- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kulerr #22961 üzenetére
Elsőre a Fuji X-E2-t nézte
Sportfotóra? Abszolút felejtős. Medvevadászatra csúzlival. Az objektívek kiválóak, van is választék bőven, szinte minden optimális gyútávra van baba lencse, de a fókuszrendszere statikus témákhoz való.(#22962) MC Pite
(hogy sportra inkább G6 vagy EM-10 azt majd megmondják mások)
Egyik sem. Oly E-M1 vagy Pana GH4. -
MC Pite
veterán
válasz
kulerr #22961 üzenetére
Na várjál hogy jól követlek-e.
Fujihoz kevés az obi(?), és akkor inkább sony?Fuji vonal:
18-200at lefedő objektívek. Milyen fényerős? Fujira olcsón mérik a 50-230-at, stabis, éles, könnyű (de fényerőtlen, mint az olcsó telék). Az 55-200 már fényerős is, minden ízében jobb, de kb kétszer annyiba kerül. Kosárra elvileg utóbbi kéne, gyakorlatilag meg az 50-140 2.8 alatt nem szívesen próbálnám beltéren.
Az alapzoom tartományt mennyit használná, a fényerősebb, vagy az olcsóbb üveg kellene megint? (Ha nem tudja, én fényerősebb alapobit venném az olcsóbb telével.) Makró (és portré) obinak ott a hatvanas, de egy közgyűrűvel a közelpont annyira lecsökkenthető a kitobival, hogy a téma koppan a frontlencsén (ha ez is megfelel, af van, de közel kell ugye rakni a témához).Vaku terén az EF20 a fényerősebb obikkal együtt egy kellemes darrab, kicsi és legalább AA akkus hogy normális sebességgel töltsön (EF42őt nem ajánlom különösebben).
Sony obikínálatát mindjárt leírják, de ha a fujinál nagyobb flehozatalra vágysz, gyanítom az olympus házatáján célszerű körbenézni (hogy sportra inkább G6 vagy EM-10 azt majd megmondják mások).
-
jjeahh
nagyúr
válasz
kulerr #22551 üzenetére
m4/3 rendszerre két szuper makró obi is van, M.Zuiko 60mm F2.8 és Panasonic/Leica DG 45mm F2.8, vagy ha ezeket drágának tartja akkor közgyűrűk-el, manuálokkal lehet zsonglőrködni
esetleg alap szinten a 12-50 kitobi is tud makrót.. vázat ennyi infó alapján nem tudom mit lehet ajánlani, fontos a kereső? mennyire legyen pici? kihajtható kijelző, jó jpeg motor, vázstabi kell? a képminőségért sztem nem kell aggódni, bármelyik nagyobb szenzoros milc ugyanazt hozza mint egy dslr...sportfotóról annyit, hogy én bármivel képes vagyok pl. szinte bármit képelni, szal szerintem júzerfüggő is a dolog
egy dslr az igazi sportfotóra, de én manuális fókusszal lövök néha szaladó kutyákra, kézből focus stack-elek, játékobival makrózok és ekv 100mm obival is tájképelek szal
és senki nem mondja a fotóimra, hogy sz*rok, végülis analóg mf korszakban sem csak statikus témákra kattogtak szal..
-
Necc
addikt
Van egy panasonic kompakt fenykepezonk, 5 megapixeles, 10.000 expot csinalt szerencsetlen, tobb mint 6 eves, azt leszamitva hogy szerencsetlen mar nem tudja minden alkalommal telejsen kisutni a vakujat meg mindig kivaloan mukodik. Hogy mi a trukk?
Vigyaztunk ra.A tartossag nem szempont. Becsuld meg a geped, es sokaig jo lesz, mindegy mit veszel.
-
Necc
addikt
Azt szerintem senki se fogja helyetted eldonteni, hogy kompakt vagy dSLR gepet veszel.
Ha dSLR-ben gondolkodsz, akkor 2 lehetoseged van:
1) veszel egy uj, belepo szintu dSLR gepet valami kit obival vagy kit obi szettel (ez utobbi picit dragabb, de szerintem megeri)
2) veszel valami hasznalt felszerelest.Mivel irtad, hogy teljesen amator vagy ezert en az uj, beleposzintu dSLR-t javaslom kit obival, vagy kit obi szettel.
Amit a dSLR ad neked mint elonyt a kompaktokkal (es bridge-kompaktokkal) szemben:
- kempinoseg
- fazisalapu AF (azaz hoza nem erto amator nyelven: "turbo-fokusz")
- cserelheto optikaEgyertelmu hatrany viszont a fizikai meret es a vele jaro suly.
Arany/kozeputnak ott vannak meg a micro 4/3 rendszerek amik:
- hasonlo kepminoseget nyujtanak, mint a dSLR
- kisebb fizikai meret es suly (de azert megse olyak kicsik mint egy kompakt)
- olcsobb, mint a dSLR
- nincs fazisalapu AF (azaz nincs "turbo-fokusz")
- ugyanugy cserelheto rajta az objektiv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest