- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
jorden06 #3790 üzenetére
Mi vagyok Én jós? Olyan kérdéseket teszel fel amihez kb jósnak/sámánnak kéne lennem, hogy megválaszolásra kerüljön...leírtam egy megközelítést miszerint...1600on olyan brutál hangja lehet annak ventinek mint állat...szélzaj meg ugyanazon légszállítás mellett jön elő vagy marad abba. Tehát mind1 milyen venti (800, 1200, 1600, 2000 rpmes) van ott ha pl 30cfm mellett produkálja adott helyen a csendes üzemet. Nemtom ezt még hányszor kell leírnom. 1600on 2 fok miatt ki az aki annyin járat egy ventit...persze aki fülessel játszik annak nem gond a porszívó hang...Én biztos nem és nem is elmélkedem rajta...kuss legyen és ez a lényeg a többi nem számít...2-3 fokot meg ki nem kakálja le, ha 80 felett van a maglassulás...
Amit meg fentebb írtál...teljesen más proci, teljen más környezet teljesen más minden, mint nálad...innentől kezdve kár is szenvedned az ottani mérésekkel...
47fok teljesen jó...persze kérdés milyen az IHS, milyen a mag és IHS kapcsolata stb...ezer tényező van... -
Gorneck
legenda
válasz
jorden06 #3782 üzenetére
Nekem elég...de már megint túlkomplikálod a dolgot...nem quadod van...
Számít legfőképp hangban...igazából szélzaj az mind2 esetben ugyanott lesz ergo ugyanannyi lesz a légszállítás is...kérdés az 1600os venti mennyire tolerálja az alacsony feszt...vagyis lesz e vmi extra motorhang stb.
-
Gorneck
legenda
válasz
jorden06 #3671 üzenetére
Nem írtam el...8200nek AC freezer is elég...szal igazából nem érsz az infóval semmit...
Leírtam, hogy TRUE szint ennél többet mit kell magyarázni...számtalan teszt van erről mi kell még.
Nem passzív borda így nem is próbáltam...AC venti van rajta amiből nem hallani semmit...szal nem passzívkodom egy nem passzív bordával...TT-nél jó pár fokkal jobb...de mivel a 8xxx sorozat hőszenzora nem épp a legjobb így nem mész vele semmire...
-
ANT
őstag
válasz
jorden06 #3166 üzenetére
Még mindig fennáll a Revoltec panel-mizéria? Sztem már rég ki kellett volna b@**nod, ha egy Noctua is zizeg mellette.
(Elárulom, nekem is azért van ilyen panelem, mert csak 3,5" méret jöhet szóba. Az meg külön szerencse, hogy nálam normálisan mennek a rákötött ventik!)
-
Gorneck
legenda
válasz
jorden06 #3162 üzenetére
Én biztos nem használnék egy procit sem terhelés alatt passzív hűtővel (sem alapfeszen, sem alapfeszes tuning mellett, sem emelt feszes tuning mellett csak vízzel)...persze ettől még minden lehetséges...de írtam neked már, hogy a tápnak sem jó...
Szal...menj és vegyél már egy hűtőt...utána el tudod dönteni mennyit ér meg rizikózni vagy épp nem lesz rizikó mert bírja...Értsd meg, hogy nagyon nehéz összeegyeztetni a passzív gépet a teljesítménnyel...Én pl kapcsolóval fogom megoldani azt, hogy a cpu ventim áram alá helyezhető legyen...ekkor már szabályozható is lesz és lehet játszani, kódolni...stb.
-
Gorneck
legenda
válasz
jorden06 #3151 üzenetére
Nem nagyon van...a CM alapfeszen elviszi a procid, de terhelve kell neki a venti, ahogy szinte minden bordának...
A Typhoon simán vitt egy húzott 6300at és egy húzott 6550et...terhelésnél kell egy kis levegő a bordának...
A tápnak amúgy sem tesz jót, ha meleg levegőt szív be... -
-
Gorneck
legenda
válasz
jorden06 #3145 üzenetére
Nem igazán...sokat számít a borda kiképzése...egyébként csak 3 cső van a Coolinkben a Ninjaba is csak a fele vagyis 6...
Erre nemtok válaszolni. Nincs HR1-em...de valszeg.
Ninja-t mind veri...
ui: Egy kicsit túlliheged szvsz ezt a hűtővásárlást...ne legyél ennyire kíváncsi és a részletekbe elvesző. CoolerMaster aszhem a legjobb árú a felsoroltak közül...szal Én azt választanám.
-
Gorneck
legenda
válasz
jorden06 #3106 üzenetére
Nem a stílussal van a baj, hanem a pontatlan megfogalmazásoddal...ebből nekem nem épp az jön le, hogy passzív bordára vágysz pedig a kérdésem egyértelmű volt:
Scythe Kama Cross és Scythe Mugen CPU hűtőkről van valakinek tapasztalata vagy infója? Milyenek a Ninja és TX2-höz viszonítva? Sima C2D-ra lenne.
A legfőbb elvárásom, hogy minél kisebb léghűtés mellett adjon le minnél jobb teljesítményt, a csendesség a fő szempont, egy E6750-re (2,66GHz, Conroe mag) lenne alap beállításokkal semmi húzás mellett.
Persze ismét Én vok a hülye, mert nem tudok értelmezni mikor korrekt válasz adása utána ismét igényekkel állsz elő...így már mást kell ajánlani át kell nézni pár tesztet és átgondolni nálam hopgy is reagált 1-2 cucc...remélem felfogtad amit írtam és miért olyan a hangnem amilyen
Íme a hűtők:
CoolerMaster Hyper 212
Coolink Silenator
Thermalright HR1
Thermaltake Sonic TowerEzekből már remélhetőleg sikerül választanod végre...
-
-
atilius
tag
válasz
jorden06 #3003 üzenetére
Az, hogy ezek mennyire számítanak jó értékeknek az attól függ.
Ettől a coolertől ez szvsz teljesen reális eredmény.
Viszont én biztosan sokalnám ha a procim idle 24/7-ben 50 fokos lenne. A 37-38 fok már sokkal jobban hangzik.
Egy ninja vagy egy hr-01 plus biztosan javítana a dolgon. Szerintem valahol kb 5 és 8 fok körül lenne várható a javulás a ninja esetében a hr-01 pluszt passzolom. Azt gondolom, hogy a ninja többet javítana passzívban a hr-01 pedig alapjáraton. -
ANT
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest