- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
-
hibavissza
veterán
Lehet maradok a garis Panánál (G5, 50K körül!), majd nyár végén tovább adok rajta, lesz tapasztalat és választok újat.
Kb. két éve én is így vettem g5-öt. A mai napig nem tudom lecserélni jó szívvel, mert ehhez a szolgáltatás csomaghoz - lényegesen jobb képminőséggel - mélyen a zsebembe kéne nyúlni, és a fotós technikai tudásom nem igazán nőtt tovább a gépen.
Igazából egyetlen dolog idegesít baromira a vázon. A számomra érzékelhetetlen nyomógombok. Minden más esetben user error, ha nem sikerült a képem.
Képminőségben ott van gond vele, hogy könnyen, visszahozhatatlanul és rondán ég ki. Emlékeim szerint a Canon 500 D-m sokkal jobb volt ebben. Ezzel azért együtt lehet élni. -
Tin_Shield
őstag
Jó gép az E-PL6, de videóban lényegesen elmarad a Sony és a Pana mögött. Persze emlékvideókra, nagyinak megmutatni a tévén megteszi, de ettől sokkal többre ne számíts. Tölts le pár tesztvideót (ne a jutyubos minőségből ítélj), és ha megfelel akkor hajrá, mert egyébként jó kis gép.
A kifutó/kifutott gépekben az a jó, hogy nagyot már nem, max pár ezret lehet velük bukni az eladáskor
Az árat hogy kell érteni? 8 darab ezresért kapsz egy kiobjektívet a G5-höz, vagy 8 ezerrel többe kerülne a G5 a kitobival, mint az a5000 kit (telekom 72e).
-
törölt tag
Neked kell tudnod, melyik tetszik jobban. Nézd meg alaposan, próbáld elképzelni, melyiket van kedved hurcolni (fontos szempont!) aztán dönts.
Én is most hasonlítgatok éppen egy Panát (GX7) egy Sonyhoz (A6000), elég tanulságos. Komoly érv például a Sony mellett, hogy sokkal jobb a raw file-ok szoftveres támogatása, a Panának egyetlen Lightroom profilja nincs, a Sonynak meg fent van mind a 13 és ahhoz ingyen jár a remek színekkel dolgozó Capture One Express (szintén van benne színprofil) is. Ez például olyan szempont, amire kevesen gondolnak. Ugyanakkor a Panában van például vízszintező, amit én a Sonyból gyakran hiányolok. És még folytathatnám...
-
Muerte68
addikt
Ha kell az evf G5-ha nem A5000-a sonynak(szerintem )jobb a képe nagyobb szenzor,garancia.A panának van keresője van vakupapucs a szenzor kisebb kicsit gyengébb-nincs garancia.
A sony objektívek drágábbak kevesebb van-a m4/3 hoz jobb a választék olcsóbbak is.
Az igényeid szerint válassz. -
evko
aktív tag
Túl sokat gondolkodom....
Panasonic G5, gari nélkül 40K körül vagy Panasonic G5 1 év garral 50K körül vagy Sony A5000 Kit (Telekomból) 1 év garral 72K?
Vagy valami mást kellene választani???
Jól látom, hogy a Panasonic azért jobb gép, mint az A5000?
Hmmm, egyre bonyolódik, minél többet nézek utánuk..
-
jjeahh
nagyúr
E-pl6-ban picivel jobb a szenzor, de nincs nagy különbség, egy jó objektív sokkal durvábban beleszól a képminőségbe. Amiért én a g5-öt venném: jobb videó, jobb ergonómia, jobb fogás, forgatható kijelző, kereső.
A gf2 már kissé elavultnak számít, persze azzal is lehet fotózni, de én m4/3 fronton a helyedben a g3 alá nem adnám, az a legolcsóbb keresős, forgatható érintőkijelzős mft váz, amiben már 16mp szenzor van. -
Tin_Shield
őstag
Ha videóznál is akkor inkább Panasonic. Persze "nagyinak megmutatni jó lesz" emlékvideókat lehet az Olympus-sal is csinálni, ha ez elég akkor OK, de sokkal komolyabbra ne számíts.
A PL7 képminőségben kb. ugyanaz mint az E-PL5/PL6, szolgáltatásokban, kezelhetőségben és a képstabiban lépett feljebb.Sok jelentősége nincs a zoom értékének, és főleg nem mond semmit az optika minőségéről, de a módszer egyszerű, a nagyobb számot elosztod a kisebbel. Pl egy 14-42 esetén 42/14=3x
GF2 szenzora nagyon elavult már, amúgy ügyes kis gép volt a maga idejében.
-
Victoryus94
őstag
Samsung nem ajánlott, ha hosszú távra gondolkodsz...
Tavaly óta nem ad ki új lencsét, sem gépet, sem egyéb kiegészítőt.
Egyébként jó gépei vannak. Manuális obikkal is jól működik.Ha nem vásárolnál hozzá nagyon obikat, vagy megfelel a manuális objekítv (helios, jupiter, stb), akkor nem rossz választás.
Ha kell normális videó, régebbi nikont NE vegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged