- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Jópofa, hogy ezt belsőnek hazudják, miközben slimline SATA tápkábel kell hozzá.
-
cocka
veterán
A Sony-k (Optiarc) is hamar megadják magukat.
Na azt észrevettem, bár ami nálam tönkrement az asszem még IDE-s volt. Valami 7200-as volt.
Jelenleg is 22db feletti BD-DVD íróm van, ami működik.
Akkor hadd kérdezzem már meg, hogy LG BH16NS55 által írt BD lemezed is van, amit ugyanaz a meghajtó visszaolvasáskor széttört? Mert nekem van.
-
cocka
veterán
Hadd kérdezzem már meg, hogy melyik belső satás blu-ray író támogatja az Opti Drive Control disc quality funkcióját?
-
cocka
veterán
Ez valami vicc? Totál másképp néz ki ahhoz képest, ahogy régebben kinézett.
-
cocka
veterán
Szervusz Holdfarkaskutya!
Ha már itt feldobtad a topicot, megírom, hogy árukereső kb. 2 db belső blu-ray írót mutat összesen. Azért ez nem semmi kínálat. NS55 már nem is kapható.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz PROHARDVER! #6034 üzenetére
Olyan nagy feszültséget nem éreztem itt, de viszont kívánom.
-
cocka
veterán
válasz Dr. Akula #6016 üzenetére
Hát nyilván egyedül leszek itt a véleményemmel, de én azért ragaszkodom, mert vinyókat tekintve nekem összességében nincs sok helyem és nyilván Macrium mentéseket pl. vinyókra írok. Ezért vannak olyan tartalmak, amik kvázi kiszorulnak optikai lemezekre. Nem készül belőlük több példány. A vinyóim is kicsik 1-2 terásak max., nem bízok a nagyobbakban.
Ha kell valami, katalogizáló programból keresem ki, hogy melyiken van. Sorszámozom őket és így tudom, hogy honnan kell elővenni és melyiket. Oszlopokban vannak egy szekrényben, mert így fér el a legtöbb.Nem szarom a pénzt, mint itt egyesek raidra, meg több vinyót sem tartok ugyanarra a tartalomra, efféle úri huncutságok egyszerűen nem férnek bele a keretbe.
-
cocka
veterán
magnódeckek, orsós- és videómagnók vannak piacon, holott már régen temették őket.
Gondolom dramaturgiailag kellett a temetés, hogy újra hype-ja legyen. Amiket most retro címszó alatt vagyononkért adnak azoknak is rendeztek egy-egy hallgatólagos "temetést". Különben nem lehetne őket retro kategóriába sorolni és nem lehetne értük vagyonokat kérni.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Dr. Akula #6013 üzenetére
Amúgy ha már 5.25-ös USB-s ház, szerintem ugyanúgy megy egy szétkapott 3.5-essel. A 12 volt nyilván kell neki. Meg ha amúgy is külső házat akarsz, akkor nem mindegy, hogy a végén lóg-e valami vagy az egész el van rejtve egy házba?
Annyi, hogy ha esetleg mégis optikai meghajtó miatt kéne az 5.25-ös, akkor tegyél valami szivacsot, tappancsot akármit a meghajtó alá, mert jó hangos lesz és simán "letáncolja" magát az asztalról is.
-
cocka
veterán
válasz belinho #6012 üzenetére
próbáltam az olcsóbb lemezt is, mindkettő kapufa lett
Az összes lemez vagy egy részük?
Lemez terén meg olcsó húsnak híg a leve mint DVD idején ez ma is érvényes.
Most már 1000-ért kapható az a lemez, amit eddig 800-ért vettem. Olcsó mi? Miért, te mennyiért veszed darabját? 3000-ért?
-
cocka
veterán
válasz Dr. Akula #6007 üzenetére
A tekintetben már én is megkaptam a másik, BD lemez tapasztalatok topikban az ívet, hogy miért nem költök vagyonokat japán import lemezekre és miért nem veszek olyan írót, amivel tesztelni tudok lemezminőséget is meg stb.. De még ha lenne is rá esetleg pénzem, nem fogok még többet költeni erre a témára.
Szóval abból a szempontból ez a topic meg a másik topic is kicsit egysíkú, hogy 1-2 ember csak azért jár ide, hogy az esetleg még ide tévedőket meggyőzzék arról, hogy mennyire jó az általuk használt, Magyarországon már nem is kapható Pioneer meghajtó meg hogy melyik az überfasza BD lemez, ami csak Japánból rendelhető. Biztos ideér 3 perc alatt.
-
cocka
veterán
válasz Dr. Akula #6005 üzenetére
Nem teljesen értem minek írsz ide, ha a masszív fikázás a lényeg és te se költenél egy fillért sem optikai meghajtókra, sem bluray lemezekre meg egyébként is számodra lejárt lemez a téma, kivéve az m-discek, amik meg még szürkeimportos verzióban is irreálisan drágák. Magyarul te sem vennél magadnak.
Ami meg a tárolást illeti, elteszed a lemezeket a szekrénybe, ott sötét lesz nekik. A páratartalom meg hőmérséklet egy lakóépületben egész évben közel azonos. Nyilván nem a pincében fogok ilyen lemezeket tárolni.
Az így tönkremegy meg amúgy tönkremegy kérdésre meg térjünk vissza kb. 50 év múlva. Akkor majd lehet magyarázni mi meddig bírta. Addig felesleges előre fikázgatni egyiket vagy másikat.
-
cocka
veterán
válasz Dr. Akula #5997 üzenetére
(lett volna kártyás verziója is,
Az hogy néz(ne) ki?
Ezért kérdeztem hogy M-Discet használtok-e.
Én meg válaszoltam, hogy amúgy is drága a lemez, ha valamiért pont egy M-Disc-nél történik írási hiba, akkor többszörösét bukod egy natúr lemez árának. Efféle kockázatokra valahogy nincs szükségem.
-
cocka
veterán
válasz belinho #5996 üzenetére
HDD-t elejted kuka, mozgó alkatrészek, meleg se használ neki, áram okozta hibák.
Az érdekes rész, hogy "191,G-Sense Error Rate" nálam még egy bizonyos 3.5-es Seagate típusnál is van a SMART-ban. Mondjuk lehet az is benne van, hogy ez vékonyabb vinyó, csak 20 mm magas. A Seagate-nek a mániája, hogy ha kevés a tányér, akkor 6-7 mm-rel alacsonyabb a "téglatest".
-
cocka
veterán
válasz Dr. Akula #5987 üzenetére
1. Az maradjon az én titkom vagy csak az adattípus érdekel?
2. Hagyományos, mert ha M-Discet ront, akár egy lemezzel is rengeteg pénz megy a levesbe.
3. Mert ha szarakodni kezd a vinyó rengeteg adatot bukhatsz egyszerre, míg lemezeknél ha egy-egy tönkremegy, akkor csak azt kell valahogy pótolni, ami olvashatatlan lett és nem egyszerre megy rengeteg adat a levesbe.
4. 5.25-ös házba akkor se raknám, ha fizetnének érte, mert az USB-SATA átalakítás elég labilis ebből a szempontból. Jobb ha belső SATA porton van az az optikai.
-
cocka
veterán
sőt még walkman is újabb formában.
Nekem USB-n keresztül digitalizáló walkmanem van. Előre és hátra is tud lejátszani. Viszont a szívás része az, hogy automata, tehát (elvileg ki lehetne kapcsolni mégse működik) amikor egy oldalt végigjátszott, akkor kattan egyet és elkezdi lejátszani fordítva. Gyanús is volt, hogy a 60 perces kazetta miért megy már 2 órája.
szinte semilyen eszközt nem kellene vásárolnunk
Azért egy mosógépről vagy egy hűtőszekrényről nem mondanék le. Most ugye nem probléma a hűtés, de csak addig, amíg nem esik fagypont alá a hőmérséklet. Hát micsoda élmény, amikor kiteszed a szabadba a levest van kint -10 fok és lehet jégtörő Mátyást játszani.
Vagy micsoda élmény kézzel mosni, biztos baromi hatékony, de feltehetően sokkal több vizet igényel, mint a mosógép.
Volt egy haverom, aki arab országba ment ki élni. Ilyenek, hogy nincs áram, de nem csak úgy ímmel-ámmal, hanem gyakran. Ezért nincs is értelme a hűtőnek, mert úgy is felmelegedne amit megvesz. Vagy étterem vagy amit megvesz azonnal megfőzi vagy megeszi, mert nincs más opció, mivel megrohad a picsába 50 fokban. Meg klíma nélkül meghalsz kategória.
Na elmondom mi szerintem a luxus:
1. mosogatógép (főleg ha nincs helyed ahova tehetnéd) + ha elmegy az áram akkor nem mosogatsz?
2. klíma: Azért talán még ki lehet bírni ezeket a durva nyarakat is, mert össze sem lehet hasonlítani fent említett arabékkal.
3. autó: Ha nincs autód nyilván edzettebb leszel és több időbe telik egy-egy ügyet elintézni, de nem is kell kötelezőt, gépjárműadót, benzint, karbantartást fizetni.van egy "fílingje" pl. a nyomtathatónak
Soha nem veszek nyomtathatót. Minek? Úgy se nyomtatnék rá semmit.
bakelit, minőségi lejátszók vannak, s a hangzás is egyedi,
Igen a hangmagasság folyamatosan változik, ha a lemez szépen meg van hajolva. Gondolom biztos van rá valami megoldás, hogy nyílegyenes legyen a lemez felülete.
-
cocka
veterán
Ha ajánlott, ha nem, szerintem mi nem azért vagyunk itt, hogy lebeszéljük az embereket az írásról. Pont egy ilyen topikban. Adatmentés alatt mit értesz? Néha dokumentumokat meg progikat is mentek bluray-re, de ritkábban, mert van ami sokszor kell, hogy kéznél legyen. Tehát azok a mentések is kb. mindig pillanatnyi állapotokat tükröznek.
Meg tudom hülye vagyok, de általában az ilyen nagyobb, programos-vegyes tartalmat sose tömörítem be, viszont feltehetően az író olvasófejének (vagy mi az) biztos nem tesz jót, mert ahogy a sok kis szart beolvassa, elég rendesen "reszelget".
A Macrium mentéseket meg hülyeség BD-R-ekre kiírni. Egyrészt ugye darabolni kellene, másrészt meg nem tudod újraírni. Tehát az tényleg nagyobb macera.
-
cocka
veterán
válasz gaben22 #5952 üzenetére
Számítástechnikai termékekre nincs vám.
Azt sejtettem, csak Magyarország híres a jogszabályok be nem tartásáról.
Amúgy én is főleg könyvet rendelek UK-ból, de csak az Amazonról merek mióta ez a mindenre 27% áfa cirkusz van. Ott előre kifizettetik az 5% áfát és nem is a postán keresztül jön.
-
cocka
veterán
válasz gaben22 #5938 üzenetére
Gondolom ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy a PC-s írók mellett ott figyeltek az asztali DVD felvevők is. Manapság tudtommal nem létezik olyan asztali BD felvevő, ami közvetlenül az optikai lemezre rögzít. Tudtommal csak a beépített HDD-jükre rögzítenek, és az oda kerülő felvételeket nem másolhatod lemezre. Esetleg a fordítottját el tudom képzelni, hogy enged lerippelni egy műsoros BD-t, mondván: a HDD-ről úgy se tudod kinyerni.
-
cocka
veterán
Hány éve is próbáljátok itt temetni az optikailemez-írást? Azóta se halt ki a téma.
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
válasz Janusz001 #5846 üzenetére
Hát ilyen célra kizárólag olyat vennék, amit 3.5-es HDD-khez találtak ki. Én általában kiműtöttem a konverter részt, a ház meg ment a francba vagy félretettem.
Ez általában szokott működni, nemrég DVD írót próbáltam így laptoppal.
Viszont azért végeznék előtte pár próbaírást egy újraírhatóval, mert ez a fajta írási módszer nem feltétlen a legjobb sőt!
Plusz alap, hogy USB3-as porton keresztül csinálnám.
Ja igen, valami alátámasztás gumiborítás tudom is én mi kell alá, mert amikor pörög a lemez és nincs a cucc alatt semmi, simán "lepörgeti" magát az asztalról.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Semmivel sem rosszabb ez:
BH16NS55
Csak itt senki nem használja kb. khmm.. rajtam kívül és miután az ide írogatók többségének nincs is tapasztalata erről inkább csak megszokásból ajánlgatják a Pioneert saját tapasztalataikra alapozva.
De attól még, hogy egy termékről nincsenek vélemények a neten vagy kevés, még nem jelenti, hogy szar is.
Csak pozitív vélemény van róla. Ami negatív az magára a vásárlásra és az eladóra vonatkozik. Az ilyeneket különben nem is értem. Miért nem magát a boltot kritizálja, miért a terméklapon ír boltkritikát? LOL
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Ha már író topic, ez az ominózus LG BH16NS55 állítólag tud háromrétegűt meg négyrétegűt is írni. Meg M-discet is. Arról mondjuk nem szól a fáma, hogy vajon M-disc alatt milyen lemeztípust értenek, mert lehet csak azért írták rá, mert tud M-disc DVD-t, de blurayt meg nem.
-
cocka
veterán
válasz belinho #5772 üzenetére
Akkor biztos rosszul fogalmaztam.
van belőle neked CMC-s meg eredeti Verbatim is Taiwan-ból.
Ez az eredeti MID-es.
Ez meg a CMC MID-es.
Csak annyit próbáltam közölni, hogy mindkettőből van.
Csak azt nem értem igazán, ha ennyire nem számít, hogy honnan származik (kivéve Japánt akkor), akkor minek írják oda? Mintha valami minőségjelzője lenne a terméknek, hogy taiwani.
-
cocka
veterán
válasz belinho #5769 üzenetére
Nyugi ez is CMC-s, csak annyi a különbség, hogy a nyomtatható verzióhoz odaírták, hogy CMC-s, ehhez meg nem. Tehát taiwani CMC-s.
És nekem ebből a CMC-sből is van Verba, meg eredeti Verba is van és az alapvető különbség szembeötlő: a CMC-s szinte fele olyan vastag.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Elég érdekes, hogy a lemezeknek is van külön topicja, mégis inkább itt beszélitek meg a lemezeket is.
Úgy látszik ez az aktívabb topic.
A kérdés:
Ebből a cuccból nekem is van, pont tőlük. Az, hogy Taiwanból származik számít egyáltalán bármit is? Minél távolabb Kelet, annál minőségibb a cucc?
Ez olyan, mint... ha nem ismerem az autókat, mert nem érdekelnek, akkor mondhatja bárki, hogy ez a típus x lóerős nem tudom hova tenni, mert nincs viszonyítási alapom.
-
cocka
veterán
válasz Marcus88 #5734 üzenetére
Elvileg 1.05-ös az utolsó firmware hozzá.
Ami fun fact, hogy két honlapról is lehet hozzá FW-t tölteni, az egyik még 1.03-as, a másik pedig 1.05-ös, de ez az exe úgy mond csak windóz 10 és afeletti rendszerekhez való. Ezt azért nem teljesen értem, mert nyilván a driver az gyakorlatilag ugyanaz hozzá, optikai meghajtókat a windózok automatikusan felismernek, nem szokott hozzájuk extra driver kelleni. Már csak azért sem, mert akkor a hálózati eszközökhöz mellékelt driver CD-ket sem lehetne beolvasni.
Ha letöltöm azt a bizonyos 1.05-ös exét, nálam Windóz 8.1-en el se indul, az a szöveg, hogy ezzel a Windóz verzióval nem működik, ugyanakkor volt annyi eszem, hogy megőriztem az eggyel korábbi, szintén 1.05-re frissítő verziót, ami méretre pontosan ugyanaz az exe, csak más a tartalma, az viszont fut 8.1-en is és amikor elindítom automatikusan update-eli magát egy 8.1-gyel kompatibilis verzióra. Azaz vicces, hogy szinkronban van valamilyen update-elő szerverrel, ami magát a fw frissítő programot is update-eli, ugyanakkor a honlapról nem töltheted le.
Azt meg nem értem, hogy az írás, a lemezfelismerés miért lenne Windóz verziófüggő. Mit tud a 10 írás esetén, amit a 8.1 nem?
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
hónapok óta angyalok rajta
Látod már az angyalok is megsúgták.
befejezem az irást
És elkezdesz olvasni?
veszek inkább egy külső vinyót 2-3 tb-ost.
És hogy biztosítod az írásvédelmét? (de ha van átalakítód a belső olcsóbb)
a belső irókra és 35-40 ezer
Úgy érted belső íróra, mert csak a BH16NS55 van, semmi más. A másik kettő amit az árukereső belsőként felhoz szintén külső..
Ja 35-40, ami anno 19-20 volt. Jó mi?
-
cocka
veterán
válasz DasBoot #5618 üzenetére
Mondjuk az ipon.hu-ról én semmit nem vennék. Se szeri, se száma az olyan panaszáradatoknak, ahol a terméket fikázzák (pl. árukeresőn) és mellette meg ott figyel, hogy ipon.hu-tól vette.
Most vagy rossz helyen van az ipon.hu raktára vagy úgy kezelik az elektronikai eszközöket, mintha hulladékok lennének vagy mindig kifognak valami szériahibás szart, de azt bírom, mikor az ilyen lényegében boltot érintő kritikák miatt lehúznak egy terméket.
Hogy lényegében nem azért szar a termék, mert alapból az és még 100 másik embernek is ez a véleménye róla, hanem valójában azért, mert az iponról vette.
Ipontól függetlenül: legalja, amikor azért húznak le egy terméket, mert a bolt valamiért hibázott. Nem küldték időben, nem küldték egyáltalán, mást küldtek stb..
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz DasBoot #5607 üzenetére
Eléggé kényelmetlen "megkeresni, kiválasztani" a hálózatot, kiválasztani a mappát, elindítani. beletekerni sem lehet normálisan.
LOL Hát nem tudom, nekem a H6500-asomon nem kell "keresgélni meg kiválasztani" a hálózatot. Azt egyszer beállítottam az elején, azóta ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik.
DLNA szerverek alapból tudnak úgy mappákat strukturálni, ahogy akarod. Nem kell kismillió mappán keresztül átverekedned magad, hogy eljuss a kívánt helyig. Mezzmoban pl. egy-egy fájlt is hozzá lehet adni a szerver "gyökeréhez". Nálam simán lehet tekergetni oda-vissza, de talán formátumfüggő is.
Azt nem szokta szeretni, ha megállítom és onnan próbálom vissza- vagy előretekerni, mert azt léptetésnek veszi és olyankor nem tud rendesen visszatérni a videóhoz, ezért egyszerűen kilép a lejátszásból. De ezt könnyű orvosolni, mert nem pause-ból kell csavarni, hanem nyomok egy playt és úgy csavarom vissza, akkor nem történik ilyesmi.
ha megakad,
Ja hát nálam nem akad meg, biztos az 5 GHz-es wifi a kulcsa.
Nálam meg egyszerűen a helyhiány generálja az írást. Ha elfogy a hely, kampányszerű BD írogatásba kezdek, ami sok esetben napokig tart. Aztán évekig szünet.
-
cocka
veterán
De most miért kampányoljak az LG mellett, ha szerintetek silány, ócska, bóvli kategória?
nem ajánlott, de idézd be légyszíves, ahol erről volt szó
Oké, talán ez így nem hangzott el, de az igen, hogy LG helyett mindenki inkább a Pioneert ajánlaná. Főleg az NS40 helyett. Mondjuk nem tudom van-e különbség az NS40 és NS55 tudásában, gondolom valami csak lehet.
De igen, a Samsung mivolta miatt
Hát mondjuk halkan hozzáteszem, hogy slim egy szál kábelről tápellátást kapó íróval én nem mernék írni semmilyen lemezt. De ez csak az én véleményem. A Samsungról meg annyit, hogy érdekes ez a vegyes minőség, mert pl. az SH 224 valami DVD íróm kiválóan muzsikál. Előtte ugyanott egy Optiarc AD-7203S dvd író muzsikált és úgy ment tönkre, hogy jó formán nem is használtuk. Szal.. érdekes kérdés ez a minőség.
De az a vicc, hogy amikor először teszteltem az NS55-öt sata-usb átalakítóval, akkor egyet elrontott, pedig az 12 V-os külön tápellátást kapott, szerintem a 2.5-es átalakítók 5 V-ja amúgy is édeskevés lenne a nyitóelektronikának.
Tény,hogy az LG válogatósabb a lemezeket illetően.
Erre is van ellenpélda, anno CD írós korszakban Samsunggal képtelenség volt egy írott lemezt beolvasni, haverhoz meg elvittem és az ő LG-je meg beolvasta. Igaz, hogy az olvasás elég lassú volt és közben azt vártuk mikor pusztul bele a meghajtó az erőlködésbe, de végül nem lett baja.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Ó, azt már megtettem régebben. Mindig kérdeztem, hogy mi a magyarázata, hogy az LG BH16NS55 nem ajánlott és indokként ugyanazt a lehurrogást kaptam, amit Jeni írt most.
a slim Samsung-okra viszont igen.
De gyanítom, hogy az se feltétlen Samsungi mivolta miatt, hanem a slimség miatt.
Jeni:
a Pioneer BD írók külföldön sem nagyon kaphatóak!
Ennyire kelendőek vagy ennyire rosszak?
egy LG BD/DVD combó mellyel a megírt BD lemezt be se olvasta.
Feltételezem, hogy combó lévén már régebbi, mivel mostanában az írók drasztikus árcsökkenése miatt már semmi értelme a kombó meghajtóknak. Azaz ha jól értem az csak BD-t olvas. És miért vagy olyan biztos benne, hogy nem inkompatibilitási hiba okozza ezt? Azaz lehet hogy az írott lemez újabb, mint az olvasód.
Az pedig zsír új amire nem lehet mondani,hogy elhasználódott volna.
De ez most az LG-re vagy a Pioneerra vonatkozott? Mert tök jól utaltál az előző mondatodban mindkettőre.
-
cocka
veterán
Nyugodtan át is lehetne nevezni ezt az egész témát arra, hogy "Milyen Pioneer írót vegyek..", miután amúgy sem lehet itt a Pioneeren kívül mást ajánlani büntetlenül.
-
cocka
veterán
válasz tutitibi #4472 üzenetére
Az USB2 sebessége kb. a BD írás nyelvére fordítva max. 6×-os sebességnek felel meg.
Mondjuk ettől függetlenül én 4×-esen szoktam írni. Van aki csak 2×-esen. Attól függ mennyi időd van rá, szerintem a 4×-es írás semmivel sem rosszabb, mint a lassabb írások.
Hiába tudna az USB2 elméletileg 57 megabájt/secet, ezt kb. soha senki nem látta. Max. laborkörülmények között.
-
cocka
veterán
Hogy őszinte legyek soha nem voltam híve a "bedobozolásnak". Engem a házakban is az átalakító rész érdekelt, maga a ház az kuka kb. Nyilván nem nonstop van rácsatlakoztatva usbre hdd vagy odd, esetleg ssd.
Azt meg csak tippelem, hogy az esata szabványba nem írták bele az odd támogatottságot.
-
cocka
veterán
Nekem az volt, hogy egy normál satás BD író volt rákötve egy usb-sata átalakítóra és az a gépre és mivel ez gyárilag 3.5-es hddkhez lett tervezve, tápellátás is volt neki fixen, különben ki se tudtam volna nyitni a tálcát csak ilyen-olyan trükkökkel, csak nem akartam már elbaszni a frissen vásárolt BD írómat.
Asszem 12 V-os és 1 A-es az átalakító tápja, egy BD lemezemet mégis elcseszett az író, aminek az oka szerintem nem a lemezminőségben volt keresendő, hanem az usbs kapcsolatban. Szal. a 12 V sem garancia arra, hogy usbn keresztül nem fogja-e elcseszni az írást. Olvasásnál meg úgy is mindegy, mert újrapróbálkozik meg ott ugyan menne 6× fölé a sebesség, csak az usb2 miatt nem tud.
-
cocka
veterán
válasz tutitibi #4447 üzenetére
Nem hinném. A sok apró több ezer fájl inkább csak az olvasási sebességet befolyásolja. Meg nyilván gondolom az UDF-nél is az van (meg mondjuk ezt tapasztaltam is, szal. tuti így van), hogy minél több fájl van, annál többet foglal maga a fájlrendszerinfó is az egésznek az elején. Az első BD lemezeimre az ISO-Joilet kombó fájlrendszerhez képest UDF-ben 20 megával kevesebbet tudtam felírni. Gondolhatod, hogy akkor mennyi sok kis apró szart írtam fel rá.
Szerintem a lézerfej vagy írófej vagy mi a ráknak hívják pont leszarja, hogy egy óriási vagy sok kis apró szart írsz fel, gondolom egy baszott nagy adattömbként kezeli az egészet és mivel amúgy is egy előre beállított sebességen fog írni, ami nyilván állandó soha nem lesz, de nagyjából a beállított sebességhez közel ingadozik, ezért szerintem ezt fájlmérettől és fájlok számától függetlenül tudja tartani. Nyilván úgy értem, hogy fájlméret és fájlok száma max. akkora amit maga az UDF is támogat és nem lóg túl a lemezméreten.
-
cocka
veterán
válasz tutitibi #4442 üzenetére
Illetve mint a mellékelt ábra mutatta még a 4-szerest se biztos. Ráadásul tápos átalakítóval írtam, azaz a kevés feszültség vagy kevés áramerősség elvileg nem lehetett hibafaktor.
De hát ugye táp nélkül meg nem megy, mert a nyitóelektronikához gondolom én kell az a 12 V.
-
cocka
veterán
Mondok jobbat, először is a sebességhatár egy USB 2-es porton ugye BD-k esetén max. 6×-os sebesség. Azaz még annyi sincs, plusz visszaolvasni is csak hatszorosan fogja tudni max.
A másik, hogy nekem belső satás BD író lett sata-usb2 átalakítóra dugva (kábelek nincsenek, mivel kombó sata csatlakozó, ami közvetlenül csatlakozik az IC panelhez) és direkt 4×-es sebességet választottam, hogy ne legyen túl gyors, de még emberi idő alatt végezzen. (Mert ugye ha 2×-esre venném, az már kb. 50 perc lenne lemezenként, annyi idő alatt meg készüljön már legalább 2.) És bár megírt egy csomót usbn keresztül is, de egy lemezt elcseszett, úgyhogy azóta csak satán keresztül használom. Ott egyetlen egyet sem rontott.
Úgyhogy ha mindképp külsőt akar használni, javaslom a belső meghajtó usb-sata átalakítóval való használatát, de mindenképp olyat, ami képes az usb3-as sebességre.
-
cocka
veterán
Hát az egy dolog, de ha megtiltják a használatát, akkor eleve azt feltétlezik, hogy te vírust fogsz odavinni. Nálam viszont olyan volt, hogy az egyértelműen vírusmentes pendrive-omat megfertőzték egy fénymásoló szalonban. Írtam nekik egy köszönőlevelet és tájékoztattam őket, hogy amúgy vírusos a laptopjuk. Nuku válasz.
-
cocka
veterán
De akkor jól értem, hogy összességében nem lehet kijelenteni hogy a pendrive-on való tárolás megbízhatóbb mint az ssdn tárolás vagy fordítva?
Ha már a BD topicban vagyunk én tartósság szempontjából mindenképp előre tenném a BD lemezeket. Persze tárolástól erősen függ, de én lekopogom, nekem még a száz éve írt DVD-im is olvashatóak és hozzáteszem, hogy egyik sem a legjobb minőségből lett összeválogatva. BD-nél kezdtem el jobban a minőségibb cuccra rámenni, mert itt több lehet a veszteség.
BD után tenném a sorban a HDD-t, aztán a többit.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Úgy van, nem is vettem 1 teránál nagyobb hddt, hanem inkább kisebbeket. Így el van osztogatva az adat és nem mindent fogok egyszerre bebukni. Archiválásra még mindig a legjobb a BD meg a HDD.
No és ha már az adatvesztésnél tartunk.. a pendrive-val mi a helyzet? Melyikről vész el nagyobb valószínűséggel az adat (ha most feltételezzük, hogy nem a leggagyibb pendrive-ot vagy a leggagyibb ssdt vesszük)?
-
cocka
veterán
Hogy őszinte legyek még ha lehetne is kapni BD XL lemezt itthon (amire eleddig nem nagyon láttam példát), akkor is inkább a single layer lemezekben bíznék meg jobban. Meg ha úgy mond meghibásodik nem 100 gigát bux, csak 25-öt. (most mittomén mi a gyakorlatban a pontos lemez méret, a lényeg hogy max. negyedannyi adatot bukhatsz).
-
cocka
veterán
válasz csabili74 #4400 üzenetére
Tudtommal nem létezik lightscribe-os bluray.
Tudom, hogy a wikipédia nem hiteles forrás, de a mondat mégis csak irányadó lehet:
There has yet to be any development of LightScribe Blu-ray discs.
Magyarul: a lightscribe-os bluray lemezek fejlesztése még várat magára. Valószínűleg az idők végezetéig, mert a kutyát nem érdekli. Mert ugye le kéne gyártani hozzá a kompatibilis írókat plusz lemezeket. Momentán egyik sincs.
-
cocka
veterán
Jellemző, hogy már egy darab értelmes Verbatimjuk sincs és mindig azzal a dumával jönnek, hogy nem tudják mikor lesz és nem akarnak ígérni semmit. Úgyhogy azóta mástól rendelek, akiknek VAN is. Náluk ezek szerint nem a kereslet határozza meg a piacot, hanem a kínálat. Bezzeg annál a cégnél, ahonnan rendeltem még most is van. De érdekes.
-
cocka
veterán
válasz Uyuarasy #4308 üzenetére
LG BH16NS40
De ne azt a szart vegyed, mert arra sokan panaszkodnak.
Én ezt használom: LG BH16NS55
De igazából nem tudok róla negatívan nyilatkozni, bármennyire is szeretnék itt egyesek lehúzni az LG-t a WC-n. Mondjuk halkan jegyzem meg, hogy 43742-es Verbával etetem. Ez az egyik legjobb minőségű Verba, legalábbis a 25 gigások közül. Kétrétegűre és társaira meg nincs szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Egyébként továbbra se értem mi ez a nagy ellenkampány az LG ellen. Alapvetően jó véleménnyel vannak róla az emberek.
Példa: [link]
-
cocka
veterán
Nem is tudom, elég gáz szerintem, hogy mindig más gyártó van mögötte. Szerintem soha nem volt még semmi a sajátjuk. (mármint az Asusé) Nyilván ezért is szar.
szériahibás sorozatba mint én anno az optiarc dvd író utolsó sorozatába.
Az melyik volt, mert az AD-7200A még mindig működik nekem? Bár a kétrétegű dvdket írni és olvasni is elfelejtette és a műsorosok sem mennek.
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
Valahogy egyébként nem látom, hogy csőstől jönnének ide panaszkodni az emberek az LG írókra. De mindegy is. Nyilván egyedül vagyok a véleményemmel.
-
cocka
veterán
Amúgy az LG-t Verbatim 43742-essel etetem. Ezt tuti nem bassza el. Többi lemez vs. LG író (NS55-ös) viszonyáról nem is nagyon tudok írni, mert eddig csak ilyet kapott.
-
cocka
veterán
válasz Beni2360 #4228 üzenetére
Igen, mondjuk tény, hogy nem igazán lehet másik webáruházat találni, ahol hasonló módon járnak el, de ezek szerint akkor a többiek nem tartják be a törvényt.
Lásd: innerhalb der EU geltenden Gesetzen
De mondjuk ezt a békát még le tudnám nyelni, mert a fizetés előtt megtudod, hogy többe kerül a cucc és eldöntheted, hogy kell-e azon az áron vagy sem. De hogy a számlán lévő pénzt nem azonnal zárolják, plusz a kártya regisztrációjakor nem kell CVC2 kód az azért igen érdekes.
Ritka különlegesek, de ha ezeket legalább tudod, akkor talán nem ér meglepetésként.
-
cocka
veterán
Másrészt:
Kiemelném a lényeget, ha esetleg nem lenne nyilvánvaló:
Für Waren, die auf der Website von Amazon.de angeboten werden und an Bestimmungsorte innerhalb der Europäischen Union (EU) versandt werden, muss nach den innerhalb der EU geltenden Gesetzen und innerhalb der Mitgliedsstaaten variierenden Steuersätzen Umsatzsteuer berechnet werden.
Die Preise auf unserer Website sind in Euro ausgewiesen und verstehen sich einschließlich deutscher Umsatzsteuer. Bitte beachten Sie, dass der Endpreis von der tatsächlichen Umsatzsteuer abhängig ist, die für Ihre Bestellung anfällt. Bei Bestellungen aus dem EU-Ausland wird die deutsche Umsatzsteuer abgezogen und die für das Bestimmungsland gültige Umsatzsteuer berechnet.
Teccik érteni?!
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Beni2360 #4225 üzenetére
ahonnan veszed EU-n belül az az ÁFA marad amelyik országból veszed.
Hát ez nagy tévedés! Utánanézhetnél a jogszabályoknak, nem olyan rég módosultak ezügyben!
Vettél te már bármit is amazonról? Én igen, tapasztaltam sajnos. Német amazonról vásároltam cuccot és konkrétan amikor a kosárba rakod a cuccot a terméklapon megjelenő vételár hirtelen megugrik. Mert az új jogszabályok szerint az EU-n belüli más országokból történő vásárlásoknál a kedves vevő a fogadó országban fizet áfát. Jó mi?Gyakorlatilag majdnem mindennek módosul az ára, amit a német amazon hajlandó ide szállítani!
127/119-el kell szorozni.
És hirtelen értelmet nyer, hogy ez a 69 eurós BD író hogy lesz hirtelen 73.6 euró!
Tessék, nem én találtam ki:
-
cocka
veterán
válasz Plasticbomb #4216 üzenetére
Hát sajnos franciául és spanyolul nem tudok (hollandul is csak annyit kb. amennyit a német és angol tudásomból intuitívan ki tudok hámozni), de van itt egy találati lista az amazonról és itt azért mégsem 90 euró:
Bár azt azért nem ártana tudni, hogy milyen országban lax, mert ugye aszerint változhat a ráhajintott áfa. Német amazonon a német áfa van rajta (ha jól tudom 19%), szóval ha eleve Dojcslándba rendeled, akkor nyilván nem változik az ár. Viszont ha más országba rendeled, akkor akkor aszerint módosul az áfa mértéke.
-
cocka
veterán
válasz Plasticbomb #4216 üzenetére
Természetesen itt örökösen a Pioneer hype-olása megy, de persze egy LG BH16NS55-tel sem jársz rosszul. Ezzel írtam kb. 50 db BD-t, eddig egyetlen egyet sem rontott. Ja és mindent támogat, m-disceket is meg BD XL-t, DL-t stb..-t.
-
cocka
veterán
Amúgy azt vágjátok, hogy XP alatt is simán lehet BD-t írni meg olvasni is, ráadásul nem is kötelező a 2.5-ös UDF használata? Asszem egy szimpla driver kell hozzá és ennyi.
-
cocka
veterán
Ez kb. úgy hangzott, mintha legalábbis a paprikás krumpli receptjét tárgyaltuk volna meg itt.
Mellesleg ha már itt tartunk nyilván te is tudod, hogy a legtöbb BD író tud DVD-t is írni, szóval a DVD íróval, mint olyannal annyira nem lövünk itt mellé. Az ide csati miatt került szóba, mert tudtommal IDÉs BD író nincs. De még ha létezne is ilyen, a sebesség ott is max. 7.5×-es lehetne UDMA 2-n. UDMA 6-on meg max. 12×-es.
-
cocka
veterán
Hát nem tudom, nekem satásokkal nincs probléma. Liteon 124 ihas vagy mi simán beolvasta viszonylag gyorsan az összes DL lemezt, viszont azzal az íróval még nem írtam egy olyan lemezt se. Erre a célra a Samsung SH 224 DB-t használom. Ha majd az tönkremegy, akkor lehet ökörködni a Liteon íróval. Amúgy meg most mind be van építve, szóval nagy szükségem nincs ezekre az usb-sata/ide átalakításokra, a Liteon nincs. Amit most ki tudok próbálni így ad hoc usb-ide átalakítóval az egy LG cd író.
-
cocka
veterán
az LG DVD 124 F CCL9-t már nem tudta meghajtani.
Azért az kemény, hogy most a magyarországi forgalmazóktól lehet venni max. 4-5 féle bluray írót, de amiket ti ide leírtok típusokat, azok sosincsenek közte. Pl. ezt az LG DVD 124 stb.-t még a google-ben sem találtam meg.
De ez a kisebbik gond. A nagyobbik az, hogy nem írtad le, hogy MI nem tudta meghajtani?működött a +5V.
Milyen +5V? Nekem eleve az átalakítóba dugott táp 12 V-os, 2 A-es áramot ad. Sosem használtam 2.5-es házakat, hülyeségnek tartom, mert a 3.5-es átalakító ugyanolyan jó a laptop vinyóhoz is, ráadásul stabilabb a cucc áramfelvétele is.
Ebből nem hinném ,hogy kiszerelhető.
Először amikor jött egy új külső ház én is azt hittem, hogy szétszedhetetlen, aztán végül sikerült teljesen szétcsavarozni, csak olyan balfasz módon alakították ki, hogy oldalról mennek bele a csavarok, így ha a lényeget lecsavarozod, akkor gyakorlatilag csak az IC marad meg, ami nem teszi túl praktikussá a cucc megtámasztását.
UGYANIS KIZÁRÓLAG SATA-t fogad!
Hát az nem feltétlen hátrány, mert ott ugye már meg tudják oldani kombó csatikkal is a dolgot. Nekem van egy Optiarc 7200A-m, ami állítólag az egyik legjobb idés odd mindmáig, viszont a DL lemezeimet már csak komoly küszködések árán képes beolvasni vagy egyszerűen egy eredménytelen küszködés után ki kell dobassam a lemezt és utána ha megfordítom esetleg hajlandó végre újabb küszködések árán újraolvasni. De mint tudjuk a műsoros DVD-k is általában 5-6 giga körül vannak és azok közül is rengeteget nem is tud olvasni. DL lemezt meg kb. 23 db írása után gyakorlatilag feladta. Megírja az első réteget, aztán rétegváltáskor feladja, lemez meg kuka. Félreértés ne essék, akkor is kidobom a lemezt a picsába, ha az első réteget sikeresen felírta és az visszaolvasható, de ha bármilyen oknál fogva a teljes mission failed, azonnal megy a kukába. Félig megírt lemezekkel nem tudok mit kezdeni, amikor egy rahedli egyéb adat vár még felírásra. Egyébként a sima DVD+R, -R-ekkel nincs gondja meg a DVD-RAMmal sincs meg a CD-kkel se, ezeket mind tudja írni meg olvasni, de a DL és a műsoros az kb. örökre megszűnt, mint opció. Szóval ennyit az idés DVD írók állapotáról. Van egy másik Labelflashes Optiarcom is szitén 7200-as sorozatból (tán 7203S), de annak is ugyanez a baja, sőt asszem az még tán sima dvdt sem olvas. Ja és a poén: az még annál is ritkábban volt használva, mint a 7200A.
-
cocka
veterán
Nemcsak elvileg, de gyakorlatilag is. Értelmesebb házak (átalakítók) támogatják az oddket is. De sok értelme nincs bluray esetén az usb3-as háznak, mivel az usb2 legfeljebb 7-szeres sebességet képes produkálni, a lemezek meg még mindig 6×-os sebességre vannak hitelesítve. Írni meg négyszeresen érdemes. Pláne usb2ről, mert (tapasztalatból írom, nem csak tippelgetek) a tápellátás ellenére az írás vége felé előfordulhatnak az usb kapcsolattal problémák, nevezetesen, hogy egy pillanatra ledobja az írót a gép, ami pl. nekem pont elég volt ahhoz, hogy ne tudja lezárni a lemezt, így egy ment a kukába. Szerencsésebb esetekben még a disconnectelés ellenére is képes lezárni.
-
cocka
veterán
Köszönöm. Csak arra voltam kíváncsi, hogy létezik-e egyáltalán.
Na de, hogy on is legyek, (mintha eddig szóba se kerültek volna a bluray írók), az itteni heves Pioneer reklám ellenére egy LG BH16NS55-öt nyúzok már egy ideje. Eddig nincs vele probléma, szóval nem tudom ki esik itt el valami titkolt jutaléktól, ha Pioneer írók potenciális vevői mégsem a Pioneer mellett döntenek.
Főleg ha akkora a választék, mint ami manapság elérhető.
-
cocka
veterán
Üdv néktek!
Amúgy létezik olyan, hogy tesztképes bluray író? Úgy értem, ami most megvásárolható, ne adj isten Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendszergazda topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- iPhone topik
- Synology NAS
- Valorant
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s