- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz nhjerome #57099 üzenetére
Az a gép elég most is, később is mindenre.
A kérdés inkább az, hogy "későbbi fejjel" is ezt vetted volna-e. Ha igen, akkor oké. Ha nem, akkor viszont a kisebb értékű szettből / rendszerből kisebb bukóval lehet a "végleges szettre" váltani. A fórumtársak egy része szerintem erre gondolt.
Ha ez a fenti szitu nem probléma, akkor viszont jó döntést hoztál
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
nhjerome
újonc
Autom is volt rengeteg, ismertem is amit most vettem, mégis majdnem 6 hónapig olvastam teszteket, néztem videókat, pedig egy Mustang GT-vel nem lehet nagyon melléfogni. 5 év múlva is ugyan ennyit nézegetem majd tuti, még ha tudom is már mi mire való
-
rednifegnar
senior tag
válasz nhjerome #57102 üzenetére
en is azt mondom hogy egy belepo gep arra jo hogy ne bukj sokat. kb mas elonye nincs. ellenben ha bejon a fotozas akkor hamar kinovod, meg mindig limitekbe utkozol es par het mulva jon a mire csereljem kerdesozon.
ha van love akkor egy jo eros felso kozepkategoriast kell venni, aztan majd ugyis lehet boviteni a vegtelensegig obikkal. ne vegyel fenyerotlen kitzoomot, karacsonyfat se kell, de ha az alap egy jo minosegu eros cucc akkor azzal lehet kreativkodni meg kiegeszitokkel boviteni.
masik meg olyat kell venni ami tetszik, ami bejon, erdemes megfogdosni elmenni megnezni eloben. van akinek a canon tul muanyag tul kalapacs, van aki meg a sony menutol van rosszul (en pl a nikon forditva csavarodasaitol).A camera does not make art, the artist makes art.
-
konyi79
addikt
válasz rednifegnar #57104 üzenetére
Így a kommenteket és a kérdezőt olvasva bennem is pontosan ez merül fel kérdésnek: Mi a francnak egy kompromisszumokkal tele belépő vázat venni, ha nem számitanak a bekerülési költségek? Azokat nem azért veszik az emberek, mert nem kellene a jobb szenzor, a gyorsabb af, a jobb témakövetés vagy a legjobb kereső...
[ Szerkesztve ]
-
ZsoZso126
tag
- Gépre szánt összeg? 150.000ft környéke
- Felhasználás? Nyaralások n kirándulásokon fotózni :)
- Méret számít? Nem nagyon azért ne legyen nagyon nehéz egyéb hosszabb sétán ne legyen izomlázam másnap :D
- Videóra szükség van ? Nem életbevágó de jó lenne
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?használt is garanciával
- Egyéb kívánság, speciális igények?Wi-fi jó lenneKöszönöm előre is
-
Hello,
1100D-t cserélnék 750D-re. Érdemes lehet? Azt várom, hogy jobb képminőséget kapjak valamivel. (És azért 750D, mert arra van keret, különben 800... 88... 80D... Sony... lenne. )
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
PuMbA
titán
Akkor nem épp obit kéne cserélned? [link] Ez az oldal tök jól mutatja, hogy magas ISO-n semmi különbség nincs a két gép között, de még a 80D se megoldás erre. Magas ISO-n egyedül a 7D Mark II-je jobb a Canon-nak, úgyhogy ha jobb magas ISO-s képminőség kell csak a akkor full-frame marad. Ha felbontás növekedés kell, akkor viszont van választék.
JohnyBlue: Igazad van, de valljuk be nem azért vesz az ember APS-C gépet, hogy kizárólag FF obikat vegyen hozzá
[ Szerkesztve ]
-
A 70-300, 170-500 cseréje együtt elég sok lenne
Meg attól még a madarak, stb. nem mozognak lassabban.
És a felbontás is marad 12MP, ami 10 éve még oké volt, de mostanra már 4K cuccokon nézik a képeket.Maga ISO-t nem tudom, itt hogy nézték, de ha megnézem, 6400-on a 750 sokkal kevésbé zajos, 25600-on meg még mindig max. ugyanannyira... (Pixinfo-s tesztképeket néztem mind a kettőről, meg saját képeimet is tudom nézni 1100D oldalon.)
[ Szerkesztve ]
-
válasz JohnyBlue #57116 üzenetére
A legtöbbet használt 17-70-em viszont nem
Meg ezek azért EF üvegek, mert EF bajonett van rajtuk, de képminőségben azért nem oda való szerintem.@kovsol : Benéztem, sry! De az a lényeg, hogy a megjelenítők felbontása sokat nőtt.
@PuMbA :
https://pixinfo.com/fgep/Canon_EOS-750D/tesztfotok/
https://pixinfo.com/fgep/Canon_EOS-1100D/tesztfotok[ Szerkesztve ]
-
-
KYZRR
őstag
Üdv Urak!
Kaptam egy kedvező ajánlatot ismerőstől, hogy megvenné a jelenlegi összekaparászott Pana GX800 fényképezőm, és én helyette valami kicsit komolyabbat vennék.. Akár nagyobb szenzorméretet is... Egyelőre az EOS 250D a kiszemelt.
Általában portrét fotózok, de néha 1-2 videó is beakad, de semmi komoly..
Jöhet használt is, nem bánom ha gondos tulaja volt...
Árban pontos elképzelésem nincs, nyilván ár/érték/mennyiretudomkihasználni jelenleg a keresés célja.. Talán 250e körül azért álljon meg a történet, 1-2 obival.
Egy kitételem van, rendes markolat, és EVF legyen, mert napsütésben kiégetett a GX800, hogy semmit se láttam...
[ Szerkesztve ]
You can only die once, make sure it is worth it...
-
Linkelek majd 1:1 RAW kivágást 1100D-ből...
Viszont a 750D ISO25600-ára felhúzott RAW az 1100D-ből, az érdekesen néz ki... (Meg kétszeres felbontás, amiből jobban tudok leméretezni is...)
Mondjuk szerintem az a kidolgozott kép annyi, hogy elmentették JPG-ben, szűrés nélkül.A felbontás nem minden, de azért jó lenne feljebb lépni. Meg az is olyan, mint az ISO, nem erőből kell kevés fénynél jó képet alkotni, de nem árt, ha van.
[ Szerkesztve ]
-
Persze, azt tudom.
A felbontás csak annyiban lényeges, hogy gyakran kell vágni is, meg alapból nagyobb felbontású kijelzők vannak ma 2012-höz képest, és egy erőseben szűrt képen már nagyon kijönnek a minőségi hibák. Szóval nem _csak_ a felbontás, nem _csak_ a magasabbra tekerhető ISO, hanem számomra sok kis tényező indokolná a váltást. (Jobb az AF rendszer is, ami a f6.3-as 170-500-zal azért lényeges - OK, elvileg a 750D is csak f5.6 körül működik jól, de gondolom felette is pontosabb.
Meg azért pár éven belül csak lesz majd jobb obi is.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Hát ez borzalom, de a nagy piros pöttyök miatt kicsit elgondolkodtató, hogy valami lehet a szenzorral. Amúgy villámokat alacsony ISO-n szoktak fotózni 10-20 másodperces záridővel. 750D AF rendszere nem valami jó, nem érzem figyelemreméltó ugrásnak. Na meg az f/6.3-as olcsóbb teleobik AF-je sem mondható kiemelkedőnek, több darabé kifejezetten pocsék, szóval nem vagyok biztos a nagy számottevő akkor sem, ha egy kiváló AF-ű gépet eléraksz. Mint írtam, én nem látom a 750D-ben a nagy ugrást az 1100D-hez képest. Kis ugrást látok, de ha ennyi pénzed van, akkor ennyi van.
[ Szerkesztve ]
-
KYZRR
őstag
válasz rednifegnar #57125 üzenetére
Akkor optikai, elnézést.
A lényeg változatlan, legyen benne "nézőke"..You can only die once, make sure it is worth it...
-
rednifegnar
senior tag
kukucska a szakszo ebben a topicban
nem tudom milyen obijaid vannak a gx800-hoz de nem erezem azt a nagy elorelepeset egy 250d-vel meg kitzoommal, a jobb ef/efs obik meg eleg dragak (es nagyok nehezek a m4/3-hoz kepest).
A camera does not make art, the artist makes art.
-
-
KYZRR
őstag
válasz rednifegnar #57127 üzenetére
Nem feltétlen mennék fel szenzorméretben, csak ha jó lehetőség lenne feljebb lépni.
Szimpi a m4/3, házon belül is néztem utódot.
Nagyrészt "retro" obijaim vannak, szóval az szerintem nem mérvadó.. De az ismerős vinné azokat is.You can only die once, make sure it is worth it...
-
Ja, ahogy írtam, végtelen pénzből nem 750 lenne
Az egy vilklámfotózás első képe volt, ott esett le, hogy Auto ISO-n volt, fókusz manuálon, stb.
A Sigma 170-500-am úgyis csak manuálban működik normálisan, de az AF visszajelzés már sokszor beszívatott. Elvileg a 750-ben a 7D fókuszrendszere van, inkább csak a módokat fogták vissza.Nincs annak a szenzornak amúgy semmi baja
Az alsóbb kategóriás Sigma obik (amik pl. nekem vannak, az összes ) AF-a tényleg baromi pontatlan. Nem értem, hogyan csinálják, de manuálban sokszor bőven jobb képeket lehet velük összehozni, mint az AF.BTW ez volt a kérdés, hogy mennyivel jobb - ennyivel, de ezek talán együtt számítanak. 550D-vel nem lettem volna előrébb, de ezzel remélem leszek.
-
PuMbA
titán
Ennyi pénzből biztosan nem tudsz jobbat venni a 750D-nél Ez egyértelmű, szóval jó vétel a keretedből.
Azért ezzel számolj:
"The Hybrid CMOS AF III system is also prone to cause 'banding' - seven pairs of horizontal lines across the image which are particularly noticeable when the image is processed aggressively, this is particularly noticeable in astrophotography. Canon stated "Canon is able to reproduce the stripes. The stripes will appear in those areas where the pixels for the AF are located. This is causing a lower density of image pixels in those areas. This not a lack of quality, since the effect will be seen only if heavy post-processing is applied."[12][13][14]"Ilyen legdurvább esetben: [link] A wikis linkeken találsz még rá példát, kevésbé sötétben is előjön.
[ Szerkesztve ]
-
Na ez már érdekesebb. Mondjuk asztrofotó esetén van heavy post-processing
De olyanokat is olvastam, hogy a 800D-re is panaszkodnak ilyen miatt.
(Az meg már az első hibrid AF rendszereknél fura volt, hogy hogyan pótolják ki a szenzoron az AF érzékelők helyét.)Illetve a Rawtherapee tud PDAF sorszűrést, ami nem a legjobb megoldás, de van.
Meg 99%-ban úgyis RAW-ban mentek.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
[link] Ez a nyugtalanítóbb. Sima kép, mégis látszanak a csíkok. Az ez után következő Dual Pixel AF-es gépek ezt a problémát küszöbölik ki, ezért ajánlottabbak azok Én semmiféle ilyen problémával nem találkoztam már 77D (ami egy az egyben 800D, csak extra kezelőszervekkel), 80D és 7D Mark II-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Ez mekkora kivágás? Álló vagy fekvő kép? Az előbb szedtem le sample RAW-okat, és agyig tolt kontraszttal nem tudtam előidézni.
Ez tényleg durva, főleg mert tiszta égen minden kis kosz, stb. is látszik.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok! 300 ig milyen kitet érdemes venni? Panasonic FZ200 at váltana. Képminőségben, esti/ég fotózásban szeretnék előre lépni.
Nem lenne rossz hogyha a videóminőség terén hozná a Panasonic FZ200 szintjét, na meg hogy az "optikai zoom" is meglegyen.[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Nana, az eredeti kérdés úgy szólt, hogy nem muszájból veszem, szóval ha valami durva feleslegesség lenne, akkor nem venném.
A banding úgy tűnik, kezelhető. Sajnos elég kevés olyan RAW-ot találtam, amin tényleg látni, de azon nagyon nehezen tudtam előidézni; ez az egyik. Kikapcsolt line noise filterrel sem látszik, csak 100% kontraszt esetén, ha elhúzom az expókorrekciót kb. +3-ba. Illetve úgy tűnik, ez konkrét gépek hibája lesz, gondolom voltak gyengébben sikerült szenzorok.
Vagy a RT 5.8 már szűri alapból (a dokumentáció szerint kifejezetten a 750D-t nem ismeri, Sony-kat inkább).
A kiszemelt konkrét gépet pár nap múlva megyek megnézni, nyilván akkor erre figyelek, tiszta eget fényképezve remélem látszani fog, ha baja van.[ Szerkesztve ]
-
ZsoZso126
tag
- Gépre szánt összeg? 150.000ft környéke
- Felhasználás? Nyaralások n kirándulásokon fotózni :)
- Méret számít? Nem nagyon azért ne legyen nagyon nehéz egyéb hosszabb sétán ne legyen izomlázam másnap :D
- Videóra szükség van ? Nem életbevágó de jó lenne
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?használt is garanciával
- Egyéb kívánság, speciális igények?Wi-fi jó lenne
Köszönöm előre is -
haruspex
aktív tag
válasz ZsoZso126 #57138 üzenetére
Szia!
Ha ragaszkodsz az újhoz nem sok lehetőséged van, Pana gx80, vagy Sony a6000, illetve ha nem kell videó, akkor Olympus e-m10 II. Sajnos mind a három keresgélős lehet kicsit az x a5 sem rossz, de már nem nagyon lehet sehol megkapni, ahogy nézem.
Hogy használtból mindig szerencse kérdése, hogy miből kapsz garanciálisat, az említett xa5 éppen van fent aprón, de akkor nem lesz se keresőd, se videód.
-
ZsoZso126
tag
Köszi mindenkinek
-
gaborbol
őstag
- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max).
400 usa dollar
- Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád).
Csaladi foto, video, es estleg vlog, YouTube. 4 k jo lenne, de nem feltetel.
- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
Nem kell szuper mini, de tegla se legyen.
- Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni).
igen, video fontos es auto fokusz!- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Hasznalt a koltseg faragasa miatt, esetleg uj ha versenykepesebb a hasznaltnal.- Egyéb kívánság, speciális igények?
[ Szerkesztve ]Kulso mikrofon csati nem lenyeg van digitalis mikrofon.
Sony A6000 a fo csapasvonal, van esetleg 400 dollar allatt ennel jobb, foto, video, es esetleg Vlog, Youtube-ra?
Cserelheto objektive sem lenyeg. Automata modban legyen jo a gep, manualis mod nagyon lem lesz hasznalva.
Koszi!
Jo minosegu kep es video a lenyeg , Iphone XI van annal kene jobb ebben a nagyon max 400 dollaros arban, ha egyaltalan van ertelme.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz gaborbol #57142 üzenetére
"...ha egyaltalan van ertelme." Nincs értelme. Ha tényleg fontos a jó videó minőség akkor azzal a vázzal nem sokra mész, fhd-ra képes, ami inkább egy interpolált 720p-re hasonlít. 400$ nem lesz elég egy legalább A6300-ra, abban van már kiváló 4k, fhd ugyan olyan. A vázra még objektív is kell...
-
kovsol
titán
-
Neck
veterán
válasz gaborbol #57142 üzenetére
Amit leírtál, a Sony ZV-1-et erre találták ki.
Sajnos a keretbe nem fér bele, így vagy a kerettel, vagy a kívánalmakkal kell kompromisszumot kötni.
Az USA használt oldalakkal nem nagyon vagyok képben, ezt találtam neked
4k videó, kis méret, fényerős obi van, belefér az árba - és szembe fordítható a screen.
Az AF viszont még régebbi technológia. Személy szerint nem haználtam ilyet. Ha jól tudom, ha nem vagy megelégedve, vissza lehet küldeni nekik.És elvileg Tony videóiban még kupon kódot is találsz hozzá
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
gaborbol
őstag
Koszi mindenkinek!
Huzzuk ki a vlogot, ha valami lesz akkor max youtube video es sima alvanyrol , nincs maszkalas, csak nemi szereles egy asztalnal. 4k sem kell legyen max full hd.
Probalom kitalalni, hogy esetleg meg mire kene, mennyire alkalmas mondjuk termek fotokra?Sony ZV-1 nagyon jol nezki ,de nagyon fer bele.
A 6000 alap bival, 2-3 aksival 350-375 dollar mig estleg ket obil meg 400, de nem kell a ket obi sem.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Ebay. Harom eladoval beszltem eddig, kettovel sikerult mar megallapodni az arrol, csak meg egyre varok, hogy elfogadja-e a 400 -as ajanlatot.
Lenne meg Canon M50 elso szerias 500-ert, de ez mar nagyon kilog. Elorelepes az barmilyen szempontbol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Trollok komolyan
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest