- iOS alkalmazások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
ferni
őstag
Prime Mini-n fehér van, lehet a sima Prime az amire feketét raktak.
Én se ajánlanám alapból, de maga a forma jó, azt eltalálták, minőségi az egér, vezetékes verzióban a Prime Mini könnyű is, annyi amennyinek lennie kell.
Ha a klikkek megfelelnek az embernek ennyiért ez egy jó egér.
Wireless az amit kerülni kell, nem értem azt hogy gondolták, nálam az nagyon rossz volt.
-
[CS]Blade2
addikt
Mit vennél helyette? 19cm kéz, palm, csak netezésre. Razer V2 mini-t néztem elsőre, de az kicsi lehet, M4 air lyukacsos, CM mm710 lyukacsos. Lehetőleg fekete, és kikapcsolható világítás sem lenne utolsó. A korábbi egereim duplakattosok lettek, szóval valszeg nekem a kapcsolóból kell jobb, a szenzor nem annyira szempont. Papíron a célnak elvileg minden megfelelő méretű jó lenne ideig-óráig.
-
FireKeeper
nagyúr
R1 (piros) vs Ninjutso Sora (zöld) gyakorlatilag egy hangyányit magasabb orrú Sora - féláron
már csak azért is releváns ez az összehasonlítás mert tudtommal ugyanabban a gyárban gyártat a Ninjutso mint a VGN, és ha az F1 Pro-ból indulok ki, a minőség nagyon jó lesz.
azt az egyet nem tudtam kiszülni hogy milyen kapcsolók lesznek benne, olvastam optikairól meg mechanikusról is.
-
PROTRON
addikt
Köszönöm a válaszod.
Igen, a G305-öt azért írtam bele, hogy még addig az árkategóriáig eltudunk menni ha alatta tényleg gáz.
Én mindig is óckodtam a vezetékmentes egerektől, mert otthoni környezetben engem nem zavar a kábel, másrészről megértettem hogy minőségi terméknek az ára olyan kategória amit nem szánok rá.Melyik műszaki pont az amiben a G305 is elvérzik?
Mert még a felsorolásból kihagytam hogy legyen oldalán előre-vissza gomb(7)Az Logitech Marathon Mouse M705 a G305-höz képest mennyivel rosszabb?
Elviselhetetlen a pontatlansága és laggolása/lassúsága? -
PROTRON
addikt
Köszönöm hogy igyekszel élét venni...
Én is azt gondolom hogy megadtam a totyik lakók irányába a tiszteletet.
Sajnos olyan világban élünk, hogy van akinek egy egér választás 8-10 paramétere közül csak a műszakilag fontos 5-6 paraméter számít, míg az ergonómiai utolsó 3-4 már nem.Nem értem hogy miért baj ha:
-valaki tartós anyaghasználatú terméket keres hosszútávra(1);
-megfelelő minőségű kapcsolókkal szerelve(2);
-alapból használható alsó résszel-talpalással (3)-tehát ami nem karistolja fel az összes egérpadot és azért normálisan csúszik;
-megfelelően használható görgőkkel(4),
-irodai környezet számára nem laggos adatkapcsolattal, legalábbis ha épp valamit hirtelen kell rajzolni akkor se legyen feltűnő(5), de közben egyáltalán nem érdekli hogy mennyire jó FPS játékhoz;
-a szenzor és hozzá kapcsolódó műszaki tartalom eléggé pontosak ahhoz, hogy ha a 24" monitor jobb széléről balra rántja, ne gyorsuljol "el" 5 cm-el(6)--használtam ilyen egeret olcsók közül, szörnyű, elviselhetetlen...;Miért baj az hogy a fenti szempontokon kívüli dolgok nem érdeklik mert napi szinten nem tervezéshez/gameléshez használja?
Mert csak ki be járkál irodába és fél-fél órákra kell valami megbízható-egyben jól kezelhető?
Miért baj az hogy mivel a helyszíni bejárásokon amúgyis e-inkes tabletet használ, így igazából nincs ideje élvezkedni a 30-45-60 ezres egerek kezéhez passzoló tökéletes ergonomiáján?Direkt írtam hogy látom a g305-öt, de azért kérdezek, hogy van-e valami változás...nem értem ha valaki megadja a tiszteletet miért kell viccet csiinálni...
Számítottam arra hogy valaki viccet csinál, de hogy egyáltalán ne érkezzen komolyan vehető válasz arra nem.
Valaki ismeri a Logitech Marathon Mouse M705 wireless egeret?
Mert a marketing szerint 1 adag elemmel (nem feltöltőssel) 3 évig bírja és nem tűnik rossznak, de ha azt mondjátok hogy a műszaki paraméterek terén(szenzor szar össze vissza eldob, kapcsolók, görgókszarok...etc) harmat gyenge, elfogadom. -
arcitec
addikt
És? Akkor nem dobtad még ki? Mihez képest nem a legjobbak? A szenzor is meg tégla is,
nahát és mindezt úgy 40e körül.... Normál felhasználásra teljesen rendben van, játékra nem használom, ahhoz nem tudok hozzászólni. Mindennél van jobb és rosszabb is. Kár ezen rugózni, ezért nem is értem az olyan jellegű megnyilvánulások mikéntjét. Ezer egy termék van a piacon, mindenkinek nem tudnak egy megfelelőt gyártani. Na és az igények is lehetnek mások és az is igaz amit az egerekről írtam. Akinek nem kell nyilván nem ezt használja.U.I: Ja igen olvastam, nos megfelelő egérpadon nem probléma a súly,
nekem ez nem gond, lehet érezni, hogy nehezebb, de az ergonómia nekem bejön és a súlyra nem is figyeltem, figyelek míg valaki nem akad ezen fenn. Bizton nem ettől lesz csukló problémám .... -
-
d@minator
addikt
Az win11 a régi polling rate probléma miatt lett telepítve. Ugye ez az volt, hogy frissített win11 alatt a polling rate 8kHz helyett 6kHz. Kivéve ha fut a háttérben játék vagy Youtube stb. aminek grafikája van (win10 az okés).
Rájöttem, hogy ez csak akkor van ha a legújabb frissítés és/vagy letöltött AMD driver van telepítve. Így az AMD lett gyanús.
6800XT helyett beraktam egy 6700XT-t ugyanaz. Csökkentett módban is jó.
Átváltottam CPU IGP-re. Itt egyből jó lett. Ma betettem egy 3060Ti-t. Így is jó.
Szóval frissített Win11+AMD alatt van csak ez az anomália. -
d@minator
addikt
Konkrétan a Win tálca tetejétől majdnem a monitor tetejéig (egy ablak felső vonaláig) 1600DPI-n ennyit kell tolni az egéren felfelé:
125Hz ~ 2cm
8000Hz ~ 3cm
Egy vonalas füzeten toltam az egeret bejelölve az egér pozícióit. Ha ez normális akkor megnyugodtam. Azt hittem egy újabb DAV3 anomália. -
ferni
őstag
Azt tudom, csak értelmét nem látom miért azon kellett tesztelni.
"Amit mondok, az az, hogy 100 emberből kb. 3-nak (legyen 5) hoz marginális előnyt, ha a csillagok együttállása (értsd hardver/szoftver) is megfelelő. Ez annak fényében szerintem kimeríti az overrated fogalmát, hogy még a csapból is ez folyik."
Átlag userek értékelik túl, mert nem értik mi is ez.
A rétegnek, akiknek ezt fejlesztették nagyon nem overrated, de a legtöbb embernek tényleg az.Főleg, hogy most CS2ben kell a combos masina a 240 FPShez, nem fut el már egy mikrón is ilyen jól. Még kevesebb ember fogja ezt kihasználni emiatt.
Nekem se esett jól új videókártyát venni, de hát nem volt más választásomOlyan dolgokról meg már ne is beszéljünk, hogy van aki érzékenyek ezekre, hogy hány hz monitor meg megérzi ha input lag van, +10 ms is zavarja már a megszokotthoz képest, de a legtöbb embernek ezek fel se tűnnek és többségben ők vannak és semmivel nem lesznek beljebb a 2k hz-es Superlighttal, csak jobban hangzik.
-
weri
senior tag
Pont multkor tapasztaltam meg vezetekesrol hogy a kicsi lod okozhatja a skippinget. At allitva 2mm-re abszolut nem produkalja mar nekem. Bar hozza teszem hogy egyebkent is eleg keveset skippel az en peldanyom. 2 eves
A wireless meg koszoni jol van meg mindiga gorgoje is.
-
-
-
-
-
HDAdriano
tag
Igen, sajnos én jobban preferálom a mechanikus megoldást/ nem vagyok oda a jelenlegi rugós mechanikáért amit az optikai görgőknél használnak, érzésre jobbnak tűnik a mechanikus visszajelzések alapján, meg sokkal csendesebb.
Az XE meg pont mechanikus-al van szerelve, ezért lenne nekem talán tökéletes, ha a QC-n megfogták volna az én példányom.
Ha jól láttam vannak olyan modok, hogy ki lehet szedni a rugós mechanikát ami a kattogásért felel, és utána határozottan csendesebb lesz mondjuk élményre nem vagyok benne biztos, hogy el akarom ezt játszani, + nem vagyok oda az ötletért, hogy egy garanciás egeret kapásból szét kellene szedni.Hát akkor ilyen a szerencsém.
Gondolom nem az utóbbi 2 hónapban vetted az egereket, hanem megjelenéskor.
-
-
-
d@minator
addikt
Asus Chipset driver telepítés előtt és után is jó volt tegnap most újraraktam semmi.
Most, hogy neked írtam kipróbáltam és jó. Elindítottam a háttérben egy YT videot és jó. Ha nem fut semmi a háttérben nem jó. Energiagazd: Teljesítményen úgy sem jó. C-Sate-ek offon úgy sem jó. Viszont ez így is jó hír, mert játékkal a háttérbe is megy tehát játék alatt jó lesz. De ha van még ötlet szívesen meghallgatom és köszönöm az eddigi támogatást! -
gaben22
senior tag
Mindenhol előjön mindenféle fronton ez. Régen teljes kapcsolási rajzot is mellékeltek akár a megvásárolt termékhez ma meg ha valaki pl. az Apple szarságait akarja javítani sokkal olcsóbban mint a hivatalos út (azok általában nem javítanak, hanem pl. teljes alaplapot akarnak veled cseréltetni azaz azt mondják inkább vegyél új terméket picivel drágábban...), azoknak ruszki hackerektől kell beszerezni hozzá a doksikat... Lassan meg már az se lesz járható út, mert nem standard komponensekkel szerelik a szarjaikat/egyedi azonosítókat égetnek bele...
Van egy "rights to repair" mozgalom, ami egyelőre USA-ban erősödik picit (csak nagyon erős az ellenlobby őrült pénzekkel megtámogatva), ha esetleg látjátok itt-ott, akkor támogassátok vagy hirdessétek az igét. Szánalmas, ami ezen a fronton megy... pedig akár egy kis shop is elképesztő dolgokat meg tud(na) javítani, akár olyan komplex dolgokat is mint egy VGA vagy laptop.
-
wikings2
őstag
Zaied
Köszi szépen az ajánlásokat, ha lesz időm mindenféleképp bemegyek a próbatermükbe és kipróbálom őket! Egyelőre most beleugrottam még a válaszod előtt a Pwnage rendelésébe de ha menet közben kiderülne hogy még sem az igazi a nyomkodós session után akkor visszaküldöm és jön valamelyik másik haza.
ferni
Köszi neked is, nagyon hasznos amiket írtál képbe kerülni, és jó látni hogy vannak alternatíváim és nem youtube guideokból kell kiinduljak ahol már 20+ másik terméket elmagyaráztak hogy a legjobb választás a számomra és közben ezt a 2-t amit kiveséztél említésre se méltatták.A kézméretem egyébként 18x9 hozzávetőlegesen. A Kana v2 valószinüleg nem a tökéletes egér mert furán fogom (~45 fokban elforgatva balra, de a kezem rajta majdhogynem egyenes, kb mint mikor valaki a billentyüzetet forgatja be a gombok/ujhosszai miatt) és finger/claw hybridként hogy így hol ugy mozgatom fel alá. Annyi biztos még hogy az oldalsó gombok ebben a pozícioban számomra használhatatlanok voltak mindig is, egyszerűen túlságosan kimozdul a benyomásától az egerem emiatt csak passzív dolgokra használtam nem volt sose érdemleges bind rajtuk. Nem mellesleg egy 20x20 centiméteres terepen használom az egész egeret úgy hogy közben erősen támaszkodok a könyökömön, ezt sem tudom mennyire normális de a sok youtube videó nézegetés után megkérdőjeleztem konkrétan azt is hogy hogy ülök a székben és az normális-e
Persze lehet hogy a legtöbb teszt FPS játékokon folyt és amiatt voltak ennyire hyper-aktívak a formák a videóban az egér pakolgatással, minden esetre számomra meglepő volt hogy én kb max csuklóból mozgatom és nagyon ritkán emelek rá és pozicionálom ujra.
A Finalmouse Starlight 12-vel szemezgettem még de ahogy láttam ez valami nagyon limitáltan kiadott sztori és csak 100k körül találtam viszonteladókat ebayen.
Köszi mindkettőtőknek, amint megjön a Pwnage meg sikerült megnyomogatni a többit is írok hogy mi lett végül a sorsa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest