- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
- Mobil flották
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Az csak egy általános jelző a rendesebb régi manuálfókuszos obikra, de nem garancia a kiváló minőségre. Általában rekeszelni kell őket 2-re vagy 2.8-ra. Kicsit azért lutri melyik mit tud, nekem Olympus Om-ből van és vannak olyan változatok amik kiválóak és amik meg elég gyengék. Vásárlás előtt utána kell kérdezni a manuál obis topikban hátha tud valaki egy kiszemelt obival kapcsolatban okosat mondani.
-
jjeahh
nagyúr
Ha a lehető legolcsóbban akarod megúszni a portrézást, akkor használt milc + manuális obi, ahogy MrChris is írta, de így nem lesz autofókuszod, tehát manuálisan kell fókuszálni mint a régi időkben... az e-p1 helyett én mondjuk ha manuálozni akarsz, inkább egy evf-es milc-et ajánlanék, pl. panasonic g1, g2, g3, g5, utóbbi kettőben újabb/jobb szenzor van.
A linkelt képek helios-al készültek (58mm F2), itt az összes, F1.4-esből meg nekem egy 6 lamellás revuenon van, azt annyira nem ajánlom, állítólag a lekerekített lamellásak jobbak, az enyém annyival nem jobb a heliosnál, mint amennyivel drágább... ezeket lőttem vele.
ha maradsz az af-nél, akkor én is az e-pl5 + 45mm mellett szavazok a jobb építési/anyagminőség, sokkal jobb obi miatt, viszont a 45-ös helyett fontold meg a sigma 60mm F2.8-at is, nemrég az mft-s kollégák nekem is azt javasolták, utánnanéztem picit, szerintem az árához képest elképesztően jó üveg.
Szerk: esetleg csinálhatod azt is, hogy megveszel egy használt vázat bagóért, kipróbálod pár ezer ft-ból a manuálozást, ha nem jön be még mindíg vehetsz egy 45-öst vagy sigmát, sokat nem buksz rajta. -
MrChris
nagyúr
+1 az Olympus E-PL5 + M.Zuiko 45mm f/1.8-nek!
A canon 50/1,8 legnagyobb előnye, hogy olcsó, de azon felül nem sok. Nekem az ekvivalens látószöge se jön be, persze attól még lehet vele jó képet is lőni.Amúgy az EP1 + adapterezett 50/1,4 de még egy 2000ft-os helios44-el sem mobilfotó szint! Hogy messzire ne menjek fórumkolléga képei vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Robotporszívók
- Magisk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged