- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jorden06
senior tag
válasz
atilius #3005 üzenetére
Amit irtál lb 5-8 fok változást Ninjára, azt az én mostani hűtőm passzív vagy aktív módjához viszonyíta érted? Megnéztem CoreTemp-et, 50fok körüli értéket ad magonként, de nem mutatja a globálisat mint Everest...
Scythe Kama Cross, Katana, Thermaltake Sonic Tower - ezekről milyen tapasztalatok vannak?
-
Traxx
őstag
-
jorden06
senior tag
válasz
atilius #3002 üzenetére
igen, pardon, elírtam, egy E6750-re lenne, csak elírtam két számot
most egy Zalman CNPS7700AlCu-val kisérletezek, passzívban 5V-os első-hátsó rendszerhűtéssel 36fokon van idle módban (1mag:49fok / 2mag50fok) ,terhelve nem akarom próbálgatni. (alapjáratú ventivel idle módban 25fok -mag1:37,mag2:38)mod: Ezek mennyire számítanak jó értéknek? Egy Ninja/HR-01Plus mennyire vinné le ezeket kb? Elsődlegesen mindenképp passzív kellene, max ha nagyon nem működik ráraknék egy alapjáratú ventit, de a jó rendszerhűtés viszont megvan.
-
Szasinka
tag
válasz
atilius #2831 üzenetére
Az biztos, hogy le kel venni róla a műanyag köpenyt. Először én se vettem le és utána napokig fájt a hüvelykujjam
. A hétvégén újra raktam, úgy, hogy a műanyagot levettem: 3 perc és kész is volt ráadásul most sikerült egyből rendesen megfogatni.
Szóval aki ilyet akar fölrakni az egyből azzal kezdje, hogy lekapja a műanyag burkot! -
Baluka71
tag
válasz
atilius #2838 üzenetére
Mindent köszönök!
Uccsó kérdés, ez a bekezdés melyik kérdésemre vontkozott?A smart fan target lesz a megfelelő beállítás kell lennie valahol ezenkívül egy hőmérséklet követésnek is (mi legyen az a proci hőfok amit a bios kövessen és ennek függvényében pörgesse a ventit).
Pösti vagyok
-
Baluka71
tag
válasz
atilius #2831 üzenetére
Köszönöm a választ.
Giga EP35-DS3-am van sima DS3-ról cserélték gariban.
A sima DS3-ban volt feszültség vezérlés és az király is volt (amíg működött).
Alapon 800-al pörgött a venti, semmi hangja nem volt.
Sajnos ez EP-ben én csak Smart FAN controlt találtam (kikapcs, bekapcs)
Ennek meg semmi hatása a CM-re.
HW monitor sem találok, és a SpeedFan-ban sem tudom hol kéne állítani.
A Giga-hoz adnak EasyTune progit de az is csak hőmérsékletre működik.
Ha van ötlet az nagyon megköszönném!!!!Ez a Artic Cooling 92mm-es 4pines, pwm-es, gumibakos megoldás ez halk?
És hol lehet kapni? Így kell kérni a bótban, hogy pwm-es gumibakos kivitelt kérek?
Mi az a PWM? az hogy 4 pin-es, hőmérsékletre változik? -
-
Baluka71
tag
válasz
atilius #2817 üzenetére
Szia Atilius
Írod hogy CM Hyper TX2-nek trűkkös a felszerelése.
Kérlek áruld el a trükköt!
Nekem ilyenem van, tegnap raktam fel de még most is fáj a hüvejkújam.
Még, jó hogy a lap nem tört el. Én keresztbe próbáltam, ahogy a rajzon van. SzívásA másik szívás, hogy a lapom biosában nincs FAN control mode,
így aztán max-on pörög és idegesít. Milyen ventit érdemes rárakni, ami halk és jól hűt
és persze 4-pin -es?Köszi
-
paix
tag
válasz
atilius #2819 üzenetére
ismét köszönöm a gyors és részletes választ!
háznak antec p182-t néztem ki. Elvileg direkt halk üzemre tervezték, és van benne 3 gyári venti, melyből 2 a cpu mellett (egyik a ház tetején, másik pedig a hátsó házventi helyén) van, így szerintem azzal már bírni fogja passzív módban is..
mégegyszer nagyon köszi a segítséget, most számolgatok egy picit. ha lesz még kérdésem jelentkezem..
thx
-
paix
tag
válasz
atilius #2810 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!
Lehetséges tehát az, hogy a mostani cpu-mat (celeron 3,06@3,5ghz) egy ninja passzívan elvinné? (most nincs benne házventi) stock coolerrel cca.55 celsius fokos..
Sajnos nem értek annyira a témához, mint szeretnék:
Ha megveszek egy "toronyhűtőt" és veszek rá egy ventit, akkor hol tudom beállítani azt, hogy pl. csak akkor kapcsoljon be a venti, ha a cpu 60 fok fölé megy? az előbb nézegettem a biost, de ott nincs túl sok testreszabási lehetőség.. (lehet, hogy csak én voltam vak?)
a ninjával voltak egyes házaknál "magassági" problémák igaz?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest