Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
Van egy LG GSA-4167B DVD íróm. Lehet ezzel a típussal dupla rétegű DVD-ket írni?

-
Drexler
tag
Nec AD-7243S ez tudja a két rétegü dvd-t is irni?
-
Sonny C.
tag
Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni: szeretnék venni egy Blu-Ray olvasót a gépbe, csak nem tudom eldönteni, hogy a Blu-Ray kombó vagy külön a DVD-író+Blu Ray olvasó lenne a jobb választás?
Kombóban ezt néztem: PLEXTOR PX-B320SA vagy Plextor PX-B300SA esetleg Pioneer BDC-S02BK vagy LiteOn iHES208 esetleg még LiteOn iHES106
Külön az olvasó: LiteOn iHOS104 vagy Pioneer BDC-202BK, ezek közül esetleg van tapasztalatotok. Utóbbi esetben (csak olvasó estén) legyetek szívesek DVD-írót ajánlani!
Nagyon köszönöm a segítséget! -
Hi!
Végleg behalt a Pio DVD íróm és újat kell vennem. Néztem a közeli PC-s üzletek listáját és ezeket találtam:
-Samsung SH-S223C
-Optiarc AD-7240S
-Optiarc AD-5240S
Tudom, nem sok de ezek közül választhatok és akár holnap is megvehetem. Elég sürgős lenne. Vagy ezek trék és vásároljak inkább online valami jobbat? Mi az ami ajánlott? Elég sok DVD-t írok, fontos az írási minőség. A hang meg a beolvasási sebesség lassúsága annyira nem gond, csak írjon jól és jól olvassa a DVD-ket. -
Drexler
tag
Köszi szépen!

-
Drexler
tag
Most vennék irót és azt szeretném megkérdezni hogy mi a vélemény a NEC AD-7203S iróról vagy esetleg más tipus ha ez nem a legjobb. 6-7ezer körül keresgéltem de sajna nem tudok dönteni. Elöre is thx!
-
T54B4
csendes tag
Nekem 7201S íróm van és ez már a második aminél ugyanazt a hibát tapasztalom. A dvd írás kb 60-70%-nál lelassul, de megírja a lemezt. Mikor visszaolvasom minőség tesztel, olyan vörös az a mező mint a pokol. Magyarul elcseszi azt a részt. De csak azt a pár %-ot! Előtte és utána tökéletes. Teljes gépet cseréltem már és opáróciós rendszert is (nem e-miatt), és utána is ezt csinálta. Becseréltem egy másikra de ez is megkergült! Ugyanúgy rontja sorra a lemezeket. Tök mindegy milyen. Már teljesen kész vagyok...
Nem tudom mi lehet ennek is baja. Egy biztos: Az előző író is akkor kezdte rontani a lemezeket miután egy TDK lemez járt benne. Azt és a rá következő összes lemezt már rontotta. Képes egy lemez egy írót tönkre tenni?? Vagy gyári hibás volt mindkettő? Tudtok nekem ötletet adni?
Kihajítom a fenébe...csak az sem tudom mit vegyek helyette, ami megbízható. Samsumg, LG, Pioneer, Plextor(mondjuk kicsit drága)?
Tud valaki erre valamit mondani?
Köszönöm előre is!
(kicsit Off bocsi) -
atesss
addikt
Lightscribe mindenképp kell !
Azt a 224 és a 424 tudja, ha jól tudom.
Viszont 424-et csak hónap második felében lehetne kapni.
224-et a fentebb említett szegedi mmm2008-nál lehet kapni, de talán mástól is tudok, Bp.-n.
A 224 úgytudom csak a SmartErase-ben tud kevesebbet a 424-nél.
Viszont azt még nem tudni hogy A vagy Y végű (Lite-On vagy NEC belsős).
Illetve a fentebb említett -19 és a -32 szerintem lehetséges, hogy ugyananezt jelenti.
Már pedig ha ez tényleg így van, akkor ez a 224-19 nem Lite-On belsős lesz, mert IRON STORM 424-32-je (ugyaninnen az mmm2008-tól) az volt.De most akkor ezzel az Asus íróval szerinted csak a FW-el van gond, és belül ugyanolyan (jó), mint az eredeti Lite-On megfelelője ?
Mert akkor ezt lehethogy kijavítják 1-2 hónapon belül, nem ?
Vagy akár azóta amikor te ezt tapasztaltad, már lehethogy javítottak rajta.
Vagy jelent meg már új FW egyáltalán azóta ? -
Jugar
tag
Igen, de itt a nero író progi, nem ír hiba üzenetet. Csak egyszerüen úgy csinál mintha megírta volna a lemezt, de közben az üres marad. (majdnem átvert a nero, még jó hogy megnéztem mit írt). Nem lehet hogy ez a nero disc speed hazavágott valamit az írómba, mert úgy pörgette és olyan hangosan búgott, hogy azt hittem felrobban és le is fagyott, és nem állt le sehogy. Kénytelen voltam újraindítani a gépet, de utána már nem írt meg semmit.Az imgburn proginál 2%-ig jut el, és leáll az írás, de az író egyfolytába kerreg, erőlködik. Mi lehet a probléma?
-
Burege@r
csendes tag
Üdv!
Nekem is csinált már olyat a DRW-20B1LT, hogy látszólag elkezdte az írást, de a végeredmény üres lemez lett. Olyan is volt, hogy megírta a DVD-t (Maxell -R), de azt semmi mással nem tudtam beolvastatni csak magával az íróval. Azóta a firmware frissítést megcsináltam, az 1.01 van most rajta. Éppen ma írtam 3 lemezt (Kodak +R, Philips +R, Philips -R) és azok jók lettek. Viszont akartam írni TDK +R DL-re is, de azt nem volt hajlandó megírni. A Nero hibaüzenetet dob ("cannot start...DAO"- ha jól emlékszem). A Pio 109XLA-m ezt a TDK DL lemezt is simán megírta.
-
atesss
addikt
Köszi.
Még az a kérdés, hogy ebből a szempontból lehet-e különbség a te 24B1ST-d, és amit mi akarnánk 24B1LT között ?Sajnos az a gond, hogy ez az író mindenre lenne használva.
Bár olvasás azért nem annyira fontos, hogy olyan nagyon gyors legyen.
Írva főleg Lightsribe-os lemez lenne vele, inkább +os, eddig TDK, Verbatim-ot preferálta (én is amúgy), de ha az pont nem menne vele jól, akár át lehet térni másra.
Bár van 10db Verbatim DL Lightsribe lemeze, azt meg kéne írnia jól az új írónak, mert azt el kell használni.
Bitsetting esetleg jól jöhetne, de nem túl fontos.De ahogy olvasom, a minőségellenőrzés megy a gyári FW-el is (sőt ebben az esetben ponthogy nem megy jól a Lite-On FW-el).
De a 24B1LT most 7000 Ft fölött van asszem.
Annál már az alapból Lite-On sem sokkal drágább.
De elöször ki kéne derülnie biztosra, hogy nem NEC belsős.Amúgy ha NEC belsős a Lite-On, akkor pontosan melyik ? 724x sorozat ?
-
Jugar
tag
Sziasztok!
Pár hónapos dvd íróm(asus), nem írja meg a lemezeket egyáltalán mióta végig futattam a nero disc speed-et. Nem értem. Lehet semmi köze a dologhoz és behalt az íróm, de furcsállanám. A nero program szerint megírja a lemezt 4xes sebességnél 1 óra alatt(ami szintén érdekes)aztán mikor megnézem mit írt, kiderül üres a lemez. Az imgburn progival 2% -ig eljut, lelassul és leáll, és nem tovább. Közbe hallom hogy kínlódik az írom, tehát valószínű belül mozgatja a lemezt. Mi lehet a baj? Találkozott már valaki ilyennel? Behalt az íróm? -
atesss
addikt
Nem lehet, hogy ez a -19 és -32 ugyanúgy azt jelenti, hogy NEC vagy Lite-On belsős :
IRON STORM Te pontosan milyen típust vettél az mmm2008-tól ?
Itt az árlistájuk: [link]IHAS124-19 Lite-on IHAS124-19
DVD+-R/RW/DL/RAM SATA BLACK +24X8X8X -24X6X8X R12XSAWGENERICIHAS324-32 Lite-on IHAS324-32
DVD+-R/RW/DL/RAM SATA RETAIL +24X8X8X -24X6X8X R12X SAW BLACKIHAS224-19 Lite-on IHAS224-19
DVD+-R/RW/DL/RAM SAW/LS +24X8X8X -24X6X8X R12X SATA BLKIHAS424-32 Lite-on IHAS424-32
DVD+-R/RW/RAM/DL SAW/LS RETAIL +24X8X -24X6X DL+8X-8X R12X SATAEbből le tudsz valamit szűrni ?
Vagy próbáljam meg megkérdezni tőlük ?
Brekk tudna hozni 224-et, csak nála sem tudni még, hogy A vagy Y. -
atesss
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Mármint hol legyen A és nem Y ?
-
atesss
addikt
Felhívtam őket, a 424 nincs a nagykernél, és csak 15.-re írják, hogy érkezik.
A 224 viszont van, erre aztmondta, hogy 3-4 nap alatt itt lenne nálunk (Bp-n).
Már csak az a kérdés, megéri-e ez [link] 7712 + 2000 = 9712 Ft-ért.
De ha nagykert mondott, akkor biztos lehetne máshonnan is szerezni.
Megpróbálok pár PH-s bazárost megkérdezni, hátha tud más is szerezni, gyorsabban és olcsóbban.
Már ha ők nem Szegedi nagykertől szerzik be...A 424-32 és a 224-19 -nél mit jelent az, hogy a két utolsó szám is más (32 kontra 19) ?
-
atesss
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Az Asus mellett szól sajnos az, hogy sokkal könnyebben beszerezhető.
Mert megnéztem, és ez ráadásul szegedi bolt, egyrészt + idő a kiszállítás [link], másrészt meg +2000Ft az amúgy sem olcsó (8424Ft) író árára.
Plusz még nem tudni mennyi idő maga a megrendelés, a kiszállításon kívül, mire megérkezik hozzájuk.Akkor a 424 = 224 + SmartErase, és a 324 = 124 + SmartErase ?
Mert Lite-On honlapján megnéztem az összes földrész oldalán + a Globalon is, és csak a 324 és a 424 van fent. Meg van egy 524 is, arról mit tudni ?
Itt a Lite-On Europe oldala : [link]
Ja az 524 úgylátom LabelTag -es.Neked melyik van ?
-
IRON STORM
őstag
gg72 fórumtársat kérdezd, ha jól emlékszem ő flashelte. Nem volt megelégedve az írásminőséggel. Az ellenőrzéssel kapcsolatban, tudja az Asus a saját firmware-el is, de összehasonlítási alap nem volt, nem tudjuk mennyire jó az eredmény.
Ha van a linkelt boltban akkor az iHAS 424 et vedd sztem.
Más boltról nem tudok ahol lehetne kapni.224 és a 424 között a Smarterase funkció a különbség.
-
atesss
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
de nem azt hozta amit vártunk
Ez mit jelent pontosan ? Rossz volt az írási minősége, És / vagy nem is működött a minőségellenőrzés ?
Az Asus írók a saját FW-ükkel nem tudják ?Hát 8-9e Ft még talán belefér, ha ez biztosan jó.
De akkor az mmm2008 kinálatából [link] melyik lenne az, amelyik SATA + Ligtscribe ?
Az iHAS 224 és a 424 is ? De akkor azok közt mi a különbség (árban 700Ft-al drágább a 424) ?
Vagy Lite-On írók elnevezési gyakorlatáról nem tudsz valami leírást ?Csak viszonylag gyorsan kéne, és van egy olyan sejtésem, hogy innen csak rendelni lehet.

-
IRON STORM
őstag
Igen elvileg az Asus 24B1ST az Lite-On belsős, azonban itt a fórumon crossflashelték, de nem azt hozta amit vártunk. Fogalmam sincs miért. Én éppen ezért vettem alapból Lite-Ont, de nem bántam meg. Linkeltem egy boltot fentebb 8-9 ezer forint körül van az ára. Ennél olcsóbban nem tudok ill nem is nagyon lehet kapni máshol.
Igen az igazi Lite-On írók mind tudják a minőségellenőrzést.
-
atesss
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Csak az iHAS 224/424 mivel Lite-On, nehezen beszerezhető itthon.
Milyen Asus (vagy akár más gyártó) íróban van ugyan ez a bél ?
SATA kell mindenképp !Vagy tudsz mondani olyan boltot, ahol itthon lehet kapni Lite-On-t, normális árban ?
Nec meg nem tud minőségellenőrzést...
MOD:
Itt [link] elvileg találtam infót.
Ez alapján elvileg Asus DRW-24B1ST = Lite-On iHAS124.
Ezt meg tudod erősíteni ?Amúgy minden Lite-On író tud minőségellenőrzést ?
-
camalot
tag
A Nec nem túl zajos?
-
szijartg
őstag
sziasztok.
gyors kérdés:
Samsung SH-S223C
vagy
LG GSA-GH22NS50RBBB -
atesss
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Ennek nem létezik Ligtscribe-os változata ?
Vagy #9852-re milyen írót tudsz még ajánlani ? -
zsolt320i
senior tag
válasz
IRON STORM
üzenetére
van sorozatszám vagy bármi ami alapján meg lehet különböztetni, hogy melyikben milyen belső van?
-
zsolt320i
senior tag
válasz
IRON STORM
üzenetére
hol lehet kaoni liteon-t?
nem találok sehol
-
atesss
addikt
Üdv !
Barátom NEC 7201S írója kb. 10 hónaposan elromlott.
A legújabb Lightscribe-os TDK DVD-ken kívül szinte semmit se olvasott be.
Visszavittük garanciába a hardverkerhez, cserélik akármire amit lehet náluk kapni (persze gondolom értékegyeztetéssel).
Csak elég szegényes a kínálatuk: [link]
Mindenképp olyan kell, ami SATA és Lightscribe-os.
Így gyakorlatilag kettő marad:
- LG 20x GH22LS50 SATA (fekete)
- NEC 24x AD-7241S LightScribe SATA (fekete)De igazából olyan kellene, amivel leeht lemezminőséget ellenőrizni.
Úgyhogy arra gondoltunk, hogy amit itt kapunk rögtön eladjuk (a vevő választhat mi kell a hardverker ODD kínálatából). Akár úgy, hogy velünk együtt eljön a boltba, amikor cseréljük.Melyek azok az 10e alatt új kiadású írók, amivel lehet minőséget ellenőrizni ?
Asus-ból olvastam itt egyet nemrég, valószinűleg a 24B1ST volt, de most így hirtelen nem találtam biztos infót a keresővel.
A 24B1LT miben különbözik tőle ?
Csak annyiban hogy Lightscribe-os ?
És ettől még ugyanúgy lehet vele minőséget ellenőrizni ?
Úgytudom ehhez Lite-On firware-t kell felrakni, vagy már megy az alap FW-el is ? -
Sziasztok! Mi a különbség a nec 5240 és 7240 között azon kívű, h az utóbbi ramot is ír és 100 ft-tal drágább?

-
válasz
BloodyEddie
üzenetére
én mindentől függetlenül, valamelyik ad-724xs írót venném!

-
BloodyEddie
őstag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani iPonban kaphato dvd írók kozul valamit?Mar nem kaphato a pio 216 sajnos.A lenyeg hogy halk legyen es megbizhato.

-
Nagy_Matessz
aktív tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem van hogy: Asus QuieTrack dvd író/cdíró/olvasó/újraíró-m van és azt nem tudom hogy mikori születésű de olyanokat művel hogy: berakod üres lemezt, elkezded írni és van hogy megírja van hogy nem. Eljut 50-60% majd a kis zöld led villog,villog és ennyi.
A másik pl dvd rajta a film. Olvassa , olvassa és ilyen berregő hangot ad, kb olyan mint ha elkezdené olvasni majd leáll, majd ezt újra. Gondolom sejtitek mire gondolok.
Ez már a vég?
-
Cane
őstag
A lehető legrövidebb DVD írót keresem, olyan 160mm környékén. Tudtok ilyeneket?
Előre is köszi!
-
anatre001
tag
válasz
IRON STORM
üzenetére
köszi

-
IRON STORM
őstag
Dvd íróknál szükség van rá, mert ilyenkor javítják, módosítják egyes lemezek írási stratégiáit, hogy minél jobb minőségben pörkölhessen.
anatre001: 9801 hozzászólás
-
sec0nd
tag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Köszönöm válaszod, tehát ez azt jelenti, hogy nem nagyon frissítgetik a firmwaret?
Erre szükség lenne?
Én sajnos nem igazán frissítgetem a firmwareket, kivéve a routeremét.
Milyen eszközökét kellene még?Köszönöm Szépen!
-
anatre001
tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék nővéremnek venni egy DVD írót..
Kb. 5-6000 -t tudnék rászánni.
Mit tudtok ajánlani?Köszi előre is,
anatre -
sec0nd
tag
A véleményeteket szeretném megkérdezni erről az íróról:
GH22LP20RBB Sata Lightscribe
Köszi -
need
addikt
+ vizsgáltam a PIO És UDMA kérdést és az úgy van beálítva ahogyan kell!
vicc az egészben hogy 1 pillanatra felismeri a korongot majd kezdődik a kerregés!
alaphelyzetben ha bele teszek 1 korongot azzal is csak kerreg nem csinál semmit!
a firmware ami van gyárilag 1.09 azóta nem jelent + hozzá más

és win 7 alatt + TÖKÉLETES

írtam mailt oda ahová vettem ők bios resetet javallotak + történt az is és még mindig nem szünt + a probléma!
-
xp alatt nézd meg, hogy optikai meghajtó átviteli módja milyen; ha átváltott pio módba, akkor esetleg az is okozhatja a problémát!
eszközkezelő -> ide ata/atapi vezérlők -> (a meghajtók csatornái) -> jobb klikk -> tulajdonságok -> speciális (beállítások) -> itt (u)dma kell, hogy legyen az aktuális átviteli mód! -
need
addikt
Sziasztok...
Nem régen vettem NEC/Optiarc 7203A tökéletesen müxik a dolog kis hibával ami nem is kicsi!
+ irtam vele pár korongot majd azt vettem észre hogy xp alatt 1általán nem akar semmit +írni vagy is 10 percig kereg a koronggal majd nem történik semmi nem ismer semilyen korongot föl!
Még szerencse hogy win 7 alatt müxik vagy is ott minden rendben van vele!mit lehetne kezdeni ezzel hogy xp alatt is lehessen dvd-t irni....?
nem változtattam semmi minden müködött és írtam is vele és 1x csak ez lett...!
-
beginn
csendes tag
Köszi a segítséget, még úgysem jártam ezeken az oldalakon!
Egyébként valószínű, hogy a "Sony Optiarc AD-7241S" lesz a kiszemelt áldozatom, igaz OEM verzió, de 2 év garival.
Van róla valakinek tapasztalata róla?
Vagy tán egy másik ajánlat valamely gyártótól, személyes tapasztalat alapján, amely jobb minőségű és megbízhatóbb?
Mert azért őszintén a személyes tapasztalatok minden reklámnál többet érnek
Sok kérdés csak azért mert nem akarok zsákba macsit venni
Köszönöm mindenkinek! -
Pigcop
csendes tag
Szervusztok!
A múlt héten vettem a fórum olvasgatása után egy Asus DRW-24B1ST dvd írót. Megírtam vele kb 10 DL és néhány szimpla DVD-t. Majd nem tudom miért és minek a hatására de már csak cd-romként jelentkezik az xp-n és kizárólag cd-t olvas.
DVD-re akár üres, akár megírt, azt jelzi, hogy nincs benne lemez. Flesseltem az Asus honlapján lévő ugyan régebbi firmware-re, de ez sem segített.
Ötlet, javaslat?
-
beginn
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok valami információt adni arról, hogy hol találok dvd írókról teszteket? Mert sajnálattal vettem észre keresők segítségével, miszerint rengeteg weboldalon csak "régi, kb 2005 környéki dvd írókat prezentálnak. Gondolom azért azóta változott a technika kicsit.
Persze azon kívül, amiket itt ajánlatok (pio, samsung, optiarc...)
Vagy tán ezekről teszteket tudtok?Köszi az infot előre is!
-
IRON STORM
őstag
válasz
momo_racing
üzenetére
Lg vagy Samsung. De ha az ismeretségi körödben van valakinek kérj egyet előbb kölcsön, hogy biztosra menj.
-
momo_racing
csendes tag
Sziasztok,
A véleményetekre vagyok kíváncsi:
Most derült ki, hogy egy henger 2007-ben írott tdk dvd-r lemezem feladta
a szolgálatot vagy mégsem...
Az biztos hogy az író (NEC 4550) még a file-rendszert sem látja belőlük.
Írás után minden lemezt visszaellenőriztem és hibátlan volt mind (crc-sfv).Milyen DVD írót vagy olvasót vennétek, amely megbirkózik a gyenge minőségű írott lemezekkel ?
-
Magicrat
tag
válasz
kisboxi
üzenetére
Hmm...
A gondom már csak az, hogy hol vegyem meg bármelyiket is.
Ugyanis nemhogy ezeket, de egyáltalán IDE DVDújraírót alig kapni.Ahol szoktam vásárolni (4-5 bolt) LG-ASUS-Samsung -ok vannak raktáron.
(Samsung S222L többféle - BEBE, BEWE vagy RSMN - vajon mi lehet a különbség, több helyen sem találtam rá)plíz help
üdv és köszi
Magicrat -
Tosee
őstag
Nincs mit!
Viszont ha a szimuláció be volt kapcsolva akkor azért nem írt adatot a lemezre! Ezt kapcsold ki és próbálkozz újra! Lehet, hogy nem is az íróval van a gond!

Én az imgburn-t használom jó kis program és ráadásul ingyenes...(#9817) NEC AD-7243S fekete, ez kifejezetten tetszik.
Viszont ez a labelflash-es verzió azt ugye tudod? Már csak azért írtam mert látom, hogy az előbb a lightscibe-ot dícsérted!
Viszont bármelyiket választod jó vétel lesz! -
Tosee
őstag
Itt olvashatsz róluk! Képek valamiért nem jelennek meg, de google-n keress rá és találni fogsz mindkettőből... Annyit hozzátennék, hogy lightscibe-os dvd-t könnyebben be lehet szerezni, de ez csak a lemez felső rétegére tud mintát készíteni a labelflash viszont adat oldalra is (bármilyen dvd-re de csak a szabad területre) ehhez viszont nehéz lemezt találni!
Nem tudom milyen író szoftvert használsz, de ugye nincs bekapcsolva az írás szimuláció?
Vagy ha nem szeretnél megint NEC írót akkor:
Pioneer: 116 / 216 / 117 / 217 -
Tosee
őstag
Szia!
Részemről NEC Optiarc 724xS csak sata csatolóval elérhető
7240S: sata-s
7241S: sata-s + lightscribe
7243S: sata-s + labelflashVan belőle fekete is, megbízható, és elég jókat lehet olvasni róla!
Gari ha jól tudom akkor 1 év van rá... -
gyiku
nagyúr
sziasztok, mostani irom megadta magat. (megirja a cuccot, azt mondja completed/ok, es megis ures a lemez). vennek ujat, mit ajanlotok? fekete kell, es satas. jo lenne, ha tobb, mint 1 ev garit adnanak ra. koszi
-
primo18
csendes tag
hali.vki nemtudja véletlenül h lehet-e még kapni DVR-216D-t?pár helyen kérdeztem de nem volt.aqua-nál volt 8ér,máshol nem. vagy 5k körül vmi hasonló minöségü irót tud vki ajánlani?
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki behalt a mostani IDE dvd nyíróm

Mit tudnátok helyette ajánlani alsó-közép árkategóriában (5-10e) ?
Belső kellene és főleg újraírásra használnám...Köszi
Mr -
Henicica
tag
Sziasztok!
Külső dvd-íróval kapcsolatban ajánlottátok nekem a Plextort.
Igazából ilyet is akartam venni, de váratlan kiadásaim miatt jelenleg ez megvalósíthatatlan.
Egy kicsit olcsóbb érdekelne, viszonylag olyan jó, mint a Plextor. -
gg72
veterán
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Gyári, másolásvédett lemez rippelésénél sem? Nálam ha picivel is, de az NEC lassabb...
-
Vladislav
tag
válasz
XIII Ramses
üzenetére
ÜHÜM, KÖSZI!
-
IRON STORM
őstag
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Minőségi lemeznél valószínűleg. Azonban a gyengébb minőségű lemezt gyorsabban olvassa a Lite-On ez biztos, tapasztalatból mondom.
-
XIII Ramses
aktív tag
A Nec olvasása semmivel sem lassabb, mint a liteon ezt tapasztalatból mondom.
-
gg72
veterán
válasz
Vladislav
üzenetére
Ezek ajánlottak mostanság:
- Pioneer 116 / 216 / 117 / 217
- NEC-Optiarc 7203 / 7240 / 7241 / 7243
- LiteOn iHAS324Ha tesztelni is akarsz, akkor csak a Liteon jöhet szóba, írásminőségük kb. hasonló, habár az új NEC-k FW-je (724X sorozat) talán még nem túl kiforrott. Olvasásban a LiteOn a leggyorsabb, majd Pio és NEC. Halkságban is kb. ez a sorrend. LG és Samsung nem nagyon ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- OTP Bank topic
- Revolut
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyébként kösz a választ, meg a Iron Storm-nak is 

Nem tudom mi lehet ennek is baja. Egy biztos: Az előző író is akkor kezdte rontani a lemezeket miután egy TDK lemez járt benne. Azt és a rá következő összes lemezt már rontotta. Képes egy lemez egy írót tönkre tenni?? Vagy gyári hibás volt mindkettő? Tudtok nekem ötletet adni?

, asszem én is ilyet veszek.