- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz gaborbol #57149 üzenetére
Nekem M50 van, szeretem a csiki-csuki kijelzot, de sakjnos a 4K csak manualis fokusszal hasznalhato benne. Ha ez nem gond, akkor amugy jopofa kis cucc, es egesz jo kepeket lo automataban. A fokusz mondjait tanulni kell kicsit, hogy nehogy elesben zavarba jojjon az ember, egy mobil utan.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
gaborbol
őstag
Megneztem egy valag osszehasonlito videot, reddit forumot, mas oldalakat jo gep, de szinte mindig az A6000 jon ki jobban osszessegeben.
Majdnem 400 dollar, az A6000 meg szinten ennyi 2-3 aksival plusz esetleg meg egy extra obival amit el tudok adni ha annyira nem kell. Van egy A6000 1200 kattintassal ennyiert egy valag extraval, nagyon hajlok ra hogy megvegyem, nem a gep lesz a szuk keresztmeccet amugy sem az en esetemben.
Ha meg megis akkor el tudom adni minimalis bukoval.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Koszi mindenkinek
Elhoztam ezt, 1200 click van benne, 400-ert odaadta es kaptam meg 20 dollart az eBay-tol.Nagyon jo lett volna az m50, canon arul felujitottat belole 519 dollarert teljes garral, de meg afa, posta, extra aksi stb… Meglatjuk ez ,hogy valik be, ha nem jon be akkor minimalis bukoval tudok valtani.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Valaki? link
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
MrChris
nagyúr
válasz Moonwolf #57156 üzenetére
"az "optikai zoom" is meglegyen."
FZ200: 25-600mm F2.8, ilyen átfogású és fényerejű objektív talán nincs is milcre. 2, de inkább 3 objektívvel lehet megoldani. m4/3-ból egy Pana 14-140 (~90e) és Pana 100-300(~130e), vagy Oly 14-150 és 70-300, de fényerőben elmaradnak és a széles látó is eq. 28mm-től kezdődik. Ezek mellé árban egy GX80 fér be, G80 jobb lenne. Olympus vázat videóból csak a 4k-sakat lenne érdemes beszerezni, azok meg tudtommal a drágábbak.
Lehet, hogy más rendszerben van olcsóbb kombináció, de nagyon tág az optikai átfogás. A HFR videóról még le kell mondanod, azt azthiszem csak drágább vázak tudják.[ Szerkesztve ]
-
-
Wollie
tag
Sziasztok!
Gyerek, család, kinti benti fotózásához szeretnék gépet venni.
Jelenleg egy Panasonic LX100 gépet használok bentre, de kint jó lenne valami nagyobb zoommal rendelkező gép. Keret 200e-300e max. használt is szóba jöhet. A csere azért merült fel mert fogtam egy d800 at 18-200 f2.8 obival a kezembe és majdnem elélveztem. Sajnos arra nincs pénzem. Jöhet dslr, milc, nikon canon sony bármi. Köszönöm a tippeket előre is!Zújonc
-
-
BoneDragon
veterán
Sziasztok,
Szeretném elengedni a telefonnal való fényképezést nyaralások közben. Táj és város fotózás lenne, teljesen hobbi szinten. Témában kezdő vagyok.
Mit tudtok ajánlani max 150 ezerig?
Köszi.Szerk.: Lemaradt, hogy használt is játszik.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz BoneDragon #57164 üzenetére
Ez a kit például egész jó vétel.
Az obi picit fura, mert össze lehet csukni, és nincs rajta élesség állító gyűrű. Lumix 12-60-nal persze jobb lenne. Azok 60 körül mennek használtan. De ennek a 12-32-nek is megvan az előnye, mégpedig, hogy sokkal kisebb helyen elfér. Akár egy nagyobb kabátzsebbe is be lehet így passzintani a szettet.
Ha kellene még nagyobb átfogás, akkor idővel vennék hozzá egy használt Lumix 14-140-et (is).
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz BoneDragon #57166 üzenetére
Váz+objektív újonnan nem sok van ennyiért, nagyjából vagy egy M100+15-45, vagy egy 10-essel többért GX80+12-32.
Vagy DSLR-ből 2000D+18-55, de én ezt a vonalat már nem erőltetném.
Ha nem feltétlen kell cserélhető lencsés gép, akkor esetleg nézhetsz prémium kompaktokat (Pana LX15, TZ100, Sony RX100-ak, Canon G9XII), vagy jobb bridge gépeket is (Pana FZ300).
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
lugosi
MODERÁTOR
A GX80 + 12-32 van nekem is, kifejezetten jó szerintem nyaraláshoz, nagyon kis helyen elfér, és videóban is meg lehet vele barátkozni. Az egyetlen bajom az obival, hogy egy kicsit belehallatszik a fókusz hangja a felvételbe. Ez szerintem használtan annyiért kijön, amibe még esetleg plusz obi is belefér, vagy nagyobb memóriakártya pl.
-
tvamos
nagyúr
Azt en is rohadtul utalom, ha lemerul a telo, mert folyton fenykepezek vele. Vagy "zsinorozni" kell.
En egy Canon M50-et vettem, mert tokre jo a DPAF fenykepezesnel is, meg full hd videonal is. Sajnos az automata modja nem olyan jo, mint a legujabb iPhone. A kereteden is kicsit felul van, nem tudom, hogy ra tudsz-e szanni egy kis + zsetont.
Ha nem fer bele, akkor talan az M100-at valasztanam, amit a tobbiek ajanlottak, sajnos azon nincs kereso.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
MrChris
nagyúr
Ezt venném. Elvileg a használtak se nagyon régiek.
-
haruspex
aktív tag
válasz MrChris #57170 üzenetére
Hát nem tudom, 90-ért nagyon jó ajánlat volt 140-ért első gépnek inkább a gx80-at mondanám, kereső videó, meg talán vmivel jobb kezelőszervek, mondjuk persze van amiben jobb a Fuji (különösen a "nagyobbat látó" optika), de Pana egy teljesebb gép talán.
((De leginkább tényleg használtakat néznék ebből a keretből.) -
cseptomi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék DSLR vagy MILC gépet vásárolni. Elsősorban hobbi szintre. Családi eseményekre, nyaralásra, kirándulásokra. Korábban volt egy MILC-em (Samsung NX2000), de pár évvel ezelőtt megváltam tőle. ELső körben használtak között nézelődtem. A keret 60-70eFt lenne. Alap kit obi elég lenne. Az alábbiakak nézegettem: Samsung NX300, Pentax K-30, Nikon D5100. Van esetleg más javaslatotok a fenti célra?
Melyik márkát ajánlanátok? Mire érdemes figyelnem használt gép vásárlásánál az expo-számon kívül?
Köszönöm szépen előre is. -
Roxx
tag
Sziasztok.Madárfotózáshoz Canon 7D és Sigma 150-600C kombót használok általában.Az elkészült képekkel nem nagyon vagyok megelégedve rengeteg a melléfókuszált életlen kép.
A régi 40D-m mintha szebb képeket készített volna.Mi lehet a gond vagy ez a kombó ennyit tud.Vázcserén gondolkodok mi lenne a megfelelő.Canon 80D-ket neézegettem vagy egy 6D tudom hogy nem egy katagória.[ Szerkesztve ]
-
Roxx
tag
Nincs összelőve az obival a zár és az idő az az adott helyzettől függ mit állítok.Inkabb a 7D általános képminőségével nem vagyok megelégedve mintha olyan mosottak lennének a képeim nem olyan részlet gazdagok.Nem tudom milyen váz lenne a megfelelő.
-
BoneDragon
veterán
Pár napja irtam ide segitségért, mostmár végképp megkergültem...
Szóval új gépet keresek, használtat nem szeretnék. Néztem a 250D-t, de rákerestem és nagyon negativ véleménnyel vagytok róla...
Keretet is emeltem, szóval 250-ig, milyen gépet tudtok ajánlani? Teljesen elvesztem már. -
konyi79
addikt
válasz BoneDragon #57181 üzenetére
Az a helyzet a pénzünk ma már annyira keveset ér, hogy ekkora összegből új gépet nem egyszerű ajánlani.
Túlsúlyosan MILC pártiak vagyunk, de aki a DSLR-t szereti jobban se tud neked a belépőek között jó szívvel ajánlani szerintem.
Ha innen nézem ami belefér a keretedbe pár hónapja még az M50-et mondtam volna, de én legalábbis kicsit szkeptikus vagyok hosszú távon az M rendszer jövőjét illetően, ha később rá akarsz fejleszteni.
Ha csak szeretnél a mobil helyett jobb képeket és kipróbálni, akkor jó. Ha szeretnél hosszú távon építkezni, akkor jelenleg a Sony lehet a befutó, az itt-ott még elérhető A6000 belefér a keretedbe, de az egy 2014-es gép, ami lehetett akkor bármilyen jó, mai szemmel már öregecske. A 6100 meg bele se fér meg úgy le is van butítva sw szinten, hogy az már fájó.Az Olympus OM-D E-M10 valamelyik utolsó verziója megintcsak egy jó kis masina, de olvass utána inkább magad az Olympus helyzetének, mielőtt pénzt raksz a rendszerbe.
A Fuji X-T30 egy jó cucc, de megint kívül van a kereteden.
A Nikon Z50 is lehet jó, de megint sokkal több az alapkit. -
konyi79
addikt
válasz BoneDragon #57183 üzenetére
Az M50 se mai darab és bár abban is van egy jópár buta korlát, de árában ajánlott masina.
Állókép minősége, autófókusz jó, egész használható a kit, fHD videó jó és ott van rendes af is.
Ami azzal -nekem- a bajom, felröppent már a pletyka, hogy a belépő croppos vázait a Canon is behúzza egy bajonett alá a Sony és a Nikon után. Persze ettől nem kell kidobni ezt se utána, meg egyelőre csak pletyka.Ha az EVF-ről lemondasz akkor tágabb a lehetőség, de ritka, akinek nem hiányzik utána.
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz konyi79 #57184 üzenetére
Én egy jó kis M4/3 vázat ajánlanék, mellé 1-2 jobb objektívet (itt azért van választék), 250-ből használtan szép kezdőszettet össze lehet válogatni, pl M10II+14-150II, de akár 12-40 f2.8 is belefér 250-be.
Újonnan is megoldható 1-2 gép, 150k körül szokott lenni Olympus M10III kit, 250k körül M10 IV kit is előfordulhat, ne adj isten egy M5 II kit (tavaly mintha 250k körül ment volna 14-150 obival), vagy Panasonic vonalon olcsóbbak között GX80, G80, de még GX9 is befér 250-be objektívvel együtt is.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
TayRol
nagyúr
Üdv!
Családom kívánsága, hogy a hamarosan érkező kutyánkról majd készüljenek normális képek. Évek óta nincs felszerelésem, mi most az, ami ajánlott?
A rendszerek tekintetében van tapasztalatom, mindenem volt szinte. Lehet használt is (gari jó lenne), új is. Az ár legyen indulásnak 700e ft. Nem akarok nagy rendszert cipelni, ebből már kinőttem, talán ez az egyetlen kritérium.
Anno m4/3-as Oly-k, Fuji-k illetve Nikonok voltak a kedvenceim, de a gyerekeim már sokat nőttek, gyorsan mozgó tárgyat pedig sok-sok éve nem kellett lőnöm.Köszi!
-
Neck
veterán
-
TayRol
nagyúr
válasz vihartigris #57190 üzenetére
rendben, köszi!
-
Neck
veterán
válasz TayRol #57189 üzenetére
Jobb. Gyakorlatilag natív AF. És 17-70, csak elírtam
De van Sony 16-55 f2.8 G is, az is egy fantasztikus obi - de nincs benne stabi, és "rövidebb", mint a Tamron. Cserébe 1mm-el szélesebb, van akinek ez is fontos.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
TayRol
nagyúr
válasz vihartigris #57194 üzenetére
nem, ezek nem az én átfogásaim.
-
bandus
veterán
sziasztok! a csajomnak van egy alap canon dslr fenykepezogepe egy “sima” es egy portre obival. Nagyon szeret fenykepezgetni, viszont a kulonbozo rovidebb utazasainkhoz nem hozza magaval mert egyebkent nagy es nehez. a kerdesem az lenne, hogy milyen modernebb/ujabb akar dslr, akar milc gepet ajanlanatok ami egyebkent hozza egy ilyen regebbi, 4-5 eves gep kepminoseget, es a leheto legkomoaktabb, legkonnyebb (mind a gep mind a hozza veheto obik)? plusz elony, ha van kifordithato kijelzoje lehet uj, lehet hasznalt is.
koszi a segitseget
szerk: az elerheto obikkal Lehessen jol tajat, targyakat, epuletet, portrekat, szoval mindent fotozni
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
csacsi77
senior tag
válasz bandus #57197 üzenetére
Ha a méret a probléma és a macera, akkor bármilyen cserélhető objektíves géppel baja lesz.
Ha kicsit és hordozhatót keres, akkor esetleg egy ilyen? Sony RX100 MIV
Canonban is van egy egész jó kompakt méretű: Canon G7 MII
Vagy egy pici, cserélhető objektíves Panasonic GX80?
És akkor ezeknek a használt/előző generációs változatait keresném pénztárca szerint.Öreg fater megoldja!!!!
-
oAcido
aktív tag
válasz bandus #57197 üzenetére
Én páromnak Canon M50-et vettem. Elég pici, natív 11-22/4-5.6 és 22/2-vel jó könnyű. Sőt még az EF 50/1.8-cal se vészes.
A meglévő EF, EF-S obik is használhatóak gyári adapterrel (mi az 50-es mellett még egy EF-S 55-250-et használunk, bár ilyenkor baromi "orrnehéz" a gép).
-
bandus
veterán
válasz csacsi77 #57198 üzenetére
koszonom, es neked is oAcido!
Nem is annyira a meret a gond, inkabb a suly, ezekben azt gondolom a milc-ek jobbak a dslr-eknel. kaptam ajanlast olympus gepre is ami tetszene, az egyetlen gondom a kijelzo kihajthatatlansaga, ezt tudom, hogy szeretne. alapvetoen hasznaltban gondolkodom, foleg mert hisz az ujrahasznositasban elso nehany koros kereses alapjan 100-120k kornyeken egeszen jo gepeket lehet mar kapni, akar alap obival is.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest