-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetry
senior tag
válasz
SpongyaBob #10784 üzenetére
kivéve ha abból a szemszögből nézzük hogy mivel kicsi a fényerő, ISO-t emelsz
-
Matthew
őstag
válasz
SpongyaBob #10449 üzenetére
Persze, csak bosszantó, hogy lehagyták az AF segédfényt az E-PL1-ről. Ezt leszámítva nekem nagyon tetszik az a gép.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #10337 üzenetére
Canonrol beszeltunk, ne keverjuk ide az optikalag jobb Nikont.
-
k1csi
senior tag
válasz
SpongyaBob #10323 üzenetére
#10320-re amire reagáltam ugye csak DoF-ról/háttérmosásról volt szó.
nesa
Photozone alapján nem látom, hogy a m43 obi annyival jobb lenne mint pl. a Canon IS-es kittobija felbontásban (saját tapasztalat sem igazolja az egyébként elég lekezelő állításodat amit ezúttal is hanyagoltál tényekkel alátámasztani).Tegyük hozzá ez egy 20k-s obi és ne ragadjunk le ennél mert ennél csak jobb obik vannak...
Viszont a m43-as obiból már a diffrakció miatt is érdemes fényerősebbet venni mert különben a rekeszelés nem növeli a felbontást (köszönhetően, hogy a kisebb lapkára sikerült majdnem annyi pixelt zsúfolni mint azAPS-C-re).
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #10320 üzenetére
Peddig jobb ha megtanulod a canon 18-55 hattermosas nem akarmi, meg az hogy amit fotozni akartal aztis elmossa
Felesleges vitazni hagyd a francba.
-
k1csi
senior tag
válasz
SpongyaBob #10320 üzenetére
Nyilván nagyobb háttérmosást a fényerősebb fixek között kell keresni (ezért is vettem bele több fixet az általam elképzelt rendszerbe) viszont nem is ez volt a mondandóm lényege, hanem az, hogy ebben jobb a 18-55 mint a 14-42.
A 14-42 kb. 2.8-4.5 kellene legyen (3.5-5.6 helyett), hogy ugyanazt hozza mint a 18-55 IS.
A 18-55 IS nél is nyilván van jobb APS-C zoom, csak az nem ~20k hanem kb. 5x annyi... -
mattheus
őstag
válasz
SpongyaBob #8980 üzenetére
Na ja ! Van benne valami, de ki lehetne egészíteni még ezen a két dolgon kívűl még számos mással is
-
szőröscica
addikt
válasz
SpongyaBob #8851 üzenetére
A Canon EOS 300-450D közötti gépeket nézegetem. Kb. ezeket ismerem.
Itt találtam pl. a hardveraprón ezt: Nem tudom, megéri-e az árátVagy ez a Vaterán is szimpatikus: [link]
-
vbbb
őstag
válasz
SpongyaBob #8744 üzenetére
Uhhh...az árai is szép a kicsikének...viszont tetszetős annyi szent.
Nikon body 400Ł + Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S obi 159Ł....nem is tudom.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
SpongyaBob #8721 üzenetére
Költői kérdés volt, egyetértünk. Havonta előkerülnek a zárral kapcsolatos félelmek, miszerint annak a vége a gépé is egyben, ezeket szeretném oszlatni.
-
vbbb
őstag
válasz
SpongyaBob #8723 üzenetére
Köszi szépen! Eddig a Nikon fele hajlok erősen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest