- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neszójábe
senior tag
válasz
berzerker83 #22765 üzenetére
Ki volt állítva egy brutális NX objektív (fix 85mm) az edidzsitálban egyszer. Rátekertem egy NX vázra, basszus... Elképesztő volt. Na ja, 300k...
-
Nippon
őstag
válasz
berzerker83 #22763 üzenetére
Egyetértek. Persze mindig lesz jobb, viszont az A5100 az a gép ami a tulajdonságaival az egyik legjobb gép lehet a kategóriában. Kompakt, jó szenzor, gyors AF, jó felbontású érintőképernyő, beépített vaku, usb-ről tölthető. Nyilván a konkurencia is hasonló irányba halad, de eddig csak az 5100 mutatkozott be.
-
Nippon
őstag
válasz
berzerker83 #22759 üzenetére
A 699dodó az előrendelős ár, szerintem hamar be fog csúszni itthon is a 150ezres kategóriába. 230 körül van egy A6000 annál lényegesen olcsóbbnak kell lennie.
Az EPL5 mondjuk ennyiért 2obival és állvánnyal tényleg kecsegtető ajánlat.
-
sssirius
tag
válasz
berzerker83 #22759 üzenetére
Így van, tudom ezt is, és nem is vetettem el. Láttam, hogy van fenn hardveraprón Sony NEX 3NL + 16-50 mm obi 70k-ért, Sony NEX 5 + 2 obi 70k, illetve Samu NX2000-esek is 65k körül.
Rövid összehasonlítás? Néhányótoknak biztos van tapasztalata a felsoroltak közül valamelyikkel.
-
sssirius
tag
válasz
berzerker83 #22755 üzenetére
Lehet tudni valamit, hogy kb. milyen árkategória lesz? Mert 150k fölé semmiképp nem akarok menni.
-
válasz
berzerker83 #22679 üzenetére
Ez jó, meg minden, de egy koca hobbifotós számára a leglényegtelenebb szempont a tartósság. A gép előbb avul el teljesen, mielőtt akár csak a teljes élettartama felét is elérné. Persze kivéve, ha peche van, és pont egy gyári hibás darabot fog ki, és fél éven belül atomjaira hullik a váz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Ezekkel a vázakkal nem is az szokott lenni a gond, hogy nem bírnak ki 100 ezer vagy akár több expót, hanem egyszerűen rettenetesen fapadosak. Persze tény, hogy ettől még fotózni lehet velük, sőt nagyon jó fotókat is lehet velük készíteni, sőt továbbmegyek, akár fotópályázatot is nyerhetsz a fotókkal. De ez nem változtat azon a tényen, hogy szolgáltatásokban nagyon visszafogott, anyaghasználatban gyenge és nagyon oda kell figyelni rá, hogy ne a DC jelű kitobjektívekkel vásárolja az ember, mert azok az üvegek egy fabatkát sem érnek.
De nem kell bizonyítani, hogy egy 1200D-vel is lehet fotózni, mert senki sem mondta, hogy nem. Csak elhangzott egy fél tucat egyéb tipp is más típusokra és márkákra, melyek valamilyen szempontok alapján jobbak lehetnek. Persze ebben az árkategóriában nem kell csodát várni, nincsenek markánsan sokkal jobb gépek, így majdnem (de csak majdnem) mindegy, hogy ki mit vásárol, inkább csak eltérő "ízvilágokkal" találkozik az ember.
A kérdező legnagyobb baja az volt, hogy maga sem tudja mit akar (mi nem voltunk kisegítve igények megjelölésével, hogy jobban leszűkíthessük a számba vehető gépek számát) és nem tudta megérteni, hogy nem létezik olyan gép amit 10-ből 10 szaki egyöntetűen ajánlani fog. Mivel többféle tippet kapott arra, hogy mit vásároljon, ezért megsértődött és inkább megvette dühében ezt. Legyen így, rosszul nem járt ezzel sem, csak így felesleges segítséget kérni egy fórumon.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Nem vagyok otthon annyira a céges felhasználásban ilyen gépeknél.. de miért nem távkioldóval lökitek a képeket?
Gondolom mini stúdió körülmények közepette vannak a képek megörökítve, tehát kb mindig azonos fényértékkel is dolgoztok... sejtem, hogy van nap, hogy hozzá se nyúltok a blende/záridő/ISO értékekhez csak kattintotok.
A végén mikor meghal a zár, ellehet adni alkatrésznek bármelyik szerviznek vagy tudom is én, lévén egy tökéletesen újszerű állapotban lévő, zárcsere igényes váz és ennyi (40e HUF a zárcsere minden hókuszpókkal) -
Colonel993
senior tag
válasz
berzerker83 #21780 üzenetére
Őszintén szólva, amennyibe kerül... és amilyen optikai képességekkel rendelkezik (meg Hééé USD, VC... szuperbevonatos lencse... és még jól is néz ki) kötelező megvenni ha van rá lehetőséged rendszereden belül.
-
Colonel993
senior tag
válasz
berzerker83 #21771 üzenetére
Ez egy nagyon jó üveg tőlük mint a 70-200 VC USD Blablabla...
70mm -alatt meg már a kitüveg is megteszi...A többit gondolom kitalálod... de leírom; KB MINDENRE VAN ÁTFOGÁSA ÉS SZÉP KÉPE A RENDSZERÉVEL.
És a többi amit írtam független ettől az üvegtől, nemes egyszerűségben akkor vegyük úgy; hogy kb hasonszőrűen olcsó és jó mint a Pentax... ugyan olyan jó adapterezhető mint a Pentax, gondolom ugyan azokat a lapkákat kapják mint a Pentax, és mindemellett nagyobb kínálat / Third Party kínálat várja mint a Pentaxnál...
Miért Pentax-el hasonlítom össze? Mert akinek nem jön be a MILC és rögeszmés DSLR párti; annak a legjobb ár/arány szempont még mindig (persze az igények ezt megint áttudják szabni, illetve a Sony se nagyon tüKrözik mostanában
... úgy hogy csak idézőjeles a dolog)
Stauffenberg: Ne szőrszál hasogassunk
Te is tudod, hogy értettem...
A köztudatban így is úgy is még a CANIKON van, lassan de biztosan növi ki magát a társadalmi tudat... gondolom a kereseti potenciáljuk a Sony-nak a tükör nélküli "több olcsót, nagyobb vevői kör lefedés" elvén működik... és persze USA-ban
Professzionális (<-) munkában viszont Canikonékhoz nyúlnak így is úgy is... sőt inkább Nikon...
de ez részben gondolom Brand meg a korábbi "ismert embereket promóciós csoportba tuszakolással" megy
A piac valódi részét Mi átlag emberek nem hiszem, hogy átlátnánk... és valahogy sejthető a Nikon se véletlenül van a piacon jelenleg is és fog maradni jó darabig.
A ThirdParty gyártók meg korábban a kettő óriásra fektetett nagyobb hangsúlyt mint "Copy lencsék" gyártása... aztán az aktuális helyzethez és frissítés igényhez viszonyítva dobtak be újat.Ha most megnézzük az aktuális kínálatot, még mindig az a kép van, hogy Canikonhoz MINDEN van, Sony-hoz egyre több... és a többi márkához is jut ez-az...
Ezek volnának a gondolataim tömören... és remélem tényleg félreértés és vitatényező nélkül... -
Kija
aktív tag
válasz
berzerker83 #21676 üzenetére
Igazából sokat olvasgattam és úgy határoztam a Samsung NX2000 mellett. Persze ez még változhat.
Én viszonylag hosszabb távra veszek fotómasinát. Az előző Fuji S5500 is elég régóta meg van. Most akarom majd eladni.
Jelenleg van még egy Sony DSC H55 amit használok. Egész szép képeket lehet azzal is készíteni (persze a maga szintjén).
Később majd azért biztosan beruházok majd egy jobb obiba is, mert nem rövid időre venném a Samsungot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- EA Sports WRC '23
- Gyúrósok ide!
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest