- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
PuMbA
titán
Azért meghallgatnék egy olyan rendszert, ahol folyton változik a kiemelés mértéke
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
patex1983 #31723 üzenetére
És van még innerfidelity-s is, ami szerintem közelebb van a valóságoz, mert csak 5dB-lel mutat többet 70-80Hz-nél a 668B grafikonjuk az SRH440-hez képest és én is így hallottam
Bár ennyire lehetnek eltérőek a fejesek
-
PuMbA
titán
Én már csak 18kHz-ig hallok, de nem veszek észre semmi különbséget, ahhoz képest, mint amikor még 20kHz-ig hallottam. A hifim is csak 16kHz-ig tud és ugyan nem teszteltem külön, de amikor azon hallgatok zenét, nem mondom meg, hogy most eltűnt felül valami. Mondjuk ezekben a tartományokban szinte már semmi sincs.
-
PuMbA
titán
Onnan gondoltam, hogy a 440 természetesebb, mint a 840, mert:
1. bajnokpityu gödörről beszélt a 840 esetében, amit én a 440-en nem hallottam
2. schawo frekigörbe rajzán a 440 egyenesebb és a 840-nél sülyesztett magas látszik
3. neten is írnak ilyeneketcontaxg-nél viszont ott a pont a milyen félvétel kérdésnél, mert manapság általában több a magas a zenékben és ezekhez a 840 süllyesztett magasa jobban állhat. Én mindenesetre főleg régebbi zenékkel hallgattam a 440-et, ahol nincs sok magas és jónak tűnt a mennyisége.
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #28912 üzenetére
Érdekes, hogy a Shure-nál a 440 természetesebb, mint a 840.
-
PuMbA
titán
"Attól függ milyen rendszerről hallottad", "mondtam neki h hallgasson meg még egy két számot"
Most akkor számtól vagy rendszertől függ?4 teljes számot meghallgattam, de semmi újdonságot nem észleltem a számaimban. A K1000 alatt volt a Mytek DAC stb., az SRH440 alatt meg csak egy Audinst + Bubo volt.
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #28422 üzenetére
Honnan vetted olyan olcsón?
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #28359 üzenetére
Én is teljesen ugyanezen a véleményen vagyok/voltam (kivéve a mély mennyiségét illetően). Ár/érték arányban valami eszméletlen, a hangminősége/részletessége meg simán pariban van a HD600-zal meg a hasonló magasabb kategóriás fejesekével, ráadásul laptop integráltról is elég jól szól. Nekem szinte a tökéletes fejhallgató
Mondjuk a 840-et még nem hallottam. Te írod a Shure bemutató írást?
KMT: Én is világosnak hallottam a HD600-at. Közvetlenül az SRH440 után volt a fejemen és az első gondolatom ez volt a középmagas kiemelése miatt: mi ez a "sistergés" az énekhangban.
-
PuMbA
titán
válasz
contaxg #27629 üzenetére
"Inkább attól függhet, hogy miként passzoltatod a fejedre."
Ez a reálisabb
, de én jól ráraktam a fejemre...ki kellett volna próbálnom kicsit máshogy felrakva is.
"Remélem valaki felvállalja ezt a cikket ha már többeket is érdekel."
Most kár, hogy nem vagyok pesti
"Én a 240-est szeretem a legjobban, mert jól lehet vele utcán zenét hallgatni (Bartók rádió)."
A 240-esnek kell legkevésbé erősítés/jó forrás?
Az aláírásodban a technica-t véletlenül technika-nak írtad
-
PuMbA
titán
válasz
contaxg #27626 üzenetére
"Hát ez érdekes történet... nyersen a 440-es "basszibb" mint a 840-es!"
Ez elvileg attól függ, hogy milyen a fejed és hogy áll rajta
Az InnerFidelity grafikonon jól látszik, hogy milyen eltérések lehetnek. Én például sokkal kevesebb mélyet hallottam a 440-ben, mint schawo vagy ntomka. Vélemények alapján a 840 párnájától meg még több mély lesz benne.
Én is örülnék egy 420, 440, 480-as összehasonlító irománynak
-
PuMbA
titán
válasz
ntomka #26866 üzenetére
"ilyen szempontból kár, hogy arra nem kötötted rá."
Ha lesz rá még lehetőségem, akkor majd meghallgatom
Hogy mennyire lehet fokozni a szubjektívséget: a legnagyobb poén, hogy a Shure nekem a legtermészetesebb, de egyben a legszórakoztatóbb/legéletteltelibb fejes is volt az összes közül
Pedig azt szokták mondani, hogy a természetes hangzás lapos és élettelen...
-
PuMbA
titán
válasz
szilu7 #26845 üzenetére
Pesten gondolom meg lehet valahol hallgatni
ntomka: " A presenter durván lineáris, száraz "képet" ad le"
Az Audinst nem? Mindenhol azt lehet olvasni, hogy semleges hangzású."Ha azon kéne mindennap hallgatnom ezt a fejhallgatót kimenekülne belőlem a lélek."
Miért, hogy szól? Élettelenül?Shufny: Tehát mi is a lényeg?
Az, hogy pár alapvető dolgon kívül teljesen szubjektív ez az egész hangzás téma?
-
-
PuMbA
titán
válasz
AMDFan #26834 üzenetére
ntomka: Nem, ott kevesebb a középmagas? Egyébként még véletlenül sem akartam a K601-et lehúzni (írtam is, hogy térben meg kényelemben meg a mélyekben jobb, mint a Shure - a többi dolog meg már szubjektív), csak most így példaként ezt hoztam fel, mert ezt hallgattam a Shure után a legtöbbet.
Shufny: Hoppá, erre nem gondoltam
Mivel elég sok minden közelről vesznek fel, ezért a felvételbe több magas kerül. Az meg már másik kérdés, hogy a végleges masterben mi lesz belőle. Bonyolult dolog az az egész
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #26830 üzenetére
"Kérdés, hogy melyik semlegesebb."
Mondjuk ez már erősen szubjektív téma.
"Másik kérdés, hogy kötelező feladat-e a tökéletes semlegesség."
Igen, ez is személyenként különböző, nekem pl. fontos, mert úgy gondolom, hogy a K601-et sem bírnám ki hosszabb távon.
AMDFan: Én elhiszem, tehát akkor neked a K601 neutrális még a középmagasaknál is
ntomka: Nem, csak nekem egy kicsit furcsa, hogy elég sok fejhallgató megkapja a neutrális jelzőt, de mostmár tudom az okát. Jó, téma lezárva.
Gondolkoztam egyébként, hogy beírjam-e ezt, hiszen eléggé flame vélemény.
-
PuMbA
titán
válasz
Shufny #26764 üzenetére
Semmiféle flame-et nem akarok kelteni, csak a gondolataimat írom le, szóval ha esetleg annak tűnne akkor nem az
Azért gondoltam erre a más hallásra, mert nekem az, hogy a K601 neutrális-e annyira egyszerű kérdés, mint az, hogy milyen színű az ég. Két kérdést szoktam feltenni magamban: 1. (egyébként 1-2 évig jártam zeneiskolába) Hallottam-e valaha annyi középmagasat egy dobban, mint amennyit a K601 ad ki? Nem 2. Hallottam-e valaha a való életben olyan hangot (itt mindenre gondolok pl. beszéd, taps), amiben annyi középmagas lenne vagy inkább úgy írom, hogy annyira világos karaktere lenne, mint amit a K601, HD800 vagy K1000 prezentál? Nem. Én úgy gondolom, hogy ez helyes következtetés, de ha nem akkor szóljatok. -
PuMbA
titán
válasz
schawo #26802 üzenetére
Értem, szóval akkor csak nekem tűnik természetesebbnek a K601-nél.
bigmasterg, ntomka: Én úgy hallottam a mélyeket, mint ahogy az első grafikonon van. A szintén headroomos K601 grafikon szerint is több mély van a K601-ben. Tényleg kevesebbet hallottam, még 100-200Hz-nél is, asszem a Bubo-rol...
-
PuMbA
titán
válasz
Shufny #26764 üzenetére
Most nézegettem a neten az AKG K240 DF-et, amiről schawo mondta a találkozón, hogy Shure SRH440 karaktere van.
"In 1984, AKG wanted to normalize the listening of the K240 and used advanced equalization techniques to make this headphone as neutral as possible, thus the K240DF (Diffuse Field equalized headphones) was released." "With their flat frequency response, these headphones provide an uncolored sound."
Szóval itt arról van szó, hogy az AKG a lehető legneutrálisabb hangzásra ment rá a DF-fel. A K601 máshogy szól, mint a K240 DF, akkor már csak egy kérdés merül fel bennem: honnan kapta a neutrális jelzőt a K601, mikor a K240 DF (és ezzel együtt az SRH440) számít inkább neutrálisnak?
-
PuMbA
titán
668B + EQ
Én meglepődtem egyébként, hogy mennyire szubjektív ez a téma. Azt hittem a találkozó előtt, hogy nálam összességében a K1000 fog mindent vinni, de nekem a Shure jött be a legjobban. Mind a K601, mind az SRH440 vélemények között sok olyan lehet olvasni, hogy ez a természetes hangzás, ami viszont csak abban az esetben lehetséges, ha tényleg ennyire más az emberek hallása (külső füle?). Nagyon érdekes dolog ez, de mondjuk a lényeg az, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban tetszőt.
-
PuMbA
titán
Találkozó utáni gondolataim (csak az érdekesek):
Grado SR225: Akármilyen forrás alá nyomtam, nagyjából 20mp-ig bírtam ki. 2-3kHz-nél valami akkora kiemelés van, hogy leolvad a fülem.
Sennheiser HD540: Ezt sem bírtam hallgatni, a gitár és a dob szintén kinyomta a fülem az előbb megadott tartományban.
AKG K601: A hangja a természetes helyett a világos besorolást kapja a kicsit sok közép és középmagas miatt (legalábbis én inkább már így hallom). A mélyre továbbra is azt mondom, hogy mennyiségileg jó, de néhol azért csak bántja valamennyire a fülemet. A részletességébe, terébe és kényelmébe továbbra sem tudok belekötni, mindegyik kiváló.
Shure SRH440: A legtöbbet ez volt a fejemen. Az összes fejhallgató közül nekem a leghallgathatóbb: kicsit kevesebb a mély, mint a K601-ben és 50Hz alatt már szinte semmi sincs. Közép: 500Hz körül kis emelés, 2-3kHz-nél kis süllyesztés. Középmagas: nagyjából 5-9kHz-ig nagyobb süllyesztés. A magasak is másak, de ott nem voltam képes megállapítani a pontos különbségeket. Az első pillanatban már jött a "wow" faktor: "jéé, ez semennyire sem bántja a fülem, még a laptopom integráltjáról sem". További hallgatás után: "úúú, micsoda énekhangok, ilyet sose hallottam még" ezután pedig "és ilyen jó magast sem". Kipróbáltam a laptopom integráltjáról is és onnan is meglepően jól szólt, de azért az MSII-ről és a Canamp klónról jobban odavágott. Nem olyan kényelmes és nincs akkora tere, mint a K601, de a részletességét és hangminőségét hozza és számomra természetesebb, jobban összerakott hangzást ad. Ha csak a hangot nézem akkor én azt mondom rá, hogy veri a K601-et.
HD800: A Shure után volt a fejemen, de elmaradt a "wow" faktor, egyszerűen nem hatott rám semennyire. Hallgathatósága a K601 szintjén van, hasonlóan világos de természetesen technikailag sokkal jobb. Jobban tetszettek a Shure közepei és magasai (ezzel együtt a "Shure énekhangja" sem volt sehol).
K1000: "Wow" faktor: brutális tér, de ezen kívül technikailag a HD800 szintjén van. K601-nél kicsit jobban szelte a fülemet a középmagas és a magas, hasonlóan világos hangzású, emiatt megint csak az lett a végeredmény, hogy jobban tetszenek a Shure közepei és magasai.
Beyerdynamic DT990: Hiába emel ki nagyon, nálam egy szinten van hallgathatóságra a K601-gyel. A karaktere miatt nem volt sokat a fejemen, ez nem az én világom. -
PuMbA
titán
válasz
davidcsaba93 #26038 üzenetére
Kösz
Ja igen, jobbról, csak balt írtam valamiért (komolyan
). Nem is ez lenne a lényeg, hanem inkább az, hogy úgy hallod-e mintha még alattad és mögötted is szólna. Vagy csak simán jobbról?
-
PuMbA
titán
Ha már ilyen tér meg színpad dolgokról van szó akkor megkérdezem már, hogy itt merről halljátok a gitárt? 668B-vel én úgy hallom, mintha balról alattam-mögöttem szólna, semelyik más számnál nem hallok ehhez hasonlót és ez nem binaurális cucc. Ez valami fejes tér-killer master lenne vagy csak jobb lánc kell hozzá? Hangfalon jól szól.
-
PuMbA
titán
Az attól is függ, hogy kinek mekkora a feje
Nagyjából ennyi a két frekvencia adat.
"For frequencies below 800 Hz, the dimensions of the head, are smaller than the half wavelength of the sound waves. So the auditory system can determine phase delays between both ears without confusion."
"For frequencies above 1600 Hz the dimensions of the head are greater than the length of the sound waves. An unambiguous determination of the input direction based on interaural phase alone is not possible at these frequencies. However, the interaural level differences become larger, and these level differences are evaluated by the auditory system."
A kettő között meg mindkét technikát "használjuk": "Between 800 Hz and 1600 Hz there is a transition zone, where both mechanisms play a role."
Ja meg kihagytam azt, hogyha fent, lent, hátul vagy alattunk halljuk a hangot abban nagyban szerepet játszik a külső fül, ami "szűrőként" működik. Nagyjából megértem, hogy mi akarna lennie ez, de lefordítani nem tudom:
"The human outer ear, i.e. the structures of the pinna and the external ear canal, form direction-selective filters. Depending on the sound input direction in the median plane, different filter resonances become active. These resonances implant direction-specific patterns into the frequency responses of the ears, which can be evaluated by the auditory system (directional bands). Together with other direction-selective reflections at the head, shoulders and torso, they form the outer ear transfer functions."
A különböző külső fülek miatt (
) pedig előfordulhat, hogy valaki szarul hallja a binaurális felvételeket (fejedben szól, felcserélődnek az irányok), mert más információt továbbít a külső fül, mint amelyiken keresztül "felvették".
Shufny:
-
PuMbA
titán
válasz
killerjohn #26010 üzenetére
"miközben a távolság mint információ nincs sem tárolva, sem leképezve."
Le van
A helyet 800Hz alatt főleg időbeli (az egyik füledet hamarabb eléri ugyanaz a hang mint a másikat) , 1600Hz fölött pedig főleg "hangosság" szerint lokalizáljuk (egyik füleddel hangosabban hallod az adott hangot, értelemszerűen amelyik irányból jön kivéve, ha pont előtted van). Távolságot meg főként magas frekvenciákból, hangosságból és visszaverődésekből lehet megállapítani. Minél távolabbi valami, annál kevesebb magast hallasz, mert hamarabb csillapodnak ezek a frekvenciák.
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #23945 üzenetére
Ilyen EQ-t használsz? Én hallottam már, szerintem ahhoz képest jó a hangminősége. A Level-t lehúzod legalább annyi mínuszba amennyi a legnagyobb plusz az EQ-n?
"vagy maga a lemez. a 2000 óta kiadott lemezek kb. a hallgathatatlanság felé tartanak (bömbölnek ezerrel, dinamika nulla)."
A felvétel eléggé számít. Milyen számnál tűnik húsklopfolónak a lábdob?
-
PuMbA
titán
válasz
szabolcs1975 #22719 üzenetére
-
PuMbA
titán
válasz
baracs #21157 üzenetére
"a fórum által soha fel nem karolt küzdelmét,"
Ha most kiderülne, hogy csak szívatás volt...
Nyugodtan vehetsz 668B-t és az EQ-zást elkerülheted egy szivacsdarabbal, ha zavar a magas. A K601-es hozzászólásomban írtam, hogy nekem nagyjából egyre mennek a cuccok hangminőség tekintetében: különbséget hallok az asztali gépem integráltja és az SB Live-om között, de az SE W200-as telefonom + agybadugós füles és egy Audinst + K601-nek ugyanolyannak/minimálisan különbözőnek hallom a középtartományát. Amit nagyon meg tudok különböztetni az csak a tér meg a hangkép. Mondjuk ezért egy kicsit értelmetlen a Hi-Fi-zés nekem.
-
PuMbA
titán
Annyira hülyeséget azért csak nem írtam:
"IMO, the K701s have a definite "chalky" coloration in the upper midrange and lower treble"
"In my humble opinion the K 701's are not completely neutral."Ezek szerint az Etymotic ER-4S a nekem való cucc, ha nem akarok EQ-t, de ez egy IEM. K601 + EQ-nak viszont elvileg nagyobb a tere. Még több hallgatás után rájöttem, hogy főként nem a 12+ kHz-es hangok bántják a fület, hanem inkább a középmagasok - legalábbis nálam. Ezzel az EQ-val még hallgathatóbb lett a 668B. Volt egy szám amiben úgy szólt a dob, hogy nem bírtam ki a számot, annyira zavarta a fülem, ezzel az EQ-val viszont végre meg bírom hallgatni végig.
fi:zi'k: Milyen lett az EQ?
-
PuMbA
titán
válasz
Shufny #20089 üzenetére
Az ilyen moddolás viszont a 668B-nél elég macerás, ha pont ilyen eredményt akarnék elérni, mint EQ-val, hiszen itt sokkal nagyobb különbségekről van szó, mint pl. ami egy K601-hez kellene, nem?
Egyébként meg ez a kicsi változtatás is relatív, mert pl. -3dB két-három helyen már simán okozhat olyat, hogy más dolgokra figyelsz a zenében és ettől másképp is értékelheted az adott zenét. Én ezzel az EQ-val most sok olyan zenét amit ritkábban hallgattam jobban megszerettem és simán megy rá a repeat hatszor is.
-
PuMbA
titán
válasz
baluka26 #20106 üzenetére
Emlékezet. K601-be amúgy most így tippre maximum ~3dB-t kell lehúzni pár helyen ahogy én hallottam. Azért sokkal jobb a helyzet, mint a 668B-nél.
"Én továbbra sem értem, hogy lehet a Slux-ot a K601-gyel egy lapon említeni..."
Én sem tudom, csak azt mondom amit hallottam. Nálam nincs/nagyon minimális a különbség hangminőség tekintetében.
"Amúgy ezekkel a jó sok minusz dB-vel egy rakat részletet kiölsz a zenéből szvsz."
Azóta több számot is meghallgattam és a zongora is sokkal jobb lett. A háttérvokálokból többet lehet hallani/jobban el tudom különíteni az egyes vokalistákat és a gitárok hangja is "brutálisabb", hiszen kevesebb bennük a magas. A kolomp hangja amit szintén hallottam már élőben is jobban hasonlít ennyi magassal egy igaziéra. Én ezt az egész magas levevést úgy érzékelem, hogy kiölöm azokat az álrészleteket amiknek nem is kéne ott lenniük.
"Stax-ot mi a f×××nak ekúzni? "
Azt én sem tudom
-
PuMbA
titán
válasz
Shufny #20086 üzenetére
A grafikonok tényleg furcsák, mert -10dB-t húzok be én is, pedig alapból nagy kiemelés van a 668B-nél. Viszont ez ok, nem? (végülis erre van alapozva):
"He states that "an acoustic impedance mismatch between transducer, ear canal, and eardrum" is causing a resonance that results in a large peak at 7.5kHz, coloring the sound."KMT: Azt én is néztem, hogy Stax-ra csinálja, pedig az már fejhangszóró.
"Lehet, hogy drasztikus vagyok, de egy "hi-fi-s" eszköz, ami nem hallgatható EQ nélkül, az annyit is ér."
Azért a K601 simán hallgatható, de ha egy kicsit javítani lehet rajta akkor én úgy lennék vele, hogy miért ne.
Az Electri-Q-nál elvileg jobb az apEQ: "BTW, I very much enjoy apEQ, it just sounds very good, not muffled or anything...Electri-Q never managed to do that for me ".
-
PuMbA
titán
válasz
Nertpaelg #20083 üzenetére
Csak a hangminőségre gondoltam, a többiben természetesen nem.
Ha kiemelés van valahol, akkor az eltereli a figyelmet és bemos. Ez az EQ sok dologra jobban felhívja a figyelmemet és több érzelem is átjön nálam, hiszen a sok magas pont azt öli meg.
A K701 esetén sem lehet elhanyagolni egy nagyjából (hiszen ez személyenként változó) hasonló szintű kiemelést.
-
PuMbA
titán
Megcsináltam a tutorial szerint az EQ-t: ilyen lett. A cinek hangja majdnem ugyanolyan, mint amikor a cintányér mintára lőttem be még anno az EQ-t füllel (ami sokkal jobban hasonlít arra a cin hangra, amit élőben hallottam egy dob mellett állva) és a magasakat nagyon leszedtem, de akkor még én sem hittem el, hogy tényleg annyit kell a magasakból levenni (és a vélemények szerint is a legrosszabbul sikerült verzió volt
). Most kiderült, hogy az volt a legjobb és schawo javaslata is jó volt: hogy még abból is le kellett volna venni.
A legnagyobb változás az akusztikus gitárnál, a doboknál, a hegedűknél és a különböző percussion hangszereknél van, de összességében minden jobb lett. Amikor először hallgattam bele számokba tényleg beszartam néhol. Az egész olyan, mintha másik fejhallgatóm vagy hangkártyám lenne. Minden műfaj sokkal jobban szól és ezzel egy EQ nélküli K601-et is leköröz hangminőségben (amit EQ-zva természetesen megint helyre áll a rend). Ennek fényében a K601 hangja sem naturális. Ingyen ekkora hangzásbeli javulásra nem számítottam: szerintem érdemes szenvedni vele.
Head-fi szöveg ugyanerről csak jobban megfogalmazva:
"A large peak in the upper midrange drastically colors the sound and strongly masks the high frequencies, causing an overall muddiness and a lack of clarity. Cymbals, strings, and other instruments with high frequency content and/or overtones will be overrepresented, and their sound will be distorted and unnatural. Too much hi-mids and treble distort the perceived distance of the sound. Equalizing the high frequency response restores realism and spaciousness." -
PuMbA
titán
Már emlékszem. Még anno néztem is a Head-Fi-n a How to equalize your headphones tutorial-t, ahol el van ez magyarázva, de akkor még nem nagyon érdekelt/értettem.
-
PuMbA
titán
válasz
baluka26 #19914 üzenetére
Akkor végülis minden fejest EQ-zni kellene, mert egyik se olyan amelyik valaki füléhez pont jó... Az EQ-mat egyébként nem a fülemhez "készítettem".
(#19932) dudika10: az volt itt a probléma, hogy én úgy tudtam, hogy ezek a grafikonok 6-7kHz-ig "jók". Kb. fél éve olvastam ebben a topikban.
Na de nem tudhat mindenki mindent...
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
baluka26 #19835 üzenetére
Az a probléma, hogy a K601-et nem kell EQ-zni
, de így is a K601-nél volt az előny az EQ hiánya és az Audinst miatt.
(#19836) Bici: a filléres SB Live-ot nem is említve.
Az alap JRC opampot kellene cserélni rajta, akkor ütne igazán.
dudika10: Nem rontja le az összképet az a nagy völgy középen? Tudom, hogy grafikonról nem lehet a hangzást megmondani, azért kérdezem. Sok helyen azt olvasom, hogy nagyon jó a közepe és akkor most megint érdekes, hogy egy lyukas közép hogy szólhat jól.
Shufny: "Na meg, hogy mennyivel jobban. Legegyszerűbb az lenne, ha csinálnának egy kiegyenlített Superlux -ot és le van tudva a kérdés.
"
Nagy dobás lenne. Nem értem, hogy miért nem lépik meg. Vásárlókat veszítenek a kiemelt magasakkal, hiszen azt nem mindenki bírja.
Más: Meg tudjátok mondani, hogy ez milyen fejes? Sosem láttam még ilyet, ránézésre valami 2000Ft-os....
-
PuMbA
titán
válasz
fi:zi'k #19366 üzenetére
Zenére....a HiFi topikban gyakrabban van linkelgetés
Sok jó zenét ismertem meg már így.
baluka26: Hangminőségben és részletességben volt ég és föld? Úgy látom, hogy mehetek a Headfoniahoz tesztelőnek...
Dave™: Én sem hallok semmilyen jelentős EQ-ból eredő hátrányt, pedig elvileg lennie kell.
Egyébként ezt a 668B EQ-zást jól elszartam, mert a kezdetektől fogva az agybadugós fülesem közepét volna lemásolnom. Szinte olyan egyenes a görbéje, mint a K601-é középen. Nem is értem, hogy ha egy szar füles közepe normális tud lenni akkor egy csomó nála sokkal drágábbé miért nem. Pedig sokan ilyen cuccon hallgatnak zenét és ezek szerint sokan elvannak kiemelések nélkül.
-
PuMbA
titán
Na, csak írok már egy összehasonlítást: nem rég meg tudtam hallgatni egy Audinst HUD-MX1 + K601 kombót - köszönet érte ntomka-nak
. Az AKG kialakítása nagyon rendben van, látszik, hogy minőségi cucc. Emellett nagyon kényelmes is, majdnem olyan, mintha semmi sem lenne a fejemen. Rockot, komolyt és The Flashbulb-ot hallgattam rajta nem elemző módban. A hangját ehhez hasonlítottam: Live! 24bit + 668B + sose találjátok ki. A térről nem érdemes sokat beszélni, mert egyértelmű a különbség: jóval nagyobb és szellősebb. Szeparációban nincs nagy különbség, az AKG minimálisan jobban elkülöníti a hangszerek hangját. A hangzásvilága nagyon hasonlít az én láncoméhoz, ha "kiszedem" a dob vagy a hegedű hangját akkor azok elég hasonlóan szóltak. A hangja kellemesebb, nem aggresszív és ezért jobban kíméli a fület. A mélyközép viszont hosszú távon lehetséges, hogy sok lenne, mert hasonló erővel "üt" és mióta EQ-val felhúztam a mélyközepet a Sluxon az is jobban odavág a fülemnek. A hangminőség összességében nagyon hasonló: a mély ugyanolyan gyors és feszes, a közép rendben van, a legtöbb különbség a magasaknál van, de ott sem eget rengető és a részletessége is ugyanolyan. Itt azért megjegyezném, hogy a részletességet én nem tudom megállapítani, mert az agybadugós fülesem közepét (csak ez van neki) is ugyanolyan részletesnek hallom, mint a 668B-ét és ugyanúgy hallatszanak rajta a masterelési hibák és a szöszmötölések. Összességében azt mondom, hogy a minőség, fülkímélés és színpad tekintetében más kategóriát képvisel, de a hangminőségen ugyanezt nem vettem észre. Ettől még simán jobb és kéne
fi:zi'k véleményét osztom: "Egyébként én nagyobb különbségre számítottam."
Dave™: EQ-zni nem jó dolog
Hogy legyen egy kis zene is:
még mindig nagy
erre nem tudok mit mondani
komoly
no comment no comment 2 -
PuMbA
titán
Még így sem biztos, hogy a Grado szintjét eléri a közép mennyisége, mert az agybadugós fülesem is hasonlóan előrébb teszi az éneket, mint a 668B.
A K601 közepe jobban ott van, mint a 668B-é?Szerk: mondjuk a kérdéssel előrébb nem vagyok, úgyis majd csak a találkozó után fogom tudni belőni a 668B görbéjét a nekem legjobban tetsző fejeséhez nagyjából
-
PuMbA
titán
Nézegettem a Grado frekimenetét, behúztam +4dB-re 4-5kHz-nél a 668B-t és valami elképsztően jó lett. Az énekhang előrébb került, sokkal több részletet észreveszek benne valamint a hegedűk, banjo és az összes húros hangszer hangja is teltebb és élettel telibb lett. A találkozón kiváncsi leszek, hogy a K601 vagy a Grado fog-e jobban tetszeni nekem.
-
PuMbA
titán
Tehát akkor hang nélkül nézitek a klipjeit?
-
PuMbA
titán
válasz
mclaren777 #17778 üzenetére
Szerintem azért recseg, mert 0dB fölé nyomod a görbét. Ha beállítottad a neked megfelelő EQ-t akkor ahol a görbe érinti a 0dB-t hozz létre egy allpass típusú pontot (jobb klikk rá és megtalálod) és a dB értékét állítsd be a legnagyobb kiemelésed dB értékével megegyezőre. Így nem lesz recsegés. Eco módot is kapcsold ki.
-
PuMbA
titán
Ukrajnában olyan fontos EQ-zni, hogy még hardveres szűrőt is terveztek a ~7kHz-es kiemelés eltüntetésére
De most komolyan: ha elmész az MM-be meghallgatni pl. egy DALI Concept 6-ot úgy, hogy viszed a saját számaidat akkor a hangkép az ég és föld lesz az alap 668-hoz képest. -
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #15968 üzenetére
Ez ám az egyenes frekigörbe.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Shufny #15823 üzenetére
Azt hiszem, hogy értem amit mondasz. A Videotonomon tényleg nem olyan "vágott" a magas. Csináltam egy módosított EQ-t, ahol egyben a mélyet is arrébb toltam.
-
PuMbA
titán
válasz
Shufny #15815 üzenetére
"Szerintem túl mélyen húztál le alul."
K601-nek ennél több a mélye?
"Felül kb ugyanilyen beállítással probálkoztam én is korábban. Szóval áll az, hogy így félbevágottnak érzem a magastartományt. Nem szelídítettnek."
Ha a két jobb oldali legszélsőbb pontot törlöd úgy is sok?
-
PuMbA
titán
Semmit
, jobb újramintavételező kell hozzá, mert csak 48kHz-et fogad a DAC és a Crea szoftvere alapból bénán konvertálja a 44.1-et 48-ra. A Live! 24biten ugyanaz az opamp és dac van , mint egy drágább X-Fi-n, csak azért olcsó, mert nincs rajta DSP és gyakorlatilag nem tud semmit.
-
PuMbA
titán
"A Live! pedig valahol az Audigy 1 szintjén van,"
Egy kis trükkel nem
, egy Xonar DX-hez képest én nem hallottam semmi meggyőző különbséget. Biztos, hogy van valamennyi (szerintem egy kis tér), de az elhanyagolható. RMAA-ban is körülbelül Xonar szinten van, igaz, hogy ez nem sokat jelent, de a hangja nagyon rendben van....
-
-
PuMbA
titán
Nem tudom, hogy milyen a kimenete a HD2-nek, de amikor egy laptopban lévő Conexant integrált kártyával hallgattam a 668B-t aminek volt fejhallgató erősítője nem tapasztaltam semmilyen hangbéli változást (legalábbis nem vettem észre
). Csak annyi volt a különbség, hogy a Live-val 30-40%-on van nekem a normál hangerő, a Conexanton meg 5%-on volt.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #15458 üzenetére
Ez így van ahogy mondod, de annyit vacakoltam vele.
Meghallgattam mindenféle zenét ezzel a beállítással (Scorpions - Walking on the Edge, Way down deep, komolyzene, pop, rock) és szerintem nagyon ottvan minden. Shufny is összehasonlítja majd hétvégén az EQ-t, hogy hozza-e az AKG K601 naturális görbéjét körülbelül, úgyhogy majd kiderül, hogy mit alkottam.
Dave™: "Amúgy eltérő forrásunk van, nem tudom mennyire jó ötlet ugyanazt az eq-t használni "
Szerintem nem, a hangkártyám azért nem rossz...
-
PuMbA
titán
válasz
Marchello13 #14923 üzenetére
Itt le van írva minden.
Dave™: "Egyébként meg PuMbA, simán el tudod cserélni majd olyannal, aki kevésnek találja a mélyét."
Így legyen.
kisJack: A beállításoknál az Output alatt kell lennie.
-
PuMbA
titán
válasz
Marchello13 #14920 üzenetére
Hát a VLC az nem zenelejátszó, hanem médialejátszó. Olyan lejátszókhoz tudod berakni amik támogatják a vst plugineket. Én csak a Foobar2000-t ismerem, azt hogy hogyan tudod berakni meg már leírtam néhány hsz-szel ezelőtt.
-
PuMbA
titán
válasz
Shufny #14901 üzenetére
"Tudtommal még egyetlen rendszerre se mondták rá, hogy olyan hangja van, mint élőben. Így elég furcsának érzem, hogy ezt várod egy 30 eurós fejhallgatótól. "
Úgy értettem, hogy azért minél jobban hasonlítson az igazi hangjára.
"Előtte is meg volt adva a frekvenciaátvitele, szóval kérlek ne csinálj már úgy, mintha átbasztak volna."
Igazad van, elvakíthatott a sok jó vélemény. Ha azt olvasom, hogy iszonyat részletes meg nagyon jó a tere, kiegyensúlyozott és naturális hangzású, pariban van a sokkal drágább fejesekkel is, akkor nem arra számítok, hogy úgy fog szólni, mint a Videotonom. Ráadásul a HiFimhez EQ-t sem kell használnom, a Superluxhoz pedig muszáj (mondjuk ez a "rossz verziómnak" tudható be szerintem) és ha telefonon akarom hallgatni vagy koncertfilmet nézek akkor elég zavaró már számomra ez a loudnesses hangzás. 8k-ért tényleg nagyon jó vétel, csak engem az zavar egy kicsit hogy a videólejásztókhoz nem passzol az ElectriQ. Koncertfilmet kénytelen vagyok a HiFi-ről hallgatni.
"Ha nem tetszik, add el (nem nehéz), és vegyél olyat amin "úgy szól mint élőben" a pop, ami nyílvánvalóan úgy van keverve, hogy ne úgy szóljon, mint élőben."
Ha veszek is egy 681F-et akkor szerintem ott is kicsit lejebb kéne vennem a magasat, úgyhogy úgy döntöttem hogy megtartom. Tök mindegy hogy hogy van keverve, ha a Videotonomon jól szól a pop (és nem bántja a fülem) és a komolyzene is akkor egy ilyen szintet várnék el az összes hangkeltőtől. Nem fogok külön fejhallgatót venni különböző zenékre.
Marchello13: Azt jelenti. Nem zenelejátszásra való ez a program, csak egy plugin amit a zenelejátszóhóz kell "kapcsolni". Jobb minőségű, mint a zenelejátszók beépített EQ-i.
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #14828 üzenetére
"Sok idő után sem fárad el benne az ember füle, fájdul meg a feje, sokkal pihentetőbb hallgatni."
Én is így vagyok vele. Mivel cseng-bong az egész nagyon fárasztó hallgatni a 668-amat alapból, de ha EQ-t nyomok rá akkor sokkal tovább elviselhető a hangja.
Az én fejhallgatómnak nem változott se a mélye, se a magasa szóval biztos, hogy ez már ilyen marad és pont ugyanolyan a hangja mint a volt loudnesses videotonomnak és magaskiemeléses akainak. Szóval magas az nagyon sok van benne és a mély is sok. Pl. a doboknak nem sok köze van egy igazi dobnak a hangjához EQ nélkül (dobot hallottam már élőben). Azért a minőségellenőrzést komolyabban vehetnék, mert elég gáz, hogy egy stúdió fejes loudnessesen szól és semmi köze az igazi hangzáshoz. Kíváncsi leszek, hogy hány 668B videoton loudness edition lesz a köv körben.
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó számítógép
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest