-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
swado
tag
válasz
laca000 #55961 üzenetére
Pedig reménykedtem benne
Még nem volt hasonló hűtőm, de hát így nem nagyon értem mitől tud többet egy középkategóriás léghűtésnél?
Melyik kompakt lenne rá képes? Kerestem róla teszteket, de a legtöbb helyen csak játék alatt mérik, nekem meg lényeges lenne 100% terheléssel.
-
bombibmw
veterán
válasz
laca000 #55926 üzenetére
Léghűtés nincs jobb.
A Kraken X60 az egyetlen,ami talán megveri egy-két fokkal és 27k-ért ajándék az 50k-s árához képest.(#55925) Potzee :
Én inkább a pezsgőhűtést szoktam alkalmazni,de azt is bubi nélkül.(#55927) Blursan:
Az biztos.(#55928) Apollo_21:
Jó nem 2015-öt kívánunk!BBBBBBÚÚÚÚÚÚÚÉÉÉÉÉÉÉÉÉKKKKKKKKK Mindenkineeeeeeeek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
bombibmw
veterán
válasz
laca000 #55827 üzenetére
A Phanteks 140mm széles.
(#55828) Ultrazord:
A H90 gyenge konstrukció.
Valahogy nem úgy sikerült,ahogyan azt eltervezték.
Inkább H80i,H100i,H110.(#55829) Womb:
Keret mennyi?(#55830) Unteroff :
Jó lesz a 212 Evo,még később is és be is fog férni.
Sok alternatíva nincs 10k alatt,talán ez a legjobb. -
-
bombibmw
veterán
válasz
laca000 #55679 üzenetére
Tudom,hogy a 3570k 1155-ös lapba való,nekem is az van,de a hűtőnél a felfogatás teszi függővé a kompatibilitást a lappal és a Phanteks-nek(és más hűtőknek is) van 2011-es lefogatója,meg még pár másik is.
Nézhetsz D14-et is,az is kompatibilis a 2011-es lapokkal,mivel rendelkezik 2011-es felfogatóval. -
Potzee
addikt
válasz
laca000 #51411 üzenetére
Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme, a legjobb, leghatékonyabb léghűtő!
Alpenföhn Everets (ha egyszer végre kapható lesz...)
Ha nagyon brutál tuningot akarsz, válts vízhűtésre, de azokból csak a komolyabb 40-50k kategóriából szabad pl. NZXT Kraken X60
-
kromatika
veterán
válasz
laca000 #45452 üzenetére
nem azt mondtam hogy nem jó tuningra a SilverStone Heligon HE01 ,hiszen ez már felső kategória.úgy értettem hogy egy alapjában véve szellős borda.Namár most a szellős bordák,mint pl hr2 macho,vagy Heligon HE01 kb 1200rpm-ig nagyon jól hűtenek,de ha emeljük az rpm számot,akkor a szellős kialakítás miatt már nem annyival jobb lesz a hűtés,mint ami elvárható lenne.Ékes pl erre,hogy pl a nem mai darabnak számító TRUE még mindig 1500rpm-en ,és az felett az élvonalban,teljesítményben.Mert a fin távolság kicsi(1,4mm).
-
KAMELOT
titán
válasz
laca000 #45455 üzenetére
Megmondom neked. Én is Heligont akartam 45euroért árulta a gyerek. De annyim akkor nem volt így vettem SM2-t. Nem bántam meg. Ha kell lehet venni rá ventit + 10euro. Így mégjobb lesza hűtés. De heligon passzívan is megy.
(#45456) bombibmw: Mostmár értem. 1400-on nem zajosak a ház ventik?
Nekem 500-on megy a 3db 23-as venti a házban.
-
kromatika
veterán
-
XaraX
addikt
válasz
laca000 #45229 üzenetére
Persze, Te döntésed, mit veszel, ne értsd félre, nem rá vagy lebeszélni akartalak.
[link]
Egy AMD cpu-s teszt, hogy mennyire hiteles, ki tudja.
Sosem bíztam a tesztekben vakon, amit Én tapasztaltam, azt hittem el.
Itt a D14-től alig jobb.
Nálam az SB-E egy K2-öt váltott, előtte D14 volt.
A K2 kb ugyanazt hozta, mint a D14, de valamivel halkabban.
Az SB-E pedig " néma" üzemmódban veri picit mindkettőt.
Igaz, Én csak intel-el próbáltam.
Ebben a magasságban már nem sok különbség van a léghűtők között.
Magas bordás ram esetén jobb választás a Heligon egészen biztosan. -
XaraX
addikt
válasz
laca000 #45222 üzenetére
Ezek picit sem magas bordás ramok szvsz, nem lehet gond velük.
Nálam G.skill (F3-17000CL11D-8GBXL) ramok vannak az SB-E Extreme mellett, igaz csak 2x4 giga, de gond nélkül elférnek.
A hangja brutális egyébként, ha beindul, 2500-on, mint egy porszívó, 1500-ig elviselhető.
Én szabályzóra kötöttem, így 690-en tökéleten lehűt egy 4500-ra húzott 2500K-t. -
dvd_R+
őstag
válasz
laca000 #45154 üzenetére
Léghűtés : THERMALRIGHT Silver Arrow SB E Extreme
Kompaktvízhűtés: Corsair H90 , H110 vagy NzxT Kraken X40Remélem tudtam segíteni
Strix Aluco: A H100i attól független mert manapság nagyon "menő lett " még nem jó .. rengeteg probléma van vele és mid hang és hűtésben se valami jó .. azért is irtam ha az ár dominál inkább H90 az jó érétkelést kapott nagyobb nevesebb oldalak eléggé kimeritő tesztjeiben is vagy ha az ár nem lényeges és a maximumot szeretné akkor H110 vagy még ha az ár fontos akkor a Nzxt X40
( Nzxt X60 at azért nem írtam mert az meg már túl drága az általa írt kerethez)
Az árakat illetően meg h100i-t már 30 ba is lehet venni újonnan
H110 kb 34k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Steam Deck
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Android játékok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Bittorrent topik
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged