- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz MrChris #57950 üzenetére
Igen olvastam, hogy a GH5 az ami videózásra inkább kihegyezett, viszont a G9 is nagyon jónak tartják videóra is, főleg mióta 10 bites formátumban is tud rögzíteni.
Úgy néz ki találtam egy egész jó dealt szóval szerintem még ma le is csapok rá.
Zhiyun Crane 2-t néztem, az akad használtan is már relatív emészthető áron bár igaz garancia nélkül. Az mennyire ajánlott?Valamint egy nagy kérdés még, hogy ez az SD kártya megfelelő lenne nekem vagy ettől "erősebb" amire szükségem lehet?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
MrChris
nagyúr
Azt nem ismerem, direkt ezt a gimbalt akartam hozzá, talán nem véletlen ezzel akciózták.
Jó lett a videó, 4k-ban nincs további crop, FHD is használható, a stabi pedig nagyon stabil. A hang pedig tömörítetlen.
Elvileg jó a kártya. Ha munka akkor kettőt használnék tükrözve, lehetőleg egyformát. G6-omnál előfordult írás probléma, fagyás, adatvesztés. Az a plusz 10-20ezer abban a pillanatban felértékelődik ha becsúszik egy adathiba. G9-nél nálam még egyszer sem volt. Vond kolléga gyötör jobban egy ilyen vázat. -
veterán
válasz MrChris #57952 üzenetére
Kettőt terveztem alapból, 2x64 az előbb linkeltből. Tükrözni is lehet? Nem is tudtam. Bár rengeteg dolgot nem tudok meg haha… Az volt a terv, hogy az egyikre csak kép másikra csak videó, de a tukrozes jobbnak hangzik.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
0519
senior tag
A hozzászólást olvasva, saját okulásomra kérdeznék:
"12-60mm f/2.8-4.0 objektív. Főként tartalom gyártás úgy, mint reklámfilmek lenne a cél"
Ilyen, változó rekeszértékkel rendelkező, objektívnél érdemes fixen beállítani 4-re az értékét, hogy ne változzon a fényviszony a rögzítés alatt?''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
vond
MODERÁTOR
Hiába állítod be fix f/2.8-ra, ha megpöccinted 12mm-ről felfelé, akkor már el is kezd változni. Nekem fontosabb volt a valóban konstans blende, mint a nagyobb átfogás, ezért inkább 12-35-öt vettem a G9-hez a Lumix 12-60 után (és a 14-140 mellé).
Én is azt javaslom, hogy olvass kézikönyveket, teszteket, nézz YouTube videókat mind G9, mind pedig általános, kezdő videós témában, és persze látogasd a PH! szaktopikokat.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Újra jöttem bombázni a sokat látott nagyérdeműt okos kérdésekkel
R7/10....
Úgy látom, sikerült számomra érdekeset összehozniuk.
Végre -4/-5 érzékenység, 1/16000 e zár a R10-ben is, többször expo vázon belül illeszve, 0.5 sec előfelvételi opció.
Megnéztem néhány oldalt, hátha ti belefutottatok.
Képes végre együttműködni a mechanikus és az elektronikus zár?
90d-n menüben kellett be, illetve kikapcsolni.
Élkiemelés nagyításnál is elérhető, vagy marad a kiemelsz, vagy nagyban nézed? -
t.imi
addikt
válasz Mr.Csizmás #57960 üzenetére
Köszönöm, az a helyes megfejtés! Rég volt már erre képes vázam
-
Varoz
addikt
válasz Mr.Csizmás #57960 üzenetére
Ez akkora trúváj?
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
galuska95
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani MILC gépet egy kezdő 18 éves lánynak? Most kezdené az első fotós tanfolyamát és azt ajánlották, hogy MILC-ben gondolkozzunk. Nem nagyon értek hozzá ezért kinéztem a három legolcsóbb árukeresős gépet:
https://www.arukereso.hu/digitalis-fenykepezogep-c40/fn:termekek-osszehasonlitasa:sony-alpha-6000-ilce-a6000l-16-50mm-p220323650,panasonic-lumix-g-dc-gx880-12-32mm-p482174376,panasonic-lumix-dmc-g7-14-42mm-p282307707/
Valamelyik használható már ezek közül vagy iylen "olcsókban" ne is gondolkozzunk? -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz galuska95 #57963 üzenetére
[Canon EOSM50 MKII fényképezőgép VLOGGER csomag] 250k -30k cashback
Vásárolj megjelölt, eMAG által forgalmazott Canon terméket és regisztráció esetén 30.000 Ft pénzvisszatérítést kapsz.
adnak hozzá pár apróságot, a gorilla tényleg ajándék."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
theporcupine
tag
válasz galuska95 #57963 üzenetére
Nem szeretem a másoknak ajánlást, konkrét választásban, de a felsorolt gépek közül a GX880-ró: ha jól tudom, nincs rajta vakupapucs és nincs keresője sem. Inkább szelfis, utazós gép, nem fotósoknak. Nem megy vele sokkal többre, mint egy telefonnal.
Én még OKJ tanfolyamon tanultam és egyik tanárunk szerint, egy mobillal is el lehet végezni a tanfolyamot, de a stúdióban gondban lettem volna, hogy a vakukioldót nem tudom rárakni a gépre.https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
galuska95
aktív tag
köszi a választ mindenkinek!
-
Varoz
addikt
Tudom, Fujim van, épp ezért röhögök, hogy ez ekkora ficsőr.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
0519
senior tag
A NASA-val a Hasselblad kooperált.
[angol nyelvű link]''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
negyedes
addikt
Hello,
Roviden a story: mostani nikon D7000 gepemet jobbra cserelnem.
Hosszabban: jelenleg van egy D7000 gepem 18-105 + 50/1.8 obival. Nagy batar dog, ami anno jo heccnek tunt, most mar kenyelmetlen es sokszor mar elo sem veszem a gepet (+ - 1.5 eve) mert csak kinlodas van vele jobb-balra menni. Rajottem hogy a video resze a gepnek eleg rudimentalis es meg jo fenyviszonyok (led ego + esernyo es led flud light) mellett is szemcses bent a kep barmelyik obit teszem fel). Plusz miota megvettem csak baj van a geppel (pont mint az autommal) volt kalibralva, masik obi, stb de csak rossz, homalyos kepet csinal.
Szoval lecserelnem egy kisebb gepre, ami alkalmas lehet videokeszitesre (oktato videok, kirandulas/nyaralas megorokitese, legrosszabb esetben stream tetheringelve), de ugyan akkor a fotozas reszet is csinalnam (fix, nagy fenyereju obik, nagylatoszog, portre, mindenes). Kisebb meret miatt MILC rendszerben gondolkodom (naszutra elvittem az egesz felszerelest, gondolhatjakok hogy 1 het alatt max 80 kepet csinaltam, inkabb telefoval fotoztam) es csak hasznalt jatszik (erdelybol vagyok, szoval az itteni piacon tudok szetnezni).
A keretet nem igazan tudom most beloni, amennyit kapok a mostani gepert plusz kiegeszitve.
Ti milyen gepet, rendszert ajanlotok a fent emlitett hasznalathoz?Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Neck
veterán
válasz negyedes #57974 üzenetére
Nem írtál pontos keretet. Ha belefér, nézd meg a Sony a6400-at, APSC szenzor, élvonalbeli követő autofókusz fotós és videós módban is, kiváló videós képességek. Ráadásul nagyon jó objektív park van hozzá, pl a Sigma 18-50 f2.8-al kiváló kombót alkot.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz tvamos #57978 üzenetére
Pontosan. Az volt a kedvenc objektívem Sony APSC rendszeren, döbbenetesen éles, nyitva is (nem közhely, tényleg így van)
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
-
kovsol
titán
válasz Mr.Csizmás #57982 üzenetére
A6100 már megvan már Kb két éve. 185k volt kitben MM-ben. Bontatlanul ráadásul, csak utolsó volt, és meg akartak szabadulni tőle. Ennyiért nem hagytam ott.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
negyedes
addikt
a MFT szenzor/mount mennyire mas mint a megszokott APSC Nikon? Tudom hogy van crop factorja es joval kisebb, de gyakorlatban van valami hatranya? Ahogy irtam kepekben, varos, taj, portre es street, nincs allat vagy nagy tavolsagokra jellemzo kivansagom.
Neck megnezve az arat plusz hozza egy nagyfenyereju obi mar reg tullepi a keretemet. Eddig tenyleg a pana a befuto.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
kovsol
titán
válasz Mr.Csizmás #57984 üzenetére
Ettől függetlenül persze szerintem a Fuji rendszer előnyére válik, hogy Sigma és Tamron lépett feléjük.
Épp az előbb voltam a 220voltban, ki volt rakva ez a Sigma 18-50 f2.8. Kis cukika.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
0519
senior tag
válasz negyedes #57985 üzenetére
Az MFT-nek nincsenek hátrányai, csak előnyei!
Kicsi, könnyű gép építhető köré. Minden általad felvázolt célra van objektív, több árkategóriában.
PL 40-150mm 3 különböző az Olympustól és 1db Pana. Portréra van F1.2 és F1.4 prime, utcára 12-100 F4 zoom, stb.Egyébként ilyen kérdésre a legjobb válasz a Flickr. Nézd meg milyen képeket készítenek mások.
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok, újrakezdő hobbi fotósként keresem a számomra megfelelő MILC-et. (Korábban egy 3-4 évet fotóztam lelkesen D3200, majd D7100-zal, kitobi, 18-70 Tamron, fix 35-50esek voltak akkor).
Most egy kisebb, egyszerűbb szettben gondolkoznék, nagyrészt utazások, kirándulások alkalmával használnám, esetleg családi események fotózására, de az mellékes.
Ami felé (meg a DSLR korszakomban is) húzott a szívem, az a Fuji és a Pana valamiért. A Fuji most kicsit kiesik mert azért ahogy látom árban az drágább, kisebb a kínálat. A Panasonicok közül ami tetszik az a g80 (12-60nal), esetleg a GX9 szintén hasonló obival. Amit még rövid keresésem után hasonló árban találtam az a Canon M50 M2, szóval talán még az is szóba jöhet. Olympussal kapcsolatban megmondom őszintén, nem annyira vagyok képben, nem is annyira tetszik, de ha abból van valami bestbuy akár újonnan, akár használtan, akkor megfontolom.
Utómunkát nem vetem el, régen alkalmaztam, de most kevesebbet szeretnék foglalkozni vele.
Szóval ezzel kapcsolatos kérném a segítségeteket, hogy mit ajánlotok, esetleg 1-1 konkrét link (akár új, akár használt, de valóban újszerű érdekel) segítségével is! Köszönöm előre is!„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz itouchfan #57990 üzenetére
sonyt meg se nyisd, az még drágább, tíz perce csuktam be az index adokveszek-et
---------------------------------------
Utómunkát nem vetem el, régen alkalmaztam, de most kevesebbet szeretnék foglalkozni vele.
márpedig akkor fuji hendikep[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
itouchfan
senior tag
válasz Mr.Csizmás #57991 üzenetére
Sonyból mi? 6300 ami szóba jöhet használtan és ez a kategória, nem?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
-
Varoz
addikt
-
törölt tag
Üdv!
Viszonylag gyorsan kellene döntenem két váz között. Sony a 6400 vagy Fuji s x 10 . Jelenleg Sonyra vagyok berendezkedve, viszont sokat olvastam a Fuji gépekról és tetszik a hogy a manuális beállításokra jobban ki van élezve mint a Sony és ez irányba szeretnék elmozdulni.
A kérdésem a lenne, megéri e váltanom ezért rendszert. Utómunka nem probléma nálam.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz #75424128 #57996 üzenetére
egyetértek az előttem válaszoló fórumtársammal.
Alaposan gondold át, milyen objektívekkel használnád együtt. Gondolkozz rendszerben. Nézd hozzá az árát is.
Ökölszabályként Fujira főleg Fuji objektívek elérhetőek, Sony-ra 3rd party objektívek is. Rakd össze fejben előre mi lenne a végleges szett, és hol lenne jobb ajánlat rá.Esetleg járj utána, hol lehetne kipróbálni mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
ez talán 2019-ben volt valid
meg ami elérhető, az jó eséllyel használható, nincs plasztik virágcserép szindróma (50/1.8 ii, random 18-55)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.