- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgabi
senior tag
válasz
Albigator #84048 üzenetére
Amennyivel többe kerülnek ezek a paszták, abból inkább jobb coolert, ventit kell venni. Nyugodtan veheted az mx4-t. 8,5 hővezető képesség bőven elég mindenre. Ez a különbség csak extrém 150watt feletti teljesítmény esetén jön ki, és akkor is 1-2 fok a különbség. Akár folyékony fémet is rakhatsz alá 60-70-es értékkel, az se fogja érdemben (5+) javítani a helyzetet. Szerintem. [link]
-
mgabi
senior tag
válasz
Albigator #84046 üzenetére
Röviden: budget paszta: MX4, top paszta Hdyronaut. Ezek nagyon jól terülnek, ezért elég egy nagyobb adag középre (esetleg 4 pici pötty a sarkokba). MX4 2-3 fokkal jobb, mint egy átlag olcsó paszta, a hydronaut meg ettől 1-2 fokkal jobb max. Saját tapsztalat: GTX1070 Armor OC-t MX4-gyel pasztáztam újra és 10-12 fokot nyertem vele, de a 1080Ti Gaming X újrapasztázással csak 1-2 fok javulás volt. Tisztítás: kozmetikai vattakorong, fülpiszkáló és körömlakklemosó. 4gr MX4 kb. 10 1151 ihs kenésre elég.
-
Speed®
titán
válasz
Albigator #84041 üzenetére
Ha megáll <70°Con, miközben a XFR/PB2 kimaxolja órajelben és valószínűleg feszt se spórolva tol alá, nem igazán beszélhetünk gondról. 5-10°C javulás max. az űbergagyi fehér trutyik után hozható, nem olyan rossz azért a gyári kence. Nyilván nem fog csődbevinni, ha veszel 1g Hydrot pl., ill. hoz majd javulást is, de csodára ne számíts. A legnagyobb haszon az lenne a projektben, hogy gyakorolhatnád a pasztázást, miután leganajolod patikára a jelenlegi borzadályt ;p Egyébként nem gác az acetonos mosó sem, amíg nem ér mást, csak a hűtőtalpat és az IHSt, a PCB nem szereti.
-
Speed®
titán
válasz
Albigator #84039 üzenetére
A rizsánt nem piszkálnám, bár az a pasztázás picit túl lett tolva, a felesleget kidolgozta azóta valószínűleg, a hőmérséklet alapján sincs gond. A régi procira meg nem kell csodakence, persze a régi porrá száradtat érdemes cserélni rajta.
Hydronaut javasolt, jó vele dolgozni és az egyik legjobb W/mK értékű is.
Takaritáshoz nő kell, nem csodaszer, acetonmentes körömlakklemosó ;p -
Speed®
titán
válasz
Albigator #81695 üzenetére
Nyilván ha a mérés nem ad teljes bizonyosságot (szóval ne tizedre férjen be, hanem legyen +1-2mm), akkor nem kell rizikózni. Van bőven 162mm méretben is jóféle hűtő..
VGA, ill. bármi, amivel mondjuk rászalad az ember valamire, ami nem feltétlenül garanciális probléma ugyan, de kellemetlenné teszi a használatot (pl. a coil whine), más megítélés alá tartozik nálam is..ott konkrétan a gyártói hozzáállást simán én is elállással jutalmaznám..más kérdés, hogy általában ezek a cuccok nem jutnak vissza a gyártóhoz, csak kirívóan durva esetben..de ez már egy másik sztori.
-
Speed®
titán
válasz
Albigator #81688 üzenetére
Tévedés, az egyértelműen tájékozatlanságból/ismert inkompatibilitásból fakadó visszamondott rendelés bár törvényileg nem, emberileg unfair, ill. kereskedői és vevői oldalon is felesleges kiadásokkal jár, a közben elcseszett időről nem beszélve. Miért ne lenne alap minimális utánajárással kizárni ezt? Jelen esetben bár a mérés adja a biztos választ, valójában már a specifikáció alapján is látszik, hogy gond lehet. Egyúttal ha erről tájékoztatja a boltot és nem egy 2 bites ember reagál, valószínűleg le is beszélik róla, ill. ajánlanak specifikáció alapján is passzos terméket.
Persze ezt mi is meg tudjuk tenni itt, ha nem az a kérdés hangzik el, befér-e 163mm 162mm helyre, hanem az összefoglaló kérdéseire adott válaszok alapján ajánlást kér.. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Albigator #81674 üzenetére
Azért vannak itt az összefoglaló kérdései, ész nélkül nem kap ajánlást senki
Igen, valami olyasmi..már linkeltem videót én is, nem bonyolult. VGAt kell max kiszedni, ha kényelmesen akarod csinálni. Miután a hátlapot odafogtad és fentről rögzült a gumialátétes távtartókkal, már lehet fekve folytatni, keresztvasak rögzítése után paszta X és felváltva húzogatod a bordarögzítő csavarokat, míg stabilan megáll. Aztán a ventit ráakasztod (előtte bedugod, ha takarná a csatit) és ennyi. Nem ördöngösség.
Régen erre is volt példa, ma már többet ér a szabadidőm, inkább szerelésre lelkesítek
-
Speed®
titán
válasz
Albigator #81671 üzenetére
A Brocken 3 a másik AM4 favorit, szimplán azért nem ajánlott, mert nem férne be, 160mm a házad befogadóképessége, a B3 meg 165mm magas. A Mugen 5 Rev.B 155, azért kaptad az ajánlást.
A hátlapi kivágás megfelelő, a szerelése egyszerű, a teljesítménye bőven jó, ha ennyi a keret és új kell, nincs mire várnodHasznált cuccra megegyezés kérdése a gari is nyilván..részemről 3 napon belül mindent visszaveszek és ez az általános is szerintem, de eladója válogatja..le kell tisztázni előtte, akkor írásban lesz foglalva a dolog, ennyi.
-
jeni
félisten
-
blackmacs
senior tag
válasz
Albigator #81654 üzenetére
Mit is kéne bírni a tápodnak?
A 250 W TDP arra utal ha annyit fogyasztana a procid teljes terhelésen,az az által termelt hőt a hűtő még képes elvezetni,magyarul 250 W TDP keretig ajánlott a hűtő!
A hűtő ventilátora max olyan 5W-ot fog fogyasztani vagy még annyit sem kb. -
jeni
félisten
válasz
Albigator #81646 üzenetére
jaa a BQ Pro3 és a BQ Pro4
250W TDP-re van hitelesítveSpeed(R)
a leírásában az van,hogy az alaplapon levő felfogató műanyagot el kell távolítani,ez világos is volt mivel az az a része ami kampós rögzítésű, bár az is igaz a blacplate-ról a keretre nem egyértelműen írnak de mivel adtak a BQ Pro 3 hoz értelemszerűen lecseréltem arra,lehet két egyforma vastag csak nem tudom a lyukak azokon egyforma-e?
-
jeni
félisten
válasz
Albigator #81646 üzenetére
rengeteg videó van fent és BQ Pro3 a korábbi kiadásában nem volt AM4 szett.
még dokumentált leírás is van a felszereléséről.
én még úgy vettem,hogy már gyárilag betették,de írtam nekik abban a tudatban,hogy én még nem kaptam meg,és küldtek ingyen egy AM4 szettet.
viccen kívül könnyebb és kevésbé rizikóbb a CPU test felszerelése mint az alaplap szerelése.a Mugen 5 sem lesz könnyebb a szerelése.
annál is ha felrakod AKKOR is ki kell szerelned az alaplapot a házból,ugyanis a két műanyag felfogatót le kell szerelned a lapról! mivel a Mugen 5 sem kampós beakasztós,abban is négy csavar és blackplate is jár hozzá.
de ez a te döntésed,hogy melyiket veszed meg.
-
jeni
félisten
válasz
Albigator #81640 üzenetére
igen
az alaplapi felfogatásnak már semmi köze a CPU testhez,illetve a VGA esetén ott nagyobb súllyal van latban,mivel a PCIe 16x SLOT-ra nehezedik a nagyobb súly is,bár a VGA még egy helyen rögzítve van a házhoz. az is igaz a nagyobb súlya nem ott van.
a CPU tálcánál azért van kivágva,hogy ez a backplate kényelmesen elférjen,s ne kelljen leszerelni az alaplapot.persze nem minden esetben passzol a kivágás a backplate,van amelyik elcsúszva van a kivágáshoz mérten.
az a helyzet,hogy a CPU hűtőtest az ami kevésbé romlik el,szinte semmi sem,ami elromolhat az a ventilátor.
a Dark Pro 3 az meg még friss cucc,nincs 1 -1 1/2 éve,hogy forgalomba hozták.
E alapján a Mugen 5 Rev B. sem könnyebb!
amúgy a hátlapi merevítő épen azt a célt szolgálják,hogy stabil felfekvése legyen és a lap ne hajoljon el egy hűtőtest miatt ha a házban függőlegesen fekszik fel.
olvastam erről a BQ felfogatási nehézségről.de 1x kell felszerelni,esetleg bíbelődni vele. bár nekem nem volt nehéz a pro 3 felszerelése. mintha az újabb pro4 még nehezebb lett a szerelése.
úgy gondolom az a 16000Ft Pro3 nem rossz ár annyiért sem,a Noctua D14 is jó áron voltak pár hónapja használtan. -
Speed®
titán
válasz
Albigator #81640 üzenetére
A kivágás azért van, hogy a backplate adott esetben odaférjen, persze. Nyugodtan veheted a Mugent, az egyik legjobb megoldás AM4re, nem véletlenül ajánlott.
Használt cuccokkal sincs baj amúgy, ki lehet fogni jókat, nem mumustéma (elég tisztességes gyűjteményem van hűtőkből, boltban még sosem vettem ;p).
-
Speed®
titán
válasz
Albigator #81635 üzenetére
Mugen 5 Rev.B.
Ilyen szinten el kell felejteni a beakasztós megoldásokat, ne félj a normális szereléktől, stabilabb a végeredmény. Képekkel illusztrált felszerelési útmutatóval azért gondolom elboldogulsz. Pasztát annyit mellékel a legtöbb gyártó, hogy 2-3 kenésre is elég, nem vakolni kell vele és akkor nincs gond.
A gyári hűtő meg már csak ilyen..lődd ki az XFRt és állítsd be kézzel fix értékekre, akkor nem fog elszaladni a fesszel/hőmérséklettel. Nyilván órajelben sem..ez ki van találva. De az új hűtővel már kezesebb lesz. -
jeni
félisten
válasz
Albigator #81635 üzenetére
Az akasztós dolgot felejtsd el!
Épen azok amelyek kevésbé stabilabbak!
Scythe Mugen 5 Rev B PWM CPU hűtő ami jobb lehet neked.
vagy ilyen más-más színekben
Mugen 5
használtan talán jobb vétel a Noctua D14 amihez a gyártótól belehet szerezni az AM4 felfogatót.
Ez is nagyon jó vétel!
BE QUIET! Dark Rock Pro 3 az aprón 16000Ft. -
Albigator
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen monitort vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest