesen lekövetett dinamikaarányok, sávszélek. Hangszerek textúrájra, részletessége, normális sávszélek, lendületesség, folyamatosság.
Nem tónus, nem sok mély,sok magas,ehhez néhány perc alatt hozzászokik az ember. Dinamikához nem. Ettől lesz szájával játszó énekesed, ettől megjelenik a jazzklub,stb.
Egyébként 10Wos asztali JLHt ismerem, dinamikai dolgokban az is nagyon jó. csak ott kapsz mellé egy jó adag mosottságot is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ntomka #41577 üzenetére
Várok Bkecsora, azóta is, de most már leirom, mert más is kipróbálhatja.
Imént dícsérted az Eta,Presiket. Árukért nagyon jó erősitők, fejesek zömével biztosan jól elvannak. Hallottam én is őket, és kb 10mp alatt világos volt,h nem tudják meghajtani. Ugyanaz történt, mint a többi általam hallott erősítővel, amit leírtam. És nem csak én véleményem.
Dead: igy van. Membránt szaggatni tényleg bármivel lehet, de nem ezt nevezzük hagyományosan jó meghajtásnak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #41566 üzenetére
Hu,még a k500-701el sem tudok egyetérteni...
Gyakorlatilag amiben van tapasztalatom, mint az erősitők, fülesek, pont ellentétes a véleményem. Nekem is.
1 dolog kell,h kimutassa foga fehérjét a k701: jó erősitő, forrás. és sajnos ennél a fejesnél már kábel sem mindegy. Ezek szerint nem voltak ott megfelelőek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #41359 üzenetére
Valóban, nagyon nem értettem,mit esznek ezen a fülesen.
Dobozhangja az most is volt, de ennyi. viszont minden más rendben volt. Tere, "nyugodt dinamikája", közepe, magasa, hangszerhangjai, tök jó volt.Kérdés már csak az, hogy mások milyen forrással hajtják, hogy szeretik, mert egy 300rugós CD még kevés volt,h meggyőzzön, egy lupus detto, de az ezeknél drágább Lp meg már jó volt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #41348 üzenetére
Abban igazad van,h az egyik legforrásigényesebb fülesnek a hd580at hallottam. Eddig mátrixról,meg egyéb dacokról, hangkarikról ment,és sehol sem tetszett. Most először volt jó.
Simán lehet az is,h a múltkor amikor a hd650et próbálgatuk, nem volt elég neki a forrás, azért nem nyűgözött le. Csak mondom, megosztom, mi volt az uccsó meglepetésem, épp tegnap. Aztán lehet, hogy a forrásra csodálkoztam rá ennyire...
-
-
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
Parom is dolgozott ott. Statisztikailag a fogyasztok gyoznek gyakrabban.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #40877 üzenetére
Ez alapján teljesen kizárt,h tetszen a 440es Shure. 840es a fun füles nekem, felbontása sztem közepes, nagyon kicsivel érzem részletesebbnek a K500nál.
Az én fülberendezésemhez a K701: hajszálnyit sokallom a magas mennyiségét, keveslem a közepét, de pl a mély nekem ideális mennyiség. Felbontása mélyben, magasban emlékeim szerint több,mint a 840é,középben már nem emlékszem. Stílusa K701nek szerintem attól függ, mire kötik. Mint mondottam, rohadék egy jószág, mig a 840es a telómmal, v egy ipoddal adja tudásának mondjuk 90%át.
Egyébként a mély mennyiségéről: hétvégén Tonyoval (vele hallgatóztatok 1 éve) tesztelgettünk, mint olvashattad a hifi topicban. Az erősitője nem emeli a mélyet számottevően, de annyira mocskosul jól hajtja, hogy a pici Rubi 13cmes membránjával remegtette a kanapét. Vihogtunk, hogy ilyet meg hogy a csába. Olyan nagybőgőt adott elő, keredett a szemem.
Hasonlóan jól dolgoztatja a saját erősitőm a 701et, és ezért nem tűnik nekem kicsit sem kevésnek a K701 mélye,mint általában szokták emlegetni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #40873 üzenetére
Nem akarok ízlésről meggyőzni valakit. Már nem, és eztán sem.
Füles egyébként sokkal jobban függ egyéni preferenciáktól, anatómiától, mint hangfal.
440eset ráadásul nem is hallottam, így akár nekem is jobban tetszhet. Bár most én annyira elégedett vagyok a K701+tranyós párosommal, hogy meguntam a keresgélést, inkább használom. -
bajnokpityu
félisten
válasz
stranger28 #40853 üzenetére
Nagy AKGt külső füleserősitő nélkül ki se próbálj, tuti xar lesz.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #40676 üzenetére
A fülesezés erősen izlés dolga,és valszeg még jobban függ az emberi fülek különbözőségétől,mint a nagy hifi. Ezért, amig ennyire higgadt, előzékeny, és tiszteletteljes a topic, nem lesz baj.
Csak ezzel tudom magyarázni,h másoknak miért jó minőségű a sennek mélye, és miért magasba húzó a K701
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #40646 üzenetére
Sansával kb egyenértékű volt gyárilag, woodooval meg simán legyőzi. nem Sansa+al,azt még nem hallottam.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #40615 üzenetére
Mostanra, ICk cseréjével, dacban hars opa eltávolitásával nálam is rendbejött a közép.
üdv a klubban tesóA HRTről, vagy a kiskinairól hallgattuk nálam többet?
ugyan az AKG azt mondják, későbbi sorozatokban egyre több mélyt ad,de sztem a források közötti szinezettség lenne a különbség. Nálam egyértelműen több, és gyengébb mélye volt a K601nek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #40362 üzenetére
Ugy latom,h a mely az, ami talan legjobban izlesfuggo. Akkor inkabb ugy fogalmazok, h nem jobb egyik a masiknal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #40361 üzenetére
Legjobb melye eddig probalt fulesek kozul,beleertve dt880at, pont kaiser, es k701 adta.
Contaxg: erdekes volt a tegnapi pennazas. A zu hangfalakat ajanlottad? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #40327 üzenetére
235 tudott elviselhetően szólni tompa részlettelen forrással.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #39893 üzenetére
Talán Te vitatod
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Beast007 #39853 üzenetére
Semmi hasonlóságot nem tudok a K701, és akármelyik Seni között(amiket próbáltam.) Nyilván nem véletlenül vetted meg a Senit, és félek, túl nagy váltás lenne.
Szvsz mindenképp előrelépés lenne, de én azért vettem ezt,mert ez tetszik,és nem a senik. Józan eszem szerint is egyik legjobb füles a K701, amit kapni, de ennek is vannak hibái. Ha pont ez zavar, akkor hiába jobb minden másban.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #39797 üzenetére
mármint az olcsó senik (5xx,6xx)
Balu:jobb,mint amikor az E10,mint mindent verő dac,erősitő szerepel...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
nubreed #39773 üzenetére
Nem hiszem. a feszes mély sztem minden zenéhez jó.Enélkül nekem nem tud jól szólni füles. A brummogás az nem leülős,hanem elkenős sztem. Egy bőgővel nem tud lassú hangszóró mit kezdeni. ROckzenében is gyors mély kell, nem is a mennyiség, hanem a minőség számít.
Talán klasszikusban kevéssé zavaró, de ott sem gondolom pozitív tulajdonságnak.
Egy fülesnél nem tudtam mit kezdeni az elméletemmel, a HD650. Az ugyanis nem tűnt lassúnak, de brummogósnak igen. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #39706 üzenetére
Így vagyok azzal a mondattal,mikor ismerős szerint a senik erőssége a mélye.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #39693 üzenetére
Nah,csak félre értetted.
Műszakilag hibátlan vén autók értéke közelit a nullához(saját napi használatúm is,pedig 17 év intenzív használat alatt soha el nem romlott).
A társadalom nem logikus érvek alapján költi a pénzét, hanem meg vagyunk vezetve.
Magamra is értem, hiszen a világon semmi bajom nem volt a K500al, mégis lecserélem.
Asztali láncom kiszámolva néhányszorosába került kukázva, otthon gyártva, mint a kocsi értéke. Boltiban nem is akarom tudni, mibe kerülne, mert rázna a hideg.
Aktív témák
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest